Kreiranje particije

poruka: 37
|
čitano: 22.503
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Kreiranje particije

Imam Hitachi hard disk kapaciteta 1 TB,

Na njemu ima muzike , filmova , setupa za programe i igrice.

Sad bi si kreirao particiju na kojoj bi imao samo windowse i programe instalirane a na drugoj bi imao setup / backup particiju.

Mozete mi dat prijedlog sa kojim programom da to napravim ? Ili ako ne programom na koji nacin da nemoram formatirati disk jer imam previse toga na njemu....

Guns don`t kill people ... I kill people with guns .
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Kreiranje particije

Partition Magic (nije free) ili gparted (free ali malo, malo kompliciraniji). Sa njima izreži disk po volji.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
RE: Kreiranje particije
Slash_92 kaže...

Imam Hitachi hard disk kapaciteta 1 TB,

Na njemu ima muzike , filmova , setupa za programe i igrice.

Sad bi si kreirao particiju na kojoj bi imao samo windowse i programe instalirane a na drugoj bi imao setup / backup particiju.

Mozete mi dat prijedlog sa kojim programom da to napravim ? Ili ako ne programom na koji nacin da nemoram formatirati disk jer imam previse toga na njemu....

-imaš sedmicu, to je dovoljno (disk manager) za resizanje i ostale operacije s diskovima. Smanji da oslobodiš dio, od slobodnog napraviš particiju i to je to..

-formatiranje nije problem ako napraviš dvije ili više particija, za (logički)disk na kojem će biti OS je svakako preporučljivo.

Ipak, šlepanje veće količine podataka i 'žongliranje' s jednim diskom je nespretno. Kao i mogućnst da nešto (greškom) ode krivo..

Pošto su ti podatci samo na tom disku automatski znači da ti nisu važni... (naučit ćeš zašto..) - inače bi te podatke prebacio na neko drugo mjesto i kreirao potrebne particije za vrijeme instalacije izbjegavajući žongliranje, uz uštedu vremena...

Ovisno o navikama, potrebama (i baš zato da ponovo jednog dana nemoraš sve prebacivati...) se disk treba podijeliti, ali na koju veličinu je nemoguće reči jer ovisi o subjektivnim stvarima, npr. 'po-pola' je meni najnelogičnija podjela.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Particije???

Ovako napravio sam dvije particije imam HDD OD 500GB i stavvio sam jednu porticiju od 30gb za windows a ovo drugo za pjesme,dokumente itd... pa sam vas htio pitati ako znate kako mogu namjestiti kad nesto instalirava da mi direktno instalira na ovu drugu particiju gde stavlja pjesme dokumente i dr... ako netko zna molim vas da mi kazete.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Particije???
KOZOMAR kaže...

Ovako napravio sam dvije particije imam HDD OD 500GB i stavvio sam jednu porticiju od 30gb za windows a ovo drugo za pjesme,dokumente itd... pa sam vas htio pitati ako znate kako mogu namjestiti kad nesto instalirava da mi direktno instalira na ovu drugu particiju gde stavlja pjesme dokumente i dr... ako netko zna molim vas da mi kazete.

Pa dok instaliravaš program promijeni u njemu putanju instalacije kad dođeš do tog koraka...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
16 godina
KOZOMAR kaže...

Pošto imaš 500 gb disk ,bolje je napraviti sistemsku particiju nešto veću ,recimo 50 gb i na nju instalirati programe ,da si ne kompliciraš život!

A i ako jedan dan ideš radit reinstall ili promjeniti Windowse ,nemaš koristi od toga kaj su ti programi na drugoj particiji jel 90 % neće raditi na novoj instalaciji i morat ćeš sve ponovno instalirati!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
15 godina
neaktivan

a ok! al sad kad sam vec sve instalirao necu ni brisati!

15 godina
neaktivan

Pa jel tko zna onda kako napraviti da direktno instalira na ovu dr. particiju?

15 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
KOZOMAR kaže...

Pa jel tko zna onda kako napraviti da direktno instalira na ovu dr. particiju?

http://tinyurl.com/4eo4pc9

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
15 godina
neaktivan

tnx! napravio sam!

15 godina
neaktivan

e vidim da se ti kuzis u kompove, pa da te pitam sto mislis koji je windows dobar nako da je nabrijan od xp-a?

15 godina
neaktivan

ako imas ovu konfu koja ti je pod my pc,onda ti nista novije od xp-a nece raditi,jer samo 512 mb rama imas, i to ces morati nadogradit,jer i vista i sedmica troše skoro 1gb.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 16:42 (robx).
15 godina
neaktivan

ok

15 godina
neaktivan
Kreiranje particije

Ljudi ovako imam windows xp i ne sviđa mi se taskbar pa ako tko zna kako se može zamjeniti da stavim od viste ili xp-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kreiranje particije
KOZOMAR kaže...

Ljudi ovako imam windows xp i ne sviđa mi se taskbar pa ako tko zna kako se može zamjeniti da stavim od viste ili xp-a?

Imaš XP i hoćeš taskbar od XP-a? {#}

No dobro ,vjerojatno misliš na Sedmicu - treba ti tema za XP ,pa evo nešto što liči na Sedmicu - KLIK

A ovdje tema koja sliči Visti - KLIK

15 godina
neaktivan
Kreiranje particije

sorry, mislio sam na sedmicu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kreiranje particije

A ovaj jel mozda imas upute kako se ovo instalirava?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Eh!! Na siteu ,na linku ,imaš uputstvo koje je vrlo jednostavno -

Installing this theme is very easy. You simply need to run the "Theme.exe" file

Znači double click na Theme.exe file ,koji se nalazi u Theme folderu!!

I prvo ,pročitaj ''!!! WHY DON'T YOU READ ME FIRST !!!'' file - tu su uputstva za instalaciju!!

Isto tako ,možeš i raspakirati Theme.exe s WinRarom i onda premjestiti SevenVG RTM folder i file u C:\Windows\Resources\Themes folder!

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 16:30 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

tnx, već jesam samo kako ove ikone instalirati instalirao sam ih i kako ih sad podesiti da mi budu na kompu instalirane su ali su ostale one od xp-a!

16 godina

Čuj ,sve piše u uputstvima , a ja nemam XP i sorry ,ali sad ti ne mogu prevoditi!

15 godina
neaktivan

ok nema veze.

15 godina
Kreiranje particije

Imam disk od 250 gb na kojem se nalaze igre i sl. Uglavnom od 232 slobodno mi je 213. Sad bi ja od tog diska htio napraviti dvije particije tako da na jednpoj bude linux, a na drugoj ove igre i sl. Je li to moguće napraviti u disk manageru bez da izgubim podatke koji se nalaze na njemu.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kreiranje particije

E ljudi ovako imam HDD 500 GB i pri instalaciji windowsa napravio sam praticiju od 30 GB i tu sam instalirao windows a na ovo ostalo instaliravam programe igrice i dr. i ja bih sad htio proširiti ovu od 30 GB, ako tko zna to rijesiti neka mi javi kako da to ucinim!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kreiranje particije

U disk managmentu smanjiš particiju sa koje uzimaš prostor pazeći da uzmeš samo dio koji je slobodan. Nakon toga desni klik na particiju koju želiš povećati i extend volume. Dalje je jednostavno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nema toga kod mene, http://prntscr.com/1vnzk

15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok sad ću probati, tnx....

15 godina
neaktivan

isto ne ide ajde ti vidi sto sam ja napisao mozda me nisi dobro skuzila.

15 godina
moderator

pretpostavimo da imaš C pariciju od 30 GB i D particiju od 500 GB

pokreni EASEUS partition master

smanjiš D particiju za onoliko koliko želiš povećat C, recimo 40 GB

pomakneš D particiju na kraj diska tako da ti slobodni prostor ostane između C i D

povećaš C particiju

i to je to

napomena: ni slučajno isključivat računalo dok traje proces ili resetirati jer će doć do gubitka podataka

EDIT: i Giga ti je lijepo sve rekla, nisam gledao link...

Ante Gotovina - HEROJ -- 15.04.2011. dan sramote........../// TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 13:41 (XXX-Man).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice