Vista i Explorer

poruka: 13
|
čitano: 1.578
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vista i Explorer
pitanje

Jedna stvar me jako smeta otkako sam prešao na vistu, a to je pojava 'tragova' pri otvaranju i zatvaranju povećeg foldera u win exploreru...

Pretpostavljam da problem leži u lošijoj grafičkoj kartici (Aero index = 4.6), al bi htio biti 100% siguran prije zamjene kartice.

Ti 'tragovi' i nisu toliko uočljivi kao na slici jer se događa u milisekundama, ali su dovoljno primjetni i volio bi rjesiti taj 'problem'...

Svaki komentar je dobrodosao!

tragovi tragovi
AMD Athlon 64 X2 4200+, Asus Radeon X550XT, MB Gigabyte M57SLI-S4, 4 Gb DDR2
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2009 17:00 (Gamulj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Vista i Explorer
Gamulj kaže...

Jedna stvar me jako smeta otkako sam prešao na vistu, a to je pojava 'tragova' pri otvaranju i zatvaranju povećeg foldera u win exploreru...

Pretpostavljam da problem leži u lošijoj grafičkoj kartici (Aero index = 4.6), al bi htio biti 100% siguran prije zamjene kartice.

Ti 'tragovi' i nisu toliko uočljivi kao na slici jer se događa u milisekundama, ali su dovoljno primjetni i volio bi rjesiti taj 'problem'...

ne vjerujem da je u grafičkoj nešto. probaj isključit aero pa onda pogledati kako funkcionira. ali kao što rekoh u grafički nije stvar.
xfire: ravingrabbid MSN: fgrabant@hotmail.com
17 godina
Gamulj kaže...

X550 je stara kartica i nema podrsku za sm3.0 mozda zato.

Ja sa hd3470 pokrecem i vistu i windows 7 aero sa scorom 4,0.

Dobro bi ti dosla nova grafa ionako. Kupi si hd4670 ili 4650 s njima budes mogao nesto i pokrenut(točnije, budes mogao sve pokrenut) i ono najbolje kod njih solidne performanse tj. najbolje performanse daje za graficku bez dodatnog napajanja.
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(250,237)- 3D(800,781) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x64
17 godina
neaktivan
Vista i Explorer

moja integrirana na laptopu hd3200 ima score za aero 3,0 pa ga prikazuje super glatko i bez ikakvih problema sa svim opcijama ukljucenim

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Raving Rabbid kaže...
Gamulj kaže...

ne vjerujem da je u grafičkoj nešto. probaj isključit aero pa onda pogledati kako funkcionira. ali kao što rekoh u grafički nije stvar.
Isključio sam sve efekte i opet isto...
Instalirao sam i win sedam i cini mi se da je jos gore. 
16 godina
neaktivan
Vista i Explorer

možda ima veze s procesorom ali opet tu je caka jer ja koristim malo jači procesor od tvojeg pa nemam problema.

xfire: ravingrabbid MSN: fgrabant@hotmail.com

0 0 hvala 0
17 godina
Vista i Explorer

Ne kontam kakvi tragovi, možeš li to malo objasniti?

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
zoka kaže...

Ne kontam kakvi tragovi, možeš li to malo objasniti?

evo,
kažu da slika vrijedi 1000 riječi...:)
tragovi tragovi
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2009 16:59 (Gamulj).
16 godina
neaktivan

Stavrno nisam ni ja kužio o kakvim tragovima pričaš ali slika sve govori....na puno lošijim ocjenama grafike
s Vistom sam radio i nije bilo takvih tragova....posudi drugu grafičku od nekoga i onda pogledaj..samo tako bi bio najsigurniji
da je do grafičke..ne znam .....

Private
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2009 17:05 (Private).
17 godina
Vista i Explorer

Pa nešto je do grafičke sigurno. Imaš li najnovije catalyste?

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

imam, al nist koristi...:(

najjednostavnije rjesenje bi bilo probati s drugom grafickom,al je nemam mogucnosti posuditi....

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2009 17:15 (Gamulj).
17 godina
neaktivan
Vista i Explorer

imas sp1?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

imam sp1 i sve update-ove.