Kako se spojit na internet na Visti?

poruka: 17
|
čitano: 2.200
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle instalira san Vistu jer mi Crysis neće na Win7 x64.

I sad imam taj problem da mi se nemože spojit na internet. Dakle napravim ovako: control panel - network and internet - network and sharing center - setup a connection or network - connect to internet. Onda mi dođe da upišen username i pasward koji san dobia od IP-a, i neće! A na 192.168.1.1 mi uopće nemož uć. Na Win7 sve normalno, na oba OS-a lampice na routeru svitle normalno.

Radi se o Home Premium x86.

a da i ja nešto napišen :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nekontam ja tebe .. išo si metat vistu.. pa jesi čuo da u sedmici ima onaj comapatibility mod.. da metneš npr vistu sp 1 i radi kao vista taj program ili igria..xD..

a ovo može bit da ti vista nema drivere za net.. koju mrežnu ima.. ako je na matičnoj koja matična

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako se spojit na internet na Visti?

nitko nije odgovrio jer svi misle da je neko trik pitanje Namigiva

16 godina
odjavljen

Može bit trik pitanje Smijeh

Jedino što mi pada na pamet je da nemaš drivere. Jesi instalirao mrežne drivere?

Ja nemam potpis!?
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

osim toga da nema drivera, nemoguće je da se ne može ući u ruter pomoću 192.168.1.1 .. to me malo buni..

16 godina
odjavljen
robisierra92 kaže...

osim toga da nema drivera, nemoguće je da se ne može ući u ruter pomoću 192.168.1.1 .. to me malo buni..

Pa ako nema drivere ne bi mogao niti moc uci, ako ima onda mi nije nikako jasno.

Jedino da ima laptop pa da ima gumb za paljenje Wirelessa onda bi moglo biti i to...

Ja nemam potpis!?
16 godina
neaktivan

ma ja mislim da routeru može pritupiti i bez drivera, ali možda se varam, još nisam to isprobavao Namigiva

16 godina
odjavljen
robisierra92 kaže...

ma ja mislim da routeru može pritupiti i bez drivera, ali možda se varam, još nisam to isprobavao Namigiva

Ovisi, nisam siguran, znam da se preko laptopa ne može, bar ja nikad nisam mogao. A sad za stolno računalo neznam jer isto tako nikad nisa probao.Smijeh

Ja nemam potpis!?
15 godina
neaktivan

Nemože se bez drivara isprobano 100% jer je onda kao ne postojeća mreža .. i nema  ničega..

ako on pristupa ruteru onda je ok driveri i to.. no može bit i do rutera..

Ali kad sam ja imo vistu neznam što joj je bila je svako malo stavila onaj trokut na mrežu i nisam mogo na net samo u ruter.. a na sedmici sve ok

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Zvjerkan kaže...

Nemože se bez drivara isprobano 100% jer je onda kao ne postojeća mreža .. i nema  ničega..

ako on pristupa ruteru onda je ok driveri i to.. no može bit i do rutera..

Ali kad sam ja imo vistu neznam što joj je bila je svako malo stavila onaj trokut na mrežu i nisam mogo na net samo u ruter.. a na sedmici sve ok

Ja trenutno imam Vistu i sve je ok, niti jednom se ništa slično nije dogodilo. Zasad čekamo odgovor jel ima drivere.

Ja nemam potpis!?
15 godina

ni meni nije jasno zasto se ne koristi ovaj compatibility mod u takvim situacijama..

provjeri u postavkama od lan-a adaptera pod "internet protocol version 4 (tcp/ipv4)" da nije kojim slucajem namjestena staticka ip adresa, budi siguran da je oznaceno "obtain an IP adress automatically"

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

nekontam ja tebe .. išo si metat vistu.. pa jesi čuo da u sedmici ima onaj comapatibility mod.. da metneš npr vistu sp 1 i radi kao vista taj program ili igria..xD..

a ovo može bit da ti vista nema drivere za net.. koju mrežnu ima.. ako je na matičnoj koja matična

Iša san na Vistu da igram Crysisa. Mogu ja onda namisti u Win7 compability mod na Vistu ali performanse jako padnu.

kingmedo kaže...
robisierra92 kaže...

Pa ako nema drivere ne bi mogao niti moc uci, ako ima onda mi nije nikako jasno.

Jedino da ima laptop pa da ima gumb za paljenje Wirelessa onda bi moglo biti i to...

Ne može mi uć u router.

Vjerovatno je onda znači do toga da nemam mrežne drivere. Di da to nabavim pa ću s tim.

Nemam laptop.

16 godina
neaktivan

driveri bi trebali biti na onom cd-u koji dođe skupa s pc-jem. ako nemaš taj cd, ili ti driveri ne odgovaraju na vistu, onda skini ovaj program i pogledaj koje su ti komponente, napiši model matične, pa ćemo potražiti drivre.

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

driveri bi trebali biti na onom cd-u koji dođe skupa s pc-jem. ako nemaš taj cd, ili ti driveri ne odgovaraju na vistu, onda skini ovaj program i pogledaj koje su ti komponente, napiši model matične, pa ćemo potražiti drivre.

Ne mogu nać CD, matična mi je M720-US3

16 godina
neaktivan

evo ovdje drivera koliko hoćeš, odaberi os koji imaš i skidaj http://ee.giga-byte.com/products/mb/driver/ga-m720-us3_10.html

16 godina
odjavljen

Pogodili smo Namigiva

Jesi uspio?

Ja nemam potpis!?
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: