Stiže Steam za Linux, opet

poruka: 68
|
čitano: 11.600
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Stiže Steam za Linux, opet
hrvooje kaže...

nakon što je EA danas ponudila dvije igre besplatno na 'ubuntu software centru' Lord of Ultima te Tiberium Alliances jako mi se svidio komentar jednog korisnika:

This is NOT a real-time strategy game. It is a Farmville/Mafia Wars clone with sci-fi buildings. The gameplay consists of clicking each building in your base every 1 minute 40 seconds in order to get resources, in order to build more buildings to click on and get more resources. You can alternatively just buy the resources with your credit card if you have more money than sense - which is probably a prerequisite for playng this game.

al dobro, i to je početak :) ja bi bio zadovoljan kad bi u software centru ponudili jeftino ETQW. taj naslov naime, za linux već postoji.

Bilo bi dobro igrica napraviti više i to besplatnih.

17 godina
neaktivan
ATIRade kaže...
 Bilo bi dobro igrica napraviti više i to besplatnih.

jako je teško radit dobre, a besplatne igre, osim ako nemaš dobrog sponzora (tipa američka vojska, vlada, google, microsoft ...) po meni, važnije bi bilo napravit više kvalitetnijih naslova, al ne nužno besplatnih. 

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
14 godina
odjavljen

ovdje ima popis nekih igara za linux neke su starije opet dobre rade nativno kao sto je Prey,Enemy teritory quake wars,quake 4, Rage radi dobro po wineom,

ima tu naitivnih besplatnih kao sto su HoN, tako da nije bas da je pustos

http://www.bug.hr/forum/topic/linux/popis-linux-igara/96486.aspx

Edit : usto radi oil rush, doom 3 sve su to nativne igre a opet dobre

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 0:51 (Nitro233).

1 0 hvala 0
17 godina

ne znam koliko vas je procitalo vijest iz OP-a ali ukratko: Michael Larabel (phoronix) je razgovarao sa Gabe Newellom i on (iako nema citata) je jako zainteresiran za linux. Gabeu se ne svidja u kojem smjeru ide MS sa Win8 (orijentiranje na tablete, vlastiti store, uzor im je apple), dalje, EA gura svoj servis Origin, Apple ne zali ni razgovarati sa Valveom. na kraju, linux ostaje potpuno neiskoristena platforma koja za Gabea ima strasno puno potencijala. Valve vec ima Left 4 Dead 2 koji se vrti na ubuntu mashini bez ikakvog dodatnog softvera, a cilj im je u potpunosti prilagoditi source engine linuxu i izbaciti nativni steam klijent. ako uspije to sa source enginom, onda ce to biti pravi boom, jer osim HL2, portala, l4d, tf2, veliki igrac ce biti i DotA 2. nakon sto to valve napravi, jako puno developera bi se moglo okrenuti linuxu kao platformi a ja se nadam da ce im to uspjeti.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ukratko,želim im puno sreće sa time!

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Super zanimljivo.

13 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Volio bih hl1 vidjeti na linuxu...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice