Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.198
|
čitano: 3.292.154
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji SSD?
hoću li puno pogrijesiti ako uzmem jeftiniji v300, koja je razlika, v300 mogu uzet odmah a hyper moram cekati par dana za narudžbu.
16 godina
Koji SSD?

sumnjam da ces razliku osjetiti osim ako bas ne radis sekvencijalno kopiranje vecih datoteka i sl. imao sam v300 i mogu reci da, da ne bi znao jel u mom lapu ocz arc 100 ili kingston v300, sumnjam da bih primjetio razliku (ako se ne radi o prije navedenom kopiranju).

rade pocekaj i uzmi hyper jer kad ces kasnije prodavati, hyper ce drzati malo bolju cijenu.

Steam: charmander2005

0 0 hvala 1
13 godina
Koji SSD?

Kingston V300 240 GB u Linksu je 664 kn, ista cijena i za rate. Mora biti ta velicina zbog OS Xa i virtualki linuxa i windowsa. Imate kakvu drugu preporuku s usporedivim uvjetima?

http://www.links.hr/?naziv=ssd-240-0-gb-kingston-ssdnow-v300-sv300s37a-240g-sata3-mlc-chip-maks-do-450-450-mb-s&option=artikl&id_artikl=051.400.237

0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Koliko sam skužio, ponajbolji 500 gigabajtni SSD je Samsung 850 Pro. Preporuča li netko nešto drugo?

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ja bi ti preporucio jeftiniji 850 evo, jer ima 6GB slc turbo write sto je odlicno, jedan od najbrzih ssd-a pored 1TB modela

ako ti se cita detaljno review klik

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 14:42 (roby27).
16 godina
Koji SSD?

ljudi koji ssd uzeti za oko 1000-1200 kn?

Kakvi su intelovi?

I trebao bi biti oko 250gb

ovaj? SSD 256.0 GB SAMSUNG 850 PRO

Stranice su trenutno nedostupne.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 22:00 (Kill Frenzy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

ako imas toliko novaca mozes 850 pro premda za jos 100-150kn imas 480-512GB modele tipa ultra 2, 850 evo, mx100...

trenutno ti je akcija na sandisk extreme pro 10 god jamstvo

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=SanDisk+Extreme+Pro+240GB+SSD

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 11:32 (roby27).
12 godina
Koji SSD?

trenutno imam samsung pro 128gb al planiram uzeti veci a ovaj prebaciti u laptop. gledam da uzmem  500gb evo, da li cu osjetiti razliku u brzini ili se nece viditi jer gledao sam neke testove i ovaj evo je sporiji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

ljudi koji ssd uzeti za oko 1000-1200 kn?

Kakvi su intelovi?

I trebao bi biti oko 250gb

ovaj? SSD 256.0 GB SAMSUNG 850 PRO

Intelovi su najbolji vjeruj mi

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 20:31 (foka_bez_oka).
16 godina
neaktivan
foka_bez_oka kaže...

Intelovi su najbolji vjeruj mi

...kaze netko tko je na forumu punih 24 sata

mojpismonosa
10 godina
neaktivan
Koji SSD?

i to ima veze jel ?

imao sam samsung i crko mi je nakon 1god, iako je trajala garancija kupio sam novi intel kojemu je garancija dvije godine duza nego samsungu a jednakih su performansa, intel je za 30mb sporiji u brzini pisanja za prilicno istu cijenu ali zato puno sigurniji.

A tih 30mb write brzine se tne primjeti

Zar moras biti na forumu dugo da bi nesto znao ?

Sam si vi lupajte lajkove a iskustvo vam je nula. Jeste osobno usporedili dva ssda ? Naravno, znanje crpimo iz reklama na netu a ne osobnog iskustva

Samsung se kurči brojkama a intel se drzi sigurnosti, u tome je razlika i zato samsung daje manje garancije. Naravno ima i samsung sigurnijih modela ali ti su sporiji od intela

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 21:47 (foka_bez_oka).
Moj PC  
1 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
foka_bez_oka kaže...

i to ima veze jel ?

imao sam samsung i crko mi je nakon 1god, iako je trajala garancija kupio sam novi intel kojemu je garancija dvije godine duza nego samsungu a jednakih su performansa, intel je za 30mb sporiji u brzini pisanja za prilicno istu cijenu ali zato puno sigurniji.

A tih 30mb write brzine se tne primjeti

Zar moras biti na forumu dugo da bi nesto znao ?

Sam si vi lupajte lajkove a iskustvo vam je nula. Jeste osobno usporedili dva ssda ? Naravno, znanje crpimo iz reklama na netu a ne osobnog iskustva

Samsung se kurči brojkama a intel se drzi sigurnosti, u tome je razlika i zato samsung daje manje garancije. Naravno ima i samsung sigurnijih modela ali ti su sporiji od intela

Aha tebi je jedan crknuo i zaključak je da je Intel puno sigurniji? Jesi čuo za statistiku možda?

Inače u "stvarnom životu" teško se primjeti razlika između današnjih najpopularnijih SSD-ova čija se imena vrte ovih zadnjih par stranica.

17 godina
neaktivan
dennocro kaže...

trenutno imam samsung pro 128gb al planiram uzeti veci a ovaj prebaciti u laptop. gledam da uzmem  500gb evo, da li cu osjetiti razliku u brzini ili se nece viditi jer gledao sam neke testove i ovaj evo je sporiji.

Ne brini nije gotovo ništa sporiji, pogotovo u "stvarnom životu".

10 godina
neaktivan
Koji SSD?

a da, to si komentirao, a garanciju nisi

i ne bi ti bilo lose naucit razliku između statistika i reklama

crko je i kolegi s posla samsung i to nakon par mjeseci..

Intel je jedini mislim SSD koji je sposoban nositi se sa iznenadnim nestankom struje uslijed zapisivanja, samsung tu malo malo rikne odma. Meni nije riknuo iz tog razloga

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 1:21 (foka_bez_oka).
Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
foka_bez_oka kaže...

a da, to si komentirao, a garanciju nisi

i ne bi ti bilo lose naucit razliku između statistika i reklama

Intel je jedini mislim SSD koji je sposoban nositi se sa iznenadnim nestankom struje uslijed zapisivanja, samsung tu malo malo rikne odma. Meni nije riknuo iz tog razloga

evo ja sam uzeo intelov ssd upravo zbog garancije od 5 godina i jer mi je tada tlc u samsungu 840 bio sumnjiv

no na stranu to, jel ti imaš neku informaciju da je intel "sposoban nositi se sa iznenadnim nestankom struje uslijed zapisivanja" dok drugi nisu iz nekog konkretnog razloga, dakle morao bi tehnički imati nešto, neki - da ga nazovem - osigurač koji drugi nemaju

i zbog čega eto tebi nije riknuo ssd, a drugima rikava

ako nemaš takvu informaciju, onda su tvoje tvrdnje samo prdež na vjetru

10 godina
neaktivan
Koji SSD?

Zato jer intel ima puno bolji power failure protection od samsunga, a ja nisam programer kontrolera za ssd da bi ti dao tehnički argument. Ali mogu vidjeti da svi serveri i ina poduzeća kojima je bitna stabilnost diska i sigurnost podataka koriste intel dok oni gladni neprimjetnih performansa i željni gigabajta za uložene pare koriste samsung

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 9:03 (foka_bez_oka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
foka_bez_oka kaže...

Uh! Zajebata statistika! 2 komada!!! Čak!!!

Krivo misliš za nestanak struje, hint 840PRO. Da li mozes necime potkrijepiti "...samsung tu malo rikne odma..." ili onako palamudis bez veze?

foka_bez_oka kaže...

Zato jer intel ima puno bolji power failure protection od samsunga, a ja nisam programer kontrolera za ssd da bi ti dao tehnički argument. Ali mogu vidjeti da svi serveri i ina poduzeća kojima je bitna stabilnost diska i sigurnost podataka koriste intel dok oni gladni neprimjetnih performansa i željni gigabajta za uložene pare koriste samsung

Da li ovo isto mozes potkrijepiti nekom statistikom, linkom, tekstom ili onako palamudis bez veze?

Iako! Sumnjiv si mi! Poprilicna kolicina pi2darija u 48h u nekoliko threadova... Sinatra, si to ti???

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
10 godina
neaktivan
Koji SSD?

Da, lakše je nekog cjepidlacit nego sjest i proguglati malo, informirati se, definicija razmaženosti i xretenizma. 

Ako vam se ne sviđaju moje pizdarije nemojte ih citat i kupite si samsung.

ja vam nisam mama da vas vodim za rukice i guglati za vas kad ste već na to navikli

poz

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 9:37 (foka_bez_oka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
foka_bez_oka kaže...

Da, lakše je nekog cjepidlacit nego sjest i proguglati malo, informirati se, definicija razmaženosti i xretenizma. 

Ako vam se ne sviđaju moje pizdarije nemojte ih citat i kupite si samsung.

ja vam nisam mama da vas vodim za rukice i guglati za vas kad ste već na to navikli

poz

A jos je lakse pisati random pi2darije i onda dizati nos k'o uvrijedjena frajla...

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
10 godina
neaktivan
Koji SSD?

Aha, a imaš li ti neki link ili argument da ja pišem pizdarije ?

Iza mojih pizdarija je pokriće barem Google. Šta je tebi pokriće? 

Dvogodišnje iskustvo na forumu ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 9:50 (foka_bez_oka).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
foka_bez_oka kaže...

Aha, a imaš li ti neki link ili argument da ja pišem pizdarije ?

Iza mojih pizdarija je pokriće barem Google. Šta je tebi pokriće? 

Dvogodišnje iskustvo na forumu gdje se pišu svaka pizdarije uvelike ?

Meni je pokriće pozitivno iskustvo sa samsug SSD-ovima. Iduči SSD ako bude imao dobar odnos uloženo/dobiveno biti će ponovno samsung, bez da razbijam glavu oko toga. 

10 godina
neaktivan
Koji SSD?

Drago mi je zbog tebe, do 2013 je samsung bio najgori i najnestabliniji ssd, sad su se popravili ali intel ne budu dostigli nikad. Zato i jesu tako jeftini i isplativi jer ih ne bi niko kupovao. Pogotovo samsung koji je preskupa marka u svemu od monitora do mobitela..

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji SSD?

Kao što rekoh, jako zadovoljan. EVO sam platio 600 kn dok je Intel u to isto vrijeme koštao 900 kn, slabijih performansi. Drugi samsung pro sam platio 300 kn sa desetak sati rada, "polovan" na tržnici. Apsolutno zadovoljan, ni jedan problem već godinama. Tko je što na tržištu mene zaboli, niti u džep niti iz džepa, nemam dionice ni u jednoj od tih firmi. Samsung 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji SSD?

To sto su nesigurniji od intel ne znači da neko samsung neće imati 10 god dok će mu intel možda crknut za dva dana..

ja sam osobno za intel i imam ih 3, za te pare sam mogao dobiti gotovo terabajt samsunga većih performansa ali neka, intel je intel kako u procesorima tako i u svemu- nema im pramca bez obzira na paprenu cijenu.

Što ne znači da je samsung los, najkvalitetniji je nakon intela...

zašto mislite da ja kažem da je on los? Kažem samo da se ne može mjerit s intelom

ssd su još nova i nesavršena tehnologija, ono da samsung malo malo rikne usred nestanka struje nije točno jer rukavaju i inteli ali vrlo rijetko za razliku od samsunga

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 10:15 (foka_bez_oka).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji SSD?

Moji novci određuju tko sa kime može mjeriti. Meni je Intel precjenjen i dok mogu za manje novaca dobiti više Intel nema što tražiti u mom kompu ili bilo tko drugi ako je precjenjen. To ne znači da je Intel loš, dapače odličan je ali ja svoje novce dajem tamo gdje mogu dobiti više. Ostala mjerenja me ne zanimaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
foka_bez_oka kaže...

To sto su nesigurniji od intel ne znači da neko samsung neće imati 10 god dok će mu intel možda crknut za dva dana..

ja sam osobno za intel i imam ih 3, za te pare sam mogao dobiti gotovo terabajt samsunga većih performansa ali neka, intel je intel kako u procesorima tako i u svemu- nema im pramca bez obzira na paprenu cijenu.

Što ne znači da je samsung los, najkvalitetniji je nakon intela...

zašto mislite da ja kažem da je on los? Kažem samo da se ne može mjerit s intelom

ssd su još nova i nesavršena tehnologija, ono da samsung malo malo rikne usred nestanka struje nije točno jer rukavaju i inteli ali vrlo rijetko za razliku od samsunga

u prijevodu htio si reci ja sam intel fanboy  nije to nista novo ima tu fanboya pun forum nisi ti ni prvi ni zadnji   

10 godina
neaktivan
Koji SSD?

Jesam fanboy intela ali imam opravdan razlog za to, nije u imenu već kvaliteti

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 10:40 (foka_bez_oka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
foka_bez_oka kaže...

Jesam fanboy intela ali imam opravdan razlog za to, nije u imenu već kvaliteti

Argument svakog fanboya.

16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Kupio sam jučer Kingston Hyperx Fury i kompjuter mi se preporodio.

Da li treba instalirati kakve drivere ili nešto za ssd?

0 0 hvala 0
17 godina

Trebas samo u BIOS stavit na AHCI a drivere ce ti Windows sami povuc.
Provjeri si disk s AS SSD Benchmark pa ces vidit da li ti je sve OK (lijevo u kutu ti pise ako sve stima).

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice