Vista Format

poruka: 10
|
čitano: 3.601
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vista Format
pitanje

Kako se formatira hard disk pod vistom, pokušao sam s particion magicom ali mi javlja error. Tj želim reinstalirat windovse i umjesto viste želim staviti XP. Pomagajte ili stavite link ako vec ima srodna tema. TY

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Vista Format
pa kad staviš cd od xp-a ponudit će ti se ta opcija
17 godina
BRC89 kaže...

Kako se formatira hard disk pod vistom, pokušao sam s particion magicom ali mi javlja error. Tj želim reinstalirat windovse i umjesto viste želim staviti XP. Pomagajte ili stavite link ako vec ima srodna tema. TY

A da ubaciš XP i pokreneš instalaciju iz BIOSa... pa nemreš formatirati disk na kojem se nalaziš... isto kao da piliš granu na kojoj sjediš....
Kublach
17 godina
neaktivan
Vista Format

Moras nabaviti BOOTABILAN windows i bootati ga, znaci ne pokrenuti instalacija iz windowsa nego pri paljenu kompjutera, i onda ce ti se pokazati opcija format.

MB GIGABYTE EP45-DS3R; INTEL CORE 2 DUO E8400 2x 3.0 GHz; DDR II 4GB (2x2GB kit) 800MHz OCZ Gold XTC; ASUS ATI EAH4870 512MB GDDR5

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
nisam toliki kreten, butabilnim cd-om ili ti iz biosa se može "piliti grana na kojoj sjediš" a sa cd-om od xp-a je šit zato kaj mi ne obriše disk do kraja i nije mi previše pouzdano... da ne nabrajam... ugl. NE
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

rađe ne...

17 godina
neaktivan
autorov komentar

nikad nisam ni pokušavao brisati iz windowsa nego sa butabilnim cd-om na kojima imam particion magic, a s windowsima ne želim, dalje... jel ima netko ideju???

16 godina
neaktivan
Vista Format

ako s ovime obrišeš sve s harda, to se više neće nikako moći vratiti. ako to želiš, jer nisi siguran u formatiranje. neće pomoći ni jedan alat za vraćanje izbrisanih podataka

http://www.dban.org/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

lako ja napravim backup podataka, ali to mi nije problem i znam da se "više neće nikako moći vratiti", samo želim izbrisat vistu, tj. totalno formatirat disk...

16 godina
neaktivan

Ja uvek koristim EASEUS Partition Manager 3.0 Professional Edition...lak je za koriscenje i prepoznaje sve verzije XP-a i Viste.

Kad ga instaliras imas u njemu da napravis bootabilan CD...narezes sve to na CD i resetujes komp...bios ce ga prepoznati i pokrenuce program...jednostavan je jako i sasvim ok radi.

Mada kao i sto ostali kazu, ako nisi zadovoljan sa Vistom...nabavi noviji XP i resio si problem...on ce ti detektovati da vec imas operativni system i imaces sledecu opciju: delete partition (L). Kad izaberes tu opciju imas 2 varijante, quick format i full format

Sto se mene licno tice, ja bi ipak ostavio Vistu iz vise razloga: full podrska DirectX 10 (na primer  Crysis very high), mnogo vise podrzava noviji hardwer a pogotovo sa dodatkom sp2, ovaj operativni sistem ima cak u sebi veci dao drajvera za graficke kartice, zvucne i ostali deo hardwera...itd!

Ali posto svaki covek ima razliciti ukus na windowse...na tebi samo preostaje da se odlucis koji windows zelis...ako ti treba najvise za igre...moj savet je ipak Vista :)

DJ Andrej
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 18:44 (Andrejino).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice