Windows 8 je novi XP?! zaključana tema

poruka: 87
|
čitano: 11.734
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

Ova nova verzija Windowsa će biti katastrofa, kažu kritičari. U potpunosti će biti odbijen od strane tvrtki, koje će se zadržati na starim verzijama čak i nakon što Microsoft ukine potporu za njih.

I njegovo novo sučelje je tako odvratno i neupotrebljivo da kupci koji su ga prisiljeni koristiti panično traže načine za vraćanje starog izbornika Start.

Naravno, govorimo o Windows XP-u, koji je objavljen prije 11 godina. Prije nego što je postigao uspjeh, uvrede i predviđanja bili su grozni, i vrlo slični današnjoj situaciji.

Ako ste lijeni novinar ili bloger, a još uvijek niste napisali svoju recenziju Windowsa 8, slobodno možete koristiti ove desetljeće stare priče, samo promjenite XP u Osmicu.

Interesantno je kako brzo zaboravljamo neke stvari.

Windows 8 is the new XP, By Ed Bott, ZDNet

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 15:25 (kizo2703).
Moj PC  
32 0 hvala 8
14 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

A sad je XP svima najbolji os, bla bla. Iste priče su bile i za vistu, samo što ona nekima nikad nije postala dobra. Mrzim te priče "školovanih informatičara". {#}

Moj PC  
5 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

dakle..nek ne instaliram 8-cu..

šteta što na bugu nema ljubavni status xD
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

Xp je bio odličan, vista užasna, sedmica je odlična, pitanje sta ce bit sa windowsima 8:)

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
Moj PC  
2 16 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

Sedmicom sam jako zadovoljan i sve potrebno imam pa zašto da pređem na win 8? Štoviše, zadovoljan sam i win xp-om...

When all else fails - crowbar the fucker

3 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 je novi XP?!

XP je bio bez veze na izlasku: problemi sa driverima (ne isključivo MS-ovom krivicom), problemi sa stabilnošću (MS-ovom krivicom), Luna GUI, koji kao da je dizajniran za osmogodišnjake (mislim da je čak i MS to priznao, mnogo godina kasnije) i blaga rasipnost s memorijom, čak i u odnosu na svog vrlo bliskog rođaka Windows 2000. Nekoliko godina upotrebe, tri Service Packa i više generacija hardwarea kasnije postao je korisnicima poznat, koliko toliko pouzdan, i hardverski nezahtevan. To ne menja činjenicu da je na izlasku bio tačno onoliko loš koliko su se ljudi žalili (za razliku od "užasne Viste").

Windows 8? Skinuo sa DreamSparka i instalirao. Osim što deluje šizofreno (dva GUI-ja, od kojih jedan nije dizajniran za desktop računare) i što osobu koja je gašenje računara sakrila pod Settings treba streljati, radi prilično dobro. Dakle, za sada neodoljivo podseća na ovo na slici:

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 16:04 (Ivan(4)).
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Windows 8 je novi XP?!
kizo2703 kaže...

I njegovo novo sučelje je tako odvratno i neupotrebljivo da kupci koji su ga prisiljeni koristiti panično traže načine za vraćanje starog izbornika Start.

Za sada jedino prihavtljivo rješenje za start izbornik na win 8 bilo bi ovo Start8

14 godina
Windows 8 je novi XP?!

XP sam imao od kada je uzašao pa do pred 4 mjeseca. Razlog prelaska na Sedmicu je taj jer igre koje sam želio malo zaigrati nisu imale podršku za XP, a sve ih više i izostavlja. Osimcu sam imao nekih 2 tjedna, jednostavno mi se ne sviđa uporaba 2 sučelja, sve radi i sve je ok, al opet nekako smuljano... Sad sam na Sedmici, mislim da ću ostati opet duže vrijeme, stabilna je i to mi je najvažnije. Ne popravljati ono šta nije pokvareno.

Variety is the spice of life!

3 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 je novi XP?!

Aha znači kada bude dobio SP3 onda če biti u punom sjaju.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

Moje mišljenje da uopće nije bilo potrebe radit novi OS. Sedmica radi savršeno, nemam stvarno nikakvih zamjerki. Mogli su stavit u novi service pack samo onaj fast boot koje je u windowsu 8 i gotovo. A ovo ovako bezvezno muzanje para je bezveze i na silu, a takav ce bit i konacni produkt takvog rada na silu. Za mobitele, tablete i ostale uređaje sa touch screen podrškom su napravili odlican os, ali za miš i tipkovnicu, totalan promašaj po meni.

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
Moj PC  
4 5 hvala 0
16 godina
odjavljen
Volvox kaže...

Xp je bio odličan, vista užasna, sedmica je odlična, pitanje sta ce bit sa windowsima 8:)

Zašto je Vista užasna?

Win7 je faceliftana Vista sa SPom 3. U osnovi, identični OSevi sa tek par razlika ispod haube i malo drugačiji GUI. Čak i verzije dovoljno govore - Vista 6.0, Win7 - 6.1 {#}

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 18:40 (Sum_of_all_fears).
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Volvox kaže...

Zašto je Vista užasna?

Win7 je faceliftana Vista sa SPom 3. U osnovi, identični OSevi sa tek par razlika ispod haube i malo drugačiji GUI. Čak i verzije dovoljno govore - Vista 6.0, Win7 - 6.1 {#}

Pa slažem se, win 7 je ispolirana vista, zato i je tako dobar, jer su uklonili sve greške sa viste:)

Dali se vista još prodaje? Ja nisam vidio do sad da itko koristi Vistu.

17 godina
Windows 8 je novi XP?!

Argument ti je u stilu "Ja nisam video da neko vozi Veyrona, mora da ne valja." BTW, znam nekoliko ljudi koji koriste Vistu, sve im na njoj radi identično kao što bi na 7.

I naravno da se više ne prodaje, prodaje se poslednja verzija. To je politika kompanije za sve proizvode: na poslu nam je pre dve nedelje trebalo da nabavimo SQL Server 2008 R2 licencu za klijenta, mogli smo da dobijemo samo SQL Server 2012, uz downgrade prava na 2008 R2. Potpuno identično imaš i dowgrade opciju sa Win 8 na 7 ili Vistu.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

Što nudi win 8 u odnosu na win 7 na desktop računalu? Koliko ima trenutno touch osjetljivih monitora na tržištu? Ne puno koliko sam ja upućen.

Mislim da nema nekog razloga za većina desktop korisnika za skorašnji prelazak na win 8. Možda za par godina kad budu većina desktop monitora osjetljivih na dodir će win 8 malo zaživit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Moje mišljenje da uopće nije bilo potrebe radit novi OS. Sedmica radi savršeno, nemam stvarno nikakvih zamjerki. Mogli su stavit u novi service pack samo onaj fast boot koje je u windowsu 8 i gotovo. A ovo ovako bezvezno muzanje para je bezveze i na silu, a takav ce bit i konacni produkt takvog rada na silu. Za mobitele, tablete i ostale uređaje sa touch screen podrškom su napravili odlican os, ali za miš i tipkovnicu, totalan promašaj po meni.

Bilo je učinkovitije napraviti sve ispočeka da radi na 3 platforme (možda 4- Xbox slijedeći), nego raskopavat po win7 i modificirati. No, i vrijeme je za unaprijeđenje sučelja.

gengar kaže...

Što nudi win 8 u odnosu na win 7 na desktop računalu? Koliko ima trenutno touch osjetljivih monitora na tržištu? Ne puno koliko sam ja upućen.

Mislim da nema nekog razloga za većina desktop korisnika za skorašnji prelazak na win 8. Možda za par godina kad budu većina desktop monitora osjetljivih na dodir će win 8 malo zaživit.

Monitora sa touchscreenom nema trenutno, ali možeš očekivati u skoro vrijeme sve više, a uostalom Microsoft je predstavio onog mišonju kao, IMO odličnu, alternativu.

A i razlog prelaska na Win8 bio bi višeplatformnost.

17 godina
McD kaže...
kizo2703 kaže...

Za sada jedino prihavtljivo rješenje za start izbornik na win 8 bilo bi ovo Start8

Jesi ti svjestan da Stardock prodaje maglu,{#} oni traže 5 dolara za to no s druge strane imašClassic Shell za badave kog to Stardock farba sunce im žarko smotano.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-8/95931.aspx?page=8&jumpto=3067025&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
Windows 8 je novi XP?!

U vezi Viste,samo da spomenem,donedavno sam koristio pirata 7,kupio Vistu Retail Ultimate za neke male pare,instalirao i super zadovoljan.Radi ko urica,a izmedju orig. Viste i pirata 7 biram original.Cesto imam rasprave s ljudima koji su ``culi`` da vista ne valja,kako je spora,nestabilna itd,a i na ovom  forumu ima dosta Vista hejtera.Sjecam se kada sam pocetkom 2009. instalirao Vistu i to 64 bitnu,svi su mi govorili da sam lud,kao nema drajvera,sta ce ti Vista,XP zakon itd. itd., a kad su dosli i vidjeli kako to sve u praksi radi i izgleda isplazili jezicine do poda i naravno promijenili misljenje. Ugl. radi mi sve kao na 7,imam podrsku za sve i koristicu je dok god ima support za stvari koje mi trebaju kao korisniku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 19:44 (error_666).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Moje mišljenje da uopće nije bilo potrebe radit novi OS. Sedmica radi savršeno, nemam stvarno nikakvih zamjerki. Mogli su stavit u novi service pack samo onaj fast boot koje je u windowsu 8 i gotovo. A ovo ovako bezvezno muzanje para je bezveze i na silu, a takav ce bit i konacni produkt takvog rada na silu.

Ajmo malo flamea: Da usporedimo - po tvojoj logici ,zbog čega onda Apple izdaje novi OS X svake godine i muze mi po 20 $ i ukida podršku za stariji hardware svake dvije - tri godine?!

Imam doma Power Mac G5 ,zakaj ga ne mogu koristiti s ,recimo ,OS X Lionom? Nego moram kupit novi Mac?!

error_666 kaže...

U vezi Viste,samo da spomenem,donedavno sam koristio pirata 7,kupio Vistu Retail Ultimate za neke male pare,instalirao i super zadovoljan.Radi ko urica,a izmedju orig. Viste i pirata 7 biram original.Cesto imam rasprave s ljudima koji su ``culi`` da vista ne valja,kako je spora,nestabilna itd,a i na ovom  forumu ima dosta Vista hejtera.Sjecam se kada sam pocetkom 2009. instalirao Vistu i to 64 bitnu,svi su mi govorili da sam lud,kao nema drajvera,sta ce ti Vista,XP zakon itd. itd., a kad su dosli i vidjeli kako to sve u praksi radi i izgleda isplazili jezicine do poda i naravno promijenili misljenje. Ugl. radi mi sve kao na 7,imam podrsku za sve i koristicu je dok god ima support za stvari koje mi trebaju kao korisniku.

99% pljuvača po Visti ju nikad nisu ni probali. Samo su čuli ili pročitali da ne valja.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 19:56 (kizo2703).
13 godina
Windows 8 je novi XP?!

Naravno,svi pljuvaci Viste koje znam je nikad nisu ni vidjeli ni probali.Mogu se slozit donekle da Vista bez SP-a je sporija ima dosta bugova,ali nakon SP2 to je sve doradjeno i optimizirano.w7 je samo malo dodatno doradjen, ima malo brzi boot i  uzima malo manje RAM-a,a i to je nebitno jer imam 8GB, i nije mi vazno jel povukla 2GB ili 2.5.Nisam ga kupio da cuci neiskoristen.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 20:08 (error_666).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

Uvjek oplačem kada se sjetim onih "kužitelja u računala" i pričama o Visti...

Na Windowsu 8 sam bio od prvog leaka, preko DP-a, CP-a, RP-a, prvi leak RTM-a i do nazad mjesec dana, kada sam se morao vratiti na Windows 7 iz nekih razloga.

Windows 8 ima to novo sučelje za koje me zaboli neka stvar i je li Start sada preko cjelog ekrana ili ono nešto malo u ćošku...
Brži je dosta, guta manje memorije...

Čim završim nekolika web-a idem na Windows 8.

Onda VS12, Office 2013 (iako sam se kleo da neću na Office 13, kad sam ga probao bio sam prezadovoljan)...

5 1 hvala 0
17 godina
gengar kaže...

Ja možda gubim razum ili prelazim na tamnu stranu Sile, ali postoji neka ideja iza te Metro Start površine. Pločice je moguće grupisati u logičke celine, individualno im menjati veličinu i podešavanja, neke su aktivne i mogu u realnom vremenu prikazivati podatke, i ceo predstavlja jedan veliki search box (smo kucaš  šta ti treba). To sve na kraju ispadne nekakav desktop na steroidima, ili, preciznije, desktop + widgeti + nešto kao Stardock Fences (samo bolje) + instant search, dakle, makar u teoriji, ultimativna upravljačka površina.

Jedini problem je što mene nikad nije zanimalo da se zamajavam sa stvarima tipa Fences, a ovde to moram ako želim svoje aplikacije uređene iole po mom ukusu (ili manje više bilo kakvoj logici). Najbolja varijanta bi bila da je MS integrisao novu Start površinu i normalan task bar sa Start menijem. Tako bi se na postojeću funkcionalnost samo dodale nove mogućnosti i mogao bih tu površinu lepo da organizujem, rasporedim neke Live pločice i aktuelne stvari, dok će se ovako vremenom neizbežno prenatrpati.

Što se tiče monitora osetljivih na dodir, ne vidim smisao na desktop monitorima, osim kod računara sa specifičnim namenama (recimo HTPC). Monitor je na daljoj ivici stola (jer nije ugodno kad je bliže za danas uobičajene dijagonale) i držati ispruženu ruku duže vreme da bi se mackalo po ekranu bi bilo prilično neugodno, a ne vidim ni da bi podiglo efikasnost u odnosu na miša.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 22:38 (Ivan(4)).
17 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

XP se ustabilio i postao upotrebljiv tek nakon SP2, a za Win8 je to nerealno očekivati jer će do izlaska SP2 već izači i Win9 koji će, nadam se, biti upotrebljiviji od Osmice.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tom69 kaže...

XP se ustabilio i postao upotrebljiv tek nakon SP2, a za Win8 je to nerealno očekivati jer će do izlaska SP2 već izači i Win9 koji će, nadam se, biti upotrebljiviji od Osmice.

Zašto misliš da je Windows 8 neupotrebljiv?

13 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

win 8 su dobri samo mi fali onaj izbornik start svaki dan se 100 puta shebem i idem kliknit na njega :)

♣ ♥ ♦ ♠
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
njuskalo1983 kaže...

win 8 su dobri samo mi fali onaj izbornik start svaki dan se 100 puta shebem i idem kliknit na njega :)

i u čemu je problem, svaki put ti ga otvori?

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
13 godina
neaktivan
cekpi kaže...
njuskalo1983 kaže...

i u čemu je problem, svaki put ti ga otvori?

ma di mi ga otvori navika sam se na onaj okrugli znak od windowsa

♣ ♥ ♦ ♠
13 godina
neaktivan

Pa Metro zamisli kao novi fullscreen Start.

13 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Pa Metro zamisli kao novi fullscreen Start.

nemogu ga jos zamislit :)

♣ ♥ ♦ ♠
13 godina
neaktivan

Pa nemoj ga zamišljati prihvati činjenice. {#}

12 godina
neaktivan
Windows 8 je novi XP?!

S windozama sam od verzije 3.1. Ako sam nesto naucio u ovih 16-17g koliko imam racunalo je da ne treba skakati na svaku verziju windowsa koju MS izbaci.  Restrospektivni pogled govori dosta toga. 95-ica je bila ogroman iskorak spram 3.1/3.11 verzije. Jos uvijek se oslanjala na DOS. 98-ica je vec imala i USB podrsku, nije trebala biti instalirana na DOS. Milenium je bio sje*ana 98-ica i to nitko pametan nije koristio. 2000 je bio nesto izmedju mileiuma ali s dosta stvari pokupljenih s NT-a. 2000 nije nikad posebno zazivio kao desktop OS ali je izrastao u server 2000 i poslje u server 2003. XP - najupotrebljiviji MS OS do tada. Meni je na svemu super stabilno radio i nikada nisam imao prituzbi. Koristili smo ga i u korporativnom okruzenju do prije godinu dana (2500 racunala - sto laptopa sto radnih stanica). Vista me se nikad nije previse dojmila. Sretao sam se do sada sa svime ali znam mozda 5 osoba koje su koristile vistu i bile sretne s njom. Meni jednostavno nikad nije sjela. Ono sto je nedostajalo XP-u doslo je s windowsima 7. Brzina, stabilnost, automatski search drivera na netu, x64 (bila je i verzija XP-a x64 ali za to tek nije bilo drivera NIGDJE). I korporativno smo presli na sedmicu. Milina. Osmicu sam provozao par dana. Ne mogu reci da je losa, ali po meni to je tablet OS a ne desktop OS. Predvidjena je touch uredjajima, pa cak i da imam touch monitor na stolu ne bi mi bilo ugodno mlatarati rukom po zraku, dok ju kao OS za tablet koji mi je u krilu puno bolja. Dakle - win 8 ima potencijala, ne sumnjam da ce biti siroko prihvacen OS ali ga moj komp nece vidjeti dok se stvari drasticno ne promjene.

Moj PC  
8 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice