Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.669
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
13 godina
Windows 10 - problemi

Đizs, kakav čudan dan.

Jučer mi se reinstalirao chrome nakon restarta, tj. nakon restarta sam upalio chrome i ponašao se poput svježe instalirane aplikacije (nisam bio ulogiran, nema bookmarksa, ničega).

Onda sam skužio da mi ne rade ms aplikacije (edge, store, pictures, kalkulator, etc.) i da ne mogu desnim klikom na start dugme (kad kliknem desnim na start ništa se ne otvori, samo mi se kursor mrvicu pomakne kod klika i to je to). Lijevi klik na start radi i otvara start menu. Uz to mi je odmah nakon restarta kursor periodično (u intervalima od cca sekundu) ''vrtio'' onaj plavi kružić kao da nešto radi i tako cijelo vrijeme, pogledao sam u task manageru i cpu je stalno skakao na 20-30% u idle - naravno da sam se usrao od straha i pomislio da sam skupio nekakav virus (bitcoin ili nešto slično), digao sam win7 (imam ga na drugom hardu) i pročešljao sve avirom i malwarebytesom, nisam našao ništa značajno. Problem sa cpu i blinkajućim kursorom je sada nestao, uspio sam vratiti edge preko powershella, desni klik na start i dalje ne radi, nemam windows store-a iako sam ga probao vratiti, kao ni drugih aplikacija. Jel' se nekome dogodilo išta približno slično?

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 10 - problemi
ElektričnaOvca kaže...

..Jel' se nekome dogodilo išta približno slično?

- nije.. ali pošalji Tarentinu sinopsis, nema ideja u posljednje vrijeme, remake Trona i sl..

(još cca 2 mj. očekujte slična iznenađenja od MSa i njihovih PR managera, divni ljudi, pomalo odvojeni od ITa..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
win32 kaže...

Ocito ce u skorije vrijeme sve vise forsirati MS acc te UAC, no uvijek ce se naci neko rijesenje.

po meni UAC nije loša zamisao, samo da ga još unaprijede, tipa da stave white list programs, tak da pamti koji si več program pokrenuo i dozvolio mu pokretanje i da puno bolje nadgleda sistem i obavjesti za svaku čudnu pojavuu registriju ili čudno pokretanje .exe nečeg, uglavnom da ga upgrejdaju da bude pametniji ukratko, al ko zna možda i bude tak u budučnosti.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 17:00 (mrakky).
16 godina
mrakky kaže...
win32 kaže...

Ocito ce u skorije vrijeme sve vise forsirati MS acc te UAC, no uvijek ce se naci neko rijesenje.

po meni UAC nije loša zamisao, samo da ga još unaprijede, tipa da stave white list programs, tak da pamti koji si več program pokrenuo i dozvolio mu pokretanje i da puno bolje nadgleda sistem i obavjesti za svaku čudnu pojavuu registriju ili čudno pokretanje .exe nečeg, uglavnom da ga upgrejdaju da bude pametniji ukratko, al ko zna možda i bude tak u budučnosti.

- evo sad jednog odgovora zašto je ta naoko dobra/zgodna ideja, loša.. (ali si jako dobro pogodio s whitelistom i sl.. ).. problem je malware.

- ovako, OS-sys može razlikovati juzerski klik i programski (npr kao i način paljenja-gašenja i sl.).

- ako postoji lista (sve je file), tad se u nju može pisati-čitati.. tad je ta lista ranjiva. Tad nema baš nikavog razloga sumnjati da će malware upravo sebe dodati u popis.. jer sve se može, sve to je samo software.

upravo zato je UAC 'dosadan', ... ili mislite da se horda MSovih programera nebi sjetila ..

Zato je ovo KISSovski OK. Juzer vidi, klikne.. dalje je njegova krivica i barem zna da je kliknuo. UAC je OK za juzere, ja ga sebi gasim.

itd.

+ nije samo UAC, nekoliko servisa (kao AV+fw) je povezano dok prethodni postovi prije prikazuju što se dešava kad se želi (forsira) isključivanje nekih fičera. Najgora prijetnja nije malvare nego juzer koji nešto malo zna, prije nego otkrije ostatak krene 'popravljati' sys. ... mada i mene iritira MSovo forsanje nekih stvari, ponekad treba naučiti trpjeti i prihvatiti ili koristiti drugi OS. Ne može uvijek biti po mom...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
protjeran
Hehheee...Ma kaj bu tam nekih par tisuca ms ingenera odlucivalo kako bu nama winsi delali na balkanu...

3 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...

- evo sad jednog odgovora zašto je ta naoko dobra/zgodna ideja, loša.. (ali si jako dobro pogodio s whitelistom i sl.. ).. problem je malware.

- ovako, OS-sys može razlikovati juzerski klik i programski (npr kao i način paljenja-gašenja i sl.).

- ako postoji lista (sve je file), tad se u nju može pisati-čitati.. tad je ta lista ranjiva. Tad nema baš nikavog razloga sumnjati da će malware upravo sebe dodati u popis.. jer sve se može, sve to je samo software.

upravo zato je UAC 'dosadan', ... ili mislite da se horda MSovih programera nebi sjetila ..

Zato je ovo KISSovski OK. Juzer vidi, klikne.. dalje je njegova krivica i barem zna da je kliknuo. UAC je OK za juzere, ja ga sebi gasim.

itd.

+ nije samo UAC, nekoliko servisa (kao AV+fw) je povezano dok prethodni postovi prije prikazuju što se dešava kad se želi (forsira) isključivanje nekih fičera. Najgora prijetnja nije malvare nego juzer koji nešto malo zna, prije nego otkrije ostatak krene 'popravljati' sys. ... mada i mene iritira MSovo forsanje nekih stvari, ponekad treba naučiti trpjeti i prihvatiti ili koristiti drugi OS. Ne može uvijek biti po mom...

pa malware je uvijek problem, tak da isto tak se može zavuč u bilo koji software koji je sličam UAC ili nekaj treče, al opet, ako se radi na poboljšanju toga, postoji manja šansa za malware-om(dok ne evoulira (čitaj: dok ne izađe nova poboljšana verzija malware-a)), kak zaštita napreduje tako i malware nareduje i pronalazi nove rupe, meni je recimo UAC na full stavljen i nesmeta me ponekad kad zapita, nije mi to problem, al da me maltra za svaki proces ili bilo kaj se pali, vjerujem da bi ga ugasio.

ko zna kaj ovi u ms-u imaju u planu u budučnosti po pitanju sigurnosti napravit, naravno koja dolazi defoltno sa instalacijom OS-a.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Greška (sorry).

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 14:50 (GargamelHR).

0 0 hvala 0
15 godina

Jel netko još ima problem oko novog update-a od sinoć...instalira i kad restartam prođe sve ok i kad dize sistem kaže update nemože biti ins i napravi uninstal i restarta..i opet ga kao mogu skinuti tak svaki put nece..u cemu je problem..dosad sve uredno radilo...

9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Je li već netko pisao o problemu s postavkama miša (touchpada) na 10-ki? Dakle, trenutno imam default postavke miša (laptop je Lenovo) i s njima ide jedna uuužasno iritantna - zumiranje/odzumiranje pinchom, koja "ratuje" sa scrolanjem s dva prsta. Ok, treba promijeniti postavke miša, ali postavke jednostavno ne rade. Dakle, u postavkama miša ne rade detaljnije postavke miša.

Je li to do drivera? Što treba napraviti?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Treba čekati da naprave ispravan driver.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
protjeran
theMit kaže...

Je li već netko pisao o problemu s postavkama miša (touchpada) na 10-ki? Dakle, trenutno imam default postavke miša (laptop je Lenovo) i s njima ide jedna uuužasno iritantna - zumiranje/odzumiranje pinchom, koja "ratuje" sa scrolanjem s dva prsta. Ok, treba promijeniti postavke miša, ali postavke jednostavno ne rade. Dakle, u postavkama miša ne rade detaljnije postavke miša.

Je li to do drivera? Što treba napraviti?

Ista stvar kod mene na HP laptopu + nekad mi lijevi klik miša registrira peterostuko i više puta (to sam skužio kad otvaram više tabova sa CTRL + lijeva tipka miša pa mi otvori isti tab gro puta)

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
10 godina
neaktivan
Bok
Pc je spojen na tv u boravku i onda ja fino iz naslonjaca surfam koristeci wireless mis i tipkovnicu. Rezilucija je nastimana, ikone povecane jer sam prilicno udaljen. U chromeu zumiram ako je potrebno sa ctrl i skrolom....problem nastaje kad otvorim neki od programa, sve mi je premalo i nemrem nis vidjet, mislim na file, tools i ostale izbornike. Kako to povecat? Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
burkezg kaže...
Bok
Pc je spojen na tv u boravku i onda ja fino iz naslonjaca surfam koristeci wireless mis i tipkovnicu. Rezilucija je nastimana, ikone povecane jer sam prilicno udaljen. U chromeu zumiram ako je potrebno sa ctrl i skrolom....problem nastaje kad otvorim neki od programa, sve mi je premalo i nemrem nis vidjet, mislim na file, tools i ostale izbornike. Kako to povecat? Hvala

desni klik na desktopu - dispay settings - change the size of text, apps.... (tu podesis klizacem na postotak koji ti odgovara)

Nakon toga ce trebati logg of i ponovni log on (ili restart)

morrisoN
10 godina
neaktivan
Znam za taj dio. Tako sam vecinu toga i podesio no to se izgleda odnosi na windowse. Cim upalim npr. popcorn, gimp, blender...bilo kaj, u njemu je sve malo.
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pogrešio sam, da sam prešao na windows 10, ranije sam imao sedmicu i problema nije bilo. Neznam ni kako da povrati nazad na stanje sa kojim sam bio sasvim zadovoljan. Imam dva velika problema i to sa diski. Imam tri vanjska mrežna diska Targa po 500Gb. Instaliral sam 64 bitni NDAS program, koji radi, ali kad bi trebao na nadže disk, kaže da ga nema. To je radilo na sedmici bez problema. Mislim da je greška u desetici Windows. Drugi problem je sličan prvome, imam Xtreamer u kojem se nalazi disk sa materialom i kad priključim usm kabal u PC i Xtreamer opet se desi, da kao da diski je tu, ali neka greška, nema ga. Verovatno nema pomoči, pa pitanje, kako povratim na sedmico nazad, da ne uništim nešto ? Hvala na pomoči.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav, imam windows 10 i od kada sam instalirao Hyper-V mi se samo na shut downu javlja whea uncorrectable error i kompjuter se restarta. Molio bih vas pomoc ako netko zna kako ukloniti da mi se pojavljuje whea uncorrectable error, pogledao sam sve po netu ali ne mogu naci rijesenje, zbilja mi je hitno. Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

i ja evo instalirao win 10 , cak sam u sebi se ponada da su uspjeli napraviti windowse koji nisu polu proizvod, nakraju Pusikana  prvo borba sa driverima graficke nije mi htio promjeniti rezoluciju pa onda kad sam updateao drivere i napravio restart , kad digne windowse samo crno nema misa nema nista , i onda mi sinulo da nije mi tv koji je spojena na hdmi prebacio upalim tv kad na njemu desktop primary display mi je stavio hdmi port umjesto dvi  ,neznam kako to promjenit al nema veze, najvise me muce driveri za zvucnu karticu , pokusao sam na sve moguce nacine instalirati drivere sa 7mice ali nikako nece , jeli itko uspio instalirati soundmax integrated drivere na win 10, nevjerujem da jedini na svijetu ja jos imam soundmax zvucnui da ju nitko nije uspio instalirat na win 10 , ima li itko kakvu ideju vrijednu pokusat?

sss.....

0 2 hvala 0
12 godina
ratz_hell kaže...

i ja evo instalirao win 10 , cak sam u sebi se ponada da su uspjeli napraviti windowse koji nisu polu proizvod, nakraju Pusikana  prvo borba sa driverima graficke nije mi htio promjeniti rezoluciju pa onda kad sam updateao drivere i napravio restart , kad digne windowse samo crno nema misa nema nista , i onda mi sinulo da nije mi tv koji je spojena na hdmi prebacio upalim tv kad na njemu desktop primary display mi je stavio hdmi port umjesto dvi  ,neznam kako to promjenit al nema veze, najvise me muce driveri za zvucnu karticu , pokusao sam na sve moguce nacine instalirati drivere sa 7mice ali nikako nece , jeli itko uspio instalirati soundmax integrated drivere na win 10, nevjerujem da jedini na svijetu ja jos imam soundmax zvucnui da ju nitko nije uspio instalirat na win 10 , ima li itko kakvu ideju vrijednu pokusat?

A da napišeš koje koji je komp u pitanju (komponente) i da li je u pitanju nadogradnja il čista instalacija.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
ratz_hell kaže...

i ja evo instalirao win 10 , cak sam u sebi se ponada da su uspjeli napraviti windowse koji nisu polu proizvod, nakraju Pusikana  prvo borba sa driverima graficke nije mi htio promjeniti rezoluciju pa onda kad sam updateao drivere i napravio restart , kad digne windowse samo crno nema misa nema nista , i onda mi sinulo da nije mi tv koji je spojena na hdmi prebacio upalim tv kad na njemu desktop primary display mi je stavio hdmi port umjesto dvi  ,neznam kako to promjenit al nema veze

To je tako po difoltu jos od prijasnjih Windowsa i nije nikakav problem.

Stisni Win+P i dobit ces meni na kojem odaberes "Second screen only"

ratz_hell kaže...

najvise me muce driveri za zvucnu karticu , pokusao sam na sve moguce nacine instalirati drivere sa 7mice ali nikako nece , jeli itko uspio instalirati soundmax integrated drivere na win 10, nevjerujem da jedini na svijetu ja jos imam soundmax zvucnui da ju nitko nije uspio instalirat na win 10 , ima li itko kakvu ideju vrijednu pokusat?

Da li si koristio Google?

Da li si potrazio na stranici od proizvodjaca MBO (koju MBO imas)?

Najlakse je odmah popljuvat Windows.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

meni se svidja desetka , samo me zvucna zivcira uzasno,ostalo sam manje vise sve uspio dobit i nastelit buduci da se radi o starijoj konfi, nadogradnja sa win7 ultimate, MB je asus p5ld2-se 

0 0 hvala 0
17 godina
ratz_hell kaže...

meni se svidja desetka , samo me zvucna zivcira uzasno,ostalo sam manje vise sve uspio dobit i nastelit buduci da se radi o starijoj konfi, nadogradnja sa win7 ultimate, MB je asus p5ld2-se 

Ta ploca ima skoro 10 godina (ako ne i vise).

Zadnji driveri za zvucnu (a i ostalo) je izaslo za Vista OS i onda ti krivis Windows  .

Ili ostani na Win 7 ili kupi malo "svjeziji" PC.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

ma bio sam i na 8.1 pa mi je radio zvuk...

sss.....

0 0 hvala 0
12 godina
ratz_hell kaže...

ma bio sam i na 8.1 pa mi je radio zvuk...

Napravi čistu instalaciju desetke zato što nadograđena zna stvarat probleme pogotovo na starijim mašinama.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
Windows 10 - problemi

Ne radi mi zvuk preko utora za slusalice na kucistu, znaci uredno se pojave slusalice doli u volume mixeru ali ne produciraju zvuk. U cemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
espltd kaže...

neobično..alo ok!što sada ..?ne mogu skinuti windows media creation tool za win 64 bitne?

Nisi ti to dobro napravio.

Media creation tool ti daje izbor koje ćeš winse skinit (pogle slike)

Meni ne nudi opciju pro, ima samo win10,home i n, inače sam na win 7 ultimate koji je naravno aktiviran, ne kužim zašto 

15 godina
Windows 10 - problemi

I dalje primjećujem da niti sa najnovijim updatima Windowsa 10 nije riješen problem povremenog "smrzavanja", tj. ne reagiranja Modern aplikacija (vrijeme, kalkulator itd.). Da li netko zna na koji način ih "odblokirati" kad se smrznu?

Nekada (prije TH2) radila je naredba PowerShell i potom upisivanje u Command prompt naredbe  Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}  međutim, sada se upisivanjem te naredbe ništa na rješava, već se "oštećuju" Modern aplikacije.

Ima li netko nekakvo rješenje?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav,

Može mi netko rječi dali je ovaj blur kod određenih programa/prozora normalan. Dali se može to ikako rješiti. Prijenosnik je Lenovo z51-70. Dosad sam probao i s najnovoijim grafičkim driverima, probao sam i s driverima koje nudi windows update te s driverima s lenove stranice ali ništa ne pomaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Silent horror1992 kaže...
nicky.sl kaže...
espltd kaže...

neobično..alo ok!što sada ..?ne mogu skinuti windows media creation tool za win 64 bitne?

Nisi ti to dobro napravio.

Media creation tool ti daje izbor koje ćeš winse skinit (pogle slike)

Meni ne nudi opciju pro, ima samo win10,home i n, inače sam na win 7 ultimate koji je naravno aktiviran, ne kužim zašto 

Frende ta prva opcija ti je zajedncki ISO i unutra su ti pro i home edition samo se na temelju product code instalira jedan ili drugi ili tu opciju

kada te setup pita code preskocis i onda izabers koju verziju win 10 koju oces

pozdrav

Samsung S6 Edge+
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 8:51 (pasko).
16 godina
Thorin20 kaže...

Pozdrav,

Može mi netko rječi dali je ovaj blur kod određenih programa/prozora normalan. Dali se može to ikako rješiti. Prijenosnik je Lenovo z51-70. Dosad sam probao i s najnovoijim grafičkim driverima, probao sam i s driverima koje nudi windows update te s driverima s lenove stranice ali ništa ne pomaže.

Ovaj klizač postavi na 100%

morrisoN
16 godina
Windows 10 - problemi

Molim Vas da mi objasnite kako i koje servise ili aplikacije da pogasim,  koji uzrokuju konstantno kopanje po hardu kada je komp idle?

Hvala

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice