Trenutačno koristim windows vistu i kada otvorim neki folder on se otvara u dimenzijama 800x600 pixela, ukoliko ga povećam i zatvorim (eventualno ga premjestim na neko drugo mjesto na zaslonu) i odmah opet otvorim, otvori se na onoj veličini na koju sam ga povećao. Ali ako ga zatvorim i otvorim nakon nekoliko minuta (recimo 5 minuta) u 99% slučajeva folder (windows explorer) se otvara opet u početnoj veličini 800x600 pixela. Ponekad se dogodi da za neke foldere zapamti i duže možda i po nekoliko dana, ali prije ili kasnije se uvjek resetira na početnu veličinu 800x600.
Probao sam nekoliko verzija visti x32-x64 čak i server 2008 i na svima se to događalo.
Tražio sam po netu i našao primjere da se i drugima to događa, ali riješenje nažalost nisam našao.
Budući da imam relativno veliki monitor s visokom rezolucijom taj prozor ispada stvarno mali, a to se toliko često događa da ponekad stvarno ploudim i počnemrazmišljati o prelasku na neki drugi OS i da više nikad ne čujem za windowse.
Uglavnom zanima me dali i vi imate takvih iskustva i ako da, dali je netko našao riješenje za to, ili zna gdje windows vista zapisuje postavke o veličini foldera ili zašto nemože zapamtiti postavke duže od 5 minuta, ili možda još bolje gdje je u windows visti zapisana početna (defalt-na) veličina 800x600 pixela
pokušao sam pronaći te informacije ali za sada nisam imao uspjeha.
Neznam dali se to događa svima ali mene to jako živcira.
Hvala unaprijed!