Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.039.930
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
16 godina
Re: Windows 10 - problemi
mrba kaže...

moze neki tutorijal ili nesto

Desni klik na Windows ikonu (ili klik na Win i X tipke) i izaberi Disk Management.

Kad se otvori , proširi prozor i nađi:
1. unalocated space (crna boja),

ili

2. particija bez slova (plava boja).

1. Napravi particiju - desni klik, ''New simple volume'' -> i dalje imaš wizard.

2. Dodaj slovo - desni klik ''Change drive letter and paths'' -> dodaj slovo po izboru.

Mislim da je dovoljno jasno.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 19:17 (kizo2703).
15 godina
Windows 10 - problemi

Dakle, možda je tko negdje naletio na nekom forumu ili sam došao do zaključka, na koji način efikasno spriječiti automatski update realtek drivera zvučne kartice na matičnoj ploči? Hvala unaprijed na mogućim odgovorima!!!

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo s ovim alatom možeš sakrit pojedine updateove Windows update-a.

16 godina
Jehonan kaže...

Dakle, možda je tko negdje naletio na nekom forumu ili sam došao do zaključka, na koji način efikasno spriječiti automatski update realtek drivera zvučne kartice na matičnoj ploči? Hvala unaprijed na mogućim odgovorima!!!

Kao i na prijašnjim verzijama Windowsa: Advanced system properties -> Hardware -> Device Installation settings: tu postavi na ''No, let me choose what to do''.

Garantirano ti više neće skidati nikakve drivere.

13 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Imam starili laptop od asusa F5vl(intel dual core/x2300), uglavnom zelim snimiti nove winse i tokom bootanja s usb-a pojavi mi se onaj win logo i nakon toga samo crna slika, i tak stoji...jel netkome poznato!?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 22:45 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zura kaže...
Zura kaže...
BlackMoon kaže...
Zura kaže...

Da li je netko naletio na ovakav problem:

....

Du, du, du nema ti pomoći! Ako imaš backup sustava onda si srećković...

Jep.. baš sam jučer odradio restore sa backupa kad više nisam ništa uspio napraviti da se sredi. Sad je opet sve ok i postavio sam da mi uspori (defer) update-ove.

Uglavnom, monitorirajte Event log i kada primjetite porast broja grešaka vezanih uz DCOM, priprema se s*anje.

Neznam još zašto bi se sustav raspao sam od sebe (ima nekih naznaka da je vezan uz ovlasti), ali preporučujem redoviti backup.

Bog ekipa, evo da prijavim da mi se desilo isto s*anje, ovaj put na laptopu (HP). Jučer nakon jednog od update-a krepao Start meni, akcijski centar, search i Market + svi market app-ovi.

Totalno identični problem kao prije opisani, pri čemu ovaj laptop stvarno rijetko koristim i između dva korištenja do pojave problema, osim samog win update-a na laptopu se samo surfalo (vrlo rijetko) uz malo korištenje worda i mail aplikacije (još rijeđe).

Scenarij dolaska na Win 10 je isti kao i na desktopu, upgrade sa Win 7, također se na sustav prijavljujem preko MS accounta. Međutim, nakon već okušanog iskustva sa "Start menu problemom" replicirao sam postavke sa desktopa na laptopu (isključio Fast boot, smanjio intenzitet update-a itd.). Očito nije pomoglo.

Ono što me ubija u pojam je da ne mogu skužiti trigger koji uzrokuje grešku. (rješenje problema mi je poznato, restore sa backupa ili reinstall).

Eto, ako netko skuži (ili je već prokužio) molim da me osvijesti.

EDIT: @TomRy, samo info (nije da bi ti moglo puno pomoći) iako ti ne radi uobičajeni Start meni, radi ti desni klik na Start meni pa možeš doći do određenih sistemskih alata.

I dalje ti kao jedine opcije ostaju restore slike sustava ili nova instalacija. Sramota bezobraznog i nadobudnog Microsofta koji i dalje šuti i ne rješava ovaj ogroman bug i dalje stoji!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2015 0:20 (BlackMoon).
12 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Jehonan kaže...

Kao i na prijašnjim verzijama Windowsa: Advanced system properties -> Hardware -> Device Installation settings: tu postavi na ''No, let me choose what to do''. Garantirano ti više neće skidati nikakve drivere.

Trebalo bi tako biti ali nije...npr. Nvidia drivere sam skida i instalira. Čim resetiram komp imam nove i onda moram raditi roll back

17 godina
Upitnik o zadovoljstvu Microsoftovih korisnika

Pozivamo vas da izdvojite 10 do 20 minuta i ispunite ovaj personalizirani upitnik i tako nam pomognete da bolje shvatimo potrebe naših korisnika i partnera u našim trajnim naporima da poboljšamo iskustvo korištenja svih proizvoda i usluga.

Ispunite upitnik.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mandalore kaže...

Trebalo bi tako biti ali nije...npr. Nvidia drivere sam skida i instalira. Čim resetiram komp imam nove i onda moram raditi roll back

Pa, jesi probal stavit na ''Never install''.

A usto, tu je i GeForce Experience, koji je (možda) kriv za update?

9 godina
odjavljen
Re: Upitnik o zadovoljstvu Microsoftovih korisnika
djigibao kaže...

Pozivamo vas da izdvojite 10 do 20 minuta i ispunite ovaj personalizirani upitnik i tako nam pomognete da bolje shvatimo potrebe naših korisnika i partnera u našim trajnim naporima da poboljšamo iskustvo korištenja svih proizvoda i usluga.

Ispunite upitnik.

Dao si pogrešnu poveznicu. :)

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
16 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...
Zura kaže...

Bog ekipa, evo da prijavim da mi se desilo isto s*anje, ovaj put na laptopu (HP). ....

I dalje ti kao jedine opcije ostaju restore slike sustava ili nova instalacija. Sramota bezobraznog i nadobudnog Microsofta koji i dalje šuti i ne rješava ovaj ogroman bug i dalje stoji!

Nakon dva dana što sam gledao u poruku o kritičnoj grešci, sinoć počeo raditi pripremu za restore i odjednom, samo od sebe (nikakav update se nije instalirao, osim što se Reader ažurirao i AV odradio jedan brzinski scan) sustav se počeo ponašati normalno. Vratio se Start meni, Market applikacije opet rade normalno, search radi kao i prije...

Ovaj put nisam niti pokušavao popravljati već sam koristio sustav u takvom okrljaštenom modusu dok nisam uhvatio vremena za pokušaj obnavljanja.

Pa tko je tu lud?!?

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
12 godina
neaktivan

Pa kakav je to auto correct bio noćas..skidA i instalirA, a purger sam haha. Evo cijele priče: stavim desetku i povuče sve drivere i sve ok pola sata. Onda je počelo ''drivers stop responding'' ili kako već piše + random freezanje i entering sleep mode iz kojeg nisam mogo izać već sam morao resetirat. I nađem da i drugi imaju taj problem na WIN10 forumu - rješenje stavit stare drivere 347.88. Stavim ja stare drivere (bez experiencea, audia i toga) sa DDU, stavim na never install i sve super sve 5 nekih mjesec dana dok nije bio neki update prije par dana i onda mi je skunulo i nove nvidia drivere. E i sad svaki put kad upalim komp počene mi skidat nove drivere..naravno i dalje je u postavkama na ''never install''

9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

koristim priliku da pozdravim clanove foruma prije nego sto iznesem svoj problem a tice se window 10 pro inside preview nemam neko veliko iskustvo sa informatikom ali se stalno nesto zezam na pc ... pa sam tako prije nekoliko vremena aktivirao insider preview a da nisam niti znao sta sam napravio dok nije stigao  bulid 10565 naravno sada je instaliran i na desktop imam poruku  copia di valutazione bulid 10565 - ( koristim italianski kao jezik ) to bi trebalo da bude evaluation copy ili tako nesto na engleskom :)

sto se tice azuriranja stiglo je i ovo

Update Windows 10 Insider Preview October Update for x64-based Systems (KB3103470)

Security Update for Internet Explorer Flash Player for Windows 10 Insider Preview October Update (KB3099406)

poslije sam preko google saznao da je ovo samo za iskusne a ja nisam taj , pokusaosam da napravim stop inside previev bulid i dosao do windows poruke o postupku

Stop receiving Insider Preview builds

Go to your Insider Preview build settings in Windows Update > Advanced options.

Select Stop Insider Builds, verify that you want to opt out, and then restart your PC.

If you were unable to opt out, use one of the following recovery images:

nemam blage veze kako to da napravim za sada nemam nikakvih problema sa pc i sve radi savrseno ali neznam sta me ocekuje u buducnosti i kavi problemi pa molim za pomoc i poneko objasnjenje  kako da se vratim na pocetnu poziciju ili naj bolji nacin da sacuvam pc od mogucih nezeljenih posljedica 

unaprijed hvala svima

0 0 hvala 0
16 godina
Bissts kaže...

Stop receiving Insider Preview builds

Go to your Insider Preview build settings in Windows Update > Advanced options.

Select Stop Insider Builds, verify that you want to opt out, and then restart your PC.

If you were unable to opt out, use one of the following recovery images:

nemam blage veze kako to da napravim za sada nemam nikakvih problema sa pc i sve radi savrseno ali neznam sta me ocekuje u buducnosti i kavi problemi pa molim za pomoc i poneko objasnjenje  kako da se vratim na pocetnu poziciju ili naj bolji nacin da sacuvam pc od mogucih nezeljenih posljedica 

unaprijed hvala svima

Ako klikneš na ''Stop Insider builds'' nema više Windowsa ''zabadava'' - morat ćeš preformatirati C particiju, instalirati Sedmicu ili Osmicu, aktivirati ga sa važećim ključem, i onda napraviti upgrade na redovni Windows 10 build (10240).

Zato, razmisli još jedamput.

9 godina
neaktivan

ja sam sa 7 regularno presao na windows 10 i imam trajno aktivan key dali postoji neki drugi nacin da napustim  Insider Preview builds i sta se moze desiti kad izadje novi bulid dalice i njega ponovno instalirat na pc

16 godina
Bissts kaže...

ja sam sa 7 regularno presao na windows 10 i imam trajno aktivan key dali postoji neki drugi nacin da napustim  Insider Preview builds i sta se moze desiti kad izadje novi bulid dalice i njega ponovno instalirat na pc

Ako si prešao sa genuine Sedmice, probaj onda isključiti Insidera, restartati PC i ako ti pokaže da Windows nije aktiviran, ponovno ukucaj Windows 7 ključ.

Nisam to radil, tak da ti ne mogu jamčiti kaj će se dogoditi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 21:29 (kizo2703).
17 godina
Windows 10 - problemi

Jel imao ko problema sa crashanjem drivera od nVidie. Na laptopu imam W10, nVidiu 860M, u nekim igrama mi se izgleda driver srusi, povuce cijeli sistem za sobom (odnosno, ne sruse se windowsi, ali sustav postane neupotrebljiv te ga moram force-om ugasit i upalit). Notification mi potom javi da mi se driver srusio. Instalirao sam zadnji nvidiin driver, isto... Grafa se ne pregrijava, na nekih 60C je max...

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

imam TL-WN751ND i win 10 x64 pro, instaliran driver, pronalazi mreže, ali neovisno o udaljenosti pokazuje signal:poor i ne želi povezat ni na jednu mrežu. Ideje?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

@ tnakir

Probaj staviti stare drivere, npr. 347.88. Meni je pomoglo

@ neoch

Ja imam TL-WN722N i sve radi od prvog dana bez problema. Probaj instalirat drivere sa njihove stranice

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 10:52 (Mandalore).
16 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Dakle, preglup problem, ali da vidimo jesam li jedini. Windows 10 Pro 10240 sa svim zakrpama.

Kada idem na prebacivanje korisnika (switch user), odaberem korisnika za login i ne mogu ništa s tipkovnicom utipkati u password box, ali radi ako uključim on-screen keyboard 

Poprilično iritantna stvar, jesam li jedini s ovom debilanom?

Radilo je sve ok prije, ali rijetko mi treba drugi profil pa ne znam kada je točno to počelo

Battlelog: [deda] lubosaur

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

To se meni dogodi jednom mjesečno ili rjeđe. Nemam pojma u čemu je problem...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
9 godina
neaktivan
Mandalore kaže...

@ neoch

Ja imam TL-WN722N i sve radi od prvog dana bez problema. Probaj instalirat drivere sa njihove stranice

Jel moguće da nema podrške za win 10?

http://www.tp-link.com/en/article-15587.html

12 godina
neaktivan

Da to je točno, ja sam za svoj stavio win 8 drivere i radi. Tj. radio je i sa driverom koji je došao na onom CD-u uz njega ali sam za svaki slučaj stavio najnovije za win 8

16 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

pozdrav stručnjaci,

kada shut down-am laptop na startup-u mi se pojavi plavi ekran uz poruku: SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED (iaStorAV.sys), nakon čega moram restartati komp i onda se windowsi dignu normalno...

preletio sam cjeli internet, vidio xy mogućih rješenja, probao sve navedene ali pomaka nema...

1)clean boot (isključio sam sve startup-ove) - i dalje blue screen...

2)disable-ao drivere misleći da neki od njih zeza - i dalje blue screen...

3)settings - recovery - reset this PC... reinstalacija windowsa -  i dalje blue screen...

4)skinuo sve nove drivere s official siteova -  i dalje blue screen...

5)pokrenuo rezne provjere diskova - sve radi ali i dalje blue screen

pomozite molim vas dok nisam bacio laptop kroz prozor, već me tjednima ovo muči... 

ista stvar mi se dešavala i na win8 i win 8.1. , tako da sumnjam da je do win10... 

p.s. imam zapisan key od win8 u BIOS-u, a instalaciju dižem preko DVD-a...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 19:00 (ik15).

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

BSOD je u pitanju. Tema postoji. Pošalji mi msinfo32 i dumpove iz mape Minidump u folderu C:/Windows/. Stavi na neki filesharing servis i link pošalji na PM.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Jel imao netko sličnu situaciju ovoj na slici ? Znači, instalacija je prošla bez problema i sad se pojavio ovaj disk G: koji nisam imao na win 8.1 i ničemu ne služi jer se ne može otvoriti. Imam samo svoje dvije particije c i d , ova se ionako nalazi među često korištenim mapama

0 0 hvala 0
16 godina

Otvori Disk Disk Management i pogledaj što je to - koja je to uopće particija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2015 12:31 (kizo2703).
10 godina
neaktivan
Gledao sam u disk managementu, al uopce ga tamo nema, to izgleda kao dodatna particija, al ocito nije nista, nema nikakav kapacitet, jedina funkcija joj je da me zivcira

Mislio sam da nije neka system reserved particija, al ne, ne mogu joj pristupiti, nema opcija, nula..

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

to ti je prikazan disk, sd micro kartice, ubaci ju ponovo  i vidjeti ćeš da će se očitat ..nešto ti se malo zbrkalo u kompu (laptopu)

16 godina
mb34 kaže...
Gledao sam u disk managementu, al uopce ga tamo nema, to izgleda kao dodatna particija, al ocito nije nista, nema nikakav kapacitet, jedina funkcija joj je da me zivcira

Mislio sam da nije neka system reserved particija, al ne, ne mogu joj pristupiti, nema opcija, nula..

Čitač SD kartica, kao što kaže kolega?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice