Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.898
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
16 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - problemi

Imao sam priliku na nekoliko novijih modela Acer laptopa instalirati WIN 10. Već pri instalaciji sam imao problema sa neprepoznavanjem usb mousa i touchpada. Mislim da se radi o nekompatibilnosti uređaja bez obzira što se na službenim str. Acer-a mogu preuzeti driveri za WIN 10. Odlučio sam se za instalaciju WIN 7 na dotične laptope i sve radi odlično!

17 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

asus s300ca laptop, p987 proc, 4gb rama... od prvog dana kad sam instalira 8, do juce nikad nikakvih problema, nikad reinstalirano.

juce ubacia samsung ssd, isa stavit win10x64enterprise, instalira normalno i koliko sam skuzia radi normalno dok god ne skine update od winsa i od onda je sustav neupotrebljiv. taj restart traje doslovce satima, kao da i nakon 100% updatea i dalje radi gluposti. crni ekrani po par min, ikone koje se pojavljuju jedna po jedna kroz dugi period. 

dosad sam vec tri reinstalla radia od nule s uvik istim rezultatom. mislim wtf is going on???

ako nista drugo moracu stavit cisti w8.1 jer ovo je ovako kako je piece of shit. dva dana se j...n i jedino kad radi je tek netom nakon prve instalacije.

shutdown i restart su doslovce nemoguci i moram ih na botun ubit...

help!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Riješio sam problem, tako da sam napravio downgrade. Windows nudi opciju da se vrati na predzadnji build. Sada sve radi.

0100001001101111011010100110000101101110
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Evo da i ja javim da je problem (nadam se, osim ako mi neki update ne zezne stvar) rijesen.

Nakon valjda 5-6 reinstalacija izolira sam problem u Intel DPTF driverima (Intel Dynamic Platform & Thermal Framework), konkreno Processor Participant Driver. Po defaultu, Win10 je automatski kupia te drivere, pa se cinilo kako je stvar nekog od update-a. Stavia sam wifi vezu kao Metered, pa rucno jedan po jedan driver koji je nedostajao potrazia automatski, nakon cega ga je on i skinia. Problem je nasta upravo u ovom Processor driveru. Rjesenje je prije nego se uopce ide restartat racunalo deinstalirat postojece automatski nadjene drivere i zamijenit ih (bar u mom slucaju s W7x64) DPTF_Intel_Win7_64_Z6011067 varijantom i to za svih 8 DPTF "uredjaja". I dok su prije DPTF imali svoju podskupinu, ovom izmjenom su preselili u System Devices.

Nakon toga sam iskljucia Metered connection opciju i provuka sve trenutno aktivne update. Hoce li stvar odjednom puknit u dogledno vrime ovisi iskljucivo o tome hoce li driveri za ovaj shit bit dostupni.

1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Evo da zbog drugih a i sebe  prijavim sljedeće

1) Instalirao sam w 10 . Upgrade sa w7 pro.

Sve je prošlo ok i zadovoljan sam.

Sviđa mi se i  čini mi se sve brže i bolje.

Impresionira me brzina browsera Edge.

2) Ipak imam  jedan ''manji '' problem za koji mi je potreban savjet

ili link ili  ako je to bilo da mi netko napiše u kojem postu

3) Ne mogu aktivirati  ove windowse ,a stalno mi ''svijetli siva uputa dolje desno ''Actiwate windows''.

Ali kada ukucam product key neće pa neće da ga prihvati.

Pošto sam imao  free upgrade i pošto su mi w 7 pro bili prepoznati kao genuine nije mi jasno zašto

ga nije aktivirao pri instalaciji tj zašto to ne mogu manualno to učiniti?

4) e sada me zanima

a) što će biti  ako ne dovršim aktivaciju.kakova je kazna

B) postoji li način da se aktivacija izvede .

pokušao sam na dva načina preko nekih alata sa  torrenata ali nije išlo.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
@aperion

Pa nazovi microsoft i budu ti oni pomogli ako ti je sedmica bila legalis 🏁

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Hmm što misliš koliko od 100 ljudi u Hrv. ima legalne windowse??

Ja mislim njih 10ak.

E ja nisam medju njima.

Jesi li ti ?

Ali to nije bitno.

Bitno je da je nekim čudom microsoft u 6 mj ove godine prepoznao moje w7 kao genuine i ponudio free upgrade.

Downloado sam w 10 , instalirao ima 2 dana i sve je ok, OSIM  AKTIVACIJE.

Ali ni office 2010 mi nije aktiviran ,pa što onda! On radi !!

Zanima me da li će tako biti  sa w10.

Hebe se meni za aktivaciju!

Mene samo zanima da li će se dogoditi neka ''kazna''

ako ne izvršim aktivaciju.

Za sada ne mogu vršiti personalizaciju  desktopa ali hebe se meni za personalizaciju.

Dakle ima li neko da mi odgovori i komentira pitanje aktivacije w 10

12 godina

Meni se čini da si ti pobrka korake. Jesi li napravio upgrade ili čistu instalaciju ?!? Da si išao na upgrade desetka bi bila aktivirana (pod uvjetom da je sedmica to bila).

Sami sebi smo najveci neprijatelji
9 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Meni se čini da si ti pobrka korake. Jesi li napravio upgrade ili čistu instalaciju ?!? Da si išao na upgrade desetka bi bila aktivirana (pod uvjetom da je sedmica to bila).

1. napravio sam upgrade (a ne čistu instalaciju)

2. ne znam je li sedmica bila aktivirana.ali ako nije zašto su moj w 7 pro prepoznali kao genuine i omogućili

mi  free  upgrade??

3. bilo kako bilo još mi nitko nije odgovorio na važnija pitanja

a) što će biti ako ne aktiviram desetku i ostavim sve kako je,jer meni ništa ne fali koliko vidim(osim personalizacije desktopa ali kao što sam rekao to mi ni najmanje nije važno)

b) može li se ikako  aktivirati ova verzija preko nekih ''alata''

11 godina
protjeran
@aperion

Ja imam sve win orginalne i legalne, a nisam ih zasebno kupio. Uvjek kupujem oem hardver i tako dobijem legalne oem windowse. Laptope gadjam na akcijama na npr ekupi i tada me oem dodje cak i jeftinije nego laptop bez os-a.

I nikad nikakvih problema sa osmicom ili desetkom.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
aperion kaže...
b) može li se ikako  aktivirati ova verzija preko nekih ''alata''

Aj ti srećo malo pročitaj pravila foruma. Nije ti malo čudno da ti nitko ne želi pomoći?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina

svi ali apsolutno svi su dobili upgrade, legalni ili ne. izgleda da nisi imao sedmicu koja more proci win 10 validaciju. sad imas 3 opcije - platiti 10$ legalnu verziju, napraviti rollback unutar mjesec dana ili nastaviti godinu dana koristiti desetku dok ti ju ne ugase.

jel netko ima da  mu alt+f4 ne radi? ja moram stisnuti alt+fn+f4 da bi mi uhvatio. ali nemaju sve pc tastature fn botun...

anyone?

16 godina
LIX kaže...

svi ali apsolutno svi su dobili upgrade, legalni ili ne. izgleda da nisi imao sedmicu koja more proci win 10 validaciju. sad imas 3 opcije - platiti 10$ legalnu verziju, napraviti rollback unutar mjesec dana ili nastaviti godinu dana koristiti desetku dok ti ju ne ugase.

jel netko ima da  mu alt+f4 ne radi? ja moram stisnuti alt+fn+f4 da bi mi uhvatio. ali nemaju sve pc tastature fn botun...

anyone?

Vjerovatno ti ne rade ni ostale F tipke, svih 12 (F1-F12) bez pritiskanja Fn tipke. Provjeri.

To se podesava u biosu laptopa (nacina rada funkcijskih tipki) - procackaj malo po biosu, mora negdje biti opcija.

morrisoN
15 godina

bacit cu oko na laptopu, ali ista stvar je i na desktopu. eto srecom tamo imam tastaturu sa fn. izgleda da nije toliko rasiren problem jer nema bas nekih tips n tricks osim da se ulazi u registry i mijenjaju se neki keyevi. hvala!

16 godina
aperion kaže...
..

2. ne znam je li sedmica bila aktivirana.ali ako nije zašto su moj w 7 pro prepoznali kao genuine i omogućili

mi  free  upgrade??

..

- možeš nadograditi svaku ver (yogurt-genuine) ako zadovoljava req., ali aktivirat će se samo ako MS kaže OK. U ovom slučaju MS ti kaže, kupi key i aktiviraj ... ili rollbackaj. (i šuti).

... btw, ljudi se čude, čude.. pa zar nebi bilo čudno da sve to prolazi, mada nekome prođe bar na neko vrijeme. (jedna od mutnijih rečenica)

LIX kaže...

..ja moram stisnuti alt+fn+f4 da bi mi uhvatio. ..

- OS pamti stanje FNa (multimedijske ili F tipke), kod notebooka to može biti u BIOSu, ali često nešto fali (inače notebook ima manje opcija..). Možda je povezano s opcijom enable DOS/USB-legacy (key) support (to je zapravo driver za korištenje u limbu između BIOSa i OSa) ili je povezano s touchpad-driverom.. pa možda treba noviji/stariji driver.

- Vjerojatno postoji neki soft fix koji će svaki put aktivirati FN-on-off .. kao za NumLock i sl. To nebi trebalo biti win10 specific nego za svaki win (ako goolgaš kao kriterij). Odnosno, ako je povezano s w10, tad je dio prljave igre OEM-MS, tad vjerojanto trebaš 'ispravan' BIOS.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Ne mogu naći konkretniji odgovor na slijedeće pitanje vezano uz Win 10:

Pri svakom bootanju win10 mi isključi Num Lock. U BIOS-u je uključeno da je NumLock aktivan, međutim kada se windowsi dignu na login ekran numerička tipkovnica je ugašena.

Da li se to još nekome dešava? ili nabacite koju ideju gdje još da pogledam.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - problemi

Imam sveže instaliranu Win 10 x64 na C: i D: za programe, oba se nalaze na Raid 0 polju.

Kad pokušam optimizirati/defragmentirati, sistem mi obje particije prepoznaje kao SSD (možda radi RAID-a) i ne da mi opciju defragmentacije.

Ima li kakvo rješenje za predmetno?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

RAID nema veze s SSD i defrag problemom.. ne može se povezati/objasniti ili biti uzrok, osim neobičnim win (izvorom) ili nekim HW-driver problemom.

17 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Danas mi je Win10 instalirao zadnji update. Nakon restarta start mi se promjenio. Desktop je prazan, ne reagira mi desna tipka miša na njemu, pojavila se ova strelica "Back", klik na ikonu start ne otvara klasični start već funkcionira već me vodi na desktop (na kojem opet nema ikona te ne reagira na desnu tipku miša. Šta se ovo zblesiralo?

+ skenirao sam komp s Malwarebytesom i MS Defenderom, prvi nije našao ništa do drugi jest nekakav Browser Modifier koji sam uklonio.

EDIT: guglajući sam uspio naći rješenje, valjda mi je zadnji update nekako upalio tablet mod, kada sam ga izgasio rješio sam problem. Ispod je link kako riješiti ovaj problem ako se još nekom javi.

http://www.howtogeek.com/221973/what-is-tablet-mode-in-windows-10-and-how-to-turn-it-on-and-off/

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 17:39 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zura kaže...

Ne mogu naći konkretniji odgovor na slijedeće pitanje vezano uz Win 10:

Pri svakom bootanju win10 mi isključi Num Lock. U BIOS-u je uključeno da je NumLock aktivan, međutim kada se windowsi dignu na login ekran numerička tipkovnica je ugašena.

Da li se to još nekome dešava? ili nabacite koju ideju gdje još da pogledam.

http://windowsreport.com/numlockstartup-windows-10/

morrisoN
9 godina
neaktivan
LIX kaže...

1)

Otkud ti ta cifra od  samo 10 $

2) otkud ti taj rok od godinu dana i onda gašenje ??

Imaš li neki link  ili nešto slično. Malo sam guglao i nigdje to nisam pronašao da se nakon

jedne godine w 10 gasi ako ga nisi aktivirao ????

17 godina
Windows 10 - problemi

pozdrav,

zna ko kako natjerat raltekove drajvere da u w10 rade u 5.1 modu ispravno, radi se o Realtek ALC889 codec-u, isprobao sam metodu zamjene RltkAPO64.dl-a koji otključa dts i dollby opciju, al ista stvar ne radi kak treba, nemogu stišat opče u vindowsina, jedino kad na nulu stavim onda se niš ne čuje, a kad stavim na 1 isto je ko i na 100%, radio sam sve po propisima, dodao registry key, al nikaj.....i kaj je to sa raltekom i ms-om su se posvadili il kaj da nemreju to složit ovi iz ralteka, to je od početka desteke tak.

hvala!!!

peace

edit:

ispričavam se kaj bum ovo tu napisal, al ak neko zna di ima za skinut raltek mod X-Fi da radi na 10 nek me pm-a

hvalal!!!!

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 16:06 (mrakky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

imam problem

odkad sam prešao na windows, laptop više ne mogu ugasit normalno.

dakle kliknem shut down, on se pozdravi sa mnom, zagasi ekran, a u pozadini još čujem procesor kako radi i ventilacija kako se okreće. i jedini način kako da ga ugasim je da dugo stisnem ono dugme na tipkovnici za paljenje. šta trebam napraviti da se normalno ugasi laptop? na linuxu nisam imao taj problem i brže sam palio laptop i gasio i nisam imao onih virusa. šugavi windowsi, prešao bih ja na linux nazad ali mi windowsi trebaju zbog faksa

isti slučaj kad ga ostavim dok radi, i za 15 minuta se ono zatamni ekran i više ga ne mogu vratit nazad. moram opet stisnut ono dugme i ponovno ga upalit.

to zna nakon nekog vremena biti vrlo iritantno

0 0 hvala 0
16 godina

driveri, pa tek tad provjeriti postavke powermanagmenta... podesiti, updateovi i sl.

15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Imam problem da nakon pokretanja instalacije windowsa 10 smrzne laptop. Isto se događa kada pokušam formatirat disk laptopa prije pokretanja instalacije da mi jednostavno smrzne i ne ide dalje. Ista stvar se događa i s windowsima 7. To se događa s SSD-om, prije je bio HDD. "Butabilni" USB sam pravio Rufusom. Pokušao sam i konvertiranjem iz MBR-a u GPT i obratno. I dalje se smrzne.

Model laptopa: Acer Aspire One ZA3

Windows 10: 10586 x32 x64 en-US Nov2015

Windows 7: SP1 x86 x64 en-US Aug2015

Nudi li tko rješenje nekakvo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
linuxproblemajme kaže...

imam problem

odkad sam prešao na windows, laptop više ne mogu ugasit normalno.

dakle kliknem shut down, on se pozdravi sa mnom, zagasi ekran, a u pozadini još čujem procesor kako radi i ventilacija kako se okreće. i jedini način kako da ga ugasim je da dugo stisnem ono dugme na tipkovnici za paljenje. šta trebam napraviti da se normalno ugasi laptop? na linuxu nisam imao taj problem i brže sam palio laptop i gasio i nisam imao onih virusa. šugavi windowsi, prešao bih ja na linux nazad ali mi windowsi trebaju zbog faksa

isti slučaj kad ga ostavim dok radi, i za 15 minuta se ono zatamni ekran i više ga ne mogu vratit nazad. moram opet stisnut ono dugme i ponovno ga upalit.

to zna nakon nekog vremena biti vrlo iritantno

u CMD (administratorski naravno) ukucaj powercfg -h off
i klepni enter.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 19:23 (nicky.sl).
17 godina
neaktivan
Lik kaže...

Imam problem da nakon pokretanja instalacije windowsa 10 smrzne laptop. Isto se događa kada pokušam formatirat disk laptopa prije pokretanja instalacije da mi jednostavno smrzne i ne ide dalje. Ista stvar se događa i s windowsima 7. To se događa s SSD-om, prije je bio HDD. "Butabilni" USB sam pravio Rufusom. Pokušao sam i konvertiranjem iz MBR-a u GPT i obratno. I dalje se smrzne.

Model laptopa: Acer Aspire One ZA3

Windows 10: 10586 x32 x64 en-US Nov2015

Windows 7: SP1 x86 x64 en-US Aug2015

Nudi li tko rješenje nekakvo?

Hmm, provjeri postavke u BIOSu. Ako je sve OK a dalje ne ide preko USBa savjetujem ti korištenje DVD uređaja za instalaciju. Meni se slično dogodilo sa Asusovim laptopom.

Zora puca, biće dana ...
15 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...

Hmm, provjeri postavke u BIOSu. Ako je sve OK a dalje ne ide preko USBa savjetujem ti korištenje DVD uređaja za instalaciju. Meni se slično dogodilo sa Asusovim laptopom.

Na koje postavke ciljaš? Nema ih baš puno. Taj laptop nema CD/DVD rom.

16 godina

preduvijet da bi instalacija (bilo čega) prošla je ispravan medij, ispravna snimka-install, ispravan HW... nešto od tog ti radi problem, npr probaj MSov dvd2usb tools, radi samo s čistim win ISO.. i morao bi raditi, nakon tog, posumnjaš npr na RAM-disk, temperature i sl..

postavke kao npr NX i EMT64 su povezane s requirementsima i mogu biti podesive u BIOSu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 23:12 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

preduvijet da bi instalacija (bilo čega) prošla je ispravan medij, ispravna snimka-install, ispravan HW... nešto od tog ti radi problem, npr probaj MSov dvd2usb tools, radi samo s čistim win ISO.. i morao bi raditi, nakon tog, posumnjaš npr na RAM-disk, temperature i sl..

postavke kao npr NX i EMT64 su povezane s requirementsima i mogu biti podesive u BIOSu.

Već isprobano, radi na drugim računalima, na više njih. Pokušao sam i s dva različita USB-a. Isto tako laptop je uredno radio prije toga.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice