Problem u pokretanju dvd-a s backupom na njemu

poruka: 9
|
čitano: 2.717
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Napravio sam preko acronisa backup sistemske particije na dvd medij,pri čemu je još bila opcija kad sam odabrao dvd,"make this disc bootable",što sam naravno označio da želim.Zanimalo me da li sam dobro napravio pa sam instalirao virtualnu mašinu gdje je taj dvd učitan.Međutim,kad sam probo to isto na originalni način,dakle otišao sam u bios i namjestio da mi prvo boota s cd ili dvd-a pa onda tek s hard diska,dvd se uopće nije učito.

U čemu bi mogao biti problem,na virtualnoj mašini učitava disk a originalno ne?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem u pokretanju dvd-a s backupom na njemu

Jesi li u Acronisu aktivirao "Acronis startup recovery manager" da se prilikom bootanja ponudi opcija F11 za pokretanje Acronis-a?

16 godina
neaktivan

Nisam to napravio.

Ali,dali se može dok pravim backup neke particije odmah to aktivirati,primjerice kad bi radio na nekom drugom kompjuteru gdje se sistem ne može dići možda zbog virusa i sl.,da sa onim rescue media builder cd-om napravim backup i odmah aktiviram tu opciju koju si naveo,spremim taj abckup primjerice na vanjski hard i napravim s njega restore particije unutarnjeg hard dska ?

16 godina
neaktivan

Eo da promjenim temu.

Zanima me opcija bootable rescue media što bi bilo umjesto opcije acronis startup recovery manager,tako sam pročitao,dakle,ili jedno ili drugo.Zanima me opcija preko medija.

Napravio sam takav jedan bootable rescue media cd onako kako i treba gledajući tutoriale.Međutim,kada želim bootati s tog cd-a nakon restarta,uopće mi se ne nudi opcija "Starting Acronis Loader" i sl.

Prvi put kad sam pokušao bootat,nisam ništa namještao oko biosa-prvi boot device bio je hard disk a zatim cd-rom.NIJE BOOTALO.

Drugi puta sam u biosu promijenio redoslijed bootanja-cd-rom kao prvi boot device,hard kao drugi.OPET NIJE BOOTALO.

U čemu je problem?

Zanima me ovo ukoliko bi nekome radio backup na nekom drugom kompjuteru,da mu odmah preko tog cd-a mogu napraviti backup itd.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lebron kaže...

Nisam to napravio.

Ali,dali se može dok pravim backup neke particije odmah to aktivirati,primjerice kad bi radio na nekom drugom kompjuteru gdje se sistem ne može dići možda zbog virusa i sl.,da sa onim rescue media builder cd-om napravim backup i odmah aktiviram tu opciju koju si naveo,spremim taj abckup primjerice na vanjski hard i napravim s njega restore particije unutarnjeg hard dska ?

Media rescue builder cd sluzi za backup i recovery na odredjeno mjesto,npr. vanjski,unutarnji hdd,usb stick (mozes kreirati i Acronis Secure zone koja se prikazuje kao zasebna particija i zastititi lozinkom da samo ti imas pristup istoj)

Startup recovery manager obavlja isto ali samo ako je Acronis instaliran u Windowsima pod uvjetom da je kreirana Acronis secure zone.Dakle,startup manager ne mozes spremiti zajedno sa backup-om.

13 godina
neaktivan
lebron kaže...

Eo da promjenim temu.

Zanima me opcija bootable rescue media što bi bilo umjesto opcije acronis startup recovery manager,tako sam pročitao,dakle,ili jedno ili drugo.Zanima me opcija preko medija.

Napravio sam takav jedan bootable rescue media cd onako kako i treba gledajući tutoriale.Međutim,kada želim bootati s tog cd-a nakon restarta,uopće mi se ne nudi opcija "Starting Acronis Loader" i sl.

Prvi put kad sam pokušao bootat,nisam ništa namještao oko biosa-prvi boot device bio je hard disk a zatim cd-rom.NIJE BOOTALO.

Drugi puta sam u biosu promijenio redoslijed bootanja-cd-rom kao prvi boot device,hard kao drugi.OPET NIJE BOOTALO.

U čemu je problem?

Zanima me ovo ukoliko bi nekome radio backup na nekom drugom kompjuteru,da mu odmah preko tog cd-a mogu napraviti backup itd.

Mozda nisi dobro sprzio ili oznacio sve opcije?

16 godina
neaktivan

Što se tiče označavanja opcija,taj cd se napravi za nekoliko sekundi i imaš 3,4 klika i gotovo i on automatski prži na cd.Ne vidim da ima bilo šta za pogriješit ili slučajno ne označit.

Ne znam,možda da probam s nekim drugim programom,možda s onim paragon backup and recovery.Ne znam dali i on ima opciju pravljenja bootabilnog rescue medija kao acronis.

13 godina
neaktivan

Mislim da od Acronisa nećeš naći bolji program.Najvjerojatnije griješiš u nečem prilikom prženja tog cd-a ili u postavkama bios-a nisi naštimao kako spada ili taj cd medij ne valja ili .....ne mogu ti reći ovako napamet.Pokušaj još koji put na cd rw ako imaš tako da ne uništavaš bzvz ostale.

16 godina
neaktivan

Probao sam još neke načine kao npr.napravio sam iso datoteku preko acronisa pa onda tek sa magic iso maker-om spržio na cd-rw i OPET NIŠTA.Već sam više puta namjestio bios da mi boota prvo s cd-a,pa sam probo sa F8 i izabrao cd-rw i opet ništa,sistem se normalno podigao ko da nisam ni izabrao u F8 cd-rw device.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice