Kako se formatira hard disk pod vistom, pokušao sam s particion magicom ali mi javlja error. Tj želim reinstalirat windovse i umjesto viste želim staviti XP. Pomagajte ili stavite link ako vec ima srodna tema. TY
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako se formatira hard disk pod vistom, pokušao sam s particion magicom ali mi javlja error. Tj želim reinstalirat windovse i umjesto viste želim staviti XP. Pomagajte ili stavite link ako vec ima srodna tema. TY
Moras nabaviti BOOTABILAN windows i bootati ga, znaci ne pokrenuti instalacija iz windowsa nego pri paljenu kompjutera, i onda ce ti se pokazati opcija format.
rađe ne...
nikad nisam ni pokušavao brisati iz windowsa nego sa butabilnim cd-om na kojima imam particion magic, a s windowsima ne želim, dalje... jel ima netko ideju???
ako s ovime obrišeš sve s harda, to se više neće nikako moći vratiti. ako to želiš, jer nisi siguran u formatiranje. neće pomoći ni jedan alat za vraćanje izbrisanih podataka
lako ja napravim backup podataka, ali to mi nije problem i znam da se "više neće nikako moći vratiti", samo želim izbrisat vistu, tj. totalno formatirat disk...
Ja uvek koristim EASEUS Partition Manager 3.0 Professional Edition...lak je za koriscenje i prepoznaje sve verzije XP-a i Viste.
Kad ga instaliras imas u njemu da napravis bootabilan CD...narezes sve to na CD i resetujes komp...bios ce ga prepoznati i pokrenuce program...jednostavan je jako i sasvim ok radi.
Mada kao i sto ostali kazu, ako nisi zadovoljan sa Vistom...nabavi noviji XP i resio si problem...on ce ti detektovati da vec imas operativni system i imaces sledecu opciju: delete partition (L). Kad izaberes tu opciju imas 2 varijante, quick format i full format
Sto se mene licno tice, ja bi ipak ostavio Vistu iz vise razloga: full podrska DirectX 10 (na primer Crysis very high), mnogo vise podrzava noviji hardwer a pogotovo sa dodatkom sp2, ovaj operativni sistem ima cak u sebi veci dao drajvera za graficke kartice, zvucne i ostali deo hardwera...itd!
Ali posto svaki covek ima razliciti ukus na windowse...na tebi samo preostaje da se odlucis koji windows zelis...ako ti treba najvise za igre...moj savet je ipak Vista :)