Prebacivanje sistema sa jednog HDD na drugi

poruka: 25
|
čitano: 20.282
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dali je moguče prebaciti XP instaliran (sijeli sistem) na  drugi HDD i da se nastavi normalno koristiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da sa Acronisom napraviš backup aktivne particije tj. one na kojoj ti se nalazi sistem. I potom kad budeš vraćao taj backup vratiš na na koji hdd želiš tj particiju.

Ethical Hacking Community
Moj PC  
2 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
RE: Prebacivanje sistema sa jednog HDD na drugi
vulerious kaže...

Da sa Acronisom napraviš backup aktivne particije tj. one na kojoj ti se nalazi sistem. I potom kad budeš vraćao taj backup vratiš na na koji hdd želiš tj particiju.

Probaću pa javim dali sa uspio.

17 godina

Da, ili na primjer direktno kopirati čitavu sistemsku particiju na predviđenu sistemsku patriciju drugog diska, pomoću Norton Ghosta ili slično, provjereno radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

možeš CIJELI DISK klonirati sa MIGRATE EASY 7.0 probao i radi savrseno. trial je 15 dana ali dovoljno je pola sata da to napraviš ;)

Z
15 godina
neaktivan
Schumix kaže...

Da, ili na primjer direktno kopirati čitavu sistemsku particiju na predviđenu sistemsku patriciju drugog diska, pomoću Norton Ghosta ili slično, provjereno radi.

Cilj mi je da što jednostavnije prebacim sistem na drugi HDD.

17 godina
neaktivan
opcom kaže...

možeš CIJELI DISK klonirati sa MIGRATE EASY 7.0 probao i radi savrseno. trial je 15 dana ali dovoljno je pola sata da to napraviš ;)

Uz moj savjet ovo ti je također jedan od jednostavnijih.

Ethical Hacking Community
15 godina
neaktivan

Uspješno prenešen sistem na drugi HDD hvala na pomoći . Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok, i ja sam ovo napravila, sa ssd-a na hdd, preko Migrate easy 7.0, i sad imam windowse na oba. probala sam s c: izbrisat sve datoteke (dakle windows, documents and settings i program files), ali mi se pojavi poruka na ekranu da to ne smijem brisat, jer mi neki programi neće moći normalno funkcionirati. Neodlučan saad ne znam kako da to izbrišem... može pomoć? Osmijeh

17 godina
neaktivan

pokreni neku od linux distribucija i formatiraj.

Najbolje su vinske mušice...
17 godina
neaktivan
mimajselfendaj kaže...

ok, i ja sam ovo napravila, sa ssd-a na hdd, preko Migrate easy 7.0, i sad imam windowse na oba. probala sam s c: izbrisat sve datoteke (dakle windows, documents and settings i program files), ali mi se pojavi poruka na ekranu da to ne smijem brisat, jer mi neki programi neće moći normalno funkcionirati. Neodlučan saad ne znam kako da to izbrišem... može pomoć? Osmijeh

S kojeg si windowsa to pokušao? Naravno da ne možeš pobrisati onaj na kojem si trenutno

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
neaktivan

windows xp

17 godina
neaktivan
mimajselfendaj kaže...

windows xp

Windows XP s koje particije? to sam mislio

15 godina
neaktivan

s c: na d:, to misliš?

17 godina
neaktivan
mimajselfendaj kaže...

s c: na d:, to misliš?

Mislio sam da li si bila na windowsu XP s D particije kada si pokušala pobrisati ovog s C particije?

15 godina
neaktivan

hah, to ne znam.. išla sam preko programa, pa kad mi je prebacilo, restartiralo mi je komp, pa ne znam koji je pokrenulo... Sramim se kako ću to provjerit?

16 godina
neaktivan

Trebaš u BIOS-u namjestit da ti boota Windows sa diska D, kad ga digne, samo pobrišeš ono sa C.

EVERYBODY LIES
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Šef kaže...

Trebaš u BIOS-u namjestit da ti boota Windows sa diska D, kad ga digne, samo pobrišeš ono sa C.

ajoj.. ja sam totalni idiot za ovo...  mogu dobit upute, please? Sramim se

16 godina
neaktivan

Kad pališ komjuter, prije nego počne učitavati Windows stisni F2 ili već što bude (uobičajeno je F2), i pojavit će se BIOS sa raznim menijima, nađi boot order (po kojem se redu boota što) i tamo stavi da boota sa D a ne sa C.

BIOS ti nije težak, sve je razumljivo i lako ćeš nać.

EVERYBODY LIES
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 17:00 (Šef).
15 godina
neaktivan
NeodlučanŠef kaže...

Kad pališ komjuter, prije nego počne učitavati Windows stisni F2 ili već što bude (uobičajeno je F2), i pojavit će se BIOS sa raznim menijima, nađi boot order (po kojem se redu boota što) i tamo stavi da boota sa D a ne sa C.

BIOS ti nije težak, sve je razumljivo i lako ćeš nać.

ovako... izgasila sam komp, pritisnula F2, i došla do

Boot Order:

1. USB KEY:

2: USB FDD:

3. USB HDD:

4: HDD: SSD 4G = (PM)

5: USB CDROM:

6: LAN: MBA v11.0.14 Slot 0200

7:

8:

Excluded from boot order:

: HDD: WDC WD1600BEVT - 88ZCTO - (S1), i ja sam zamijenila ovo pod 4: i excluded boot order hdd itd, jel to u redu?

ako je, zašto i dalje ne mogu izbrisat te file-ove, nego sam samo uspjela izbrisat documents and settings... Neodlučan

i hvala, btw!!

16 godina
neaktivan
opcom kaže...

Jel ovo vrijedi i za WIN 7?

17 godina
neaktivan

da li to radiš na netbooku? možda lenovo ideapad s10e? jer ako su ti windowsi bili na SSD-u, postoji mogućnost da je taj disk zaštićen od brisanja. btw, ne vidim razlog da mičeš windowse sa SSD-a jer ti se sigurno daleko brže učitavaju nego što je to slučaj kod HDD-a (WDC WD1600BEVT)

15 godina
neaktivan

da, ideapad... ma stvar je u tome što mi se stalno pojavljivala poruka o manjku memorije na ssd-u, jer imam samo 4 gb na njemu, a puno više na hdd-u, pa sam mislila to riješit da sve prebacim na hdd i gotovo... al sad kad sam napravila ovo gore, više mi se ne pojavljuje poruka.. doduše, ja sam totalni informatički amater, pa nemam pojma šta sam zapravo napravila, al nema veze... Osmijeh

17 godina
neaktivan

to se moglo izbjeć tako da si sav software instalirala na taj veći HDD, a SSD ostavila samo kao sistemski. al, izgleda da ti je postupak migracije sistema uspio, tak da se i ne treba više s time zamarat

14 godina
neaktivan

poz hocu da sistem koji je instaliran prije 10 min sa HDd prebacim na SSD dali isti situacija sa acronisom i kad odradim backup dali imam kasnije normalan boot na SSD

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice