Odlazna pošta kod drugog ISP

poruka: 10
|
čitano: 6.101
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Drugi ISP odlazna pošta ne odlazi

Ekipa možete li pomoći kako. Imam jedan problem s odlaznim mailom. Koristi se Outlook aplikacija unutar Offica za slanje mailova. Sve postavke uredno postavljenje, u firmi mailovi odlaze no kad kolega dođe kući, promijeni ISP tada nemože poslati niti jedan mail.

Dobija poruku "Pogreška poslužitelja: 454 4.7.1". Utvrdio sam da se radio o izlaznom serveru jer u firmi je jedan ISP kod kuće je drugi. U principu trebao bih postavit izlazni server da gdje god se spoji na internet pošta može odlaziti. Nisam se s tim dosad susretao pa trebam pomoć.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2016 12:16 (Lik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Drugi ISP odlazna pošta ne odlazi

ako imas t-comov neki mail xxx@zg.t-com.hr moras koristiti t-comove servere za slanje. Naravno, oni rade samo preko t-coma, kad odes kod vipa ili t-com ili vip blokiraju takve stvari, sto je pametno.

probaj nesto s gmailom kombinirat ili si dignite vlastiti e-mail server

ili googlaj "Pogreška poslužitelja: 454 4.7.1" pa ce ti odmah google izbaciti gdje je problem.

Linux, Arch Linux.
15 godina
neaktivan

Možda nisam dovoljno objasnio. Imamo svog hostera za web stranicu i mail. U firmi je metronet internet, a kod kolege je t-com.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2016 12:43 (Lik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Odlazna pošta kod drugog ISP
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2016 13:07 (plavi08).
16 godina

potreban ti je 'tvoj' (neovisan) mail server, ne ISPov. .. btw, ozbiljne firme ne koriste ispovo nego imaju svoj npr web, domenu.. i mail.

-neovisan (ne ISPov) server radi sa svih linija bilo gdje (u svijetu), zapravo stvar je u autentifikaciji za slanje, negdje moraš imati dozvolu (izlaz), to ti ISP sa svoje linije daje automatski, jer ima sve tvoje korisničke podatke.

drugi način je korištenje webmaila.. tad nemaš veze s ISPom i postavkama ali gubiš praktičnost klijenta (kao office outlooka i sl.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

potreban ti je 'tvoj' (neovisan) mail server, ne ISPov. .. btw, ozbiljne firme ne koriste ispovo nego imaju svoj npr web, domenu.. i mail.

-neovisan (ne ISPov) server radi sa svih linija bilo gdje (u svijetu), zapravo stvar je u autentifikaciji za slanje, negdje moraš imati dozvolu (izlaz), to ti ISP sa svoje linije daje automatski, jer ima sve tvoje korisničke podatke.

drugi način je korištenje webmaila.. tad nemaš veze s ISPom i postavkama ali gubiš praktičnost klijenta (kao office outlooka i sl.).

Imamo svoje oni se i koriste, dolazni je pop.____.hr, odlazni je smtp.___.hr. Hoster kaže da je s njihove strane sve ispravno, koristim njihove preporučene postavke i ne radi kad dođe kući.

Ne kužim kako ISP daje automatski, nisam siguran da T-Com ima korisničke podatke ako mi u firmi imamo Metronet i obratno.

16 godina

kakav sad tcom.. (nevažno) :)

ovako, ako ti je ISP metronet, tad običan juzer ima njihov mail, imaš njihove izlazne podatke mail servera.. i to će raditi na toj liniji (ISP=linija), promijeniš liniju (ISPa) i imaš problem. Autentifikacija je obavezna. Kad si na 'svojoj' liniji, ISP naravno ima sve tvoje podatke.. (pošiljatelj). Bez tvojih podataka nema slanja.. sporedan dio, ali to ti je objašnjenje kad pitaš za korisničke podatke.

-kad koristiš npr tcomovu liniju.. pa ima jedna sitnica, tcom i vip su sve pokupovali, možda neka kombinacija radi jer je na kraju isti ISP samo drugog formalnog naziva.. :)

kad imaš svoj server (domenu), tad unosiš te podatke u pop3-smtp.. i to tad radi neovisno o liniji, jer tad ne ideš kroz ISPov mail izlazni server (koji tad vrši autentifikaciju), nego samo koristiš liniju-internet, dok autentifikaciju radi tvoj server (iznamljeni-web hosting servisi..), naravno, +ime+pass u dodatnim poljima autentifikacije. (ako si se pitao čemu te dodatne opcije služe).

-sve podatke imaš na svom mailserveru, npr koji ssl-tsl port itd... 995 itd.

edit: + za primanje pošte nema tog 'problema' tj. traži autentifikacija... garantirano ima i YT klipić ako nije jasno.

edit2: .. kad navodiš ulazni-izlazni server, većina hostera ima jedan u obliku mail.nešto.hr (ne kao tcom pop-smtp), + firma ima domenu, tad je oblik mail.firma.hr .. i naravno, opcija-kvaličica u podešavanju... (inače se defaultno koristi mail-ime/pass i to ti je razlika kad si na ISPovoj liniji..)

+ ewdit3: :))

-postoji mogućnost da je sve uredno podešeno.. i da bi moralo raditi, tad je krivac kućna linija juzera (postavke firewalla-routermodema ili samog ISPa, može filtrirati sve, npr ne dozvoliti skype..). Ako je u firmi jedna ISP, kod tebe drugi .. i radi, tad mora raditi svugdje tu, u japanu, .. osim ako nešto treće blokira promet (port).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2016 13:53 (ihush).
15 godina
neaktivan

Pa da u pravu si ihush jer sam sličnu poruku dobio od našeg hostera. Oni su napravili dijagnostiku tog maila, ja sam ionako već bio postavio postavke koje se koriste, portove, ulazni izlazni server, autentifikaciju itd. što oni kažu da je s njihove strane sve u redu. Također su rekli da bi slanje mailova normalno trebalo funkcionirati i od kuće. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj promijeniti odlazni port.naši operateri ponekad to blokiraju, osim za svoje odlazne mail servere.

13 godina

Ako još netko naleti na ovu temu, a ima t-com šifru.

Odlazni server se umjesto na mail.ht.hr postavi na:

smtp.ht.hr

Kvačica na "My server requires authentication" (šifra i user od t-coma)

Port 465

I kvačica na This server requires a secure connection (SSL)

Ove postavke mi rade na t-comu, Iskonu i Optimi.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice