Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.604
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
14 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
PC - stručnjak kaže...
Na toshibi zna imat veze, s kojim programom si napravio bootabilni usb?

Stvarno se ne sjećam s kojim programom. Taj bootabilni usb radi na nekim drugim računalima/laptopima, a na nekim mu se pojavi ono što sam stavio sliku.

13 godina
neaktivan
Ak ti nije problem skini od microsofta windows 7 to usb i napravi s njim ponovo, jedino sto mi pada na pamet jos da taj model usba nije nesto kompatibilan.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Ak ti nije problem skini od microsofta windows 7 to usb i napravi s njim ponovo, jedino sto mi pada na pamet jos da taj model usba nije nesto kompatibilan.

Sad kad si spomeno taj od microsofta, sjetio sam se da sam s njime napravio. Ma nije do kompatibilnosti.

15 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Imam problema sa instalacijom Windowsa 7 (iako sam probao i XP, 98 SE, SLAX i Ubuntu), na laptopu.

Situacija je slijedeća. 

Stavim instalacijski disk i krene ga učitavati, prođe sve do do grafičkog sučelja za početak procesa instalacije. Kad dođe do tog dijela, kada bi trebala biti plava pozadina za prozorom za odabir opcija, na ekranu bude prikazana samo strelica na crnoj pozadini.

Napomena, laptop se koristi preko monitora jer je njegov ekran stradao pa sad samo prikazuje skroz bijelu sliku!

Slax se pokrene i čuje se zvuk podignutog sustava, a na monitoru piše da signal nije podržan. Nakon učitavanja SLAX-a ekran se zacrni i izgubi se slika.

XP dođe do dijela u kojem bi trebao ponuditi opcije za čistu instalaciju ili popravak i izbaci BSOD koji ostane na ekranu do reseta ili gašenja.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 5:33 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
godo kaže...

Imam problema sa instalacijom Windowsa 7 (iako sam probao i XP, 98 SE, SLAX i Ubuntu), na laptopu.

Situacija je slijedeća. 

Stavim instalacijski disk i krene ga učitavati, prođe sve do do grafičkog sučelja za početak procesa instalacije. Kad dođe do tog dijela, kada bi trebala biti plava pozadina za prozorom za odabir opcija, na ekranu bude prikazana samo strelica na crnoj pozadini.

Napomena, laptop se koristi preko monitora jer je njegov ekran stradao pa sad samo prikazuje skroz bijelu sliku!

Slax se pokrene i čuje se zvuk podignutog sustava, a na monitoru piše da signal nije podržan. Nakon učitavanja SLAX-a ekran se zacrni i izgubi se slika.

XP dođe do dijela u kojem bi trebao ponuditi opcije za čistu instalaciju ili popravak i izbaci BSOD koji ostane na ekranu do reseta ili gašenja.

Gle, tebi ubiti grafička od laptopa primarni monitor prepoznaje onaj što je strag i na njemu prikazuje sliku, e sad što je ti nevidiš jer je ekran potrgan nemožeš promjenit, kada bi nekako instaliro windowse onda bi i mogo odabrat da ti prikazuje siku na eksternalnom ekranu, ovako malo teže. Najbolje stavi hdd u komp i instaliraj windows 7 na njega i vrati u laptop, windows 7 može pretrpit izmjenjen čipset jer če sam prepoznat drivere, dok kog XP bi dobio svaki puta BSOD jer je promjenjen čipset ploče.

Sretno

14 godina
neaktivan
RE: Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Oprosi kaj uletavam u temu jer je ovo nasličnija tema kaj mene interesira. Daj mi molim te reci dali postoji kombinacija da se windowsi instaliraju u RAM , koliko bi se mogao ubrzati komp i dali me možda pale na guranje na poslu jer tvrde da je to moguće. {#}

15 godina

Postoji način ali ima puno problema. Ne ponaša se baš onako kako se očekuje. Recimo svago isključivanje mašine nosi gubitak svih podataka. Pokušaj za početak sa VirtualBox-om. Znači, kreiraš RAMDisk i u njega postaviš virtualnu mašinu. Zbog softverskih ograničenja postoje i dodatni problemi. Drži se SSD-a!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...

Gle, tebi ubiti grafička od laptopa primarni monitor prepoznaje onaj što je strag i na njemu prikazuje sliku, e sad što je ti nevidiš jer je ekran potrgan nemožeš promjenit, kada bi nekako instaliro windowse onda bi i mogo odabrat da ti prikazuje siku na eksternalnom ekranu, ovako malo teže. Najbolje stavi hdd u komp i instaliraj windows 7 na njega i vrati u laptop, windows 7 može pretrpit izmjenjen čipset jer če sam prepoznat drivere, dok kog XP bi dobio svaki puta BSOD jer je promjenjen čipset ploče.

Sretno

Hvala za pomoć!

To mogu napraviti, i sjetio sam se toga odmah samo nisam htio laptop jučer uzimati sa sobom da ne dajem frendu lažne nade prije nego provjerim.

Što bi još moglo biti? Kako biti siguran da je sa hardverom sve u redu?

Da ponovim;

Win 7 - kada bi na ekranu trebalo biti grafičko sučelje za odabir opcija, na ekranu je samo strelica miša na crnoj pozadini.

Win XP - dođe do dijela u kojem bi trebao ponuditi opcije za instalaciju, ali izbaci BSOD (iz toga ispada da je HW problem),

Win 98 SE - odaberem opciju pokretanja CD-a i ništa se ne dogodi,

Ubuntu - ne pokreće ni instalaciju, ni 'probu',

SLAX - sustav se podigne (čuje se zvuk) ali na ekranu se izgubi slika i monitor izbaci poruku da signal nije podržan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 20:12 (godo).
16 godina
godo kaže...

Situacija je slijedeća. 

- vjerojatno trebaš prebaciti sliku na monitor, fn+nešto.. (fn+4-5..) možda postaviti u BIOSu za stalno, ili je i VGA problematična. Probaj neku live distru, ako je VGA starija stariju kao ubuntu 9 ili 10 (da ne kažem ArtistX). Poruka za signal, znači da je izvan rezolucije-refresha.

štokrlin kaže...

Oprosi kaj uletavam u temu jer je ovo nasličnija tema kaj mene interesira. Daj mi molim te reci dali postoji kombinacija da se windowsi instaliraju u RAM , koliko bi se mogao ubrzati komp i dali me možda pale na guranje na poslu jer tvrde da je to moguće. {#}

RAM i RAMdisk nisu 'iste' stvari. Može se doći do mjeseca, pa opet to ljudi ne rade onako, za probu.

-normalno, ne. ... ali moguće.

phoenix2003 kaže...

Postoji način ali ima puno problema. Ne ponaša se baš onako kako se očekuje. Recimo svago isključivanje mašine nosi gubitak svih podataka. Pokušaj za početak sa VirtualBox-om. Znači, kreiraš RAMDisk i u njega postaviš virtualnu mašinu. Zbog softverskih ograničenja postoje i dodatni problemi. Drži se SSD-a!

-RAMdisk za VM? Veličina diska odnosno količina RAMa? Kao i smisao ako ima SSD, tj na SSDu nema potrebe kemijati s RAMdiskom (koji je ipak brži, ali kompliciraniji, potrebno je jako puno RAMa za noviji OS, može npr 98 za test..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
godo kaže...

- vjerojatno trebaš prebaciti sliku na monitor, fn+nešto.. (fn+4-5..) možda postaviti u BIOSu za stalno, ili je i VGA problematična. Probaj neku live distru, ako je VGA starija stariju kao ubuntu 9 ili 10 (da ne kažem ArtistX). Poruka za signal, znači da je izvan rezolucije-refresha.

Probao sam kad je došao do te 'faze', ali slika je na monitoru, ali samo strelica.

Probao sam SLAX.

Budući da se kod SLAX-a čuje zvuk podizanja sustava (i u tom trenutku se gubi slika i monitor javlja porku o signalu), vjerojatno je sve ok sa HW (brine me BSOD pri pokušaju sa XP-om), tako da bi trebao izvaditi disk i staviti ga u svoj komp da instaliram Win 7.

16 godina
godo kaže...
.. vjerojatno je sve ok sa HW (brine me BSOD pri pokušaju sa XP-om), tako da bi trebao izvaditi disk i staviti ga u svoj komp da instaliram Win 7.

-bootaj neki live, ovako je samo 'nagađanje'

-vađenje nije najpraktičnija stvar (moraš kod prvog restarta ugasiti i vratiti disk). Poraktičnija je ručna instalacija, DISMom + wim, brže od installa = preinstall, upališ i ako je računalo ispravno, radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

A da probaš instalaciju sedmice napravitit na drugom laptopu, pa onda samo prebaciti disk sa instaliranim Windowsima na tvoj laptop. Meni je nekoliko puta uspjelo, ali samo sa sedmicom, sa XP-om nije išlo.

Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Sedmicu moze bilo gdje instalirat nije bitno, dok za xp mora bit identican cipset u oba racunala.
11 godina
neaktivan

[img]http://www.dodaj.rs/f/1c/s9/2Cax6xJa/screenshot1.png[/img]

Nakon što se instalira ovaj dio na gornjoj slici, izbaci mi ovo i tu je kraj instalaciji :)

[img]http://www.dodaj.rs/f/2K/Zl/1DFC44u1/untitled.jpg[/img]

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja ne mogu da vidim sliku..idi na postmig pa okaci like..

11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Jesi li probao sve ponovo ?

If retards could fly,my class could be a airport.
14 godina

Eden Hazard

- Neispravan ti je instalacijski medij.

Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)

- Skini, snimi na DVD na maloj brzini (4x) i probaj ponovo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2013 17:22 (Valentin17).

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Može mi netko reći koja je najbolja aplikacija da napravim recovery tj particiju recimo ja bi nanovo instalirao windows 7 sve podesio takoder sve drivere instalirao pa ako poberem neki virus kojeg antivirusi nemogu ukloniti ili ako mi se previše zagadi pa da mogu jednim klikom vratiti na početne postavke tj one koje sam ja imao nakon instalacije. 

15 godina

Pa, Backup and Restore koji ti dođe u 7-ci.

14 godina

Markić7

- Ili kako kaže kolega ili programima kao što su Acronis True Image i Norton Ghost.

- ps. ovaj drugi me još nije iznevjerio.

0 0 hvala 1
11 godina
odjavljen

Kakva je razlika izmedju izdanja windows 7 ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Vise od HP nije potrebno ni manjim firmama, jer ovi ostali imaju samo naprednjije mogucnosti umrezvanja i dodatnih alata koje u orije navedenoj uporabi neces trebat, a sam os je isti kroz sve verzije samo svaka visa ima vise dodatnih aplikacija a i time zauzima vise mjesta na racunalu.
14 godina
neaktivan

Pozdrav Svima,

nedavno sam kupio računalo bez windowsa i već ih danima pokušavam instalirati. Radi se o windowsima 7 ultimate 64 bit, dakle na samom završetku instalacije kad se već računalo restarta i ide complete instalation izbacuje mi grešku da mi ovaj windows nije kompatibilan s računalom. radi se o ovom računalu:

ROCESOR: Intel Core i5-4670K, 4.10GHz Overclocked, ( Haswell )
CPU HLAĐENJE : Thermaltake Contac series
MATIČNA PLOČA: Asus MAXIMUS VI HERO ( Republic of Gamers )
MEMORIJA: 2x4GB ( 8GB ) DDR3 1600MHz, PC6400
GRAFIČKA KARTICA: Asus ATI Radeon HD7850 2GB GDDR5
HARD DISK: 1000GB 7200.12 3.5"
Optički uređaj: Asus DVD+-RW DL SATA black
ZVUK : HIGH DEFINITION ON-BOARD 5.1 AUDIO
KUĆIŠTE : Cooler Master gaming, crno
NAPAJANJE : 500W
Ekstra ventilatori : 2x12 cm
MREŽNA KARTICA : Onboard Gigabit LAN Network
TIPKOVNICA : Nema
MIŠ : Nema
ZVUČNICI: Nema
LCD Monitor: Nema
Wireless 802.11B/G Network Card: Ne
Bluetooth: Ne
Flash Media Reader/Writer: Ne
USB PORT: Built-in USB 2.0 & 3.0 Ports
FLOPPY: Nema

Hvala unaprijed,

0 0 hvala 0
14 godina

kompjuteras2010

- Odakle ti je instalacija win 7, jel to neki "jogurt" s torrenta ili?

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nije, na nekoliko računala radi savršeno jedino na ovo neće, al potpuno novo računalo.

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Gore iznad imas link za download Windows 7 koji radi, snimi ga na DVD i vidi radi li .

16 godina
kompjuteras2010 kaže...

Nije, na nekoliko računala radi savršeno jedino na ovo neće, al potpuno novo računalo.

Čovjek te pita jel je Windows instalacija koju imaš original ,nemodificirana ,,ili neka super ,über ,black verzija s torrenta?

Skini ovdje i napravi novi instalacijski medij ,te probaj s njim ponovit instalaciju.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 19:26 (kizo2703).
11 godina
protjeran

Trenutno imam dvije particije na hdd sto znaci da necu morati praviti novu particiju?
Znaci kada obavim ono u bios-u namjesatanje na bootanje sa dvd-a  jesam li sada spreman za obaviti instalaciju?
Imam dvd od windowsa ali nemam registraciski kljuc...vidim da se moze kasnije moze upisati ali ako nemam originalne windowse oce li biti kakvih ogranicenja?
 EDIT
vidim da pise x86 i x64?
zar nije 32 i 64 verzije?
noobosko pitanje ali sto ces kada se nerazumijem u ovo

No Pain No Gain
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 11:52 (Fabregas4).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice