Boot screen

poruka: 7
|
čitano: 2.229
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Boot screen Problem

Dobio sam jedan laptop na koristenje na kojemu je bio xp sa dosta programcica i to nisam htio koristit jer vlasniku trenutno nije tribalo.

Bile su dvi particije jedna na kojoj je XP a jedna prazna i tu sam lupio 7 i radio dok mi je tribalo. Sada kada idem vratit laptop izbrisa sam win 7 formatira particiju al nije otisla sa boot scrrena di biras koji ces sustav upalit. I zanefalit ostala je jos pod default pa nju hoce upalit i kada ude onda samo naravno baci erore dok ako izaberes xp normalno ga upali.

Moje pitanje je kako maknuti ga sa boot scrrena da ga uopce nema da direktno boota xp ko da je on jedini uvik bio na laptopu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Boot screen

Vjerojatno ti je ostala ona mala particija od 100 mb koju "sedmica" instalira po defaultu.

Makni je i kad digneš XP oderdiš da boota xp i bit će ok.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Re: Boot screen
punto1 kaže...

Vjerojatno ti je ostala ona mala particija od 100 mb ..

-loaderi su u boot sektoru (MBR), to nema veze s particijom.

-ubaci CD od XPa, popravi boot fixmbr  ili s EasyBCDom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
punto1 kaže...

....ili u polje Run upiši naredbu msconfig i stisni Enter, zatim u prozoru otvori  Boot pa u polju u kojem su upisani XP i 7-ca izaberi 7-cu, klik na Delete i to je to.

17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
ihush kaže...
punto1 kaže...

....ili u polje Run upiši naredbu msconfig i stisni Enter, zatim u prozoru otvori  Boot pa u polju u kojem su upisani XP i 7-ca izaberi 7-cu, klik na Delete i to je to.

ovo za 7 ne vridi jer je samo XP u boot.ini vec sam ga pokusa prepravljat. Pokusat cu sa ovim drugim program jer laptop nema cdrom :) pa javim jeli uspilo

16 godina
Duje00 kaže...
..

ovo za 7 ne vridi jer je samo XP u boot.ini vec sam ga pokusa prepravljat. Pokusat cu sa ovim drugim program jer laptop nema cdrom :) pa javim jeli uspilo

-da. msconfig je za sedmicu (koje više nema)..

-možeš i instalacijskim medijem sedmice, (bcdeditom ili) bootsect /nt52 c: sys (slovo diska ovisno o particiji, c-d-e... gdje se nalazi OS)

-inače je pravilo da se boot nekog OSa popravlja njegovim boot medijem, naravno ako imaš bootabilan XP na USBu (jer nemaš CD-DVD player).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Boot screen

Uglavnom nisam se puno zeza oko ovoga.Formatirao sam disk stavio nove windowse jer je bilo puno lakse i brze al ova zadnja opcija radi probano na drugom kompu

Hvala svima moze LOCK

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice