Ugradnja SSD-a u stari laptop, realno ubrzanje?

poruka: 4
|
čitano: 3.780
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ugradnja SSD-a u stari laptop, realno ubrzanje ugr

Imam stariji laptop, HP Pavillion DV7 1130el. Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8400 @ 2.26GHz, 4gb rama, Chipset - NorthbridgeIntel PM45 rev. 07SouthbridgeIntel 82801IM (ICH9-M) rev. 03

Pošto je komp iz 2008. godine a još me dobro služi razmišljam o ugradnji SSD-a pa me interesira koliko bi dobio na ubrzanju sustava i koliko bi se to osjetilo u realnom radu? Na kompu vrtim složenije velike excelice, malo obrađujem fotke i naravno otvoreno je dosta tabova u Opera browseru. Komp ima 4gb rama. Razmišljao sam i o apgredju RAM-a ali pošto imam samo dva memorijska slota koja su puna za nadogradnju na 6-8gb rama trebam barem jedan modul od 4gb koji je skup a rabljenih nema.....

Druga stvar koja me brine je kompatibilnost mog Biosa i chipseta matične ploče sa SSD-om?....Koji kontroleri u SSD-ovima su "najkompatibilniji" sa starijim hardverom. BIOS i chipset sam apdejtao na zadnje verzije (verzije su iz 2012. godine).

Pozdrav i hvala na savjetima!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Već je 100 puta rečeno na raznim temama, ssd ti je najbolja investicija u komp, makar radio i u sata2 modu. Enough said.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

I ja prosli tjedan ubacio, friska instalacija OS'a (iako kloniranje radi sasvim ok)

Stavio 4 gige rama jos na postojecih 4 (razlika....nista)

Ubacio ssd - razlika se vidi odmah :)

ja

0 0 hvala 0
15 godina

U pravu si. Kupio, ugradio, drastična razlika! :) Laptop dobio krila :)

Preporučam svima sa starijim laptopima.

Hvala na savjetima.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice