Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.880.093
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
protjeran
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
mind_challenge kaže...
lovacmaki kaže...
mind_challenge kaže...

Nego, koja je ovo fora s driverima za Nvidiju? Službeno za moju nema drivera, a Update je povukao i instalirao neke koje sasvim fino rade.

Pretpostavljam da je povukao drivere za Windowse 8.1..

Moguće, te drivere sam pokušao sam ručno instalirati pa nije išlo.

Tko zna, možda su to i beta driveri kojih nema službeno za skinuti..

12 godina
igor1311 kaže...

izasao je build 10122x64

ček meni je povukao update onaj dan kad je izašao i odtad osjetim da mi procesor jače radi tj. neke radnje ga jače opterećuju, jel moguće da mi je instalirao 32bitni update? i kak sad instalirat x64?

17 godina

Zna netko gdje ima ISO zadnjeg builda (znam da ima ESD)?

E, jbg...nasao  

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 8:56 (djigibao).
14 godina
odjavljen
mind_challenge kaže...
lovacmaki kaže...

Na updateu 10122 ne radi Insider Hub tj. ne vidi me kao insidera iako naravno jesam, uredno se spojim na webu ali ovdje me ne prepoznaje..

Tako je i meni bilo, kad sam ga zatvorio dobio sam notifikaciju da me prepoznao. Nakon toga ne radi. 

Nego, radi li vama weather? Meni se samo otvori i zatvori nakon nekoliko sekundi. edit: nije samo weather, dosta drugih appova se tako ponaša. Nekad rade nekad ne.

Kad u pc settings, Time&language, Region&language promjenim lokaciju u US ili UK umjesto Croatia, onda mi aplikacija vrijeme radi.

14 godina
odjavljen
djigibao kaže...

Kod mene vrijeme OK ali ne znam kako namjestiti svoju defaultnu lokaciju, uvijek me vrati na London?

ovdje se to podešava:

17 godina
osvit kaže...
djigibao kaže...

Kod mene vrijeme OK ali ne znam kako namjestiti svoju defaultnu lokaciju, uvijek me vrati na London?

ovdje se to podešava:

Di je to u aplikaciji vrijeme ili negdje drugdje?

Kod mene je ovako:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
odjavljen

Ručno je updejtaj.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
odjavljen
Windows 10 - dojmovi, problemi

meni je drugačije, kad pokrenem aplikaciju vrijeme, u donjem lijevom uglu ima mali zupčanik - postavke, kliknem tu i onda imam za odabrat zadanu lokaciju.

0 0 hvala 0
16 godina
osvit kaže...

meni je drugačije, kad pokrenem aplikaciju vrijeme, u donjem lijevom uglu ima mali zupčanik - postavke, kliknem tu i onda imam za odabrat zadanu lokaciju.

Kod mene je isto tako.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
16 godina

.. kad se pravite englezi (regional settings, langulage, let app location/browser itd. suprotno od npr Cortana enejblanja, mettered conn ili familysafety).

Naravno, kad je odabran ENG, tad je defaultni loc=London (pomalo glupo što nema opcije izbora za vrijeme installa.. bar neki advanced koji bi mogao detaljćiće..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 0
14 godina
ihush kaže...

.. kad se pravite englezi (regional settings, langulage, let app location/browser itd. suprotno od npr Cortana enejblanja, mettered conn ili familysafety).

Naravno, kad je odabran ENG, tad je defaultni loc=London (pomalo glupo što nema opcije izbora za vrijeme installa.. bar neki advanced koji bi mogao detaljćiće..).

Ispalo bi da kopiraju Linux pa je bolje biti tvrdoglav nego prihvatiti nešto što je dobro.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
mario.L_hr kaže...
,..

Ispalo bi da kopiraju Linux pa je bolje biti tvrdoglav nego prihvatiti nešto što je dobro.

- u ovom slučaju 'krvci' nisu jako krivi.. jer i ja biram ENG (ovsino što/ako se nudi ili namjena), a npr Cortana je dobar razlog jer je ipak smisao (teme) testirati..

Jedino 'boli' što nitko ne razmišlja o običnim postavkama, koje su logičan odgovor (ili neki bug), vidla žaba (đabe) potkivanje... ali i tako se može učiti.

.. a što je dobro? win ko win, igračka koja radi, dosadi. Već sam oguglao na npr 8.1 modern fičerse pa mi neka bitna razlika osim brojčane nije uočljiva.

Cortana (manje Edge) mogu biti zanimljivi, ali spič je prastara stvar, nadajmo se možda napokon upotrebljiva (umjesto smiješna ili opasna).

To što MS radi s onemogućavanjem 'normalnih' opcija je bolno. Ne da mi se sad skidat build (122?..) i probavati dali su omogućili .. ili još nešto zaključali. Do RTMa više neće ni dozvoljavati 'priatice'.. baš su neki. OČU livejuesbe nazad!

14 godina
ihush kaže...

- u ovom slučaju 'krvci' nisu jako krivi.. jer i ja biram ENG (ovsino što/ako se nudi ili namjena), a npr Cortana je dobar razlog jer je ipak smisao (teme) testirati..

Jedino 'boli' što nitko ne razmišlja o običnim postavkama, koje su logičan odgovor (ili neki bug), vidla žaba (đabe) potkivanje... ali i tako se može učiti.

.. a što je dobro? win ko win, igračka koja radi, dosadi. Već sam oguglao na npr 8.1 modern fičerse pa mi neka bitna razlika osim brojčane nije uočljiva.

Cortana (manje Edge) mogu biti zanimljivi, ali spič je prastara stvar, nadajmo se možda napokon upotrebljiva (umjesto smiješna ili opasna).

To što MS radi s onemogućavanjem 'normalnih' opcija je bolno. Ne da mi se sad skidat build (122?..) i probavati dali su omogućili .. ili još nešto zaključali. Do RTMa više neće ni dozvoljavati 'priatice'.. baš su neki. OČU livejuesbe nazad!

Ja ne znam nikoga tko bira sučelje Windowsa na hrvatskom. Poanta je u tome da nema logičnog objašnjenja zašto bi jezik bio vezan uz lokaciju (gdje živiš, radiš i za koju želiš postaviti vremensku prognozu). Pa na Windows phone su to riješili jednostavno. Imaš lokaciju koja se automatski pojavljuje u ovisnosti gdje se nalaziš a možeš dodati i još lokacija po volji koje su neovisne o tome gdje se nalaziš.

16 godina
mario.L_hr kaže...
.. nema logičnog objašnjenja zašto bi jezik bio vezan uz lokaciju..

- ask/talk to MS.. (njima je logično, ENG=London.. a nema izbora u installu). Kad gledam druge nelogičnosti ova je zanemariva, početak w8 i gašenje, modern..

17 godina
Ja uvijek kad stavljam WIn odaberem Eng a tipkovnica i ostalo Cro.

Na Win 8 s vremenom nema tih problema
16 godina
mario.L_hr kaže...

ihush kaže...

djigibao kaže...

Na Windows 8 i sada na 10 (kao i na WP8), ako pod regiju kao home location (bez obzira na jezik) postavite US, imate pristup Cortani (WP8, W10 i W10 Mobile) i još nekim aplikacijama koje su blokirane za Hrvatsku.

A jezik i formati s tim nemaju veze.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 15:32 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
mario.L_hr kaže...

ihush kaže...

djigibao kaže...

Na Windows 8 i sada na 10 (kao i na WP8), ako pod regiju kao home location (bez obzira na jezik) postavite US, imate pristup Cortani (WP8, W10 i W10 Mobile) i još nekim aplikacijama koje su blokirane za Hrvatsku.

A jezik i formati s tim nemaju veze.

-zato i kažem da je Cortana dobar razlog.. (mada ne znamo što su odabrali..)

.. a logika i nije baš, jer jezik nema veze s regijom-lokacijom, usprkos odabiru eng koji je jedini bitan za rad aplikacije (dok nema npr HRV). Može i Londončanin/NewYorker putovati npr u Apsurdistan + diskriminacija po spolu, vjeri.. i zemljopisu?

+ nisam siguran kakve su mogućnosti promjene jezika (stari home-pro/ultimate-enter..) pa i to može biti ograničenje.

16 godina
ihush kaže...

-zato i kažem da je Cortana dobar razlog.. (mada ne znamo što su odabrali..)

.. a logika i nije baš, jer jezik nema veze s regijom-lokacijom, usprkos odabiru eng koji je jedini bitan za rad aplikacije (dok nema npr HRV). Može i Londončanin/NewYorker putovati npr u Apsurdistan + diskriminacija po spolu, vjeri.. i zemljopisu?

+ nisam siguran kakve su mogućnosti promjene jezika (stari home-pro/ultimate-enter..) pa i to može biti ograničenje.

A vidiš da njima ipak ima.

Kod Osmice, ako ti je lokacija HR, svi Modern appovi su automatski na hrvatskom, kao i lock screen.

Ako bude kao i Osmica, sve verzije će imati mogućnost instalacije jezičnih paketa, te odabir i promjenu jezika.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 15:53 (kizo2703).
12 godina

Cortana je odlicna samo posvađaću se s njom jer malo radi malo neće (kao nema mikrofona pa ga malo ima pa malo nema).

Moje pitanje glasi događa li se to još nekom od vas il je meni mikrofon u banani.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
nicky.sl kaže...

.. il je meni mikrofon u banani.

ili je kriva VGA s 'biosom'. (može biti svašta, audio driver, konektor.. + tvoji fičeri koji postaju zanimljivi, vjerojanto firmware-VGA BIOS).

14 godina
nicky.sl kaže...

Cortana je odlicna samo posvađaću se s njom jer malo radi malo neće

Ti to koristiš? Stvarno?

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina

Malo sam ju probava a kad (ako) sredim ili oni srede moj problem koristiću ju barem pet dana (dok mi ne dosadi), baza (fora) je i to velika (barem meni)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
nicky.sl kaže...

Malo sam ju probava a kad (ako) sredim ili oni srede moj problem koristiću ju barem pet dana (dok mi ne dosadi), baza (fora) je i to velika (barem meni)

Meni jedna od opcija koje mi stvarno ne trebaju, jedna opcija koju gasim po brzom postupku i nemam je nikakvu namjeru niti pogledati, a kamoli koristiti.

12 godina
Valentin17 kaže...
nicky.sl kaže...

Meni jedna od opcija koje mi stvarno ne trebaju, jedna opcija koju gasim po brzom postupku i nemam je nikakvu namjeru niti pogledati, a kamoli koristiti.

Ja sam sklon experimentiranju pa jednostavno moran probat.

Ali baza je bilo reć joj "open bad company 2" i ona mi pokrene igru. Ja sam bio oduševljen ka malo dite s novom igrackom.

14 godina
nicky.sl kaže...
 Ja sam sklon experimentiranju pa jednostavno moran probat.

Ali baza je bilo reć joj "open bad company 2" i ona mi pokrene igru. Ja sam bio oduševljen ka malo dite s novom igrackom.

Vidiš ja sam potpuna suprotnost, iako vidim mlađi (87. godište) od tebe, meni daj čim jednostavnije i ne diraj me puno.

Kad su mi na poslu dali AutoCAD 2012 mislim, baš je izašao nedavno bio, do tada sam radio sa verzijom 2008, a verzija 2012 je imala izmjenjeno

sučelje skroz, nešto kao Word 2010 (ili čak još 2007), ja sam pop... skroz, iako sam brzo proletio kroz postave i vratio izgleda verzije 2008, osjetio ogromno olakšanje.

Snalazim se u takvim stvarima, ali ne diram ih ako baš ne moram, odnosno ne diram ih dok mi stvarno nisu potrebne za nešto, nisam sklon experimentiranju.

12 godina

Ja bi puka ka kokica da ne cackam di mi nije misto, taki sam po prirodi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Valentin17 kaže...

Vidiš ja sam potpuna suprotnost, iako vidim mlađi (87. godište) od tebe, meni daj čim jednostavnije i ne diraj me puno.

Kad su mi na poslu dali AutoCAD 2012 mislim, baš je izašao nedavno bio, do tada sam radio sa verzijom 2008, a verzija 2012 je imala izmjenjeno

sučelje skroz, nešto kao Word 2010 (ili čak još 2007), ja sam pop... skroz, iako sam brzo proletio kroz postave i vratio izgleda verzije 2008, osjetio ogromno olakšanje.

Snalazim se u takvim stvarima, ali ne diram ih ako baš ne moram, odnosno ne diram ih dok mi stvarno nisu potrebne za nešto, nisam sklon experimentiranju.

Čisto radi informacije me zanima zašto ti je toliko bitno da sučelje izgleda kao kod starog AutoCAD-a?

14 godina
mario.L_hr kaže...

Čisto radi informacije me zanima zašto ti je toliko bitno da sučelje izgleda kao kod starog AutoCAD-a?

Jednostavno sam se tako naučio raditi, ne moram razmišljati di mi je koja komanda, od jednostavne komadne "line", preko nečega težega kao npr. atributi.

Ruka ide sama, bez razmišljanja o tome, razmišljam o onome što radim, ne o tome kako se program koristi, npr. ne znam koliko si upoznat s programom Catia,

ali taj program već godinama koristi jedno te isto sučelje, dodaju se nove komande (mogućnosti), ali bit je cjelo vrijeme ista, jednostavno to ljudima tako odgovara,

bilo da je to CAM, CAD, Part, Analyze, Mold ili ne znam koji modul za kontruiranje računalom.

Inače ja AutoCAD koristim za banalne stvari kao npr. ako treba brzo izraditi nacrt za nešto banalno tipa prirubnica cjevi, vijak i sl., za sve ostalo tipa priprema

za 1 stezanje glave diesel motora na radni stol mašine koja buši tolerirane rupe za sjedišta ventila, vođice ventila, dovode vode, goriva, zraka se koristi

samo Catia V5 ili Solidworks.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 17:18 (Valentin17).
14 godina
Valentin17 kaže...

Jednostavno sam se tako naučio raditi, ne moram razmišljati di mi je koja komanda, od jednostavne komadne "line", preko nečega težega kao npr. atributi.

Ruka ide sama, bez razmišljanja o tome, razmišljam o onome što radim, ne o tome kako se program koristi, npr. ne znam koliko si upoznat s programom Catia,

ali taj program već godinama koristi jedno te isto sučelje, dodaju se nove komande (mogućnosti), ali bit je cjelo vrijeme ista, jednostavno to ljudima tako odgovara,

bilo da je to CAM, CAD, Part, Analyze, Mold ili ne znam koji modul za kontruiranje računalom.

Inače ja AutoCAD koristim za banalne stvari kao npr. ako treba brzo izraditi nacrt za nešto banalno tipa prirubnica cjevi, vijak i sl., za sve ostalo tipa priprema

za 1 stezanje glave diesel motora na radni stol mašine koja buši tolerirane rupe za sjedišta ventila, vođice ventila, dovode vode, goriva, zraka se koristi

samo Catia V5 ili Solidworks.

Meni za AutoCAD ne trebaju ni toolbari ni riboni, samo komandna linija. To ti je najbrži način za crtanje. Toolbari i riboni samo oduzimaju vrijeme.

14 godina
mario.L_hr kaže...

Meni za AutoCAD ne trebaju ni toolbari ni riboni, samo komandna linija. To ti je najbrži način za crtanje. Toolbari i riboni samo oduzimaju vrijeme.

Pa može i tako, iako kažem, s godinama ruka sama ide, iako kažem ja ne radim često u njemu.

AutoCAD koji god hoćeš se može sakriti pod stol pred programom kao Catia ili Solidworks, jednostavno ovi programi nemaju prave konkurancije,

zato i koštaju brdo novaca.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice