Dual Boot problem

poruka: 15
|
čitano: 2.083
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Dual Boot problem

ovako...
na disku C sam imao windows 7...a na D Vistu...
I imao sam regularan dual boot screen da izaberem koje win cu dignut...
i sad sam isao instalirati XP na C disk...
nisam radio format jer imam oko 300 Gb podataka na njemu koji nemaju veza s windowsima nego sam samo dao da prode format...
i sad vise nemam screen di izabirem dali cu dignuti XP ili Vistu...
kako da opet dodem do screena?

PC: QX9650 4.0 GHz // XFX nForce 790i Ultra SLI // 9800 GX2 Quad SLI(750-2200 MHz) // PSU CM 1000W // CM Cosmos // 4 GB Patriot 1400 MHz // 2x HDD Seagate 32 mb chache, 500 GB //
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dual Boot problem

Sad ne znam kako to tocno ide, ali trebas ubaciti DVD od Viste i pronaci recovery-console. Kada otvoriš konzolu, upiši fixmbr, potvrdi, ugasi sve, vadi DVD, digni komp i drzi fige. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Dual Boot problem

Napravio sam system repair preko dvda od Viste...
i sad imam boot screen..ali imam za izabrati stari win 7 i Vistu...
tu sedmicu moram izbrisat...samo kako?

PC: QX9650 4.0 GHz // XFX nForce 790i Ultra SLI // 9800 GX2 Quad SLI(750-2200 MHz) // PSU CM 1000W // CM Cosmos // 4 GB Patriot 1400 MHz // 2x HDD Seagate 32 mb chache, 500 GB //
17 godina
neaktivan
Dual Boot problem

Mislim da ima neki program Vista boot pro za upravljanje tim boot datotekama:http://www.vistabootpro.org/

BOLJE DA RUSI ZATVORE PLIN NEGO DA GA ŠVABE PUSTE

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Baš sam to mislio napisati, ja također koristim taj program, savršeno obavlja svoj posao, nemam mu zamjerki.

17 godina
neaktivan
Dual Boot problem

Sta se ne bi trebalo instalirat od starijeg os-a prema novom tj. XP pa Vista?Ako sam dobro skuzio ti imas instaliranu Vistu i izbrisao si 7-cu i stavio XP.

BOLJE DA RUSI ZATVORE PLIN NEGO DA GA ŠVABE PUSTE
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2009 17:05 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trebalo bi jer stari Windowsi ne prepoznaju nove pa ih onda ne ubace u svoj bootloader.

17 godina
odjavljen
Dual Boot problem

ma fora je u tom da su podaci od sedmice jos uvijek gore...
jer nisam smio pri instalaciji napravit format C diska jer imam gore podatke koje nisu vezani uz windowse...kojih 300 gb programa, imagei igara i tu i tam neki film...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

fora je u tom  a prvointaliras xp pa vistu pa 7 i sve radi ko bog zapovida a ovako ....

e sad ako si uklonio neki sustav a pri bootanju ti ga jos pokazuje otvori msconfig i postelaj to , lako je .....

17 godina
odjavljen
Dual Boot problem

kad sam u XPu ne vidi mi Vistu...a kad sam u Visti ne vidi mi XP...
ni preko msconfiga...ni u onom system repair sa dvda od win...ni prek vista boot pro...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dual Boot problem

a podaci od win 7 nisu uklonjeni...niti ih ne mogu ovak sa delete ukolonit naravno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dual Boot problem

Jel se može i kako postaviti dual boot screen ako imam instalirane windowse na dva hard diska? Bez da stisnem F9 pa izaberem boot device. Umjesto toga da se pojavi boot screen na kojem izaberem koje windowse želim.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Malarkey kaže...

kad sam u XPu ne vidi mi Vistu...a kad sam u Visti ne vidi mi XP...
ni preko msconfiga...ni u onom system repair sa dvda od win...ni prek vista boot pro...

nu davla....
16 godina
neaktivan

Pa ako ti taj OS ne treba, onda ga fino obrišeš. Ti imaš na istoj particiji 2 OSa (čini mi se da je OVAKIM SLOVIMA istakunto pri samoj instalaciji da se to ne radi), i sada, bootloader gleda prvi sistem na koji na leti, znači prvo gleda u C:\Windows. I vidi vraga, nađe win7. Nakon toga ne traži na toj particiji više, jer zna da je rekao da se ne instaliraju 2 OSa na jednu particiju. E sada, moja osobna preporuka je da sve porušiš, i XP i Vistu i 7. Napraviš backup podataka, formatiraš cijeli hard disk i instaliraš si 1 (riječima: jedan) OS. Sasvim je besmisleno imati nekoliko windowsa. Ok, win7 za beta testing, i vista za normalan rad (iako i win7 radi super za normalan rad), ali još i XP ne dolazi u obzir. Dualboot radi ako želiš Windows/Linux kombinaciju. Sve ostalo je besmisleno.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Dual Boot problem

Ono sto ti trebas napraviti jest prebaciti si tebi bitne fajlove koji ti trebaju sa Win 7/XP particije na neku drugu a zatim napraviti format. Uglavnom bez formata nece nista ici, samo si prebaci sve to sta ti treba na drugu particiju ili sprzi na CD/DVD i onda formatiraj C: i radi sto te volja, ali obavezno FORMATIRAJ TO

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice