Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.081
|
čitano: 2.970.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Koji SSD?

Vidio sam, samo me zanimalo ima li sporijih opcija posto ce slabije ici na drugom m.2 slotu,

nista onda, hvala!

Što?
13 godina

Probaj vidjeti onaj koji ima najdužu garanciju, a najjeftiniji je.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2024 18:42 (strong8472).
11 godina

Mozes uzet recimo novi Kingston NV3.

Kovačić
8 godina
Koji SSD?

Ekipa trebam savjet za kupnju externog SSD 512 do 1 TB koji bi mi služio da njega instaliram WIN. 11 na laptop Dell XPS L502x kojem je crko HDD i baterija a s obzirom da je to stariji laptop po godištu i hardveru doduše nije puno korišten a koristio bi ga samo kući mislim da mi je bolji izbor vanjski portabl SSD i instalirati WIN 11pro  na njega pa mogu Windowse koristiti i na drugom laptopu  .

Što predlažete ajmo reć za cijenu neku srednju vrijednost i da nije šrot .

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 20:57 (MUĆAK).

0 0 hvala 0
16 godina

Jesi već probao instalirati Win 11 na eksterni SSD ? Pitam jer sam zadnji put to radio za Win 7 i bilo je puno prčkanja po Registryju da bi na kraju idući update sve to pregazio.

Win 8 i 10 su jedno vrijeme imali Win2Go opciju ali više nemaju pa ostaje kemijanje sa stavljanjem SSDa u kućište (kao interni) na početku instalacije i kasnije dovršavanje na eksternom ili neki dodatni alatić.

Da skratim, ako misliš koristiti samo za taj lap, uzmi neki SATA SSD i ugradi ga u lap (pretpostavljam da tako stari lap ni nema M.2 slot a upitno je i kako bi se njegov BIOS ponašao sa bootanjem sa eksternog).

Za eksterne SSDove vrijedi isto kao i za HDDove, obično je bolje odabrati posebno ladicu (kućište) a posebno SSD, bar znaš što je unutra a kasnije možeš i mijenjati.

9 godina
Koji SSD?

Pozdrav ljudi.

Trazim si zamjenu za HDD pa me zanima sta valja. Razmisljam si uzeti ovaj jer je na popustu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
acmilan2 kaže...

Zadnje sto sam gledao od m.2 SSD-a za 1TB, isticali su se modeli KC3000, SN850x (eventualno SN770 model), P5 Plus da su bili nesto za omjer uloženo-dobiveno. Uz to, 990 Pro sumnjam da ces dobiti do 100€, jedino 990 Evo ili 980 Pro.

Zašto ne probaš jednu stranicu iza pogledati?

Kovačić
4 mjeseca
Jibus kaže...

Pozdrav ljudi.

Trazim si zamjenu za HDD pa me zanima sta valja. Razmisljam si uzeti ovaj jer je na popustu. 

Samsung je uvijek dobar izbor, samo mislim da ti ta alza ne dostavlja u hr.

11 godina
SharkZ kaže...

Samsung je uvijek dobar izbor, samo mislim da ti ta alza ne dostavlja u hr.

više ni Alza.cz ne dostavlja u Hr?

šteta, nekad su bili dosta povoljni i brzo su dolazili paketi

11 godina
60nine kaže...

više ni Alza.cz ne dostavlja u Hr?

šteta, nekad su bili dosta povoljni i brzo su dolazili paketi

em povoljni i brzi, em korektni s povratom i reklamacijama, s besplatnom dostavom iznad određenog iznosa...

dan danas žalim za njima

9 godina
Koji SSD?

Kako vam se čini ovaj Kingston Fury Renegade SSD disk, 1000 GB, 7300/6000 MB/s, PCIe 4.0, 3D TLC, gaming, M.2, NVMe (SFYRS/1000G) za 57.19€?

https://www.mall.hr/ssd-diskovi/kingston-fury-renegade-ssd-disk-1000-gb-7300-6000-mb-s-pcie-4-0-3d-tlc-gaming-m2nvme-sfyrs-1000g- 

Jel to dobar deal?

Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice