a ikone desktop appsa su u prekrasnoj rezoluciji kad ih se prikvači na start, majko mila kako to uopće uspiju sjebat...
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.883.980
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta mislite koliko ce još biti buildova do RTM-a?
Flash player i dalje ruši sustav

Nekoliko.
Nekoliko.
Možda i preko nekoliko

Začepilo na 81%. I sad ti imaj optiku!
kod mene stalo na 69 %,a brzina 1.5
pa ti napravi update-danas krenuo ponovo update
Nekoliko.
- prije manje nego više..
čeka se build 102xx, s prosječnim vremenom za rekompajler, to je cca 9 dana (ali neradni dani nisu uračunati dok pakistanski odjel radi 7/24 pa su oscilje moguće +- još toliko).
Nervira me jer mi media player ne vidi PC u mreži u Workgroup iako sam uredno stavio da sve dijeli sa svima i da se mreža vidi..
Nervira me jer mi media player ne vidi PC u mreži u Workgroup iako sam uredno stavio da sve dijeli sa svima i da se mreža vidi..
Pa, možda zato jer ''Workgroup'' uopće niti nije nikakva workgroup, nego samo generički naziv.
Preimenuj ju u nešto konkretno: recimo, ''Moja'', ''Doma'', ''Kuća'', i napravi to na svim PC-ima i mat ćeš pravu ''Workgroup''.
A tu je još jedna stvar, koja je s nama od Sedmice - Homegroup. Ako staviš željene PC-e u istu Homegroup, imat ćeš sve shareano.
Naravno, uvjet je da je OS Windows 7 ili noviji na svim PC-ima.
Pa, možda zato jer ''Workgrop'' uopće niti nije nikakva workgroup, nego samo generički naziv.
Preimenuj ju u nešto konkretno: recimo, ''Moja'', ''Doma'', ''Kuća'', i napravi to na svim PC-ima i mat ćeš pravu ''Workgroup''.
A tu je još jedna stvar, koja je s nama od Sedmice - Homegroup. Ako staviš željene PC-e u istu Homegroup, imat ćeš sve shareano.
Naravno, uvjet je da je OS Windows 7 ili noviji na svim PC-ima.
Nije problem u imenu, već nema Workgroup kao takvog. PC uredno vidi sebe i ostale uređaje u mreži ali njega media player ne vidi. Vidi ga samo na DLNA opciji ali to mi ne paše jer tako ne mogu brisati fajlove niti očitava titlove.. Disk je stavljen u share with everyone, vidiljivost omogučena, file and printer omogučeni, maknuto traženje passworda, ali ga jednostavno ne vidi. Uredno ga je vidio na osmici.. Media player je Meder8er MED600X3D..
Nije problem u imenu, već nema Workgroup kao takvog. PC uredno vidi sebe i ostale uređaje u mreži ali njega media player ne vidi. Vidi ga samo na DLNA opciji ali to mi ne paše jer tako ne mogu brisati fajlove niti očitava titlove.. Disk je stavljen u share with everyone, vidiljivost omogučena, file and printer omogučeni, maknuto traženje passworda, ali ga jednostavno ne vidi. Uredno ga je vidio na osmici.. Media player je Meder8er MED600X3D..
Je, to je onda problem media playera, koji očito ne prepoznaje OS, a time ni PC.
To je nešto lokalne prirode kod tebe. Meni se to ne događa. Inače, nešto je bugova popravljeno, nešto je ostalo. NumLock lampica se i dalje ne opali sama pri bootanju, problem s notifikacijama i dalje postoji. App videozapis sada čita titlove iz mkv-a, ali ih prikaže u gornjem lijevom kutu ekrana! DTS zvuk i dalje ne podržava! Start menu mi više ne blokira. Spartan mi radi, a radio je i prije, samo je bez adblockera neupotrebljiv. Store (beta) je za sada vrlo skučena za našu regiju, tako da savjetujem da lokalizaciju u postavkama promijenite na United States. Proraditi će vam Cortana, a dobiti ćete i updateove za neke defaultne modern apps-ove, Recimo app Photos mi se uredno rušila pri učitavanju slika, nakon nadogradnje radi dobro. Pošta je opet dobila neko egzotično ime tipa @microsoft.communicationapps, ali radi, osim već navedenih problema s notifikacijom. Ostalo je sve isto kao na prethodnom buildu. Ima tu još posla....
Instalirao sam novi build 10122 kroz WU, nije bilo problema tijekom instalacije, ali traje dugo.
Nakon završetka instalacije novog builda morao sam napraviti repair Bitdefender TS, PC boota jedno 4-5 minute, osim toga ne radi mi aplikacija vrijeme, javlja došlo je do pogreške osvježite stranicu. Kad u pc settings, Time&language, Region&language promjenim lokaciju u US ili UK umjesto Croatia, onda mi aplikacija vrijeme radi?
Je, to je onda problem media playera, koji očito ne prepoznaje OS, a time ni PC.
Uredno ga je prepoznavao na Windows 7 i Windows 8.1 sa isto namještenim postavkama..
Uredno ga je prepoznavao na Windows 7 i Windows 8.1 sa isto namještenim postavkama..
Da, ali, ovo nije ni Windows 7, ni Windows 8.1. Nešto je očito drugačije kod Desetke i zato ti ga ne prepoznaje.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BTW, kome idu na živce folderi u Computeru (iliti ''This PC''), maknite ih - ovo su novi ključevi, pošto je škvadra u MS-u promjenila GUID-e i oni za Osmicu više ne rade.
Ako mi ne vjerujete , napravite sami svoje ključeve:
Windows Registry Editor Version 5.00
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{088e3905-0323-4b02-9826-5d99428e115f}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{24ad3ad4-a569-4530-98e1-ab02f9417aa8}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{3dfdf296-dbec-4fb4-81d1-6a3438bcf4de}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{d3162b92-9365-467a-956b-92703aca08af}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{f86fa3ab-70d2-4fc7-9c99-fcbf05467f3a}]
Save as: Remove Desktop, Documents, Downloads, etc on Windows 10.reg
Za vraćanje istih:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{088e3905-0323-4b02-9826-5d99428e115f}]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{24ad3ad4-a569-4530-98e1-ab02f9417aa8}]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{3dfdf296-dbec-4fb4-81d1-6a3438bcf4de}]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{d3162b92-9365-467a-956b-92703aca08af}]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{f86fa3ab-70d2-4fc7-9c99-fcbf05467f3a}]
Save as: Restore Desktop, Documents, Downloads, etc on Windows 10.reg
Kod mene na dva PCa sve ok.
izasao je build 10122x64
Da, ali, ovo nije ni Windows 7, ni Windows 8.1. Nešto je očito drugačije kod Desetke i zato ti ga ne prepoznaje.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BTW, kome idu na živce folderi u Computeru (iliti ''This PC''), maknite ih - ovo su novi ključevi, pošto je škvadra u MS-u promjenila GUID-e i oni za Osmicu više ne rade.
Ako mi ne vjerujete , napravite sami svoje ključeve:
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{088e3905-0323-4b02-9826-5d99428e115f}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{24ad3ad4-a569-4530-98e1-ab02f9417aa8}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{3dfdf296-dbec-4fb4-81d1-6a3438bcf4de}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{d3162b92-9365-467a-956b-92703aca08af}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{f86fa3ab-70d2-4fc7-9c99-fcbf05467f3a}]
Save as: Remove Desktop, Documents, Downloads, etc on Windows 10.reg
Za vraćanje istih:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{088e3905-0323-4b02-9826-5d99428e115f}]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{24ad3ad4-a569-4530-98e1-ab02f9417aa8}]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{3dfdf296-dbec-4fb4-81d1-6a3438bcf4de}]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{d3162b92-9365-467a-956b-92703aca08af}]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{f86fa3ab-70d2-4fc7-9c99-fcbf05467f3a}]
Save as: Restore Desktop, Documents, Downloads, etc on Windows 10.reg
Očito.. Ali pitanje je što, koja postavka..
Očito.. Ali pitanje je što, koja postavka..
Svrati na TenForums i malo potraži. Možda nađeš rješenje.
I krati quotanja, please ....
Bio sam na poslu pa nisam išao za tim koliki post quotam. Update na 10122 je riješio problem.
Na updateu 10122 ne radi Insider Hub tj. ne vidi me kao insidera iako naravno jesam, uredno se spojim na webu ali ovdje me ne prepoznaje..
Meni radi....
Meni radi....
Pretpostavljam da većina toga nekima radi a nekima ne..
Na updateu 10122 ne radi Insider Hub tj. ne vidi me kao insidera iako naravno jesam, uredno se spojim na webu ali ovdje me ne prepoznaje..
Tako je i meni bilo, kad sam ga zatvorio dobio sam notifikaciju da me prepoznao. Nakon toga ne radi.
Nego, radi li vama weather? Meni se samo otvori i zatvori nakon nekoliko sekundi. edit: nije samo weather, dosta drugih appova se tako ponaša. Nekad rade nekad ne.
Tako je i meni bilo, kad sam ga zatvorio dobio sam notifikaciju da me prepoznao. Nakon toga ne radi.
Nego, radi li vama weather? Meni se samo otvori i zatvori nakon nekoliko sekundi. edit: nije samo weather, dosta drugih appova se tako ponaša. Nekad rade nekad ne.
Meni je proradio Insider Hub pa me sada opet ne prepoznaje.. Izgleda zanimljivo tražiti probleme na ovim Windowsima, mene samo zanima koliko će oni biti ispeglani u trenutku izlaska zadnje verzije.
Pretpostavljam s obzirom na to da će sada biti samo updateovi a ne potpuno nove verzije Windowsa ubuduće, da će to peglati u hodu..
Kod mene vrijeme OK ali ne znam kako namjestiti svoju defaultnu lokaciju, uvijek me vrati na London?
I meni pokazuje točno, a ne vidim opciju da se zasad mijenja lokacija..
Nego, koja je ovo fora s driverima za Nvidiju? Službeno za moju nema drivera, a Update je povukao i instalirao neke koje sasvim fino rade.
Nego, koja je ovo fora s driverima za Nvidiju? Službeno za moju nema drivera, a Update je povukao i instalirao neke koje sasvim fino rade.
Pretpostavljam da je povukao drivere za Windowse 8.1..
Pretpostavljam da je povukao drivere za Windowse 8.1..
Moguće, te drivere sam pokušao sam ručno instalirati pa nije išlo.