Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.106
|
čitano: 2.994.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Koji SSD?

Vidio sam, samo me zanimalo ima li sporijih opcija posto ce slabije ici na drugom m.2 slotu,

nista onda, hvala!

Što?
13 godina

Probaj vidjeti onaj koji ima najdužu garanciju, a najjeftiniji je.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2024 18:42 (strong8472).
11 godina

Mozes uzet recimo novi Kingston NV3.

Kovačić
8 godina
Koji SSD?

Ekipa trebam savjet za kupnju externog SSD 512 do 1 TB koji bi mi služio da njega instaliram WIN. 11 na laptop Dell XPS L502x kojem je crko HDD i baterija a s obzirom da je to stariji laptop po godištu i hardveru doduše nije puno korišten a koristio bi ga samo kući mislim da mi je bolji izbor vanjski portabl SSD i instalirati WIN 11pro  na njega pa mogu Windowse koristiti i na drugom laptopu  .

Što predlažete ajmo reć za cijenu neku srednju vrijednost i da nije šrot .

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 20:57 (MUĆAK).

0 0 hvala 0
16 godina

Jesi već probao instalirati Win 11 na eksterni SSD ? Pitam jer sam zadnji put to radio za Win 7 i bilo je puno prčkanja po Registryju da bi na kraju idući update sve to pregazio.

Win 8 i 10 su jedno vrijeme imali Win2Go opciju ali više nemaju pa ostaje kemijanje sa stavljanjem SSDa u kućište (kao interni) na početku instalacije i kasnije dovršavanje na eksternom ili neki dodatni alatić.

Da skratim, ako misliš koristiti samo za taj lap, uzmi neki SATA SSD i ugradi ga u lap (pretpostavljam da tako stari lap ni nema M.2 slot a upitno je i kako bi se njegov BIOS ponašao sa bootanjem sa eksternog).

Za eksterne SSDove vrijedi isto kao i za HDDove, obično je bolje odabrati posebno ladicu (kućište) a posebno SSD, bar znaš što je unutra a kasnije možeš i mijenjati.

9 godina
Koji SSD?

Pozdrav ljudi.

Trazim si zamjenu za HDD pa me zanima sta valja. Razmisljam si uzeti ovaj jer je na popustu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
acmilan2 kaže...

Zadnje sto sam gledao od m.2 SSD-a za 1TB, isticali su se modeli KC3000, SN850x (eventualno SN770 model), P5 Plus da su bili nesto za omjer uloženo-dobiveno. Uz to, 990 Pro sumnjam da ces dobiti do 100€, jedino 990 Evo ili 980 Pro.

Zašto ne probaš jednu stranicu iza pogledati?

Kovačić
5 mjeseci
Jibus kaže...

Pozdrav ljudi.

Trazim si zamjenu za HDD pa me zanima sta valja. Razmisljam si uzeti ovaj jer je na popustu. 

Samsung je uvijek dobar izbor, samo mislim da ti ta alza ne dostavlja u hr.

11 godina
SharkZ kaže...

Samsung je uvijek dobar izbor, samo mislim da ti ta alza ne dostavlja u hr.

više ni Alza.cz ne dostavlja u Hr?

šteta, nekad su bili dosta povoljni i brzo su dolazili paketi

11 godina
60nine kaže...

više ni Alza.cz ne dostavlja u Hr?

šteta, nekad su bili dosta povoljni i brzo su dolazili paketi

em povoljni i brzi, em korektni s povratom i reklamacijama, s besplatnom dostavom iznad određenog iznosa...

dan danas žalim za njima

9 godina
Koji SSD?

Kako vam se čini ovaj Kingston Fury Renegade SSD disk, 1000 GB, 7300/6000 MB/s, PCIe 4.0, 3D TLC, gaming, M.2, NVMe (SFYRS/1000G) za 57.19€?

https://www.mall.hr/ssd-diskovi/kingston-fury-renegade-ssd-disk-1000-gb-7300-6000-mb-s-pcie-4-0-3d-tlc-gaming-m2nvme-sfyrs-1000g- 

Jel to dobar deal?

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
Koji SSD?

Evo stigao mi je SSD sa alza.at (jos u ponedjeljak). Ja zivim u Austriji pa mi nije problem dostave.
Al eto da se nadovezem za SSD posto si mislim jos jedan taj uzet da se osiguram skroz za sljedecih nekoliko godina nasao sam na Amazonu za 145.20 eura.
Sad ne znam kako funkcionira dostava sa Amazona u HR, ali ako je netko zainteresiran neka uzme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
za te novce odlican,imam ga ja god dana i uzeo nedavno u mallu isto ali za 54 e
BBall,Tech,Ink....all the way....
16 godina
Koji SSD?

Trebam neki NVMe od 2TB za staviti u vanjsko kućište i nositi okolo. Sad u tom kućištu koristim Kingston NV2 2TB i to je žestoko smeće koje ide u smeće. Gledam Amazon DE i izbor sam sveo na Crucial T500, Samsung 990 EVO Plus i WD Blue SN580. WD je 98€, Samsung je 135€ i Crucial je 147€. Proučio sam sva tri po netu i Crucial je najbrži, Samsung je Samsung, WD najsporiji i najtopliji ali i dalje brz. Uglavnom sva tri će u vanjskom kućišti raditi debelo ispod svojih mogućnosti, pa ne znam dal ima smisla davati 40-50 eura više za nešto što ide u vanjsko kućište? Mislim da svi imaju 5 godina jamstva. Za WD se piše da znaju mijenjati mem. chipove (?) i kontrolere bez naznake, to radi i Kingston i to mi se ne sviđa jer ne znaš što dobiješ unutra. Koji bi vi odabrali? Hvala.

Edit: uzeo WD.

10 WD Blue SN580 2TB 98€
5 Samsung 990 EVO Plus 2TB 135€
0 Crucial T500 2TB 147€
Deckard
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 11:44 (deckard).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Koji SSD?

jel bi radije izabrali 990evo ili 980pro za istu cijenu?

jesam li negdje procitao da 980pro ima neku tvornicku gresku na odredenoj seriji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Petar hw kaže...

jel bi radije izabrali 990evo ili 980pro za istu cijenu?

jesam li negdje procitao da 980pro ima neku tvornicku gresku na odredenoj seriji?

Koristim dva 980pro od kad postoje. Poslije je bila neka priča o problemima s 980pro ali je išla zakrpa firmwareom. Ja do sad nisam imao nikakvih problema s njima. Pisalo se za 990pro da ima problema kad je bio izašao, pretpostavljam da je to sve skupa već popeglano firmwareima. Ja bih uzeo 980pro ako je cijena stvarno ista ko i 990evo.

Deckard
15 godina

Ja koristim samsung 990 pro sa hladnjakom. Zasad prezadovoljan

3 godine
Koji SSD?
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2024 3:09 (Petar hw).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Koji SSD?

btw dodatno pitanje, kakva je kvarljivost danasnjih ssd-a, jel netko imao ili se susreo sa pokvarenim ssd-om novije generacije? jel ima potrebe za slaganjem raid 1 polja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Petar hw kaže...

jel se isao netko zezati sa ovakvim aftemarket m2 ssd hladnjacima, jel ima stogod poboljsanja ili je same shit sa onim sto se dobije na maticnoj ploci?

Nisam kupio vanjski cooler, već sam kupio SSD m2 s već napravljenim hetsinkom na njemu.

Temperature puno niže nego na drugom koji ima termalnu traku i limić, te hladnjak od matične.

Svakako preporuke..

Ah, sad vidjeh da si skontao , pa naručio.

Ovaj sam kupio, samo je skup kod nas

合氣道
3 godine
Koji SSD?

kakve su vam temperature nvme ssda dok komp nesto radi? kod mene u gamingu dok je cijelo kuciste vruce 990evo doseze 90-95c, nezz jel previse, nisam uocio neko usporavanje/throttlanje? ispod debelog hladnjaka na maticnoj je

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Petar hw kaže...

kakve su vam temperature nvme ssda dok komp nesto radi? kod mene u gamingu dok je cijelo kuciste vruce 990evo doseze 90-95c, nezz jel previse, nisam uocio neko usporavanje/throttlanje? ispod debelog hladnjaka na maticnoj je

cca 43-45max

3 godine
Koji SSD?

?? kako tako malo

to pises za 980/990pro sa stock samsung heatsinkom na njemu? konfiguracija je iz "moj pc"? kako je rijeseno hlađenje unutar kucista i na koliko RPM su ventilatori?

kod mene je u idlu 65-70c, u gamingu 90-95c, sjecam se da je i 970evo isao toliko

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:15 (Petar hw).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Petar hw kaže...

?? kako tako malo

to pises za 980/990pro sa stock samsung heatsinkom na njemu? konfiguracija je iz "moj pc"? kako je rijeseno hlađenje unutar kucista i na koliko RPM su ventilatori?

kod mene je u idlu 65-70c, u gamingu 90-95c, sjecam se da je i 970evo isao toliko

Kod mene je Adata sx8200 postavljen ispod gpu-a tj 3 mjesta su ispod a jedan iznad, no nije to ista kategorija kao taj 9xx, no svakako da je 90+ daleko od normalnog!

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:21 (Boris grozni).
3 godine

To je puno previše čak i za nand koji voli toplinu a da ne govorim za kontroler koji ju ne podnosi, samsung je po meni flop posebno s firmwareima koji su znali raditi probleme i nikad ga ne bih kupio, ima bržih u nekim segmentima a i osjetno hladnijih ssdova 4. generacije... Kod nas je popularan kingstonov kc3000, hladan, pouzdan, vrlo brz, često na akciji jeftin, imam ih dva komada i potpuno sam zadovoljan njima, također je brži i od SEAGATE FireCuda 530 koji je preskup i izvikan a kojeg također imam u kućištu, kc3000 je way to go, imo... terabaytni mi je u kućištu četvrtu godinu od kojih je dvije bio sistemski kada ga je zamjenio 2 terabajtni bez ikakvih problema pod hladnjakom matične ploče.

Temperatura očitana pred kraj benča, tempa se u kingstonovom utilityu refreša samo on demand, dakle full load, ventovi kućišta vezani za cpu koji idla dakle na minimumu, benč radi dok pišem poruku, otvoren ff, otvoren snagit, gluposti u pozadini itd., ne baš idealni uvjeti za benč pa rezultat sigurno može i bolje.

Edit: Sorry, mislio sam da pričaš za 980/990 ssd, ovaj koji imaš je dramless i nenormalno vruć, pogledaj je li termalni pad hladnjaka matične dobro nasjeo na čipove ssda, imam osjećaj da nije jer temperatura je nenormalna, možda nisi dobro zašrafio ili slično a moguće da je i pretanak termalni pa ukoliko jest a vidjet ćeš po tragovima čipova na njemu, ukoliko ih nema možda da dokupiš samo deblji pad koji će fino sjesti na ssd i odnositi toplinu kako spada.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:40 (notloB).
16 godina
Koji SSD?

Koji nvme od 1tb za sistem i igrice? Budzet je nekih 70 eura

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
DangerousB kaže...

Preporučio bih ti da se protegneš za još 20€ i kupiš ssd četvrte generacije s ddrom za sistemski disk a ne dramless, nažalost zakasnio si, za black friday ih je bilo po 70 a sada su 90€, ovdje ili ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:36 (notloB).
16 godina
notloB kaže...
DangerousB kaže...

Preporučio bih ti da se protegneš za još 20€ i kupiš ssd četvrte generacije s ddrom za sistemski disk a ne dramless, nažalost zakasnio si, za black friday ih je bilo po 70 a sada su 90€, ovdje ili ovdje.

Kako se cini ovaj nv3? Takodje od kingstona?

3 godine
DangerousB kaže...
notloB kaže...
DangerousB kaže...

To ti je dramless ssd i dobar je za storage, ne bih ga koristio kao sistemski disk. Tek sada vidim da imaš b450 čipset koji podržava samo gen3 ssdove, pcie gen3. tako da bi ti i jedan i drugi pali na gen3 brzine, u svakom slučaju ssd s ddrom, 20€ više i nije neki izdatak a brzi dodatni cache u obliku brzog rama bi trebao osjetiti i u svakodnevnom radu a i općenito diskovi koje sam preporučio iznad su brži od nv3 i bilo kojeg dramless ssda.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:04 (notloB).
16 godina
notloB kaže...
DangerousB kaže...
notloB kaže...
DangerousB kaže...

To ti je dramless ssd i dobar je za storage, ne bih ga koristio kao sistemski disk. Tek sada vidim da imaš b450 čipset koji podržava samo gen3 ssdove, pcie gen3. tako da bi ti i jedan i drugi pali na gen3 brzine, u svakom slučaju ssd s ddrom.

Uskoro cu raditi i nadogradnju maticne.... ali hvala onda cu ici na kc3000

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice