Što se zapravo događa kad naredimo Windowsima da nam formatiraju disk na brzinu (quick format) u odnosu na puni opseg formatiranja??
I koji način je bolje koristiti??
Što se zapravo događa kad naredimo Windowsima da nam formatiraju disk na brzinu (quick format) u odnosu na puni opseg formatiranja??
I koji način je bolje koristiti??
Razlika je sta se kod brzog prebrisu samo MBR(master boot record) i MFT (master file table) dok sami podatci ostanu netaknuti , a kod punog se brise sve
Dakle nakon punog formatiranja je nemoguće povratiti datoteke?
Jer prilikom instalacije windowsa imamo opciju odabrati brzo i "dugo" formatiranje... pa sam se pitao što da čekam puno ili "dugo" formatiranje kad mogu napraviti quick format!
Razlika je sta se kod brzog prebrisu samo MBR(master boot record) i MFT (master file table) dok sami podatci ostanu netaknuti , a kod punog se brise sve
nema razlike u formatiranju -brise se TOC, a podatci se UVIJEK mogu vratiti osim kad je to potrebno
nema razlike u formatiranju -brise se TOC, a podatci se UVIJEK mogu vratiti osim kad je to potrebno
Vidiš, ovo pitanje je i mene jako interesiralo. Znači samo dugo traje zbog bad sectora? Ubuduće radim quick format.
Znam da je offtopic, sorry na tome, kad je već netko spomenio vraćanje podatka nakon formatiranja odmah mi padne da preporučim Runtime Get Data Back (ima verzija za NTFS i za FAT). Vrhunska stvar kod nekakvog za**ba.
koje su kratice za koje??
može jedno pitanje? imam na laptopu vistu home premium. jel moguće instalirati na laptop xp, nakon formata?
naravno da je moguće, samo pitanje je dali uopće postoje drajveri za tvoj lap. za xp windowse!!!
Koji je laptop u pitanju??
acer 6920g, sata disk. a xp ima driver samo za ata je li? ali ako ih slipstreamam/nabavim cd s ugrađenim sata driverima trebalo bi raditi, zar ne?
acer 6920g, sata disk. a xp ima driver samo za ata je li? ali ako ih slipstreamam/nabavim cd s ugrađenim sata driverima trebalo bi raditi, zar ne?
da, ali hoće li se nakon formatiranja izbrisati svaki trag visti, uključujući master boot record?
da, ali hoće li se nakon formatiranja izbrisati svaki trag visti, uključujući master boot record?
much obliged