Veliki pozdrav svim clanovima Bug foruma!
Ovako, buduci da sam okorjeli korisnik Windows XP (bio :) ) odlucio sam da je konacno vrijeme za upgrade po pitanju OS-a, i vec neko vrijeme sam bio u dilemi da li da instaliram i konacno isprobam Vistu x64. Citajuci vase teme i odgovore stekao sam dovoljno povjerenja u doticni OS, i sada samo mogu reci da sam prezadovoljan sa performansama Viste x64. Toliko stvari se popravilo nabolje sa service pack-ovima, imao sam iskustva sa prvim RTM izdanjem Viste x86 i nisam bio odusevljen, i od tada sam jos vise gurao XP na svim racunalima koje sam imao. Ali evo, ne ureklo se jel, Vista x64 SP2 je fenomenalna. Performanse u igrama su se popravile sto me je najvise iznenadilo, i da, Crysis Warhead (sto mi je oduzelo dah) na Visti x64 sp2 funkcionise besprijekorno, naravno ne kazem da je velika razlika u fps, ali Warhead na Visti funkcionise dosta ugladjeno, npr, moja konfiguracija (vidi moj pc) na enthusiast settings, rezoluciji 1440x900, fps nikada nije padao ispod 20, skoro konstantno se vrti oko 25-30 fps, dok je na Xp bilo drasticnih padanja fps-a, i to jos u dx9. Sve sto hocu da kazem, da ako neko ima slicnih pitanja oko performansi, i ako ima priliku da instalira Vistu x64, neka to slobodno i ucini :D (osim ako zeli da priceka Windows 7). Pozdrav :D