Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.669
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Kaže nema greške... Ima garanciju još 1 godinu.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 10 - problemi
kisica87 kaže...

Kaže nema greške... Ima garanciju još 1 godinu.

Provjeri s Portable HD Tune (tab "Health" i "Error scan")

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 18:03 (djigibao).
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Evo...

0 0 hvala 0
17 godina
stisni start na Error scan
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
neaktivan

Oprosti..evo radi svoje, pa stavim kad bude gotovo. Hvala ti puno na pomoći

16 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Jeli netko ima ideju zasto kad otvorim computer moram cekati cca 5 sec dok pise working on that? To mi se prije nije nikad dogadalo.

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ima li itko ideju kako ovo riješiti?
Zahvaljujem!
Rob kaže...

Imam jedan problem koji me muči još od prvog dana korištenja Windowsa 10 Pro i još ga nisam uspio posve riješiti, pa ako netko slučajno zna kako ga riješiti...

Naime, nakon određenog vremena slušanja glazbe na računalu (npr. u Windows Media Playeru), gledanja videa na YouTube-u ili pak razgovora na Skypeu (svugdje gdje se čuje zvuk), jednostavno nestane zvuka u programu (bez obzira o kojem je riječ), tj. kao da audio driver jednostavno prestane funkcionirati (sruši se).

Imao sam instaliran Realtekov audio driver i jedino rješenje mi je bilo ponovni restart računala kada bi driver opet profunkcionirao.

Zbog toga sam deinstalirao Realtekov driver i onemogućio Radeon HDMI Audio driver (mislim da je netko rekao da i on zna stvarati problem) i ostavio driver koji dolazi s Windowsima 10, međutim opet isto - nakon određenog vremena kao da se audi driver sruši, tj. prestane raditi.

Probao sam razne kombinacije - zadnje Realtekove drivere, generičke drivere iz Windowsa, ali uvijek isto - zvuk jednostavno nestane!

Koji bi mogo biti uzrok tome i kako ga riješiti - što instalirati, da li nešto podesiti u Regystriju Windowsa ili sl? 

10 godina
neaktivan

Evo :)

Inaće zanimljivo mi je to što recimo to mi se ne otvara u Mozzili. Imala sam Chrome, tamo se otvaralp pa sam ga deinstalirala. Sad mi otvara u Edgeu.

Znači upalim lap, kliknem bezveze na deskop, i otvori mi hrpu istih prozora. Tako je i kad hoću spremit nešto recimo, neku sliku otvorenu u Mozzili, automatski otvara sve te prozore u Edgeu...

E sad neznam dali je to možd aproblem, ali ajde znači ja sam imala Win 10 probni, i onda mi je frend dao neki link preko kojeg sam ga aktivirala, jedino da time nisam zeznula negdje nešto.

12 godina

ili si time pustila gomilu gamadi u windowse

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
neaktivan

Moguće, ali zar nebi onda svi ti programi koje sam palila danas pokazivali da postoji negdje neki virus?

17 godina
nicky.sl kaže...

ili si time pustila gomilu gamadi u windowse

...nije, OS je cist.

Mozda se nesto poremetilo u samim Windowsima.

Probaj pokrenut Command Prompt kao Administrator (desni klik na Windows Ikonu - Start):

Tu ukucaj: sfc /scannow i klikni na Enter

17 godina
Windows 10 - problemi

@kisica87

Ako jos uvijek imas problema imam jos jedan prijedlog.

Pokreni Command prompt kao admin

Tu zalijepi ovu naredbu i klikni na Enter: CHKDSK C: /F /R

Na slijedece pitanje kliknes na Y i zatim Enter

Restartas PC

Pustis da zavrsi ovaj proces

Javi ako ima kakve promjene

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 9:37 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo odrađeno i ovo..u međuvremenu ovaj Edge i dalje radi svoje...

E sad pošto ja zaista nemam pojma o win i svemu tome, više neke osnove i sl.ali sami win ništa, dali postoji mogućnost da ja obrišem taj Edge? Ili možda nekako da se vratim na Windows 8 koji sam imala prije ovog.

Ovo mi je totalna nepoznanica, npr. napravila sam screenshot i sad ga hoću uploadat tu, kliknem dole dodaj slike, odaberem sliku i on meni 5 puta otvori u Edgeu prozore ove..

Oprostite stvarno što gnjavim i hvala Vam puno na pomoći, ali sad luda od ovog čuda.

11 godina
protjeran
Clean install odradi i tada imas cisti start , pa ce lakse biti detektirati kvar ako ce se ponavljati.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
mrakky kaže...
slobodann kaže...
slobodann kaže...

Pozdrav drugovi,

Imam problem sa Win 10.

U prosjeku svaki drugi put kada upalim racunar i udjem u Win 10 - apsolutno nista ne mogu da pokrenem - racunar samo radi, a misem se skoro ne mogu pokrenut.

Moram ugasiti racunar rukom na kucistu, upalim ponovo i sve uredno radi.

Sta ciniti ?

Hvala unaprijed.

Sta je ovo niko ne zna odgovor :-(

daj probaj pokreni cmd kao admin i ukucaj sfc /scannow, kada sken završi ako kaj nađe resetiraj računalo pa ponovo ista naredba, ako pet kaj nađe neki error onda probaj ovo ukucat ovim redom, naravno u cmd pokrenut ko admin

1. Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

2. Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

3. Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

uprincipu 3 je najbitninija i možeš samo i nju pokrenut, al ja imam praksu sve 3 odvrtit, prva prođe odma, druga malo duže, a treča opcija nekaj duže od druge, sve zavisi kakav pc imaš, nakon kaj ta 3 skena završe probaj ponovo sfc /scannow, ako i tad bude problema, javi se na pp pa ču ti poslat link kako još sadism naredbom povuč skršene fajlove

Evo ovako pokrenuo sam ovo gore prvo:

" daj probaj pokreni cmd kao admin i ukucaj sfc /scannow, kada sken završi ako kaj nađe resetiraj računalo pa ponovo ista naredba, ako pet kaj nađe neki error onda probaj ovo ukucat ovim redom, naravno u cmd pokrenut ko admin"

Nema nista pise:

Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

www.webdesignstudio.ba projekti:

www.advokat-prnjavorac.com

www.advokat.attorney

www.drzavljanstva-advokat.com

www.advokat-numanovic.com      

www.forum-bosanskog-naroda.de  

www.drzavljanstva-BiH.de    

www.bih-pravo.org       

www.epravo.ba

www.bosna-forum.eu

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2018 20:40 (slobodann).
10 godina
neaktivan
sale3 kaže...
slobodann kaže...
slobodann kaže...

Pozdrav drugovi,

Imam problem sa Win 10.

U prosjeku svaki drugi put kada upalim racunar i udjem u Win 10 - apsolutno nista ne mogu da pokrenem - racunar samo radi, a misem se skoro ne mogu pokrenut.

Moram ugasiti racunar rukom na kucistu, upalim ponovo i sve uredno radi.

Sta ciniti ?

Hvala unaprijed.

Sta je ovo niko ne zna odgovor :-(

Da li koristiš hibernaciju?

Ako da, vjerojatno imaš problem s driverima (vga, chipset) pa ostane u sleepu. Probaj drugi driver instalirat, po mogućnosti službeni. Ako nema za win10 instaliraj za 7/8. Ako ništa ne pomogne isključi sleep/hibernaciju.

Kako se provjerava da li koristim hibernaciju ?

17 godina
Windows 10 - problemi

sjebo sam boot za win 10 na ssd-u di mi je OS radi naglog restarta (ne pitajte zasto sam to napravio)

uglavnom instalirao sam win 7 na drugi stariji HDD i sve je proslo super , mene zanima dali se moze iz win 7 repair napravit za

10 -ku tj SSD da nemaram radit win 10 boot USB/DVD USB stick ili nanovo istalirat OS ,bdw nemam usb stick ali imam prazan dvd ...pliz help 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj skinuti ovo:

https://neosmart.net/blog/2015/windows-10-recovery-cd-free/#

Napraviti bootabilni USB/CD  i napraviti repair.

Koliko ja znam nakon nekoliko neuspješnih dizanja windowsa, automatski bi se trebao pokrenuti repair postupak.

Pozdrav.

Sajko
16 godina
kisica87 kaže...

Evo odrađeno i ovo..u međuvremenu ovaj Edge i dalje radi svoje...

E sad pošto ja zaista nemam pojma o win i svemu tome, više neke osnove i sl.ali sami win ništa, dali postoji mogućnost da ja obrišem taj Edge? Ili možda nekako da se vratim na Windows 8 koji sam imala prije ovog.

Ovo mi je totalna nepoznanica, npr. napravila sam screenshot i sad ga hoću uploadat tu, kliknem dole dodaj slike, odaberem sliku i on meni 5 puta otvori u Edgeu prozore ove..

Oprostite stvarno što gnjavim i hvala Vam puno na pomoći, ali sad luda od ovog čuda.

Meni ovo liči na je na neki klik miša ubindan F1 ili da je na tastaturi zaglavljena tipka F1. Eventualno je nešto prčkano po homepage settings u Edge-u, odnosno u settingsima za otvaranje novog taba u Edge-u.

Znači, prvo bih eliminisao ova prva dva eventualna razloga (miš, tastatura).

Ako je tu sve ok, resetovao bih edge na out of box postavke (ako je takvo šta moguće, kao u firefoxu. Edge ne koristim, pa ne znam, ali pretpostavljam da ima takva opcija. Sry, ne da mi se sad tražiti po njegovim postavkama)

morrisoN
13 godina
neaktivan
slobodann kaže...

/cut

Kako se provjerava da li koristim hibernaciju ?

Također prvo probaj promijenit usb drivere, stavi neke službene od ploče. Imao sam na jednoj kanti problema sa zamrzavanjem miša i to je riješilo problem.

A za hibernaciju provjeri u control panelu/power options –> change balanced power plan (defoltna postavka) ili onaj koji je uključen -> advanced settings – pod sleep imaš hibernaciju

17 godina

Rijesio problem sa bootabilnim dvd isom ;-)

12 godina
Windows 10 - problemi

Ajme majko problema sa desetkom.

Prvi problem napravio upgrade sa 8.1 Pro (originalni) i aktivacija prošla bez problema.

Nakon ovog zadnjeg velikog update aktivacija se ugasila sama od sebe i treba ponovo aktivirat al daje mi error 0x8007005. 

Drugi još veći problem, svako malo imam plavi ekran i piše bad_pool_header a do laptopa nije jer 8.1 je radio bez ikakvih problema, također ubuntu radi ko sat.

Mogu li ikako napraviti clean install sa iso od Windows 10 ako ne zna niko riješenja za ovo i aktivirat sa ključom od 8.1 ili 7?

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - problemi

Jel ko od vas dobio ovaj november update. Meni su windozi pro jos na 10240, update kaze da nema novih updateova. 

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina
ruzcheHR kaže...

Prvi problem napravio upgrade sa 8.1 Pro (originalni) i aktivacija prošla bez problema.

Nakon ovog zadnjeg velikog update aktivacija se ugasila sama od sebe i treba ponovo aktivirat al daje mi error 0x8007005. 

Drugi još veći problem, svako malo imam plavi ekran i piše bad_pool_header a do laptopa nije jer 8.1 je radio bez ikakvih problema, također ubuntu radi ko sat.

Mogu li ikako napraviti clean install sa iso od Windows 10 ako ne zna niko riješenja za ovo i aktivirat sa ključom od 8.1 ili 7?

samo budem c/p sa gornjeg linka

daj probaj pokreni cmd kao admin i ukucaj sfc /scannow, kada sken završi ako kaj nađe resetiraj računalo pa ponovo ista naredba, ako pet kaj nađe neki error onda probaj ovo ukucat ovim redom, naravno u cmd pokrenut ko admin

uprincipu 3 je najbitninija i možeš samo i nju pokrenut, al ja imam praksu sve 3 odvrtit, prva prođe odma, druga malo duže, a treča opcija nekaj duže od druge, sve zavisi kakav pc imaš, nakon kaj ta 3 skena završe probaj ponovo sfc /scannow, ako i tad bude problema, javi se na pp pa ču ti poslat link kako još sadism naredbom povuč skršene fajlove.

ak tu niš ne nađe skini sa ms sajta media ceation tool ina pravi botabilni usb sa zadnjim buildom, možeš aktivirat sa ključem od 8.1, baarem su tako rekli ovi iz ms-a, sam da još provjerimo je ko radi clean i aktivirao sa ključem od 8?

@ slobodan, fakat neznam kaj bi moglo bit sa sistemske stranje, tj softverske, ako sve prođe bez greške, da nije u hardveru problem, kolko je star komp?

edit_

slobodan, bilo bi ti pametno popunit ono moj pc da odma može se vidjet koja je konfa, ili napiši tu kad buš pisal več....

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 18:32 (mrakky).
16 godina
tnakir kaže...

Jel ko od vas dobio ovaj november update. Meni su windozi pro jos na 10240, update kaze da nema novih updateova. 

KLIK

Ili, skini offline .iso, mountaj, pokreni setup i napravi upgrade.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
10 godina
neaktivan
mrakky kaže...
ruzcheHR kaže...

samo budem c/p sa gornjeg linka

uprincipu 3 je najbitninija i možeš samo i nju pokrenut, al ja imam praksu sve 3 odvrtit, prva prođe odma, druga malo duže, a treča opcija nekaj duže od druge, sve zavisi kakav pc imaš, nakon kaj ta 3 skena završe probaj ponovo sfc /scannow, ako i tad bude problema, javi se na pp pa ču ti poslat link kako još sadism naredbom povuč skršene fajlove.

ak tu niš ne nađe skini sa ms sajta media ceation tool ina pravi botabilni usb sa zadnjim buildom, možeš aktivirat sa ključem od 8.1, baarem su tako rekli ovi iz ms-a, sam da još provjerimo je ko radi clean i aktivirao sa ključem od 8?

@ slobodan, fakat neznam kaj bi moglo bit sa sistemske stranje, tj softverske, ako sve prođe bez greške, da nije u hardveru problem, kolko je star komp?

edit_

slobodan, bilo bi ti pametno popunit ono moj pc da odma može se vidjet koja je konfa, ili napiši tu kad buš pisal več....

Prijatelju sada sam pokrenuo ovo:  3. Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth - i pise 100% - The restore operation complet successfully. The operation compet successfully.

Racunar je nov, sve je na SSD disku, 8 GB DD3 Kingstone, Iintel Core i3-4150 CPU @ 3.50 GHz,  2 core 4 logical

17 godina
Windows 10 - problemi

neko je gore napiso da probaš skinut orginal drajvere za usb, probaj to

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ne razumjem se bas najbolje.

MOzes li mi pojasniti kako da znam koji je moj USB da bih dosao do orginal drajvera ?

13 godina
neaktivan

Odi na stranicu proizvođača matične ploče i skini win10 drajvere za chipset pa ih instaliraj.

Uglavnom trebaš za ovo zamijenit drajvere u device manageru (vidi slike)

Npr. ovdje su defoltni microsoftovi zamijenjeni s intelovim.

12 godina
Windows 10 - problemi

Skidam ISO preko ovog njihovog download toola. Nadam se da ću moći aktivirati sa ključom od 8.1 koji sam već upgrade na 10ku i aktivirao prije ovog zadnjeg builda.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice