Windowsi ne vide HDD

poruka: 11
|
čitano: 3.750
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Windowsi ne vide HDD

imam externi HDD, WD 1.5GB, spojen USBom. Godinu dana radi bez problema i odjednom ne. 

Svitlo na njemu uredno treperi, osjecam vibracije kad ga drzim u ruci... ali kad udjem u My computer ne vidim ga tamo.

U device manageru ga ne vidim...

Jel itko ima takav problem?

Gleda sam po googleu, ali samo problemi ljudi kojima je problem lako rjesiv, nekakva alokacija particije.... ali nije u tome stvar jer sam pratia upute i nisam rjesia problem...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windowsi ne vide HDD

kad palis komp mora ti u biosu pokazat connected devices kad sam ja imo prijenosni pisalo bi kao " wd 320 gb external usb" i tako sam znao da ga prije dizanje os-a cita ..btw nemoj ga otvarat jer ako ga imas manje od tri godine imas garanciju na njega po njegovom S/N sto na njemu pise meni danas riknuo hdd1 tb i po tom S/N sam dobio garanciju sreca nisam ga nis diro ni otvaro pa cemi nadam se priznat ju ..ako te zanima dal imas garanciju odi na stranicu od wd-a i tamo po warranty upisi svoj S/N i izbacit ce ti do kad ti traje...nadam se da sam pomogo ako jesam prst gore {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Windowsi ne vide HDD

Ne vidi ga u BIOSu... ne znam ni di bi pogleda jer je bios siromasan informacijama... to gledam na HP Laptopu (pavilion dv7).

Ima li koji program za dijagnostiku i sl. pa da pogledam njime?

0 0 hvala 0
16 godina
Windowsi ne vide HDD

Postoji li koji servis u Splitu da se bavi slicnim problemima?

Ne mislim na klosare koji otvore "servis" pa salju disk u Zagreb nekome drugom da ga popravi, a ja bi treba cekat misec dana da dobijem odgovor "ne moze se popravit". 

Normalan servis ako ima,...

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windowsi ne vide HDD
mateo kaže...

.., a ja bi treba cekat misec dana da dobijem odgovor "ne moze se popravit". 

..

-diskovi (i zapravo sve komponente) se ne popravljaju (osim RME koje reparira proizvođač..)

-dok imaš garanciju dobijaš novi disk (i novu garanciju).

-nešto sasvim drugo je spašavanje podataka ako je ikako moguće (ovisi o vrsti kvara, opremljenosti servisa, ne nasjedaj nekim 'labovima', nemaju potrebnu opremu osim onog što možeš i sam uz malo znanja, strpljenja i alata ... i sreće).

-ako nema garancije, provjeri koji je model HDDa u konkretnoj kutiji. Neki modeli su s posebnim konektorom, ako je običan-normalan SATA konektor, možeš probati 'popravak' tj kupiti novo ext.kućište za HDD i prebaciti ga. Često je samo crknuta elektronika kućišta (USB-SATA kontroler), dok je HDD vjerojatno ispravan.. ali za to moraš imati neke alate.. ovisi o prethodnim odgovorima.

-kod paljenja, ako je ispravan HDD i kontroler (pa i kabel, npr Y-USB, ili napon na USB portu) vidjet ćeš u POSTu detektirane uređaje, možeš pauzirati da bi pročitao... trik, možeš odabrati QuickBoot meni, možda neka tipka F8-F12.. pa vidjeti koji diskovi su ponuđeni, ako ne vidiš taj disk nema koristi ići u windowse.

-ponekad je dovoljno samo prekopčati na drugi USB port ili drugo računalo (ako je problem s naponon USB porta, kontakti..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 13:27 (ihush).
13 godina
neaktivan
Windowsi ne vide HDD

imam problem koji ne mogu rijesiti ?  sa  hdd seagate barracuda 7200.10 ata 320gb st3320620A. koji je zakljucan ata paswordom,   pokuso sam sa svim mogucim alatima  razbijao  mozak ali bezuspjesno. bios ga vidi ali sistem ne ?  a da ima ga samo u device menageru . bio bih zahvalan do neba kada bi mi neko ponudio rijesenje za ovaj problem unaprijed hvala ...

0 0 hvala 0
16 godina
talson1 kaže...

..zakljucan ata paswordom..

-nema rješenja osim passworda. Pass nije na disku ili BIOSu, pass je u kontroleru HDDa i nema (dostupnih) utilsa za uklanjanje... upravo zbog zaštite podataka.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

znaci ne postoji nikakav software koji bi odkljucao disk ?

13 godina
neaktivan
talson1 kaže...

znaci ne postoji nikakav software koji bi odkljucao disk ?

cim je zakljucan znaci da se neka greska kod njega dogodila ako ga nisi diro ..uglavnom imas mr servis oni u roku tjedan dana dodu po hdd i jos besplatna postarina i sve i drugi tjedan cekaju nalog tj drugi hdd da ti ga poosalju na adresu ko meni ako se tvoj neda sredit ..naravno ako je pod garancijom

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina
Windowsi ne vide HDD

Najviše me zbunjuje to što je radio- i odjednom prestao.

Sigruno si nešta radio, update windowsa ili neki driver.

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Krunoo7 kaže...

Najviše me zbunjuje to što je radio- i odjednom prestao.

Sigruno si nešta radio, update windowsa ili neki driver.

je da zbunjeno ali desi se tako i meni odjednom samo presto radit crko sam od sebe..ima tu tema isti takvi problemi hdd zakljucani

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice