Pitanje prije reinstalacije windowsa

poruka: 31
|
čitano: 5.686
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam jedno pitanje prije reinstalacije windowsa, ovo mi nije prvi put da reinstaliram windowse, ali ovo je prvi put da mi fale neki cd-ovi sa driverima.

Dakle zanima me jel mogu na neki način "sačuvati" se instalirane drivere i podatke od internet konekcije (neda mi se opet kao svaki put do sad, zvati one u t-com)

Dakle radi se o Windowsima 7 (njih imam, a njih ću i ponovo instalirati)

Gledao sam malo po forumu i googlao prije postavljanja pitanja, ali nisam našao ništa korisno.

Nadam se brzom odgovoru{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Pitanje prije reinstalacije windowsa
rooswelt1991 kaže...

Imam jedno pitanje prije reinstalacije windowsa, ovo mi nije prvi put da reinstaliram windowse, ali ovo je prvi put da mi fale neki cd-ovi sa driverima.

Dakle zanima me jel mogu na neki način "sačuvati" se instalirane drivere i podatke od internet konekcije (neda mi se opet kao svaki put do sad, zvati one u t-com)

Dakle radi se o Windowsima 7 (njih imam, a njih ću i ponovo instalirati)

Gledao sam malo po forumu i googlao prije postavljanja pitanja, ali nisam našao ništa korisno.

Nadam se brzom odgovoru{#}

nikakvi drajveri ti netrebaju, sve windows sam skine, a podatke morassacuvat za pristup ruteru

17 godina

Mene zanima kako da sačuvam one postavke za internet, što kad zovem ove u t-com oni mi kažu da odem u network centar pa da tamo napravim novu konekciju, i te gluposti.

Inače imam speedtouch bežični router, tako da će on raditi i kad ja nebudem imao windowse, ali kako sačuvati te podatke da nemoram opet njih tamo zvati....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
rooswelt1991 kaže...

Mene zanima kako da sačuvam one postavke za internet, što kad zovem ove u t-com oni mi kažu da odem u network centar pa da tamo napravim novu konekciju, i te gluposti.

Inače imam speedtouch bežični router, tako da će on raditi i kad ja nebudem imao windowse, ali kako sačuvati te podatke da nemoram opet njih tamo zvati....

nikakve postavke netrebas, ja reinstaliram windows iodma mogu na net

17 godina
rooswelt1991 kaže...

Sačuvaš ih tako da zapišeš na papir i pospremiš na sigurno. Radiš li konekciju na računalu ili je ruter stalno online?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 21:34 (Kristyans).
17 godina
Kristyans kaže...
rooswelt1991 kaže...

Sačuvaš ih tako da zapišeš na papir i pospremiš na sigurno. Radiš li konekciju na računalu ili je ruter stalno online?

Router je stalno online (između ostalog zbog MAXTV-a), ali što će mi točno trebati nakon reinstalacije da pokrenem internet.

znam da ću morati napraviti nešto tamo u propertisim aod mreže, ali se ne sječam što, pa sam mislio da se to nekako može spremit.

15 godina
protjeran
rooswelt1991 kaže...
Kristyans kaže...
rooswelt1991 kaže...

Router je stalno online (između ostalog zbog MAXTV-a), ali što će mi točno trebati nakon reinstalacije da pokrenem internet.

znam da ću morati napraviti nešto tamo u propertisim aod mreže, ali se ne sječam što, pa sam mislio da se to nekako može spremit.

ja nikad nista netrebam dirat,cim zavrsi reinstal imam sve drajvere i mogu na net

16 godina
neaktivan

Pa podaci o pristupu na net su zapisani u routeru, tamo se i mijenjaju, routeru pristupiš tako da upišeš 192.168.1.1 ip adresu u browser... ali to sada nije važno

ako nisi to mijenjao ostati će kak je i bilo, samo spojiš kabel u router i komp s novim windowsima i sve će radiit, osim ak ne ideš wireless onda trebaš znati šifru svog wlana, to valjda znaš

a većinu drivera za normalan rad windows 7 sam instalira

Grow old or die trying.

3 0 hvala 0
17 godina
jazika kaže...
rooswelt1991 kaže...
Kristyans kaže...
rooswelt1991 kaže...

ja nikad nista netrebam dirat,cim zavrsi reinstal imam sve drajvere i mogu na net

Jesi siguran? kod mene je to slučaj sa linux-om ali sa windowsima, baš i ne (bar ne do sad)

17 godina

A, ok.

Poslušat ću vas, a ako budete u krivu, tužit ću vas tetama u t-com službi za korisnike{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kako si do sada isao na net? Sta si konkretno morao u kompu napraviti d aides na net? Klknuti na nesto? Sta? Daj detalje pa cemo ti pomoci.

:)
16 godina

Najjace rjesenje za tvoj problem je double driver http://www.boozet.org/dd.htm

The more I C, the less i see....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa uglavnom sam poslije instalacije Windowsa, zvao t-com i oni su mi rekli kakod a to napravim.

U biti, vodili su me ono, idi na Control panel, pa idi network pa onda internet option, pa connections, e tu se gubim, samo znada da onda bi upisivao neke adrese (nešto u obliku 220:435:515:1:1, ovo bzvz govorim brojeve, ali tako nešto je išlo)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moraš zapisati onaj network key. Bit će ti potreban za spojiti se na wireless.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Father_Dougal kaže...

Moraš zapisati onaj network key. Bit će ti potreban za spojiti se na wireless.

Spajam se žičano...

15 godina

za pristup internetu ti nece trebati nikakvu namjestanje..

win 7 ce ti sam skinuti "sve" drivere... ako se desi da neki driver nemoze skinuti..jednostavno upises model tog hardwera + driver u google i on ce ti naci drivere!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

AKo mu proradi net nakon instalacije.

Te brojeve mozes i sada zapisati. Koji os imas sad?

17 godina
neaktivan

Točno to..Ako išta vrijedi na Sedmici, to je onda spajanje na net...Toliko je jednostavno da doista ne može jednostavije...Jedino ćeš morati upisati key i to je to...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

koji key ako se covjek spaa zicano?

17 godina
neaktivan

A da...to sam propustio..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma u biti izgleda da winsi ipak urade sve sami{#}

edit: i stranica ninite.com dosta pomaže nakon instalacije x)

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 22:50 (rooswelt1991).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

za pristup internetu ti nece trebati nikakvu namjestanje..

win 7 ce ti sam skinuti "sve" drivere... ako se desi da neki driver nemoze skinuti..jednostavno upises model tog hardwera + driver u google i on ce ti naci drivere!

šta ako mu ne stavi driver od mreže??{#}

on:  ne brini za postavke routera ,99% da ti je sve upisano u njega!

jedino prije instalacije za svaki slučaj skini driver po modelu matične za LAN i pogotovo zvuk(zvuk najčešće ostane upitnik na win7,ili ne radi kako treba)..

pozzz

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 15:14 (buggie).
15 godina
neaktivan
logic kaže...

koji key ako se covjek spaa zicano?

wired key!{#}

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 15:16 (buggie).
15 godina
neaktivan

Ako imaš Cd od Speedtouch-a samo ga instaliraš i možeš ne net.
Lozinka za pristup je spremita u rooteru!
Isprobano na Win7, tako je meni bilo!

http://www.drazen-online.net84.net Web Dizajn i Hosting!

0 1 hvala 0
15 godina

ma ništa nemoj instalirivat sa cd-a od speedtoucha t-com-a ili kojeg vec.. to ti stvarno netreba

99.999999999999999999999999% ce ti win 7 sam instalirat driver za LAN!

Moj PC  
0 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

ma ništa nemoj instalirivat sa cd-a od speedtoucha t-com-a ili kojeg vec.. to ti stvarno netreba

Ma šta se svi pravite pametni?
Lijepo je čovjek pitao, sve zavisi, ako ga spaja preko USB-a (nema potrebe) morati će instalirati preko Cd-a.
Ako neuspije tako kao su drugi naveli, zašto nebi i ja rekao kako je meni bilo, pa da pomognemo čovjeku, stvarno vas ne razumijem, bez ljutnje {#}

17 godina
Liverpool1892 kaže...
sisko93 kaže...

Lijepo je čovjek pitao, sve zavisi, ako ga spaja preko USB-a (nema potrebe) morati će instalirati preko Cd-a.
Ako neuspije tako kao su drugi naveli, zašto nebi i ja rekao kako je meni bilo, pa da pomognemo čovjeku, stvarno vas ne razumijem, bez ljutnje  {#}

tko normalan spaja preko usb-a? Uostalom i u tom slučaju windowsi sami drivere instaliraju.

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
15 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
Liverpool1892 kaže...
sisko93 kaže...

Ako neuspije tako kao su drugi naveli, zašto nebi i ja rekao kako je meni bilo, pa da pomognemo čovjeku, stvarno vas ne razumijem, bez ljutnje {#}

tko normalan spaja preko usb-a? Uostalom i u tom slučaju windowsi sami drivere instaliraju.

Imao sam takvih likova koji spajaju i preko USB-a!
U tom slučaju windowsi ne instaliraju sami drivere, prije 2tjedna sam kolegi instaliro Win7, i morao sam preko Cd-a instalirati i kad sam instalirao onda je internet radio! 

17 godina

Nemojte se bespotrebno svađati, ako niste vidjeli moj prethodni post, već je sve gotovo{#}

I sve radi bez problema{#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Liverpool1892 kaže...

da si procitao cijelu temu vidio bih da se osoba ne spaja preko usb-a nego žičano tj. LAN ... evo ti dokaz:

rooswelt1991 kaže...
Spajam se žičano...

...posto je problem rijesen mogla bi tema pod {#}!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice