Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.909.874
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
Sum_of_all_fears kaže...

To si sigurno blokirao preko nekog firewalla na Windowsima

Imam O&O ShutUp10 i te servere u hosts fileu i sve je ok. Razmišljam još da dodam te servere u router. 

Mirko935 kaže...

Marko, a koje ti to svoje informacije toliko pokušavaš sakriti? Svašta, čime se sve ljudi opterećuju... 

Ništa posebno. Samo ne volim da MS njuška po mom računalu. 

16 godina
odjavljen
Marko :D kaže...

Imam O&O ShutUp10 i te servere u hosts fileu i sve je ok. Razmišljam još da dodam te servere u router. 

hosts file blokira samo po domain name a taj ShutUp je beskorisan iz razloga kojeg sam već naveo - dokle god je na Windowsima, nije mu za vjerovati.

Dakle, nisi napravio apsolutno ništa. Well done.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan

Nema dokaza da ti programi ne rade. Ono što je Microsoft rekao da se telemetrija ne može ugasiti, to su mislili isključivo na Windows bez ikakvih programa. Dobro su i rekli, nigdje unutar Windowsa ne postoji opcija za gašenje telemetrije. Kada se otkrije da taj, a i slični programi ne rade, uklonit ću ga i riješen problem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 17:51 (Marko :D).
16 godina
odjavljen

Nema dokaza niti da rade jer ionako ne vidiš ništa od te telemetrije.

Sami ste napisali da skuži postavljeni proxy i ide mimo njega.

BTW, mogao bi primjeniti tu logiku "kada se otkrije da ti programi ne rade" i na telemetriju - kada se ustanovi sa 100% da telemetrija radi probleme i krade privatne podatke, onda ju blokiraš i pridružiš se class action tužbi i još zaradiš štogod . Do tad, ne talasaj...

P.S. Ne želiš da ti MS njuška po kompu.. E pa, nemoj koristiti Windowse. A i vjerojatno EULAu kršiš pa bi ti trebalo oduzeti licencu... Možda se i sama deaktivira ako nakon x vremena skuži da nema vezu prema neki master serverima koje si mudro ugasio

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 18:05 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan

Nema dokaza da ti programi ne rade. Ono što je Microsoft rekao da se telemetrija ne može ugasiti, to su mislili isključivo na Windows bez ikakvih programa. Dobro su i rekli, nigdje unutar Windowsa ne postoji opcija za gašenje telemetrije. Kada se otkrije da taj, a i slični programi ne rade, uklonit ću ga i riješen problem.

Jučer sam slučajno vidio Davida Ickea na TV-u. Zvučiš drito k'o on s ovim teorijama.

14 godina
neaktivan

Nisi me dobro razumio. GlassWire detektira kada se promijeni proxy, nema to veze s telemetrijom.

Obrnuto ne mogu primjeniti jer se telemetrije želim riješiti. Znam da je ona aktivna i da konstantno komunicira s Microsoftovim serverima, zato je se i želim riješiti. Da telemetrija ne radi ne bi bila tolika pobuna radi nje. Čitao sam na Redditu da postoje nekakvi načini kako se može prepoznati rad telemetrije preko routera s DD-WRT, ali ja nemam DD-WRT pa to ne mogu napraviti. Za slučaj da me pitaš zašto nemam, zato jer nije dostupan za moj router (proizvođača mog routera uopće nema na listi). 

Bez brige, Microsoft se mora prilagoditi pravilima EU i Francuske. Da te podsjetim, vlasti Francuske i institucije EU su rekle kako Windows 10 skuplja previše podataka od korisnika i da se oni moraju prilagoditi. Ukoliko se ne prilagode tome tj. ne učine nešto u vezi tog prikupljanja podataka, Microsoftu slijede sankcije. Onda su si iz Microsofta malo promislili i rekli su kako će surađivati s EU i Francuskom. Nadam se da će to smeće što prije ukloniti. 

12 godina

Nisi me dobro razumio. GlassWire detektira kada se promijeni proxy, nema to veze s telemetrijom.

Obrnuto ne mogu primjeniti jer se telemetrije želim riješiti. Znam da je ona aktivna i da konstantno komunicira s Microsoftovim serverima, zato je se i želim riješiti. Da telemetrija ne radi ne bi bila tolika pobuna radi nje. Čitao sam na Redditu da postoje nekakvi načini kako se može prepoznati rad telemetrije preko routera s DD-WRT, ali ja nemam DD-WRT pa to ne mogu napraviti. Za slučaj da me pitaš zašto nemam, zato jer nije dostupan za moj router (proizvođača mog routera uopće nema na listi). 

Bez brige, Microsoft se mora prilagoditi pravilima EU i Francuske. Da te podsjetim, vlasti Francuske i institucije EU su rekle kako Windows 10 skuplja previše podataka od korisnika i da se oni moraju prilagoditi. Ukoliko se ne prilagode tome tj. ne učine nešto u vezi tog prikupljanja podataka, Microsoftu slijede sankcije. Onda su si iz Microsofta malo promislili i rekli su kako će surađivati s EU i Francuskom. Nadam se da će to smeće što prije ukloniti. 

Previše se opterećuješ nepotrebnim glupostima i teorijama zavjere a tim "programima" samo bezveze trpaš registre a čisto sumnjam da nečemu koriste jer ako je Microsoft odlučio kominicirat sa svojim djetetom zvanim Win10 nećeš ga sigurno spriječit.

Ako im zakon EU zabrani prikupljanje podataka na taj način oni će već nešto smislit i na mala vrata uć u tvoj (i moj) pc.

17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

kad bi bilo moguće stopirati telemetriju, a nije moguće, ali zamislimo da smo je stopirali. što bi još sve trebali stopirati u windowsima da bi bili sigurni da nas neće špijunirat ?

1.CEIP

ceip je sastavni dio još od vremena windows xp i office xp

neki programi koji komuniciraju s ceip-om su:

MSE, defender, windows media player, windows live, windows outlook,one drive, office xp, 2000,2003,2007,2010,2013,2016...

2.kad smo se riješili telemetrije i ceip-a, još nam preostaje gmail, chrome, facebook,yahoo...

i za kraj još samo spriječiti špijuniranje antivirusa i ostalog software-a koji nije naveden

rješenje je prijeći na ubuntu, jer ubuntu ne špijunira svoje korisnike osim možda vikendom 

5 1 hvala 0
11 godina
protjeran

Dragi moji kolege forumasi, zivimo u doba kada privatnost i osobnost vise nisu in.

Gradovi, ceste, banke, bankomati, trgovacko centri, granicni prelazi, javna prometala...su pokriveni kamerama. Sve cesce je u upotrebi softver za prepoznavanje lica koji je i sve tocniji. Gledate smart tv koji isto sluzi za kojecega, npr postoje agencije koje vrlo precizno izbace unaprijed pobjednika nekih izbora na osnovu minutaze gledanosti na tv. Kupujemo karticama cime vladama i bankama dajemo na pladnju sve bitno o nasim navikama i potrebama. Koristimo uredjaje sa gps i crtamo im nase kretanje. Dnk imaju od svih nas. I jos je bezbroj primjera kako vlade i korporacije mogu znati bas sve o nama.

I sada na sve to, ovo sa telemetrijom je samo komadić globalne slagalice nadzora populacije. Ako se ikad populacija i pobuni pa zatrazi gasenje svega toga, glavna bitka ce biti za pravnim stolom a ne u softverskim vatrozidima.

Ajde zagrepcani, koji tolko gruntate protiv telemetrije, odite sutra u mup i u bandicev ured pa zatrazite da uklone oko 700 zgb kamera, koje vas mogu daleko vise brze i konkretnije lupiti po dzepu nego ms telemetrija..

7 2 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

..oko 700 zgb kamera, koje vas mogu daleko vise brze i konkretnije lupiti po dzepu nego ms telemetrija..

kaže vijest, da je uloženo cca 5milja, zarada (kazne) 80milja.. a ovaj brine o alufoliji :) da ga MS ne prati (ono, OS .. a ostatak softa?)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
protjeran

Ma Marko je jos mlad i neiskusan decec pa jos nema dovoljno iskustva da bi znao kako zapravo svijet funkcionira. A i ne kuzi tebe i sum-a koji ste stari macori pa ga uvjek navucete na led...hehhee

Uglavnom, ja bi se vise bojal telemetrije sa kaptola i lokalnog oltara, jer redmond bas i ne zanima kaj ja delam, no lokalni fratar je puniji informacija neg kgb...

10 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

ekipa kako da napravim clean install?win 10 sam upgrejdo sa org win8.1.. Netrebam valjda ponovo stavljat 8 pa onda 10?

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

ekipa kako da napravim clean install?win 10 sam upgrejdo sa org win8.1.. Netrebam valjda ponovo stavljat 8 pa onda 10?

Možeš napraviti Reset iz Settingsa.

11 godina
neaktivan

1 0 hvala 1
10 godina
Windows 10 - općenito

Ljudi, jel netko imao problema sa štekanjem kompa odnosno pisalo mu je u Task Manageru da je Disc zauzet 100%?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Mirko935 kaže...
=xfact= kaže...

Možeš napraviti Reset iz Settingsa.

Mirko, može pomoć oko toga? Kad stisnem da otvori Microsoftovu stranicu izbaci mi sljedeće: 

We are sorry, the page you requested cannot be found.
The URL may be misspelled or the page you're looking for is no longer available.

Zanemari, mislim da ću uspjeti ipak!
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2016 20:56 (playjob).
10 godina
Jel mi moze netko objasnit kako Win10 zauzimaju 80GB?? Imam na local discu C 140GB sveukupno a nakon rusenja sustava mi pokazuje da imam 55GB slobodno?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-što kaže hidden, system, recovery, swap+hyber.. ?

odnosno, win zauzima 15-20GB (a može i 8.. i manje), tj ima sve drivere, install u sebi. Tako da sam OS svježe instaliran zauzme cca 20GB, sve ostalo je nešto drugo, a to može biti puno GB npr samo swap i hyberfile (ako imaš više RAMa). Pa tad download-updateovi, tempovi.. svašta. Doći do 50-100GB nije teško (ali nije to win, nego svašta sa strane).

-što znači nakon rušenja.. (reinstall?) vidi npr windows.old, vjerojatno bar 20GB.. itd.

da bi vidio hidden-sys fileove moraš to podesiti u opcijama explorera.

drugi način je čišćenje diska, (pohrana/storage..) dovoljno detaljno, vidjet ćeš što zauzima, koliko dobiješ čišćenjem itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2016 23:22 (ihush).
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

za donijeti odluku o instaliranju win 10 treba pročitati ovaj forum od stranice 1 do kraja.niukom slučaju poslije toga napisati pitanje da li ili ne. za clean instal vrijede iste upute.

protiv špijuniranja postoji  jedan isprobani lijek:ono što je tajna ne čuvaj na kompu.dajte prostora konačno pravim problemima pri korištenju win10.

2 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Instalirao na PC svježe Windows 10 Pro,instalirao potrebne meni aplikacije i odradio Update bez greške i sve savršeno radi naravno Windowsi uredno aktivirani. Pošto vi ekipa se tu najviše razumijete zanima me koji je najbolji način za ukloniti bespotrebne aplikacije i Igre,naravno i špijuniranje? Kojim Alatom odnosno programom spomenuto ukloniti ili zaustaviti? Hvala... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Aplikacije možeš ukloniti ovako, a špijuniranje možeš ugasiti s jednim od ovih programa.

15 godina
neaktivan

Aplikacije možeš ukloniti ovako, a špijuniranje možeš ugasiti s jednim od ovih programa.

Da mi platiš ne bih pokrenuo jedan od tih programa osim možda u VM-u. Izgledaju sumnjivije nego reklame za naći ženu u Rusiji.

16 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Imaju problema sa špijunažom ali ih ne smeta pokretati čudne programe pod administratorskim ovlastima jer autor programa kaže "ne, majke mi, vaš PC neće postati dio botneta"

Kako se ono kaže, ratovanje radi mira je isto kao i j3banje radi nevinosti

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Da mi platiš ne bih pokrenuo jedan od tih programa osim možda u VM-u. Izgledaju sumnjivije nego reklame za naći ženu u Rusiji.

Većina tih programa je testirana od strane Softpedije i označeni su sigurnima.

16 godina
odjavljen

Da, testirani standardnim alatima ali nitko nije vidio source... Ako ti ja pošaljem neki exe testiran od strane virustotala, jel bi ga pokrenuo?

12 godina

A tko je testirao tu famoznu Softpediju i otkud ti da je ona vjerodostojna ???

14 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

https://www.quora.com/Is-softpedia-com-safe-to-use

https://www.mywot.com/en/scorecard/softpedia.com

12 godina
nicky.sl kaže...

https://www.quora.com/Is-softpedia-com-safe-to-use

https://www.mywot.com/en/scorecard/softpedia.com

Nevirujem ja tome niti malo (možda me špijuniraju).

Dajte ljudi ostavite se ćorava posla i ne instalirajte pizdarije po kompu.

Zašto tim raznoraznim Šrotpedijama virujete više negoMicrosoftu (on je barem priznao da nas špijunira).

Marko ti mi dođeš nešto kao vječna oporba, ono u stilu što je je al ti si uvik kontra (protiv).

16 godina
odjavljen

Niti to nije nikakva garancija da je nešto čisto.

Pitam te, jel bi pokrenuo neki exe koji si prethodno testirao svim mogućim AVovima na planeti?

14 godina
odjavljen

Nek MS špijunira, nema ništa kod mene.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice