Koristim Xpx86 i instalirao bih vistux64 ali kad pokrenem boot ona ce mi se instalirati na istu particiju kao i XP(citao sam da je bilo s time problema) pa nebi zelio da se na tu paticiju inst vec na neku drugu kako da to napravim tj natjeram ju (iz windowsa nemogu jer je XPx86)...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tvoje pitanje mi je nekako cudno.
Pa stavis u biosu boot from CD, stavis vistu u DVD drive i kad te pita da puknes gumb za bootanje s CDa, pukni gumb.
Zatim kad se pokrene instalacija, pitat ce te di zelis instalirat pa odaberes particiju koju ti zelis.
To je to.
Tvoje pitanje mi je nekako cudno.
Pa stavis u biosu boot from CD, stavis vistu u DVD drive i kad te pita da puknes gumb za bootanje s CDa, pukni gumb.
Zatim kad se pokrene instalacija, pitat ce te di zelis instalirat pa odaberes particiju koju ti zelis.
To je to.
jedino ako ima samo 1 particiju pa mu se želi ubacit na C: U svakom slučaju; ako je u tome stvar onda moraš kreirati još 1 particiju pa prilikom bootanja odabrati tu 2. na kojoj nije XP
Gle ako imaš samo jednu particiju a htio bi napravit prostora za vistu s time da ne želiš da ona bude na istoj particiji di je i XP (bar koliko sam te ja shvatio), onda potraži program partition magic i smanji particiju na kojoj ti se nalazi xp (neće utjecati na sam xp). Dobiti ćeš određeni unpartitioned space na taj način i pri instalaciji viste moći ćeš taj unparticioned space pretvoriti u novu particiju za vistu i to ti je to.
Ukoliko instaliraš vistu na istu particiju di je i xp, onda će ti cijeli xp pospremiti (čak i documentse i program filese) u folder C:\Windows.old a C:\Windows će ti biti folder od viste.
moze lock...malo sam zatiltao !!!
hvala decki ...