Upute: Instalacija Win Viste ili 7 s USB sticka izdvojena tema

poruka: 334
|
čitano: 291.190
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: UPUTE: Instalacija Win Viste ili 7 sa USB stic
Russa kaže...

sve napravim tako za win 7 i dobijem poruku error ocurred press ctrl+alt+del kad idem instalirat

Bok, kako si napravio i onda javlja grešku? Objasni mi. Nešto nije uredu kod izrade usb sticka. Ako javlja grešku sa usb mogu ti pomoći preko Teamviewera.

Nenad
12 godina
neaktivan
Upute: Instalacija Win Viste ili 7 s USB sticka

Sve sam napravio kako piše u prvom postu, ali prilikom bootanja izbacuje "Disk Read Error Occurred. Press Ctrl + Alt + Delete to reboot. 

Nemam mogućnost bootanja sa DVDa jer ladica ne radi, a ako ubacim HDD u drugi laptop i instaliram Windows, ne diže se (izbacuje BSOD na start up-u i odmah se restarta).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Upute: Instalacija Win Viste ili 7 s USB stick
Argentum kaže...

Sve sam napravio kako piše u prvom postu, ali prilikom bootanja izbacuje "Disk Read Error Occurred. Press Ctrl + Alt + Delete to reboot. 

Nemam mogućnost bootanja sa DVDa jer ladica ne radi, a ako ubacim HDD u drugi laptop i instaliram Windows, ne diže se (izbacuje BSOD na start up-u i odmah se restarta).

Ako imaš ISO Windowse 7 najbolje ti ih je instalirati na USB stick OVIM alatom.

Idemo bre, idemo.. / Miš beli sreću deli /
14 godina
odjavljen

Pitanje:

Napravio sam sve po tutorialu, stavio boot priority na Removable device u biosu i ne boot-a mi. Onda sam ostavio samo removable device i dođe da nema ničega iz čega bi boot-ao te da otiđem u bios to namjestit.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
footballer kaže...

Pitanje:

Napravio sam sve po tutorialu, stavio boot priority na Removable device u biosu i ne boot-a mi. Onda sam ostavio samo removable device i dođe da nema ničega iz čega bi boot-ao te da otiđem u bios to namjestit.

Onda nisi sve dobro napravio jer ako stick ne boota. Ja sam napravio malo drukčiji od ovoga...

Nenad
12 godina
neaktivan
footballer kaže...

Pitanje:

Vjerovatno ti nešto ne štima s USB portom ili nisi napravio dobro botabilni usb stick. 

Probaj si skini unebootin , kod mene radi perfektno. Formatiraj usb stick , skini si unebootin na desktop , pokreni taj unebootin , izaberi iso windows 7 a može i DVD win 7.

Pokreneš program i automatski ti napravi bootabilni usb stick windows 7.

A pogledaj da li ti je boot opcija locked u biosu , tako da ti i to može spriječiti botanje. stavi na OFF  .

To bi trebalo pomoci.

Ako si u ZG , mogu ti osobno pomoci.

franc
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 17:59 (franc_32).
14 godina
odjavljen

Riješio sam, išao sam na F8 kasnije i tamo mi je ponudio da boot-am sa USB-a. Hvala na pomoći svejedno!

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Jel moguce instalirati Win7 na USB stick. Imam stick od 32 gb, ako neko ima neki tut kao to napraviti neka nabaci link.

Barcelona FC
15 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

Jel moguce instalirati Win7 na USB stick. Imam stick od 32 gb, ako neko ima neki tut kao to napraviti neka nabaci link.

Da, moguće je, ali nisi pročito na početku i tam ti je sve upute napravljene. 

Nenad
16 godina
Nello kaže...
x18x05x kaže...

sa stika, na stik. To su dvije vrlo lazličite stvari. MS ne dozvoljava za obične verzije ali je sad s osmicom daleko lakše.

-enivej, potreban ti je stvarno brz (kvalitetaan) i certificiran USB-flash za WinToGo, poželjan 3.0 USB disk i kontroler. Ručno (zaobilaženje ograničenja) može na bilo koji stik od 16 (preporuka više od 20) dakle 32GB, ali ne pokušavaj na stick koji ima R/W ispod 10MB (to je razlog zašto postoje jeftiniji i skuplji, brzina). Na USBu s RW-20-30MBs, se ne primjećuje razlika  u odnosu na interni HDD.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
ihush kaže...
Nello kaže...
x18x05x kaže...

sa stika, na stik. To su dvije vrlo lazličite stvari. MS ne dozvoljava za obične verzije ali je sad s osmicom daleko lakše.

-enivej, potreban ti je stvarno brz (kvalitetaan) i certificiran USB-flash za WinToGo, poželjan 3.0 USB disk i kontroler. Ručno (zaobilaženje ograničenja) može na bilo koji stik od 16 (preporuka više od 20) dakle 32GB, ali ne pokušavaj na stick koji ima R/W ispod 10MB (to je razlog zašto postoje jeftiniji i skuplji, brzina). Na USBu s RW-20-30MBs, se ne primjećuje razlika  u odnosu na interni HDD.

Ne treba mi bootabilan stick vec hocu instalirati winse na njega, kao da je hdd.

Jel imaju gdje upustva kako?

Barcelona FC
16 godina
x18x05x kaže...
..

Ne treba mi bootabilan stick vec hocu instalirati winse na njega, kao da je hdd.

-dogovoreno ti je. Win8, Win To Go, za juzere, za powerjuzere imaš diskpart (pa i editiranje reg. za oznaku removable device na false, da bi npr mogao napraviti particije), ali poweraši znaju googlati (ili netko tko ima volje/vremena napraviti pravi tut... za sedmicu nije tako lako, prelazi okvire normalnog korištenja i gurka juzera na nabavu drugačijeg windows edišna. Osmica je tu, KISS.

Sve natuknice za googlanje u vezi izrade miniPE, VHD, boot, DiskPart, imageX, WAIK, ...

15 godina
protjeran
ihush kaže...
x18x05x kaže...
..

-dogovoreno ti je. Win8, Win To Go, za juzere, za powerjuzere imaš diskpart (pa i editiranje reg. za oznaku removable device na false, da bi npr mogao napraviti particije), ali poweraši znaju googlati (ili netko tko ima volje/vremena napraviti pravi tut... za sedmicu nije tako lako, prelazi okvire normalnog korištenja i gurka juzera na nabavu drugačijeg windows edišna. Osmica je tu, KISS.

Sve natuknice za googlanje u vezi izrade miniPE, VHD, boot, DiskPart, imageX, WAIK, ...

Kako bi to onda funkcioniralo? Bootao bi se sa stick-a ili bi trebao biti instaliran neki win pa preko wm-a?

Barcelona FC
16 godina

-to je ono što je do sad falililo, nazovimo LiveWin, ili WinToGo (s par ograničenja ali i prednosti, ovisi kako se na to gleda). 'Runčno' napravljena verzija ima par dodatanih prednosti, tj nema razlike između ponašanja u odnosu na instaliran OS na disku.

-da bi ToGo radio mora biti certificiran uređaj, za sad samo tri diska... tad preostaje igranje s DiskPartom ili (starije rješenje) VHD ali nema ograničenja npr pristup HDDu s ToGoa je onemogućen, s ručnog kao miniPE nema ograničenja pristupa kompletnom hardwareu-diskovima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 16:52 (ihush).
13 godina
neaktivan

a kako ovo radi sa ubuntu 12.04

Iman muda
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ogi219 kaže...

Mislim da si fulao temu ili nisi dovoljno dobro objasnio što želiš. Ako trebaš nešto vezano uz Linux onda postaj u ovu temu.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
ogi219 kaže...

(mixanje tema, pogrešno postavljeno pitanje..)

-ni jedan OS nema (baš nikakve) veze s drugim. Jedina poveznica im može iti boot-loader kao grub.. Multiboot može biti bilo koja kombinacija OSeva (pa i više istih)...

-sve ostalo (kao izrada miniPE) je prekomplicirano za kežual juzera i previše preuvijeta da bi jedsnostavne upute radile. To nije instalacija s USBa, nije tema..

13 godina

Vratite se na command prompt koji ste otvorili kao administrator, koristeći CD naredbu dođite do foldera koju ste napravili i u kojem se nalaze fajlovi sa vašeg Windows Vista ili Windows 7 diska. Ako ste folder napravili na desktopu, vaša putanja trebala bi izgledati slično mojoj. Moja je “C:\Users\USERNAMEHERE\Desktop\Windows 7 Beta\”.

Kako mislite koristeci cd naredbu, ovdje sm zapeo.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sLim95 kaže...

..

Kako mislite koristeci cd naredbu, ovdje sm zapeo.. 

- za razliku od file managera (GUI) u CMDu moraš tipkati naredbe. Moraš u CMDu napisati CD 'naziv foldera' (enter) da bu u njega ušao.

- za sve postoji quick help koji daje sintaksu i primjer. Dovoljno je utipkati cd help ili upitnik..

- osnovne naredbe: CD.. za direkorij UP (jedan gore), CD\ za root, CD ime foldera za ulaz u folder.

- hint: koristi TAB za autocomplete, npr u C:\ (root) ako upišeš CD w (i TAB), ispistat će windows ili prvi s tim uvijetom, dalje stiskanje TABa vrti po redosljedu.. to je lakše nego tipkati LFN.

- i njalakši način, dodatak shellu, CMD prompt here, s file managerom jednostavno desno-klikneš folder i odeabereš iz menija CMD here.

- zapravo nije obavezno bit u nekom folderu (može se biti bilo gdje) ali se tad mora tipkati puna staza (path) do cilja. Posebno za program ili naredbu posebno za operaciju target itd, pa je najlakše biti u folderu (i izbjegavaju se tipfelre-greške, ograničenja koliko znakova možemo natipkati itd.). Sve što se nalazi u sys.pathu je dostupno bez obzira na aktivni folder, ali uvjek prioritet ima aktivni.

15 godina

je li moguce particionirati usb stick (najvjerojatnije je), ali tako da je on svejedno bootabilan? prvi dio bi bio img sa win7, a drugi svi potrebni programi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 0:42 (Idealist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Idealist kaže...

je li moguce particionirati usb stick (najvjerojatnije je), ali tako da je on svejedno bootabilan? prvi dio bi bio img sa win7, a drugi svi potrebni programi...

Sasvim nepotrebno. Nakon što kreiraš usb stick sa operativnim sistemom samo u root sticka napravi folder npr. Softver i unutra pobacaj programe koje misliš naknadno instalirati.

14 godina

sta treba namjestiti u biosu da bi se podiglo sa usba. i dali usb nakon ovoga i dalje radi bez problema? oprostite na glupim pitanjimma nezeli mii preko cda pa evo da pitam

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
buterino kaže...

sta treba namjestiti u biosu da bi se podiglo sa usba. i dali usb nakon ovoga i dalje radi bez problema? oprostite na glupim pitanjimma nezeli mii preko cda pa evo da pitam

Pod boot opcijom odabrati usb hdd ili ti je jednostavnije kliknut obično F12 da dobiješ brzi boot izbornik (čim upališ komp i pojavi se slika), pronađeš tu svoj stick, odabereš ga i instalacija krene.

16 godina
Idealist kaže...

-ne zbog standarda (removable device, flash za razliku od HDDa koji se može).

-zapravo može se particionirati, ali tad je ostatak neiskoristiv.

-zbog strogih pravila za bootabilne medije, to se ne radi uz već dan odgovor, nepotrebno, tj možeš imati proizvoljan folder s npr driverima, korsititi ga kao normalan disk..

buterino kaže...

- ovisi o BIOSu (emulacijama) i načinu izrade USBa tj alatima kojima se to radi, npr može se postaviti oznaka kao za HDD umjesto flash-removable.

-drugi dio problema, recimo da običani alati moraju formirati USB u FAT (16-32) da bi bio bootabilan, dok NTFS ima problema, ali korištnjem diskparta iz win za seven-osmicu radi najnormalnije. Linuxovski bootloaderi uspješno emuliraju bilo što, korisno kod izrade boot-utils diska, koji ima i npr opciju izbora s kojeg medija se boota (fdd-hdd-cd..) samo kao primjer tj. to je slično kao što radi BIOS.

-sve što se može u BIOSu je odrediti redosljed, omogućiti npr USB-2, legacy, ... (zapravo to su defaulti, treba provjeriti da nije onemogućeno), dok se sam boot order ni ne mora podešavati, tj može se quickboot-menijom odabrati (ovisno o BIOSu, F8, F9, F12.. neka od tih tipki) i pošto je sad UEFI na novijim MBO i QuickBoot (BIOSov) koji zapravo preskače neke detekcije, u BIOSu treba promijeniti te opcije ili barem uključiti prikaz POSTa (isključiti LOGO), možda i usporiti dodavanjemnpr 5sec pauze i sl. da bi se stiglo pročitati s ekrana na kojem u pravlu pišu konkretne opcije za svaku MBO-BIOS (ili u manualu za MBO pročitati).

Kad se jednom shvate poruke (značenje) i navikne na različite BIOSe, tad je zapravo to sve 'isto'.. mada svaka ploča ima neke drugačije opcije pa nema konkretnog odgovora. Bez obzira kako se nešto naziva i gdje se u menijima opcija nalazi, filozofija je ista, kao što su svi automobili 'isti' za osobu koja zna voziti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 23:02 (ihush).
12 godina
neaktivan

kada instaliram sa sticka po prvi put na racunalu(racunalo nema osa) dali mi winsi moraju biti ISO file ili? 

mogu li biti u .zip?

ispricavam se ako je pitanje nejasno,nerazumijem se bas u to..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Tutorial je odlican svaka cast, malo me bunilo u ovom djelu koji sam oznacio na slici ali sam ukapirao, ili sam ja smotan ili si mogao i to kao i ostalo korak po korak. 

Dakle i za one druge koji ne shvate kada kaze ...koristeci cd naredbu dakle kucate u cmd: CD(razmak)vasaputanjadofolderasawindowsom

Pa onda dalje slijedote korake CD BOOT ,  Bootsect.exe/nt60 (slovo USB-a) 

Ne ismijavajte se , ako sam smotan, eto samo bih ovo dodatno objasio , cisto ako netko zapne na istom mjestu na kojem sam i ja inace tutorial ODLICAN :) 

Tko hoce nade nacin, tko nece nade opravdanje.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 19:22 (boki92).
15 godina
neaktivan
boki92 kaže...

Tutorial je odlican svaka cast, malo me bunilo u ovom djelu koji sam oznacio na slici ali sam ukapirao, ili sam ja smotan ili si mogao i to kao i ostalo korak po korak. 

Dakle i za one druge koji ne shvate kada kaze ...koristeci cd naredbu dakle kucate u cmd: CD(razmak)vasaputanjadofolderasawindowsom

Pa onda dalje slijedote korake CD BOOT ,  Bootsect.exe/nt60 (slovo USB-a) 

Ne ismijavajte se , ako sam smotan, eto samo bih ovo dodatno objasio , cisto ako netko zapne na istom mjestu na kojem sam i ja inace tutorial ODLICAN :) 

Evo ti nešto puno bolje, doslovno trebas 3-4 puta kliknuti next i to je to

http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

12 godina
neaktivan

Poznat mi je program ali nazalost, koji god image da sam napravio nije validan, tj tako kaze program, unetbootin imas i taj program, ali ja i dalje drzim k+ na ovom tutorialu i siguran sam da je ono korak po korak tj pjesice i sigurnije i pouzdanije :)

Tko hoce nade nacin, tko nece nade opravdanje.
15 godina

evo, ja probao malo prije probao instalirati windowse sa usb sticka. kupio sam sharkoon sprint 3.0 i mogu reci da mi je instalacija trajala samo 11 minuta (racunato od prvog pokretanja pa do welcom screen-a, tj. radne povrsine)

zadovoljan sam + na usb imam također i sve programe - sve na jednom mjestu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

napravio sam sve kako pise u tutorialu, namjestio u bios-u da mi boota s usb sticka, krene sve ok windows loading files, namjestim regiju, i kliknem na install now i tu mi javi da stavim cd/dvd usb stick da nastavim instalaciju. inace u pitanju je laptop koji nema cd/dvd rom. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 13:22 (brka911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice