Stvarno se ne sjećam s kojim programom. Taj bootabilni usb radi na nekim drugim računalima/laptopima, a na nekim mu se pojavi ono što sam stavio sliku.
Instalacija Windows 7 operativnog sustava
- poruka: 2.252
- |
- čitano: 683.604
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Sad kad si spomeno taj od microsofta, sjetio sam se da sam s njime napravio. Ma nije do kompatibilnosti.
Imam problema sa instalacijom Windowsa 7 (iako sam probao i XP, 98 SE, SLAX i Ubuntu), na laptopu.
Situacija je slijedeća.
Stavim instalacijski disk i krene ga učitavati, prođe sve do do grafičkog sučelja za početak procesa instalacije. Kad dođe do tog dijela, kada bi trebala biti plava pozadina za prozorom za odabir opcija, na ekranu bude prikazana samo strelica na crnoj pozadini.
Napomena, laptop se koristi preko monitora jer je njegov ekran stradao pa sad samo prikazuje skroz bijelu sliku!
Slax se pokrene i čuje se zvuk podignutog sustava, a na monitoru piše da signal nije podržan. Nakon učitavanja SLAX-a ekran se zacrni i izgubi se slika.
XP dođe do dijela u kojem bi trebao ponuditi opcije za čistu instalaciju ili popravak i izbaci BSOD koji ostane na ekranu do reseta ili gašenja.
Imam problema sa instalacijom Windowsa 7 (iako sam probao i XP, 98 SE, SLAX i Ubuntu), na laptopu.
Situacija je slijedeća.
Stavim instalacijski disk i krene ga učitavati, prođe sve do do grafičkog sučelja za početak procesa instalacije. Kad dođe do tog dijela, kada bi trebala biti plava pozadina za prozorom za odabir opcija, na ekranu bude prikazana samo strelica na crnoj pozadini.
Napomena, laptop se koristi preko monitora jer je njegov ekran stradao pa sad samo prikazuje skroz bijelu sliku!
Slax se pokrene i čuje se zvuk podignutog sustava, a na monitoru piše da signal nije podržan. Nakon učitavanja SLAX-a ekran se zacrni i izgubi se slika.
XP dođe do dijela u kojem bi trebao ponuditi opcije za čistu instalaciju ili popravak i izbaci BSOD koji ostane na ekranu do reseta ili gašenja.
Gle, tebi ubiti grafička od laptopa primarni monitor prepoznaje onaj što je strag i na njemu prikazuje sliku, e sad što je ti nevidiš jer je ekran potrgan nemožeš promjenit, kada bi nekako instaliro windowse onda bi i mogo odabrat da ti prikazuje siku na eksternalnom ekranu, ovako malo teže. Najbolje stavi hdd u komp i instaliraj windows 7 na njega i vrati u laptop, windows 7 može pretrpit izmjenjen čipset jer če sam prepoznat drivere, dok kog XP bi dobio svaki puta BSOD jer je promjenjen čipset ploče.
Sretno
Oprosi kaj uletavam u temu jer je ovo nasličnija tema kaj mene interesira. Daj mi molim te reci dali postoji kombinacija da se windowsi instaliraju u RAM , koliko bi se mogao ubrzati komp i dali me možda pale na guranje na poslu jer tvrde da je to moguće.
Postoji način ali ima puno problema. Ne ponaša se baš onako kako se očekuje. Recimo svago isključivanje mašine nosi gubitak svih podataka. Pokušaj za početak sa VirtualBox-om. Znači, kreiraš RAMDisk i u njega postaviš virtualnu mašinu. Zbog softverskih ograničenja postoje i dodatni problemi. Drži se SSD-a!
Gle, tebi ubiti grafička od laptopa primarni monitor prepoznaje onaj što je strag i na njemu prikazuje sliku, e sad što je ti nevidiš jer je ekran potrgan nemožeš promjenit, kada bi nekako instaliro windowse onda bi i mogo odabrat da ti prikazuje siku na eksternalnom ekranu, ovako malo teže. Najbolje stavi hdd u komp i instaliraj windows 7 na njega i vrati u laptop, windows 7 može pretrpit izmjenjen čipset jer če sam prepoznat drivere, dok kog XP bi dobio svaki puta BSOD jer je promjenjen čipset ploče.
Sretno
Hvala za pomoć!
To mogu napraviti, i sjetio sam se toga odmah samo nisam htio laptop jučer uzimati sa sobom da ne dajem frendu lažne nade prije nego provjerim.
Što bi još moglo biti? Kako biti siguran da je sa hardverom sve u redu?
Da ponovim;
Win 7 - kada bi na ekranu trebalo biti grafičko sučelje za odabir opcija, na ekranu je samo strelica miša na crnoj pozadini.
Win XP - dođe do dijela u kojem bi trebao ponuditi opcije za instalaciju, ali izbaci BSOD (iz toga ispada da je HW problem),
Win 98 SE - odaberem opciju pokretanja CD-a i ništa se ne dogodi,
Ubuntu - ne pokreće ni instalaciju, ni 'probu',
SLAX - sustav se podigne (čuje se zvuk) ali na ekranu se izgubi slika i monitor izbaci poruku da signal nije podržan.
Situacija je slijedeća.
- vjerojatno trebaš prebaciti sliku na monitor, fn+nešto.. (fn+4-5..) možda postaviti u BIOSu za stalno, ili je i VGA problematična. Probaj neku live distru, ako je VGA starija stariju kao ubuntu 9 ili 10 (da ne kažem ArtistX). Poruka za signal, znači da je izvan rezolucije-refresha.
Oprosi kaj uletavam u temu jer je ovo nasličnija tema kaj mene interesira. Daj mi molim te reci dali postoji kombinacija da se windowsi instaliraju u RAM , koliko bi se mogao ubrzati komp i dali me možda pale na guranje na poslu jer tvrde da je to moguće.
RAM i RAMdisk nisu 'iste' stvari. Može se doći do mjeseca, pa opet to ljudi ne rade onako, za probu.
-normalno, ne. ... ali moguće.
Postoji način ali ima puno problema. Ne ponaša se baš onako kako se očekuje. Recimo svago isključivanje mašine nosi gubitak svih podataka. Pokušaj za početak sa VirtualBox-om. Znači, kreiraš RAMDisk i u njega postaviš virtualnu mašinu. Zbog softverskih ograničenja postoje i dodatni problemi. Drži se SSD-a!
-RAMdisk za VM? Veličina diska odnosno količina RAMa? Kao i smisao ako ima SSD, tj na SSDu nema potrebe kemijati s RAMdiskom (koji je ipak brži, ali kompliciraniji, potrebno je jako puno RAMa za noviji OS, može npr 98 za test..
- vjerojatno trebaš prebaciti sliku na monitor, fn+nešto.. (fn+4-5..) možda postaviti u BIOSu za stalno, ili je i VGA problematična. Probaj neku live distru, ako je VGA starija stariju kao ubuntu 9 ili 10 (da ne kažem ArtistX). Poruka za signal, znači da je izvan rezolucije-refresha.
Probao sam kad je došao do te 'faze', ali slika je na monitoru, ali samo strelica.
Probao sam SLAX.
Budući da se kod SLAX-a čuje zvuk podizanja sustava (i u tom trenutku se gubi slika i monitor javlja porku o signalu), vjerojatno je sve ok sa HW (brine me BSOD pri pokušaju sa XP-om), tako da bi trebao izvaditi disk i staviti ga u svoj komp da instaliram Win 7.
-bootaj neki live, ovako je samo 'nagađanje'
-vađenje nije najpraktičnija stvar (moraš kod prvog restarta ugasiti i vratiti disk). Poraktičnija je ručna instalacija, DISMom + wim, brže od installa = preinstall, upališ i ako je računalo ispravno, radi.
A da probaš instalaciju sedmice napravitit na drugom laptopu, pa onda samo prebaciti disk sa instaliranim Windowsima na tvoj laptop. Meni je nekoliko puta uspjelo, ali samo sa sedmicom, sa XP-om nije išlo.

[img]http://www.dodaj.rs/f/1c/s9/2Cax6xJa/screenshot1.png[/img]
Nakon što se instalira ovaj dio na gornjoj slici, izbaci mi ovo i tu je kraj instalaciji :)
[img]http://www.dodaj.rs/f/2K/Zl/1DFC44u1/untitled.jpg[/img]
Ja ne mogu da vidim sliku..idi na postmig pa okaci like..
Jesi li probao sve ponovo ?
- Neispravan ti je instalacijski medij.
Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)
- Windows 7 Home Premium x86 SP1 –X17-24208.iso (bootable)
- Windows 7 Home Premium x64 SP1 –X17-24209.iso (bootable)
- Windows 7 Professional x86 SP1 –X17-24280.iso (bootable)
- Windows 7 Professional x64 SP1 –X17-24281.iso (bootable)
- Windows 7 Ultimate x86 SP1 –X17-24394.iso (bootable)
- Windows 7 Ultimate x64 SP1 –X17-24395.iso (bootable)
- Skini, snimi na DVD na maloj brzini (4x) i probaj ponovo.
Može mi netko reći koja je najbolja aplikacija da napravim recovery tj particiju recimo ja bi nanovo instalirao windows 7 sve podesio takoder sve drivere instalirao pa ako poberem neki virus kojeg antivirusi nemogu ukloniti ili ako mi se previše zagadi pa da mogu jednim klikom vratiti na početne postavke tj one koje sam ja imao nakon instalacije.
- Ili kako kaže kolega ili programima kao što su Acronis True Image i Norton Ghost.
- ps. ovaj drugi me još nije iznevjerio.
Kakva je razlika izmedju izdanja windows 7 ?
http://windows.microsoft.com/hr-hr/windows7/products/compare#T1=tab01
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions
- Ako kupuješ OS za kućnu upotrebu, više od Home Premium ti ne treba.

Pozdrav Svima,
nedavno sam kupio računalo bez windowsa i već ih danima pokušavam instalirati. Radi se o windowsima 7 ultimate 64 bit, dakle na samom završetku instalacije kad se već računalo restarta i ide complete instalation izbacuje mi grešku da mi ovaj windows nije kompatibilan s računalom. radi se o ovom računalu:
ROCESOR: Intel Core i5-4670K, 4.10GHz Overclocked, ( Haswell )
CPU HLAĐENJE : Thermaltake Contac series
MATIČNA PLOČA: Asus MAXIMUS VI HERO ( Republic of Gamers )
MEMORIJA: 2x4GB ( 8GB ) DDR3 1600MHz, PC6400
GRAFIČKA KARTICA: Asus ATI Radeon HD7850 2GB GDDR5
HARD DISK: 1000GB 7200.12 3.5"
Optički uređaj: Asus DVD+-RW DL SATA black
ZVUK : HIGH DEFINITION ON-BOARD 5.1 AUDIO
KUĆIŠTE : Cooler Master gaming, crno
NAPAJANJE : 500W
Ekstra ventilatori : 2x12 cm
MREŽNA KARTICA : Onboard Gigabit LAN Network
TIPKOVNICA : Nema
MIŠ : Nema
ZVUČNICI: Nema
LCD Monitor: Nema
Wireless 802.11B/G Network Card: Ne
Bluetooth: Ne
Flash Media Reader/Writer: Ne
USB PORT: Built-in USB 2.0 & 3.0 Ports
FLOPPY: Nema
Hvala unaprijed,
Nije, na nekoliko računala radi savršeno jedino na ovo neće, al potpuno novo računalo.
Gore iznad imas link za download Windows 7 koji radi, snimi ga na DVD i vidi radi li .
Nije, na nekoliko računala radi savršeno jedino na ovo neće, al potpuno novo računalo.
Čovjek te pita jel je Windows instalacija koju imaš original ,nemodificirana ,,ili neka super ,über ,black verzija s torrenta?
Skini ovdje i napravi novi instalacijski medij ,te probaj s njim ponovit instalaciju.
Trenutno imam dvije particije na hdd sto znaci da necu morati praviti novu particiju?
Znaci kada obavim ono u bios-u namjesatanje na bootanje sa dvd-a jesam li sada spreman za obaviti instalaciju?
Imam dvd od windowsa ali nemam registraciski kljuc...vidim da se moze kasnije moze upisati ali ako nemam originalne windowse oce li biti kakvih ogranicenja?
EDIT
vidim da pise x86 i x64?
zar nije 32 i 64 verzije?
noobosko pitanje ali sto ces kada se nerazumijem u ovo