Nova inačica Androida zvat će se KitKat (4.4)

poruka: 28
|
čitano: 4.149
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Kako prenosi dosta stranih blogova (a i bug.hr za par dana), nova verzija Androida nosit će oznaku 4.4., a zvat će se KitKat (Nestle).

Navodno da će dosta poboljšanja nositi na području igara, tzv. "gaming experience-a", a i na području pametnih satova.

Što će bit od svega i koliko velike promjene donosi, saznat ćemo na idućem google-ovom IO eventu koji bi trebao biti za nekih 2 mjeseca.

Što se tiče verzije 5.0, na nju ćemo još malo pričekati, pa ko zna, možda i dobijemo "Key Lime Pie".

Izvor: http://www.gsmarena.com/next_version_of_android_to_be_44_will_be_known_as_kitkat-news-6715.php

KitKat maskota KitKat maskota
Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 20:34 (EchoOne).

7 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možda ipak bude Kinder Bueno? Malo mi to preneozbiljno izgleda

Live and let live.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Re: Nova inačica Androida zvat će se KitKat (4.4)
Zašto,pa platili su im vjerovatno hpu novaca
robimarko@gmail.com
15 godina
cecenac kaže...

ak nisi skužio svaki android codename je ime dobio po nekom slatkišu.. ak su već krenuli tak nazivat androide, ne vidim zašto ih nebi i nastavili tako nazivat

The further you get into technology, the further you go into gaming. That's the general rule.
13 godina
protjeran

Zato jer je Kit-Kat naziv brenda, osim ako nemaju neki ugovor s njima.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dis4st3r kaže...
cecenac kaže...

ak nisi skužio svaki android codename je ime dobio po nekom slatkišu.. ak su već krenuli tak nazivat androide, ne vidim zašto ih nebi i nastavili tako nazivat

Znam da je dobio svaki po nekom slatkišu, sve sam ih i koristio, al nitijedan dosad nije bio brendirani slatkiš i čisto sumnjam da će se ovo ostvarit.

Live and let live.
16 godina
dis4st3r kaže...
cecenac kaže...

KitKat nije slatkiš nego brand.

Honeycomb se nije zvao Haribo.

Nego, mislim da je Google ovdje kiksao ukoliko ne predstave neki UI change ili theme engine i sl.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
odjavljen
EchoOne kaže...

Kako prenosi dosta stranih blogova (a i bug.hr za par dana), nova verzija Androida nosit će oznaku 4.4., a zvat će se KitKat (Nestle).

Pa kad prve verzije za slabije mobitele budu štekale, mogu iskoristiti i slogan "napravi pauzu, uzmi KitKat".

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 21:42 (MrBlc).
16 godina

Problem je što je Google u vrijeme iOS7 predsavljanja konstantno spominjao da će iduća veća verzija (vjerojatno misle na 5.0) raditi jednako na 512MB rama kao i na 1GB, odnosno da će aspekt slabijeg hardvera ponovno biti upotrebljiv.

E sad, da li se tu mislilo na 4.4 ili 5.0 vidjet ćemo, a i sam Samsung je spominjao da će iduća nadogradnja za S4 biti 5.0

0 0 hvala 0
16 godina

Meni se nekako čini da je ovo samo šala. 4.4 neće ni izbaciti, nego idu na 5.0. S drugom generacijom nisu išli dalje od 2.3.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mislim da od ovoga nema nista. Ne samo da daju imena po slatkisima, nego i abecednim redom. A za K vec imaju naziv...

0 0 hvala 0
16 godina
mind_challenge kaže...

Meni se nekako čini da je ovo samo šala. 4.4 neće ni izbaciti, nego idu na 5.0. S drugom generacijom nisu išli dalje od 2.3.

Official je, http://www.android.com/kitkat/

16 godina
Mitch kaže...
mind_challenge kaže...

Official je, http://www.android.com/kitkat/

Vidjeh. A dobro, 5.0 će biti Lime Pie i svi sretni.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
16 godina

Sad kad vidim, Google je rekao da žele "same Android experience for everybody" što znači da će ispunit obećanje (ne dok dođe kod mene u ruke) oko toga da će podržavat single core/512 MB rama i raditi fluidno odnosno kako spada.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Sad kad vidim, Google je rekao da žele "same Android experience for everybody" što znači da će ispunit obećanje (ne dok dođe kod mene u ruke) oko toga da će podržavat single core/512 MB rama i raditi fluidno odnosno kako spada.

Da, to mi ima smisla. 

Nemogu vjerovat da su ga stvarno imenovali kitkat, preglupo mi zvuči..

Live and let live.
14 godina

Možda ipak nisu platili puno.

link

Sljedeći je Mars onda. {#} 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 22:45 (sudy_freak).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Jedna od boljih reklama/sprdnji u zadnjih par mjeseci

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
4 1 hvala 1
14 godina

Meni sad svi ovi silni Jelly Beani imaju smisla... Nekako mislim da su 4.2 i 4.3 samo nadogradnje na postojeći, a da se zapravo čitavo vrijeme radi na ovome... Vidjet ćemo kako će se nositi sa novim iOSom... Ili je ovo možda uvod u 5.0...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 0:27 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Taman dok dođu do Snickersa ću si priuštit neku pilu od moba xD

0 0 hvala 0
14 godina
david7 kaže...

Meni sad svi ovi silni Jelly Beani imaju smisla... Nekako mislim da su 4.2 i 4.3 samo nadogradnje na postojeći, a da se zapravo čitavo vrijeme radi na ovome... Vidjet ćemo kako će se nositi sa novim iOSom... Ili je ovo možda uvod u 5.0...

Upravo to sam i ja zaključio.

Jelly Bean 4.3 predstavljen na zadnjem Google I/O-u je bio samo da ne bude da su došli praznih ruku što se OS-a tiče.
A cijelo vrijeme mudro kuju planove za ovaj novi KitKat, koji će biti prava stvar, siguran sam u to.

Jedva čekam vidjeti iz prve ruke. {#} 

13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
david7 kaže...

Upravo to sam i ja zaključio.

Jelly Bean 4.3 predstavljen na zadnjem Google I/O-u je bio samo da ne bude da su došli praznih ruku što se OS-a tiče.
A cijelo vrijeme mudro kuju planove za ovaj novi KitKat, koji će biti prava stvar, siguran sam u to.

Jedva čekam vidjeti iz prve ruke. {#} 

Ja pak mislim da je i ovaj samo mali marketinški trik, a da će pravi bit sa novim rednim brojem (5)... Ali, nadam se da se varam i da si upravu pa da brže nešto bolje dočekamo ;)

Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
Mitch kaže...
(...) Official je, http://www.android.com/kitkat/

Kažu da su odustali od Key Lime Pie ("Official Pie of the State of Florida" od 2006. godine) zato što mnogo ljudi ne zna kakvog je okusa - poznavanje slastice je dosta ograničeno, uglavnom se radi o području Floride i ljudima koji potječu s tog područja zbog upotrebe jedne vrste limete (Citrus aurantiifolia) čije se uzgajanje zadržalo u vrtovima na području Florida Keysa (Key lime) nakon razornog uragana iz 1926. godine koji je uništio gotovo sve komercijalne nasade.

Stoga, ako se co-branding s Nestleom nastavi, petica može biti Lion, a to daje još mogućnosti za Apple-like reklame.

Dizajn za Android 5 Lion - zamijeniti lava maskotom Androida s razjapljenim ustima Dizajn za Android 5 Lion - zamijeniti lava maskotom Androida s razjapljenim ustima
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
16 godina
neaktivan

Kao da je važno kako ce se zvati...šta donosi ta nova verzija?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Mislim da od ovoga nema nista. Ne samo da daju imena po slatkisima, nego i abecednim redom. A za K vec imaju naziv...

Pa šta , ljudi imaju pravo da daju imena kako žele. Nećeš im ti određivati ime. Baš su imena cool. {#}

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
16 godina
hrx kaže...
mind_challenge kaže...
Mitch kaže...
(...) Official je, http://www.android.com/kitkat/

Kažu da su odustali od Key Lime Pie ("Official Pie of the State of Florida" od 2006. godine) zato što mnogo ljudi ne zna kakvog je okusa - poznavanje slastice je dosta ograničeno, uglavnom se radi o području Floride i ljudima koji potječu s tog područja zbog upotrebe jedne vrste limete (Citrus aurantiifolia) čije se uzgajanje zadržalo u vrtovima na području Florida Keysa (Key lime) nakon razornog uragana iz 1926. godine koji je uništio gotovo sve komercijalne nasade.

Stoga, ako se co-branding s Nestleom nastavi, petica može biti Lion, a to daje još mogućnosti za Apple-like reklame.

Lion sigurno neće biti jer je registrirano u području IT tehonlogije od Apple-a.

Osim ako žele izazivat nešto :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Lion sigurno neće biti jer je registrirano u području IT tehonlogije od Apple-a.

No krasno, još jedan pun pogodak patentnog sustava.

What Andy giveth, Bill taketh away.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 3:13 (rustweaver).
12 godina
neaktivan

Ma ovo je samo diverzija da se ljudi nebi žalili sta 5.0 ne izlazi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
(...) Lion sigurno neće biti jer je registrirano u području IT tehonlogije od Apple-a. (...)

Hvala, to mi nije palo na pamet, a trebalo je (poznavajući Apple). BTW, ime je registrirano za "computer operating system and application development tool software", a sastoji se od velikog slova L iza kojeg slijede mala slova ostatka riječi. Možda bi se Google provukao ako stave malo slovo l ... {#}

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice