Problem sa externim USB Hard-om!

poruka: 5
|
čitano: 1.546
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Lijepi pozdrav svima!!!

Imam problem sa externim USB hard-om marke i modela CANYON Portable Hard Disk Drive CN-HDD25. Naime, kad ga spojim na svoj PC ne može ga prepoznati. Kada ga spojim na Laptop onda radi besprijekorno. Imam Windows XP SP3 2009., a matična ploča je GIGABYTE S-Series EP31-DS3L. Provjerio sam u BIOS da li je aktiviran USB 2.0 i sve je kako treba.

Kada spojim običan USB Stick sve radi normalno, al dotični hard jednostavno ne prepoznaje, niti mi daje bilo kakvu informaciju o tome da je nešto spojeno, kao da ga i nisam spojio. USB kabl je original i na sebi ima i dodatni kabl za napajanje hard-a. Kod spajanja, hard radi, al ga PC ne prepoznaje.

Inače nisam baš neki vrhunski informatičar, pa bih zamolio svakog tko mi izađe u susret da mi pomogne, neka mi čim detaljnije pokuša objasniti korake kod objašnjenja za rješavanje problematike.

Iskreno se zahvaljujem!!!!

0 0 hvala 0
16 godina

desni klik misem na moj kompjuter,zatim menage,i zatim disk menagment

dalije tvoj disk tamo prikazan ?

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
RE: Problem sa externim USB Hard-om!

Ako spajaš na prednji USB utor na kućištu, probaj spojiti na stražnji - ja imam takav slučaj; na prednji USB ne mogu spojiti prijenosni hard disk (nema dovoljno struje - HDD pokušava startati, ne uspije i tako ispočetka), dok svi stickovi normalno rade.

KaeR
15 godina
neaktivan

Vidi, stvarno!!! Čovječe, pa to mi nije bilo ni na kraj pameti da bi mogao biti problem. Stvarno, kad ga spojim direkt iza na ploču onda radi normalno.

Puno hvala na pomoći!!!Namigiva

16 godina

-prednji konektori za USB ponekad zbog žica i elektronike u samom čućištu nedaju dovoljno struje za rad diska.

Moguće je i drugi razlog, možda pomogne prekapčanje na druge pin-konektore na MBO (ili opcija green) ili preko jumpera (ili BIOSa) podesiti dodatni napon za front USB.

Naravno, možeš ostati na stražnjim konektorima, ovo je samo (možda) moguće rješenje za prednje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice