Excel 2003 auto complete padajući izbornik

poruka: 3
|
čitano: 7.407
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

evo zaposlio me šef da prokljuvim nešto u excelu, a ni sam nisam baš doma pa ako netko može pomoći.

Treba mu opcija da kod popunjavanja novih dokumenata može u pojedinom polju samo izabrati neki sadržaj jer se stalno ponavlja niz istih.

Znači svaki put kad ispunjava neki obrazac da u zadanom polju može padajućim izbornikom izabrati neki sadržaj poput recimo da mu se otvori Ivan, Petra, Mario... i tako dalje.

Sad ako me netko može uputiti na neki tutorial ili usmjeriti kako bi trebalo oblikovat bazu tih sadržaja i povezat s tim poljima.

Hvala puno unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Excel 2003 auto complete padajući izbornik
Pyat kaže...

Pozdrav,

evo zaposlio me šef da prokljuvim nešto u excelu, a ni sam nisam baš doma pa ako netko može pomoći.

Treba mu opcija da kod popunjavanja novih dokumenata može u pojedinom polju samo izabrati neki sadržaj jer se stalno ponavlja niz istih.

Znači svaki put kad ispunjava neki obrazac da u zadanom polju može padajućim izbornikom izabrati neki sadržaj poput recimo da mu se otvori Ivan, Petra, Mario... i tako dalje.

Sad ako me netko može uputiti na neki tutorial ili usmjeriti kako bi trebalo oblikovat bazu tih sadržaja i povezat s tim poljima.

Hvala puno unaprijed

tebi bi moglo pomoći slijedeće:
1. označi te ćelije u kojima on radi popunjavanje
2. Data -> Validation
3. U polju Allow (prva kartica) odabrati List
4. ispod napisati popis koji želiš da šef vidi (npr. Ivan;Petra;Mario;...) -> bez razmaka i odvojeni ";"
5. na drugoj i rtećoj kartici ne trebaš ništa dirati (na drugoj definiraš onaj tekst koji iskoči u žutom oblaku kao neki savjet, a na trecoj definiraš tekst koji se pojavi ako pokuša unijeti neki tekst koji ti nisi definirai u polju List)

Lp,

sasa
17 godina
neaktivan

To je to, hvala Namigiva

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice