Mogu li provjeriti jel XP pravi bez instalacije WGA?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne kuzim, sta hoces provjeriti?
Ne želim instalirati WGA šrot bez da sam siguran da mi je XP pravi...
Ne želim instalirati WGA šrot bez da sam siguran da mi je XP pravi...
Pa upravo tome WGA i služi. Ovdje imaš neke smjernice. Eventualno probaj na ovom linku, ali iz Internet Explorera.
Valjda znas jel ti win original?!?
Ako si snimao s nekog cd-a od frenda ona nije original 101%.
ako si kupio komp s win-om, onda znas jesi li platio win ili su ti oni snimili divlju verziju.
i trece, ako nisi ni u sto od toga siguran, onda odes na M$ stranicu i skines wga i provjeris.
Ostatak na PM
Shvaćam, ali ne želim čekati 5 sekundi pri bootanju, ne želim crni desktop i pogotovo ne želim onaj oblačić dolje koji mi goori da mi OS nije pravi...
WGA plug-in moraš instalirati da bi mogao provjeriti jesu li Windowsi original!! Ti očito već znaš da nisu ,pa ne znam čemu ti to uopće treba!!
E sad ,druga stvar je WGA tray tool koji se download-a i instalira kroz Windows update i onda te upozorava da Windowsi nisu original ,a to možeš spriječiti ,ako u update-u ideš na custom ,makneš kvačicu i staviš da ti ga više ne prikazuje za download.
WGA plug-in moraš instalirati da bi mogao provjeriti jesu li Windowsi original!! Ti očito već znaš da nisu ,pa ne znam čemu ti to uopće treba!!
E sad ,druga stvar je WGA tray tool koji se download-a i instalira kroz Windows update i onda te upozorava da Windowsi nisu original ,a to možeš spriječiti ,ako u update-u ideš na custom ,makneš kvačicu i staviš da ti ga više ne prikazuje za download.
Ni sam ne znam dal su original ili nisu...komp mi je crknuo (originalna Vista Home Premium, 32 bit), završio na servisu, mjesec dana kasnije upalim ga i imam XP....
Pa gdi ti je onda ta original Vista?! Zakaj ne instaliraš nju kad znaš da je original?! I ko ti je stavil XP ,serviseri?
Normalno ,nisu original!! Nego ,jel imaš dvd sa tom original Vistom koju si imal prije?
Mislim da je sve jasno.
Normalno ,nisu original!! Nego ,jel imaš dvd sa tom original Vistom koju si imal prije?
Poslao sam disk s laptopom u torbi...recimo da je "nestao"
Ali lijepa stvar kod M$-ovih grešaka je to što nisam morao instalirati nikakve gluposti, windowsi su fejk, a debilni OS uopće ne prikazuje one WGA gluposti...pardon, ipak me pitao da provjerim dal je XP pravi, al odsad ću to revnosno odbijati
E pa lijepo idi tamo ,nek ti "rode" tvoj disk ,a pošto je vjerojatno OEM ,ako nije mijenjano sve u laptopu možeš bez problema instalirati bilo koji Home Premium i aktivirati ga telefonski kod M$-a. Samo valjda imaš negdje zapisan svoj ključ od Windowsa!
E pa lijepo idi tamo ,nek ti "rode" tvoj disk ,a pošto je vjerojatno OEM ,ako nije mijenjano sve u laptopu možeš bez problema instalirati bilo koji Home Premium i aktivirati ga telefonski kod M$-a. Samo valjda imaš negdje zapisan svoj ključ od Windowsa!
Ma ić ću malu sutra u karloac po vistu....čekam 7, šparam kakvih 1500kn...
Ma ić ću malu sutra u karloac po vistu....čekam 7, šparam kakvih 1500kn...
Vistu mozes skinuti s neta pa sprziti, nije bit u dvd-u, nego pogledaj najvjerovatnije imas naljepnicu na
laptopu na kojoj ti pise sifra za Vista Home Premium...
Da ,valjda ima naljepnicu sa ključem ,ali skidati s neta? 99% tih Visti na netu je "tweakano" sa svim i svačim ,najčešće s raznim "dodacima" i nije baš lako naći netaknuti original kaj bi njemu trebalo.
Ako je to pravi servis, a ne fušeraj, lijepo nazovi 0800 300 300, tj Microsoft, prijavi ih i oni će ti omogućiti da dobiješ legal XP, i to đabe.
edit: imam ja pravi OK torrent za ko drippin' snow čistu Vistu Home Premium, sa SP2 slipstreamanim. To je retail verzija doduše pa ćeš morati nazvati Microsoft na gore navedeni broj radi aktivacije.
Ako hoćeš, stavljam ga na rapidshare, samo reci..
neću još, sad mi uopće ne radi net na ostalim kantama koje doma leže uokolo, a ni isus nemre nać wifi drivere za ovu ragu
-uf, uf.. ovako,
- postoji, zove se GenuineCheck.exe, može ga se skinuti na MSu, generira chek-key.., ali to je valjda već riješeno.
- CD nije ileglan, važan je serijski broj (aktivacija-key...), ako imaš naljepnicu instaliraj (OEM verziju), aktiviraj, u slučaju problema zovi MS Hrvatska.
- Isus stvarno ne pomaže u nekim slučajevima, ali zato je tu BUG(forum) i allmighty google, da ne nabrajamo ostale...
Ma sad je sve seđeno, našao sam stranicu s driverima, nema ni jednog za win7, skinuo sam sve najnovije za xp, jedino nemam driver za mikrofon iako su ovi iz servisa instalirali driver za web kameru.....