Preactivated XP Home Edition; Kako?

poruka: 24
|
čitano: 5.960
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

pozz

imam orginal windowse xp home edition. tokom instalacije ne treba upisati cd key vec treba nakon instalacije ih aktivirati. ako ih zelim aktivirati legalno, moram zvati podrsku i cekati i cekati da dobim aktivacijski kljuc. i tako svaki puta kada rusim windowse. sada sam preko nlite integrirao sp2 i zanima me (posto vidim na netu da imam za skinuti preactivated windows) da li mogu svoje nekako isto tako prethodno aktivirati?

hvala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Preactivated XP Home Edition; Kako?

Ne možeš ih predaktivirati jer više nebi bili legalni. Ali ima jedan način da to riješiš.

Napravi čistu instalaciju, sačekaj key, instaliraj programe i drivere koji ti trebaju, skini sve apdejte i podesi sve da radi kako želiš. Kad to napraviš, s nekim alatom napravi image sistemske particije i snimi taj image na DVD. Idući put kad budeš išao raditi reinstalaciju, samo ubaciš taj DVD, napraviš restore particije i imaš već aktivirane i podešene Windowse sa svim programima! Samo pokupiš najnovije updateove za windowse i antivirus i imaš sistem spreman za rad u manje od pola sata...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

U folderu Windows/system32 nađi file wpa.dbl ,spremi ga negdje (USB recimo). Kad završiš s reinstalacijom Windowsa ,ukopčaš taj usb ,restartaš windowse ,uđeš u Safe mode i onda copy/paste taj wpa.dbl natrag u Windows/system32. Restart i windowsi bi sada trebali biti aktivirani.

Normalno ,to važi samo ako se radi reinstalacija na istom PC-u.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
15 godina

brz odgovor! hvala...

koji program se preporucuje?

16 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

U folderu Windows/system32 nađi file wpa.dbl ,spremi ga negdje (USB recimo). Kad završiš s reinstalacijom Windowsa ,ukopčaš taj usb ,restartaš windowse ,uđeš u Safe mode i onda copy/paste taj wpa.dbl natrag u Windows/system32. Restart i windowsi bi sada trebali biti aktivirani.

Normalno ,to važi samo ako se radi reinstalacija na istom PC-u.

Zgodan trik. Mogao bi to isprobati, da vidim jel radi.

Idealist kaže...

brz odgovor! hvala...

koji program se preporucuje?

Ovdje imaš kompletan tutorial kako se to radi + preporuka programa. Ja imam Norton Ghosta ali... Rađe uzmi neki free (Ranish npr.) ali pazi da je moguće kopiranje i na veći HDD od orginalnog (za HDClone diskovi moraju biti jednake veličine).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Zgodan trik. Mogao bi to isprobati, da vidim jel radi.

Na XP-u provjereno radi!! E sad ,trebalo bi to probati na Sedmici.

15 godina

imam jos jedno pitanje:

imao sam 3 particije. na prvoj (C:) je bio win7. iz windows 7 sam trecu particiju podijelio na 2 dijela. na manji dio (F:) sam instalirao win xp pro. tokom instalacije sam formatirao particiju F:. nisam siguran, ali mislim da nakon instalacije nisam imao dual boot, vec sam samo mogao uci u xp. naravno, particiju C: nisam mogao formatirati iz Windowsa xp. isao sam nanovo instalirati win 7, ali ovaj puta da bude dual boot, samo sto nisam bio siguran da li ako formatiram particiju C: tokom instalacije win 7 gubim boot od xp-a (ne znam da li je boot spremilo na F: particiju ili je ostala na C:) pa sam samo instalirao sedmicu na postojecu instalaciju koju je spremilo u folder "wondows old" ili kako se vec zvala... kasnije sam taj folder izbrisao. znaci, sad trenutno imam dual boot i htio bih ponovo instalirati win xp (ali ovaj puta home edition koje je orginal - zapravo je Gericom Product Recovery CD-ROM, ali normalno se instalira home edition) i htio bih da mi dual boot ostane. posto ne znam kamo je spremilo boot.ini, ne znam da li mogu tokom instalacije formatirati particiju F:? ili da samo idem na reinstall? da li se kod reinstalla xp-a brisu prijašnji windowsi ili ostanu 2 OS-a na particiji? bio bi mi idealno kada bih mogao samo napraviti format particije i da mi ostane onaj dual boot meni...

nadam se da sam dobro objasnio :S

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 17:06 (Idealist).
17 godina
neaktivan
Idealist kaže...

pozz

imam orginal windowse xp home edition. tokom instalacije ne treba upisati cd key vec treba nakon instalacije ih aktivirati. ako ih zelim aktivirati legalno, moram zvati podrsku i cekati i cekati da dobim aktivacijski kljuc. i tako svaki puta kada rusim windowse. sada sam preko nlite integrirao sp2 i zanima me (posto vidim na netu da imam za skinuti preactivated windows) da li mogu svoje nekako isto tako prethodno aktivirati?

hvala...

Zasto SP2? Sto nisi odmah SP 3?

15 godina

SP2 je "lakši" od SP3

16 godina
neaktivan
Idealist kaže...

imam jos jedno pitanje:

imao sam 3 particije. na prvoj (C:) je bio win7. iz windows 7 sam trecu particiju podijelio na 2 dijela. na manji dio (F:) sam instalirao win xp pro. tokom instalacije sam formatirao particiju F:. nisam siguran, ali mislim da nakon instalacije nisam imao dual boot, vec sam samo mogao uci u xp. naravno, particiju C: nisam mogao formatirati iz Windowsa xp. isao sam nanovo instalirati win 7, ali ovaj puta da bude dual boot, samo sto nisam bio siguran da li ako formatiram particiju C: tokom instalacije win 7 gubim boot od xp-a (ne znam da li je boot spremilo na F: particiju ili je ostala na C:) pa sam samo instalirao sedmicu na postojecu instalaciju koju je spremilo u folder "wondows old" ili kako se vec zvala... kasnije sam taj folder izbrisao. znaci, sad trenutno imam dual boot i htio bih ponovo instalirati win xp (ali ovaj puta home edition koje je orginal - zapravo je Gericom Product Recovery CD-ROM, ali normalno se instalira home edition) i htio bih da mi dual boot ostane. posto ne znam kamo je spremilo boot.ini, ne znam da li mogu tokom instalacije formatirati particiju F:? ili da samo idem na reinstall? da li se kod reinstalla xp-a brisu prijašnji windowsi ili ostanu 2 OS-a na particiji? bio bi mi idealno kada bih mogao samo napraviti format particije i da mi ostane onaj dual boot meni...

nadam se da sam dobro objasnio :S

A jesi ga zakompliciral! Inače ,OS-ovi se najbolje instaliraju po starosti - znači ,u tvom slučaju ,prvo XP ,onda Sedmica. Onda imaš uredan dual boot.

Sedmicu nije trebalo instalirati nanovo ,nego samo ubacit instalacijski DVD ,ići na Repair ,tu onda klik na Startup Repair i automatski bi ti bootloader bil popravljen.

Pošto vidim da imaš volje ,sad bi najbolje bilo da sve napraviš nanovo ,po redu!! Cool

Da ti ja puno ne objašnjavam ,evo par tutorijala ,pa pročitaj i odluči! KLIK

Inače ,apropo SP2 i SP3 ,13. 06. prestaje podrška za SP2 za kućne korisnike. Zato ,instaliraj SP3 ,s njim si miram do 2014. Više...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 17:30 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...

A jesi ga zakompliciral! Inače ,OS-ovi se najbolje instaliraju po starosti - znači ,u tvom slučaju ,prvo XP ,onda Sedmica. Onda imaš uredan dual boot.zn

Sedmicu nije trebalo instalirati nanovo ,nego samo ubacit instalacijski DVD ,ići na Repair ,tu onda klik na Startup Repair i automatski bi ti bootloader bil popravljen.

kada idem na repair onda mi javi da imam 30 dana da aktiviram win7 :s

16 godina
neaktivan

Je ,a kaj ti očekuješ? Neće ti se nekim čudom aktivirati Sedmica ,za to treba ili original ključ ili određeni alati! Nevinašce

15 godina

znam. ali ako je instaliram nakon ili zasebno, onda je ne moram aktivirati...

17 godina
neaktivan
Idealist kaže...

SP2 je "lakši" od SP3

Pa s obzirom koliko vise rupa ima mora biti laksi ;)

Ako je lakoca a ne sigurnost bitna stavi onda win 3.11. Ima da odleprsa koliko je laka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 17:41 (logic).
15 godina
logic kaže...
Idealist kaže...

SP2 je "lakši" od SP3

Pa s obzirom koliko vise rupa ima mora biti laksi ;)

za internet mi je i onako predviđena sedmica...

17 godina
neaktivan

Ako ces stavljati win 7 sta ce ti xp?

15 godina
logic kaže...

Ako ces stavljati win 7 sta ce ti xp?

za igre...

17 godina
neaktivan

A koja to igra radi na XP SP3 a ne radi na win7?

15 godina
logic kaže...

A koja to igra radi na XP SP3 a ne radi na win7?

nije stvar da ne radi, nego imam samo 2 gb radne, a to je negdje na granici...

17 godina
neaktivan

Na granici cega? Ista igra trazi isto rama i na win 7 i na xp s tim da win 7 ima bolji memory managment i manja je vjerovatnoca da ce ti zafaliti memorije na win 7 nego na xp.

16 godina
neaktivan
Idealist kaže...

znam. ali ako je instaliram nakon ili zasebno, onda je ne moram aktivirati...

Idealist kaže...

nije stvar da ne radi, nego imam samo 2 gb radne, a to je negdje na granici...

Jooj ,počel si fantazirati!!

Prvo ,ne znam na koju to tebi foru Sedmica može raditi bez aktivacije!

Drugo ,sa 2 gb rama Sedmica je duplo brža od XP-a ,i to nije nikakva granica!!! Mršti se

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 17:54 (kizo2703).
15 godina

pise mi normalno: Windows is Activated! normalno skidam update-ove. kada idem na repair boot onda mi javi da imam 30 dana za aktivaciju. ili kada skinem wga tool, onda mi javi da imam ilegalne...

17 godina
neaktivan

Zato sto ima krekane win i to sa boot loaderom i kad pokrene repair boot vrati se originalni loader i zato mu se win deaktivira.

17 godina
neaktivan

koji problemi.....

a za 10-15 eura nabavis legalni key.

http://www.speedtest.net/result/685679930.png
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: