Gasi se PayPal Hrvatska.

poruka: 21
|
čitano: 16.291
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Gasi se PayPal Hrvatska.

PayPal uspješno poslovao u Hrvatskoj pa svejedno gasi poslovanje.

PayPal, tvrtka u vlasništvu četvrte najveće internetske kompanije eBaya, krajem prosinca gasi svoje poslovanje u Hrvatskoj. Čini to nakon godine uspješnog poslovanja u kojoj su imali promet od milijun dolara.

PayPal, tvrtka u vlasništvu četvrte najveće internetske kompanije eBaya, koju u Hrvatskoj od prije godinu i pol zastupa tvrtka Where, krajem prosinca gasi poslovanje u Hrvatskoj. Čini to unatoč prošlogodišnjem prometu od milijun dolara i pozitivnom poslovanju. Na ulicu ide 17 programera, a još do jučer je tvrtka planirala povećati tim na njih 60 ili čak 200. Sada je pak kao jedinu opciju dobrom dijelu zaposlenika ponudila posao u Bostonu te tri puta veću plaću. 

"Ponudu je isprva prihvatilo šest ljudi, a na kraju pet. Većina je odbila otići, uključujući mene, jer se ne želimo preseliti u SAD. Za posao je lako, ima ga i ovdje dosta, jer i odavde možete raditi za bilo koga na svijetu", kazao je za Poslovni dnevnik glavni operativac tvrtke Where Bruno Batarelo. 

Zašto gase poslovanje?

Pojašnjava da PayPal, odnosno eBay, iz Hrvatske odlazi zbog sigurnosnih i drugih standarda poslovanja. Razlozi se, naime, nalaze u tome što PayPal i eBay, upravo zbog tih standarda, ništa ne outsourceaju. U slučaju nastavka poslovanja morali bi zaposliti još 30-ak ljudi u računovodstvu, projekt menadžmentu, pravnom odjelu i drugim popratnim poslovima koje trenutno nemaju, a nužni su po njihovim standardima poslovanja. 

"A s takvom logistikom svejedno je ima li vaš razvojni tim 20 ili 200 programera", navodi Batarelo dodajući da je Hrvatska za takvu investiciju bila predaleka i time previše izolirana operacija. 

PREUZETO SA:NET.Hr

Mile Keš

2 0 hvala 12
15 godina
neaktivan
Gasi se PayPal Hrvatska.
Jadni programeri Sigurno neće naći posao -_-
Trejdam SC2 za WoW gametime
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gasi se PayPal Hrvatska.

Jedan od kolega mislim da ide u Boston i vodi zenu sa sobom. Zelim im srecu, nije lako u tako malo vremena donijet tako bitnu odluku...

Rvat katolik!

11 0 hvala 0
14 godina
Gasi se PayPal Hrvatska.

I šta sada mi koji imamo registrirani Paypal više nećemo moć koristit PayPal za kupovinu preko ebaya ili sličnih servisa? Može malo više info o tome.

Valentin

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Gasi se PayPal Hrvatska.
Valentin17 kaže...

I šta sada mi koji imamo registrirani Paypal više nećemo moć koristit PayPal za kupovinu preko ebaya ili sličnih servisa? Može malo više info o tome.

Gasenje ureda nema nikakve veze sa mogucnoscu placanja i primanja uplata preko Paypala iz Hrvatske.

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
Gasi se PayPal Hrvatska.

Where inc. firma koja je dio Pay Pala mislim da nema nikakve veze sa servisima plaćanja Pay Pal koji su dostupni u hrvatskoj. Mislim da oni razvijaju m-commerce rješenja dole u splitu.

Šteta, za firmu... znam da se bombastično najavljivalo veliko povećanje ljudi... i Šteta za onih par ljudi koje znam da rade dole a fakat su stručnjaci svoje kategorije!

5 0 hvala 1
17 godina
JohnW kaže...

Where inc. firma koja je dio Pay Pala mislim da nema nikakve veze sa servisima plaćanja Pay Pal koji su dostupni u hrvatskoj. Mislim da oni razvijaju m-commerce rješenja dole u splitu.

Šteta, za firmu... znam da se bombastično najavljivalo veliko povećanje ljudi... i Šteta za onih par ljudi koje znam da rade dole a fakat su stručnjaci svoje kategorije!

Upravo tako...

Rvat katolik!
15 godina
neaktivan
Gasi se PayPal Hrvatska.

Mene je isto zanimalo kako će ovo utjecati na naše PayPal accounte. Mogućnost uplate na naše accounte došla tek prije negdje 2 godine (kada su oni došli u HR) pa sam mislio da je povezano. 

Poslao sam im mail za svaki slučaj i pitao za detalje. Pastam ovdje njihov odgovor čim stigne!

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gasi se PayPal Hrvatska.

meni radi paypal. ja doniro kickstarter.

0 0 hvala 0
13 godina
tnakir kaže...
Valentin17 kaže...

Gasenje ureda nema nikakve veze sa mogucnoscu placanja i primanja uplata preko Paypala iz Hrvatske.

Hoćeš reći da ću i u 2013. i dalje moći kupovati i prodavati na eBay-u preko PayPal-a?

17 godina
Jurassic Park kaže...
tnakir kaže...
Valentin17 kaže...

Hoćeš reći da ću i u 2013. i dalje moći kupovati i prodavati na eBay-u preko PayPal-a?

DA!

Rvat katolik!
16 godina

gase zbog silnih poreza i nameta te skupe radne snage ...  očito su vidjeli kako je krenuo tren oporezivanje svega i svačega da nismo normlani pa ošli

17 godina
Memphis kaže...

gase zbog silnih poreza i nameta te skupe radne snage ...  očito su vidjeli kako je krenuo tren oporezivanje svega i svačega da nismo normlani pa ošli

Mislim da nije problem poreza u HR. Problem je sto je opcenito skupo imati ogranak firme u drugoj drzavi, a opet, sve sto su ovi decki radili u ST, vjerujem da se moglo raditi u njihovoj maticnoj firmi. 

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
Memphis kaže...

sorry na off-u, ali vezano uz tvoj post ima i dodatnih informacija. Prema nekim indicijama od slijedeće godine u RH će se isključivo moći kupovati troslojni wc-papir. Naime, treći primjerak će se (nakon upotrebe) morati dostaviti Poreznoj upravi poradi vođenja propisanih evidencija i "pravednog" oporezivanja. {#}

Sve bi ja to rođo, šmajserom!
16 godina
Gasi se PayPal Hrvatska.

bas mi je zao, ali eto za ovih 5-6 kaj idu u SAD je to ipak kakva-takva prilika zivota... neka im je sretno

http://www.youtube.com/heat4HD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gasi se PayPal Hrvatska.

Pozdrav, tražio sam topic o Paypalu i našao sam samo ovaj.

Jel mi može netko objasniti kako funkcionira Paypal? Kako mogu napraviti account i kako mogu staviti novac gore?

Da li se taj novac preračunava sam iz kuna u eure ili se moraju uplatiti devize na vaš tekući/žiro itd ?

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

Loše si tražio:

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
12 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
masterdisaster kaže...

Loše si tražio

lol

Inače, puno sreće dečkima kaj bježe preko oceana.

15 godina
Gasi se PayPal Hrvatska.

Ja upravo razmišljam u web poslovanje uvesti mogućnost plaćanja paypal-om...bio sam uvjeren kako su u HR (iako ne znam što to u tehničkom smislu znači)...u kojem smisli taj odlazak mjenja stvar za prave osobe koje planiraju nuditi kupcima plaćanje preko paypal-a na svom webu?

...kradem avatare

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nema veze sa plaćanjem putem PayPal-a. Samo se ugasila podružnica koja je radila neke projekte nevezane za općenito korištenje paypal usluga.

15 godina
Gasi se PayPal Hrvatska.

Da, al opet nemaš kome se obratiti...ne podržavaju kunu, šta u slučaju nekih nepredviđenih situacija i tak to.

...kradem avatare

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice