Dali je moguče prebaciti XP instaliran (sijeli sistem) na drugi HDD i da se nastavi normalno koristiti?
Prebacivanje sistema sa jednog HDD na drugi
- poruka: 25
- |
- čitano: 20.282
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da sa Acronisom napraviš backup aktivne particije tj. one na kojoj ti se nalazi sistem. I potom kad budeš vraćao taj backup vratiš na na koji hdd želiš tj particiju.
Da sa Acronisom napraviš backup aktivne particije tj. one na kojoj ti se nalazi sistem. I potom kad budeš vraćao taj backup vratiš na na koji hdd želiš tj particiju.
Probaću pa javim dali sa uspio.
Da, ili na primjer direktno kopirati čitavu sistemsku particiju na predviđenu sistemsku patriciju drugog diska, pomoću Norton Ghosta ili slično, provjereno radi.
možeš CIJELI DISK klonirati sa MIGRATE EASY 7.0 probao i radi savrseno. trial je 15 dana ali dovoljno je pola sata da to napraviš ;)
Da, ili na primjer direktno kopirati čitavu sistemsku particiju na predviđenu sistemsku patriciju drugog diska, pomoću Norton Ghosta ili slično, provjereno radi.
Cilj mi je da što jednostavnije prebacim sistem na drugi HDD.
možeš CIJELI DISK klonirati sa MIGRATE EASY 7.0 probao i radi savrseno. trial je 15 dana ali dovoljno je pola sata da to napraviš ;)
Uz moj savjet ovo ti je također jedan od jednostavnijih.
Uspješno prenešen sistem na drugi HDD hvala na pomoći .
ok, i ja sam ovo napravila, sa ssd-a na hdd, preko Migrate easy 7.0, i sad imam windowse na oba. probala sam s c: izbrisat sve datoteke (dakle windows, documents and settings i program files), ali mi se pojavi poruka na ekranu da to ne smijem brisat, jer mi neki programi neće moći normalno funkcionirati. saad ne znam kako da to izbrišem... može pomoć?
pokreni neku od linux distribucija i formatiraj.
ok, i ja sam ovo napravila, sa ssd-a na hdd, preko Migrate easy 7.0, i sad imam windowse na oba. probala sam s c: izbrisat sve datoteke (dakle windows, documents and settings i program files), ali mi se pojavi poruka na ekranu da to ne smijem brisat, jer mi neki programi neće moći normalno funkcionirati. saad ne znam kako da to izbrišem... može pomoć?
S kojeg si windowsa to pokušao? Naravno da ne možeš pobrisati onaj na kojem si trenutno
windows xp
windows xp
Windows XP s koje particije? to sam mislio
s c: na d:, to misliš?
s c: na d:, to misliš?
Mislio sam da li si bila na windowsu XP s D particije kada si pokušala pobrisati ovog s C particije?
hah, to ne znam.. išla sam preko programa, pa kad mi je prebacilo, restartiralo mi je komp, pa ne znam koji je pokrenulo... kako ću to provjerit?
Trebaš u BIOS-u namjestit da ti boota Windows sa diska D, kad ga digne, samo pobrišeš ono sa C.
Trebaš u BIOS-u namjestit da ti boota Windows sa diska D, kad ga digne, samo pobrišeš ono sa C.
ajoj.. ja sam totalni idiot za ovo... mogu dobit upute, please?
Kad pališ komjuter, prije nego počne učitavati Windows stisni F2 ili već što bude (uobičajeno je F2), i pojavit će se BIOS sa raznim menijima, nađi boot order (po kojem se redu boota što) i tamo stavi da boota sa D a ne sa C.
BIOS ti nije težak, sve je razumljivo i lako ćeš nać.

Kad pališ komjuter, prije nego počne učitavati Windows stisni F2 ili već što bude (uobičajeno je F2), i pojavit će se BIOS sa raznim menijima, nađi boot order (po kojem se redu boota što) i tamo stavi da boota sa D a ne sa C.
BIOS ti nije težak, sve je razumljivo i lako ćeš nać.
ovako... izgasila sam komp, pritisnula F2, i došla do
Boot Order:
1. USB KEY:
2: USB FDD:
3. USB HDD:
4: HDD: SSD 4G = (PM)
5: USB CDROM:
6: LAN: MBA v11.0.14 Slot 0200
7:
8:
Excluded from boot order:
: HDD: WDC WD1600BEVT - 88ZCTO - (S1), i ja sam zamijenila ovo pod 4: i excluded boot order hdd itd, jel to u redu?
ako je, zašto i dalje ne mogu izbrisat te file-ove, nego sam samo uspjela izbrisat documents and settings...
i hvala, btw!!
Jel ovo vrijedi i za WIN 7?
da li to radiš na netbooku? možda lenovo ideapad s10e? jer ako su ti windowsi bili na SSD-u, postoji mogućnost da je taj disk zaštićen od brisanja. btw, ne vidim razlog da mičeš windowse sa SSD-a jer ti se sigurno daleko brže učitavaju nego što je to slučaj kod HDD-a (WDC WD1600BEVT)
da, ideapad... ma stvar je u tome što mi se stalno pojavljivala poruka o manjku memorije na ssd-u, jer imam samo 4 gb na njemu, a puno više na hdd-u, pa sam mislila to riješit da sve prebacim na hdd i gotovo... al sad kad sam napravila ovo gore, više mi se ne pojavljuje poruka.. doduše, ja sam totalni informatički amater, pa nemam pojma šta sam zapravo napravila, al nema veze...
to se moglo izbjeć tako da si sav software instalirala na taj veći HDD, a SSD ostavila samo kao sistemski. al, izgleda da ti je postupak migracije sistema uspio, tak da se i ne treba više s time zamarat
poz hocu da sistem koji je instaliran prije 10 min sa HDd prebacim na SSD dali isti situacija sa acronisom i kad odradim backup dali imam kasnije normalan boot na SSD