Gdje se moze vidjeti na webu o toj usluzi od optime (link) ?
Gdje se moze vidjeti na webu o toj usluzi od optime (link) ?
http://www.optima.hr/repository_files/file/204
stranica 48
baš malo gledam, max-adsl je 158 kuna ovo je 150, ne isplati se baš
Krivo gledaš max-adsl flat je 180kn 4MB/s, a kod optime 150kn s tim da imaš manju naknadu(nekad je nije ni bilo). Najviše se iplati uzet kod Optime paket od 10MB/s, flat ili pak 20MB/s. Oni su dosta jeftiniji.
Tih 10mb/s si može 90% građana republike Hrvatske objesit o guzicu,a ostalih 10% su svi redom u Zagrebu i udaljeni od Centrale par metara. Na standardnoj bakrenoj parici je 4mb/s teško dobiti, a kamoli 10mb/s.
Zašto pa prvi grad od moje kuću niti 8km (mali grad) i imaju 10MB/s od T-coma.
Tih 10mb/s si može 90% građana republike Hrvatske objesit o guzicu,a ostalih 10% su svi redom u Zagrebu i udaljeni od Centrale par metara. Na standardnoj bakrenoj parici je 4mb/s teško dobiti, a kamoli 10mb/s.
lega, nije točno.
ja imam dva IPTV-a i svaki cucla 4.4 Mbit/s i flat 4mbit/s a skida datoteke do 500 kbs i nisam u Zagjebu nego u Osijeku.
T-com mi je mjerio sveukupnu propusnost i imam mogućnost bez IPTV-a 15.6 Mbit download i kojih 720 kbs upload. da i hoću uplatiti 20 mbit sec ne bi mi mogli isporučiti i to su mi lijepo napomenuli.
da sad dignu sa 4 Mbit na 8 ja 8 ne bih mogao imati jer mi 8,08 Mbit/s troše dva IPT-va, internet troši 4 mbit (realno 5) i po mojoj izmjerenoj brzini, ostalo bi mi 2 Mbit/s, pa bih imao max 6 Mbit za internet.
da sutra hoću isključiti IPTv uslugu bez problema bi mi isporučili 15Mbit/s download.
Nadam se samo da je stvarno dostupno u cijeloj Hr, jer ja tu u Slatini na usranom T-Scumu dobivam jedva 2.9mbps, a placam 4.
ja sam u zagrebu,u kvartu sesvete,pa opet nemogu dobit ni 2 mbps-a a kamoli 3,max dobivam 1.9 mbps...a isto tako placam 4
Nadam se samo da je stvarno dostupno u cijeloj Hr, jer ja tu u Slatini na usranom T-Scumu dobivam jedva 2.9mbps, a placam 4.
ja sam u zagrebu,u kvartu sesvete,pa opet nemogu dobit ni 2 mbps-a a kamoli 3,max dobivam 1.9 mbps...a isto tako placam 4
Caka je u tome da ti plaćaš brzinu do 4 mbs. To ti je naglašeno i na T-comovim stranicama ali i u ugovoru.
Rijeka: Btw prodao sam dušu još godinu T-Comu za jedan hard disk.
šta nude hdd za produženje ugovora od kad to jer i meni je istekao ugovor
Caka je u tome da ti plaćaš brzinu do 4 mbs. To ti je naglašeno i na T-comovim stranicama ali i u ugovoru.
da..al svejedno,dobro je da mi nije brzina na 0.5 mbps
oni bi kao firma trebali naginjati prema tome da korisnici imaju sto bolju vezu a ne suprotno...po meni je malo apsurdno da covjek koji zivi u zagrebu gdje je t com hq smjesten,ima manju brzinu interneta od nekoga tko zivi u slavoniji,ili bilo di dalje.aj da bar imamo isto,nebi se bunio...morat cu ih kontaktirat u vezi toga
NE, vi plaćate DO 4 Mbit/s, tako piše u ugovoru koji ste svojom voljom potpisali.
u ugovoru stoji da ako pružatelj usluge nije u mogućnosti isporučiti npr 4Mbit/s isporućit će "najveću moguću brzinu".
žao mi je što nemate 4 Mbit/s al tako je, kako je.
to im u matičnoj državi ne prolazi, ali kod nas sve prolazi.
nisam još vidio u Zagrebu ni jedan prosvjed protiv T-coma i njihovog monopola.
javite se onom dilajli Ivanu Pernaru pa neka nešto organizira preko facebooka.
Ovo što govorite za Optimu su samo nagađanja....
Pa ću vam ja reći o iskustvu s Optimom iz perspektive korisnika njihovovih usluga, točnije OptiTV Surf paketa + Opti Easy tarifa za telefon (500 besplatnih" minuta:
- Optima ima svoju vlastitu infrastrukturu koju je otkupila od T-Com-a...dakle nema miješanja T-com parica i Optiminih
- Njihove usluge su barem 20% jeftinije od T-coma....kod nekih paketa se ljudi odluče za T-com, ali onda internet brzina im drastično pada (ja eto imam deklarirano 5 Mbit/s download i 0.5 Mbit/s upload [Speedtest]...stvarna brzina je manja ali barem dobijem ono što plaćam, nekad povuče 6 Mbit/s....ali rijetko kad, možda u kasnim večernjim satima)
- Račun: 380 kn je maximum meni došao račun......dorne meni nego starcima, ali ipak znate o čemu pričam
), a moja sestrična ima full paket kod T-coma i plaća preko 400 kn račun....a skoro nikako ne koristi telefon
- Ruter: Optima odsad koristi D-Link_ove rutere koji su doslovno strojevi....stabilna veza, skidam 2 filma s torrenta i još igram MP igre...bez trzaja i lag-a....It just keeps going and going and going and going....until the power goes out
- Opti Easy tarifa: 500 "besplatnih" minuta dobijete....zašto je besplatno pod navodnicima...pa zato što nije potpuno besplatno...cijenik imate ovdje
Sve u svemu Optima je i dalje jako dobar ISP kako god se okrene zbog omjera cijene/vrste usluge, a ovo što i dalje u nekim većim gradovima nema priključka to je do T-coma jer oni preuzimaju dio njihove infrastrukture, tj. otkupljuju da ne moraju provlačit svoje kablove...manje posla jbg
Eto toliko o mojem iskustvu s Optimom
Ma koja nagađanja hoćeš da ti slikam letak.
Ma koja nagađanja hoćeš da ti slikam letak.
govorim ovo što se uspoređuje sa T-comom a T-com kao bolji jer je nekima isto uzet preko t-coma net ili preko optime pa onda biraju "dobri stari" T-com i onda se još žale
jeli moguce kod njih da uzmes net ali bez telefonskog prikljucka?
Nije.
Bar ja nisam uspio.
Mozda jednog dana bude kao u ostatku "postenog" svijeta, gdje mozes uzeti internet i placati internet, bez da moras uzeti telefon i jos placati pretplatu.
Nije.
Bar ja nisam uspio.
Mozda jednog dana bude kao u ostatku "postenog" svijeta, gdje mozes uzeti internet i placati internet, bez da moras uzeti telefon i jos placati pretplatu.
Pa ja imam telefon od Optime a net od T-coma.(trenutno hehe)
Takodjer s neslazem..ja na bakrenoj parici u os imam max propusnost linije od 19 Mb/s
Maximum line rate:18252 kbps (downstream) / 1396 kbps (upstream)
Noise margin:15.5 dB (downstream) / 11.6 dB (upstream)
Od centrale sam udaljen neki kilometar zracne linije i nalazim se u nekoj pripiz**** u okolici Osijeka.
P.S.
Inace mi ide i preko 19000 kbps downstream i 1400 kbps upstream ali danas nesto rade s linijom pa je veza bila mrvicu nestabilna. Inace se takve stvari ne dogadaju, mogu na prste jedne ruke nabrojati slicne dogadaje, a korisnik sam maxadsl-a gotovo 4 godine. Znam da se mnogi zale, ali ja iskreno na T-Com nemam nikakvih primjedbi (osim na cijene njihovih usluga)
Od centrale sam udaljen neki kilometar zracne linije i nalazim se u nekoj pripiz**** u okolici Osijeka.
pa nema veze, možeš ti bit bilo gdje bogu iza nogu, al ak si tak daleko, odnosno bolje rečeno blizu centrale, normalno da ćeš imat tak dobre brzine
a znači ovo je stvarno sigurno da je dostupna u cijeloj hrvatskoj, iako na stranicama trenutno piše da nije za neke lokacije?
pa nema veze, možeš ti bit bilo gdje bogu iza nogu, al ak si tak daleko, odnosno bolje rečeno blizu centrale, normalno da ćeš imat tak dobre brzine
Ne nuzno. Htio sam istaknuti kako su kablovi dobri iako je rijec o selu, takoder mjesto je tako organizirano da prakticki 70% ljudi zivi u radijusu od 2 km od centrale.
To onda ispada da je korisnicima u gradu teze biti blizu centrale (i pri tome imati dobre brzine) nego korisnicima na selu!?
Hm, na web stranicama mi kaže da nisam dostupan, inače sam iz Požege...
također!
eto tako piše
eto gledam to je bez pdv-a, my bad
Nema to veze s PDV-om, PDV je uračunat...
To ti je cijena ako potpišeš ugovor s njima na godinu dana, tada 1 god jeftinije plaćaš.... obrati pozornost na zvjezdicu ( * )
baš malo gledam, max-adsl je 158 kuna ovo je 150, ne isplati se baš
Krivo gledaš max-adsl flat je 180kn 4MB/s, a kod optime 150kn s tim da imaš manju naknadu(nekad je nije ni bilo). Najviše se iplati uzet kod Optime paket od 10MB/s, flat ili pak 20MB/s. Oni su dosta jeftiniji.
Hmm ne znam bas, ja sam u velikoj zabiti, a download mi varira izmedu 485 i 495 KB/sec (imam i max tv)..... mozda bih mogao imati do 10
Nije.
Bar ja nisam uspio.
Mozda ja nisam razumio skank666.
Mislio sam da zeli sto sam ja htio. Samo internet, bez fiksnog telefona i pretplate.
Moze imati kombinaciju kao sto ti imas.
Ili obrnuto (ali besmisleno) telefon on T-coma a internet od Optime (ako mu podrzava na njegovoj adresi)
Rijeka: Btw prodao sam dušu još godinu T-Comu za jedan hard disk.
šta nude hdd za produženje ugovora od kad to jer i meni je istekao ugovor
Da, on je vjerojatno mislio na Verbatim koji je bio prošle godine, zaključujem to zato što je napisao: "još godinu" inače moraš na 24 mjeseca, ali sada imaš WD-ov
http://www.t-com.hr/privatni/internet/maxadsl/postojeci_pogodnosti.asp
Nije.
Bar ja nisam uspio.
Takoder
a znači ovo je stvarno sigurno da je dostupna u cijeloj hrvatskoj, iako na stranicama trenutno piše da nije za neke lokacije?
To je zato sto se to odnosi na OptiDSL uslugu
Pitanje je isplati li mi se uopće prelaziti na optimu 4mbit/flat = 150,75 KN
Na optimi ne nude pogodnosti za postojece korisnike koliko sam shvatio, dok na t-comu svaki put kada mi istekne ugovor mogu dobiti nes na poklon uz ugovor na 24 mjeseca..... ah ne znam, ova nova usluga je nesto jeftinija od t-comove, a na t-comovoj mogu dobiti HDD. To skoro dode na isto..........
Tako da, nije to to’.... opet preskupo, ne moze se mjeriti s OptiDSL uslugom
Pitanje je isplati li mi se uopće prelaziti na optimu 4mbit/flat = 150,75 KN
Na optimi ne nude pogodnosti za postojece korisnike koliko sam shvatio, dok na t-comu svaki put kada mi istekne ugovor mogu dobiti nes na poklon uz ugovor na 24 mjeseca..... ah ne znam, ova nova usluga je nesto jeftinija od t-comove, a na t-comovoj mogu dobiti HDD. To skoro dode na isto..........
Tako da, nije to to’.... opet preskupo, ne moze se mjeriti s OptiDSL uslugom
taj hdd sto oni nude dode 300 i nesto sitno kuna.. i za 2 godine dok tebi istekne ugovor ga vise nece biti..
Još ako čovjek ima CARNet korisnički račun... Samo ako ih nanjušim u svom mjestu, odmah prelazim na Optimu! Zvao sam 0800 9000 (T-mafija služba za korisnike) i kratko te bez suviše razlaganja su mi rekli da ne planiraju ostvariti suradnju s CARNet-om (a kako i bi kad ISP-ovi koji pružaju takvu uslugu nisu dostupni širokim masama te im time nisu neka konkurencija).
taj hdd sto oni nude dode 300 i nesto sitno kuna.. i za 2 godine dok tebi istekne ugovor ga vise nece biti..
Kako misliš nece ga vise biti? mislis na ovaj WD koji je sada dostupan? ili zelis reci da ce za 2 god disk otici u vjecna lovista (ne vjerujem da hoce)
Ako mislis na ovo prvo, pa uvijek nesto ponude..... u zadnje vrijeme, hdd, digitalac, playstation 2, hdd, hdd
Ja sam skinu račun za 200kn od kad sam prešao s t-scuma, tj. mogu si komotno svaki drugi-treći mjesec uzeti hard, a ne čekati da mi ga da banda lopovska "pokloni".