Pomoc pri odabiru SSD-a

poruka: 38
|
čitano: 6.259
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Pomoc pri odabiru ssd-a

Znaci odlucia sam prodat wd black-a i kupit si ssd kao sistemski disk ( za storage imam wd greena 2TB) e sad prvo da napomenem da mi jedan prijatelj koji nabavlja hardware za svoju firmu nudi kingston hyper-x.a od 120gb za 1300kn sta je osjetno jeftinije nego u adm-u, a nudi mi i 60gb verziju za 600kn,samo sam vidia sa kingston nema 60gb hyper.x ove nego samo ovakve http://protis.hr/products/details/ssd-sata-iii-60gb-corsair-force-series-3-25-cssdf60gb3abk/49950  pa mi recite kakva je ta serija kingstonovih diskova jer vidim da im read/write brzine nisu bas nesto,e sad znam da je hyper-x od 120gb pila ipo ali mi je malo pre skup pa ako moze recite mi jel mislite da je stvarno vridan para il bi mi preporucili od corsaira / ocz.a itd.. nesto jeftinije, 60gb minimum 80-100 idealno al naravno ispod 1000kn jer cu inace radije hyperx-a uzet,i recite mi jel mogu ocekivat bar 2 godine 24/7 rada prije nego se čelije istroše i da li je pametno ne gasit pagefile jer ga necu stavljat na wd green-a .

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 18:07 (athlon64).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoc pri odabiru ssd-a
Top 5 Drives recommended by Performance
~64GB

Crucial M4
Samsung 830
Corsair Force GT

0 0 hvala 0
15 godina
Pomoc pri odabiru ssd-a

a to mi je skupo za 60gb  http://protis.hr/products/details/ssd-sata-iii-60-gb-corsair-force-series-gt-25-cssdf60gbgtbk/48575  , radije bi uzea normalnog corsair force-a, ali me zanimaju savjeti u vezi kingstona i misljenja u vez ostalih,pogotvo OCZ agility3 koji je jako popularan vidim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoc pri odabiru ssd-a
Da sam na tvom mjestu uzeo bih taj hyperx za tu lovu ali samo sa garancijom.Imaš i vertexa-a 3 u protisu za 800kn.Ispod nebih išao jer su svi ostali sa async memorijom.

0 0 hvala 1
15 godina
Re: Pomoc pri odabiru ssd-a
makaza kaže...
Da sam na tvom mjestu uzeo bih taj hyperx za tu lovu ali samo sa garancijom.Imaš i vertexa-a 3 u protisu za 800kn.Ispod nebih išao jer su svi ostali sa async memorijom.

da,dobijem ga novog sa garancijom, ko iz ducana ne brini, a vertex 3 ima ozbiljan par preformansi ako ne koristim sandybridge, a ja imam phenoma 1055t :/ , sta je async memorija?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 22:44 (athlon64).
17 godina
Pomoc pri odabiru ssd-a

Imam pouzdanu informaciju iz velkog IT ducana u HR da od cca 1000 reklamiranih ssd-ova u godinu dana Intel ima samo jednog na reklamaciji, OCZ drzi vodstvo...

Citanjem sa raznim foruma, za sebe ne bih nista drugo gledao osim Intela.

Truth in engineering.

1 0 hvala 0
15 godina
Batista kaže...

Imam pouzdanu informaciju iz velkog IT ducana u HR da od cca 1000 reklamiranih ssd-ova u godinu dana Intel ima samo jednog na reklamaciji, OCZ drzi vodstvo...

Citanjem sa raznim foruma, za sebe ne bih nista drugo gledao osim Intela.

da ali mi je intel skup, a s obzirom da je kingston intel s drugim pakiranjem mislim da bi  meni ipak bilo pametno izdvojit pare za hyperx-a 120gb kod ovog prijatelja 1300kn novi i garancija, kako se kaze " nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".

14 godina
protjeran

Sto ne uzmes Corsair Force GT.

On je jedan od najboljih SSDova koji ima da se kupe sada.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
14 godina
Ma uzmi HyperX-a od 120gb za 1300kn.Imaš pouzdanost i kvalitetu Intela za manje novca.
Mislim da tu nemaš baš previše za razmišljat
robimarko@gmail.com
15 godina
Vlada011 kaže...

Sto ne uzmes Corsair Force GT.

On je jedan od najboljih SSDova koji ima da se kupe sada.

Naravno da je kad EVGA još nije počela brendirat SSD-ove.

Autoru teme: definitivno HyperX kad ga već imaš po toj cijeni. Nemoj dalje ni razmišljati. Ima i bržih i sve to, ali ako Hypera možeš dobit po toj cijeni a ostale ne onda je Hyper naj izbor.

14 godina
neaktivan
Pomoc pri odabiru SSD-a

Force 3, Vertex 3, Agility 3, sve su to odlicni SSD-ovi

Ofc.

0 0 hvala 0
15 godina
Pomoc pri odabiru SSD-a

ma nista onda izdvojit cu pare za hyperx-a pa sam miran, btw profesor iz inf osim sta mi je reka da sam lud ako ne uzmem hyper x-a mi je reka i da ako napunim cijeli ssd ce se brže trošit celije, tj da bi bilo pametno na hyper x-u 20gb slobodnog ostavit

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pomoc pri odabiru SSD-a

evo mater je odobrila hyperx-a :D, samo u linksa su 2 verzije,jedan s dodatnim bundleom,jedan gol, razlika je 300kn al me zanima reka mi je profa iz inf također da koriste razlicitu memoriju unutra i da je ovaj od 2k kuna brzi???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoc pri odabiru SSD-a

Ma kakav links...kupi u magazin rs-u za 1500kn goli disk(sa njim dobiješ i 3,5" adapter)ubaci da u računalo koje ima win7 i stavi najnoviji firmware,prati ovaj tutorijal od riječi do riječi za instalaciju windowsa i optimizaciju http://www.overclock.net/t/1156654/seans-windows-7-install-guide-optimization-for-ssds-hdds i vozi među najbržim.

Svi hyper x imaju istu memoriju i kontroler a što se tiče ostavljat slobodan prostor mislim da nije loše ali premali je to disk da bi to radio.ZZ

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 22:05 (makaza).
15 godina
makaza kaže...

Ma kakav links...kupi u magazin rs-u za 1500kn goli disk(sa njim dobiješ i 3,5" adapter)ubaci da u računalo koje ima win7 i stavi najnoviji firmware,prati ovaj tutorijal od riječi do riječi za instalaciju windowsa i optimizaciju http://www.overclock.net/t/1156654/seans-windows-7-install-guide-optimization-for-ssds-hdds i vozi među najbržim.

Svi hyper x imaju istu memoriju i kontroler a što se tiče ostavljat slobodan prostor mislim da nije loše ali premali je to disk da bi to radio.ZZ

ne ne krivo ste shvatili,ja nabavljam za 1300kn hyper-a bez bundlea od onog prijatelja,novi s garancijom, u petak ga uzimam :D

15 godina
makaza kaže...

Svi hyper x imaju istu memoriju i kontroler ašto se tiče ostavljat slobodan prostor mislim da nije loše ali premali je to disk da bi to radio.ZZ

Jako loš savjet.

SVAKI SSD sa TRIM-om mora imati određeni dio slobodnog prostora cijelo vrijeme.

I to za 120 gigabajtnu verziju tih 20 giga bi mogao slobodno zaboraviti i držati stalno prazno.

EDIT: pod uvjetom da želite da TRIM radi. A s obzirom da je TRIM vrlo koristan onda želite da TRIM radi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 23:31 (miki1981).
15 godina
miki1981 kaže...
makaza kaže...

Svi hyper x imaju istu memoriju i kontroler ašto se tiče ostavljat slobodan prostor mislim da nije loše ali premali je to disk da bi to radio.ZZ

Jako loš savjet.

SVAKI SSD sa TRIM-om mora imati određeni dio slobodnog prostora cijelo vrijeme.

I to za 120 gigabajtnu verziju tih 20 giga bi mogao slobodno zaboraviti i držati stalno prazno.

EDIT: pod uvjetom da želite da TRIM radi. A s obzirom da je TRIM vrlo koristan onda želite da TRIM radi.

dakle za 120-ku da se držim 20gb praznog jel? da obavezno zelim da trim radi.

16 godina
neaktivan
Pomoc pri odabiru SSD-a

Daj čitaj sve postove pa komentiraj.On je mislio ostaviti unallocated space na ssd-u u veličini od 20gb.Znaći ostane mu 91gb koji opet mora pazit da ne popuni cijelog.

0 0 hvala 0
15 godina
makaza kaže...

Daj čitaj sve postove pa komentiraj.On je mislio ostaviti unallocated space na ssd-u u veličini od 20gb.Znaći ostane mu 91gb koji opet mora pazit da ne popuni cijelog.

cekajte sta onda trebam napravit, formatirat particiju od 120gb i ne koristit 20, ili formatirat tako da mi ostane 20 unlocatted?

14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
makaza kaže...

cekajte sta onda trebam napravit, formatirat particiju od 120gb i ne koristit 20, ili formatirat tako da mi ostane 20 unlocatted?

Podebljano

Ofc.
15 godina
makaza kaže...

Aj molim mi ukaži na to gdje je on spominjao unallocated space da bi ostavio? Čitaj prvo pa onda komentiraj.

15 godina
miki1981 kaže...
makaza kaže...

Aj molim mi ukaži na to gdje je on spominjao unallocated space da bi ostavio? Čitaj prvo pa onda komentiraj.

da lol,niko nije spomenia unlocated space,iako cujem cak da je bolje napravit to sa particijom od 100gb i unlocated spaceom jer onda windowsi znaju da je to za trim ?

15 godina

Ja bi sve formatirao a tih minimalno 20ak giga bi UVIJEK držao prazno.

Tako sam do sad uvijek radio. Čitao sam i ja nešto o unalocated space za trim, ali bilo je tu pono konfliktnih tekstova i mišljenja pa se zato bolje držat onoga što sigurno radi.

Isto tako u zadnje vrijeme možeš čut i da sad možeš punit i cijeli disk, da više ne moraš pazit da ostane dio prazan zbog TRIM-a jer da novi diskovi imaju već određen dio skrivenog prostora kojeg koriste za trim i da korisniku na punu upotrebo ostaje onoliko na koliko je disk i reklamiran. Baš iz te priče je i proizašlo ovo sa nealociranim prostorom za TRIM.

međutim za sad se najbolje kod tvog diska držat toga da koristiš 100 a ostaviš 20 prazno baš UVIJEK.

SVe ovo drugo je za sada samo na nekim diskovima.

15 godina
Pomoc pri odabiru SSD-a

posla sam mail kingstonu, oni ce mi znat rec sta je najbolje :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
miki1981 kaže...

Sve ovo drugo je za sada samo na nekim diskovima.

A ti diskovi su? Moram mjenjat neke djelove računala pa si mislim ubacit jedan SSD "većeg" kapaciteta.

Malo mi vele ostavit 20GB slobodnog prostora na 120GB ukupnog, to je 16,66% ukupnog kapaciteta diska.

Znači ako nabavim 240GB SSD onda 40GB ode na TRIM.

Ako znaš neke marke od tih novih diskova za koje netreba izdvajat slobodan prostor na disku, slobodno ih napiši tako da znam šta ću nabavit. :)

15 godina
Pomoc pri odabiru SSD-a

evo ovo su mi odgovorili iz kingstona sta se tice ostavljanja mjesta za trim:

There’s no quick answer to this! Modern day SSDs do not benefit from leaving some capacity empty or repartitioning the SSD with a reduced partition size due to the internal processes of the SSD controller being more capable of managing valid vs invalid page recycling on a dynamic basis. Most SSDs also have some capacity reserved via over-provisioning to reduce any effect a large number of invalid pages may have on the random write performance and for data merge operations which the recycler/garbage collection service present on the SSD controller will manage during idle / low IO events.
Hope this helps :)

odnosno ovde pogledajte sta su mi napisali

https://www.facebook.com/KingstonTechnologyEurope/posts/312639482104898?notif_t=feed_comment

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Vakaka kaže...
miki1981 kaže...

Sve ovo drugo je za sada samo na nekim diskovima.

A ti diskovi su? Moram mjenjat neke djelove računala pa si mislim ubacit jedan SSD "većeg" kapaciteta.

Malo mi vele ostavit 20GB slobodnog prostora na 120GB ukupnog, to je 16,66% ukupnog kapaciteta diska.

Znači ako nabavim 240GB SSD onda 40GB ode na TRIM.

Ako znaš neke marke od tih novih diskova za koje netreba izdvajat slobodan prostor na disku, slobodno ih napiši tako da znam šta ću nabavit. :)

Npr Crucialov M4, sa FW mislilm od 007 pa na dalje.

Pa C300 sa FW od 006 pa na dalje (s tim da C300 i nije novi).

Recimo za ova dva znam jer sam imao prilike razgovarati sa ljudim iz Cruciala.

Eto vidimo da su autoru teme i za HyperX odgovorili vrlo slično itd. Ali poanta je da je prvi red odgovora bio da na to pitanje nema jednostavnog odgovora, i slijedom toga ja bi za bilo koji SSD koji se kupuje u ovom trenutku, ja bi ostavio 15% minimalno slobodnog prostora.

EDIT: to je samo moje osobno razmišljanje. Moguće da ne treba, ali po onome što sam ja radio sa SSD-ovima, a radio sam puno, i radim i dalje, ja bi sada još uvijek sigurno ostavio taj slobodni prostor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 17:17 (miki1981).
15 godina
Pomoc pri odabiru SSD-a

evo ovo su mi rekli iz kingstona, hyperx mi nece dosegnut max preformanse na asrokici mojoj al cu ga svejedno uzest jer mi je za tu cijenu najisplatljiviji:

Dear Customer, 

Thank you for your e-mail. 

Regarding your query, our R&D would like to point out that with the ASRock 890GX Extreme3 Motherboard, you will probably not reach the maximum performance of the HyperX SSD. In fact, you will likely achieve between 70 and 80% of the stated performance. 

However, our experts also advised that the HyperX SSD is still a good upgrade and a choice in case you want to switch from AMD to Intel. 

We trust that the above information will be of assistance to you. However, should you have further queries do not hesitate to contact us.

Kind regards, 

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 13:51 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Čak i ako ne uspiješ izvući max perfomansi opet je odličan izbor jer ćeš ga kasnije moći iskoristiti i na Intelu i opet ćeš dobiti ogroman boost na perfomansama
robimarko@gmail.com
15 godina
robimarko kaže...
Čak i ako ne uspiješ izvući max perfomansi opet je odličan izbor jer ćeš ga kasnije moći iskoristiti i na Intelu i opet ćeš dobiti ogroman boost na perfomansama

da ali ne namjeravam sve do generacije nakon ivy bridgea radit upgrade( iako nikad se nezna xd) samo nema veze jer 70-80% je jos uvjek jako brzo i za 1300kn necu nac nijedan brži ssd, cak i ako nadem vjerojatno ni on nece radit brze na mojoj ploci, tako da nije to sad do kingstona, bilo koji ssd koji kupim nece radit na vecim brzinama od tih jer mi kontroler nije nesto extra, nema veze :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 14:08 (athlon64).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice