Hakirani podaci korisnika Bnet-a?

poruka: 187
|
čitano: 37.528
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Samo da vam kazem, pricate o dva razlicita accounta. :D

Temu je pokrenuo marinko123, a sad pricate s markoviccc. Ali vjerojatno ista osoba.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hahaha, nije nitko najebo :) Neka dođu, imam slobodnog vremena ovih dana. =)

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Malo sam se zeznuo. Na ICT Business piše da je u cijeli slučaj uključena policija.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Hakirani podaci korisnika Bnet-a?
mario.L_hr kaže...
markoviccc kaže...

mario.L_hr

Poslat ću im mail svojim imenom i prezimenom ako treba, jer znam da što god napravili za mene neće proći loše. =)

Marko :D kaže...

Vidim da su na Index.hr-u napisali da je u cijeli postupak upućena policija  {#}

Ako se policija uključila u cijelu priču, moj savjet je da se sam prijavi i obrazloži svoju stranu priče. Bolje surađivati od početka.

zerocool12 kaže...

Svakak,hvala ti kaj si nam pokazal kako seronje drze lozinke -.-...

Trebalo bi njih kaznit smradovi jedni :@

Zar misliš da itko vodi računa o korisnicima? Vode računa samo o tome da im novci sjednu na vrijeme.

Drzi se ti price da nemas nikakve veze radije. Svejedno ti ne mogu nista.

Jer: "baza je stara, blabla, korisnicima ne prijeti nikakva opasnost i blablabla".. Nek sami sebi proturijece.

ja
14 godina
TheMenstalist kaže...

Netko nam je Naje*o. {#}

Nemora značiti da je nadrapao. Ne poznajemo cijelu priču već samo neke dijelove. Meni je logično da će se uključiti policija i DORH a što će biti od svega vidjet ćemo na kraju. Uglavnom ako je u pitanju 1200 nepravedno naplaćenih kuna, mislim da nije bilo vrijedno toga. Bolje ih je bilo udarati svakodnevno po svim mogućim mjestima.

Stručnjak za odmaganje...
11 godina
neaktivan

Ne bi je to ovako uradio.

Da sam morao platiti tih 1200 kn, a da je nepravedno išao bih na TV, novine, HAKOM, Potrošački kod..

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I što su dobili sa tom izjavom da je stara baza (a nije)?

"Znate, za stare korisnike koji su nas podržavali od početka nas nije bilo briga, ali evo od sad nemate brige".

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 23:01 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

bender_007

Naravno, uvijek se držim te priče. 

Pa mislim da i je vrijedno 1200kn, jer mislim da nisam jedini kojeg su tako zeznuli, računaj još da je bilo najmanje 1000 ljudi koje su zeznuli na tu foru... nije to malo novca. Na ovaj način nisam htio naštetiti niti jednom bnet-ovom korisniku.

2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

A čekaj, kako su te zeznuli? Zašto si morao platiti 1200kn?

0 0 hvala 0
14 godina
markoviccc kaže...

bender_007

Pa mislim da i je vrijedno 1200kn, jer mislim da nisam jedini kojeg su tako zeznuli, računaj još da je bilo najmanje 1000 ljudi koje su zeznuli na tu foru... nije to malo novca. Na ovaj način nisam htio naštetiti niti jednom bnet-ovom korisniku.

Vjerujem da nisi ali si ljudima zadao glavobolju i probleme. Pranoja se brzo širi. Zato sam ti i napisao da si ovako ti ispao bad guy.

15 godina

Moralnosti na stranu, daj napiši šta si uradio da dodjes do baze?

Nije vrag da si doslovno samo se logirao na njihov FTP server?

Da li si tijekom toga koristio svoje logon podatke?

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
markoviccc kaže...

bender_007

E pa nastetio si.

13 godina

:) Kad si vec bio tamo, jesi gledao da ne drze na readable mjestima backupe ? :P

Mozda si trebao col sa siframa zamaskirati.

ja
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 22:37 (bender_007).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A što? Vi bi se igrali hakera? {#}

0 1 hvala 0
13 godina

:) ne zanimaju me tudji podaci, nagledao sam se svacega.

ja

0 0 hvala 0
15 godina

Nemogu vjerovat da Bnet nije imao iskonfigriran security access tko ima pristup serveru a tko ne. Buaaaaaa zaboravite policiju i ovu osobu koja je upala unutra, pa treba ih tuzit do kamenog doba.

Wtf, to se iskonfigurira bez beda tko zna što radi, niti zahtijeva hrpu posla ili znanja -isprike nema.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
markoviccc kaže...

Guestbook i live verzija trenutno offline, morao promjeniti server zbog prevelikog loada na starom. U hostingu pomislili da je DDoS pa ga ugasili koliko je puno posjeta bilo. =)

LP

Odakle ti baza? :) Jer baza je očito prastara i manipulirano je nekim podacima. Dakle, da je svježe "počupana", nije.

15 godina

Novi je korisnik , ima ograničenje po broju postova brijem :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako je baza stara kada u njoj piše datum 6.1.2014.? Usput iako su ovi iz B.neta rekli da je baza još od prije dok nisu imali veze sa Vipnetom, u bazi ima Vipnetovih e-mail adresa. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 22:57 (Marko :D).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Napišem ti ja da u svakom datumu stoji 1.1. 2019. ako hoćeš. Buš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Marko :D kaže...

Kako je baza stara kada u njoj piše datum 6.1.2014.? Usput iako su ovi iz B.neta rekli da je baza još od prije dok nisu imali veze sa Vipnetom, u bazi ima Vipnetovih e-mail adresa. 

Moj kolega s posla je uveo B.Net prije nekih 6-7 mjeseci. Toliko o starosti.

12 godina
neaktivan

zar ne bi ovakvi podaci u databaseu trebali biti enkriptirani?

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moja lozinka je stara bar nekoliko godina. Nešto tu nije čisto. Kako su došli do baze? Nisu baš neki veliki "hakeri".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bila baza stara ili ne (a sve smrdi da je ipak novijeg datuma), ovo i dalje predstavlja ozbiljan propust.

Nažalost većina ljudi godinama koristi iste pristupne podatke za sve usluge, a ovim su procurili i ostali osobni podaci.

Da je ovo normalna država ovo bi ih skupo koštalo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 23:09 (Bura).

0 0 hvala 0
14 godina
naxeem kaže...

Moja lozinka je stara bar nekoliko godina. Nešto tu nije čisto. Kako su došli do baze? Nisu baš neki veliki "hakeri".

Kolega nije bio siguran za lozinku (bili smo na poslu) jer ju ne zna napamet. A to kako su/je došli/došao do baze i mene zanima.

12 godina
neaktivan

jel oni pružaju uslugu hostinga?

ako pružaju,a s obzirom na zaštitu,lako je doći od ovih podataka...sad čitam neke komentare i vidim da ne pružaju ni private vlanove....a ako nemaju private vlanove,putem telneta se može doći do drugih podataka(unutar njihove mreže?) ili se varam?

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 23:24 (kivic15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Samo da napomenem, do baze je mogao doći svatko tko je imao hosting za svoju web stranicu kod bnet-a, potrebno vrijeme... oko 5 minuta. Mogli su doći i drugi tko nije imao hosting kod njih, a potrebno vrijeme bi bilo... oko 30 minuta. (ne zezam se potrebno vrijeme, istinito je)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 23:15 (markoviccc).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
markoviccc kaže...

Samo da napomenem, do baze je mogao doći svatko tko je imao hosting za svoju web stranicu kod bnet-a, potrebno vrijeme... oko 5 minuta. Mogli su doći i drugi tko nije imao hosting kod njih, a potrebno vrijeme bi bilo... oko 30 minuta. (ne zezam se potrebno vrijeme, istinito je)

Upravo tako, zato i kažem - nije da su neki "hakeri". Sad dok saznamo tko je... Na kraju će se Bnet blamirati, jer su šanse da je to napravio netko pod svojim IP-om - nikakve.

15 godina

A i činjenica da će pol ekipe sa raznih foruma spajat se sa svojim IP adresama na FTP da malo zuje cisto radi fore :)

Objavit na net i dati podatke sa kojima svi mogu upast na FTP, genijalan potez, uvelike otežava pronalaženje autora cijele zbrke :)

Imat ce jedno stotine IP adresa da istrazuju.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
:) pa dobro, to je vise 'time based'.
ja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice