Imation Appolo 160 Gb problem

poruka: 12
|
čitano: 1.788
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako.. Imam taj Imation Appolo od 160 Gb.. dobio ga za 1kn od t-coma.. sad... kad sam ga dobio prije par mjeseci radio je normalno.. bio je relativno brz u prebacivanju podataka.. sad se jako usporio.. neznam kolika bi mu trebala biti brzina ali sad mi u HD Tune-u pokazuje Transfer Rate 0.9 MB/sec.. jel imao tko kakvih slicnih problema i dali netko zna zasto se usporio i kako da bude brz kao nekada! Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2009 0:22 (gothfr34k).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ispušta li čudne zvukove? Pokušaj na drugom kompu. Možda ti nešto nije u redu s driverima pa ti USB radi kao 1.1. Je li imaš USB stick, da li je na njemu isti problem?

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina

ma nema cudnih zvukova... a mozda je sa driverima.. daj mi reci kako da provjerim dali mi usb radi kao 1.1 ili kao 2.0..?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj stavit neki USB stick...pa napiši na koliko radi...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Imation Appolo 160 Gb problem

Pogledaj u Device Manager da li imaš nekakvih uskličnika pod USB controllers, mada sumnjam.

Kad ubaciš stick trebalo bi ti pisati neešto tipa: High speed usb device plugged in to a slow speed port što bi značilo

da ti USB radi na staroj verziji 1.0 tj. 12 Mbit/s.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
17 godina

Nema nikakvih usklicnika u Device Manageru... ali izgleda da je problem sa usb-om.. kad ga ustekam pise: This USB device can preform faster if you connect it to a Hi-speed USB 2.0 port... 

Kak to nisam do sad primjetio.. :S

Znaci problem je u driverima za usb? kako da to rijesim..?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, USB portovi na MBO ti ne podržavaju brzinu USB 2.0!  Koju matičnu imaš? Ako je neka starija onda nije čudno?

Ali opet ako ti USB na toj matičnoj podržava USB 2.0 i ako imaš Win XP SP2 onda ne bi trebao imati problema...

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
17 godina

Maticna mi je Asus A8N-SLI Deluxe... nevjerujem da je toliko stara da nebi podrzavala USB 2.0.. I imam Win XP SP3... neznam u cemu bi jos mogao bit problem..

17 godina
neaktivan

Možda imaš opciju u BIOSU za  podešavanje brzine USB-a? Možda je u tom problem?

Osim toga našao sam na jedan post s jednog drugog foruma:

I've had this problem, but running XP.
When looking around it seemed to be a nvidia/board isue rather than a OS problem. Most boards use the VIA USB controller chip integrated on the board so its a non issue, but not some nvidia boards(my A8N-SLI Deluxe). Unfortunately, they also don't provide the drivers for it and rely on your OS.
Reinstalling XP with a sp3 seemed to fix it for me.

I za kraj:

Something to consider: if you have a USB 1.0 device
using the USB subsystem, all USB devices will operate
at that speed even if all USB ports are 2.0 (480 Mb/sec).

Nadam se da engleski nije problem.

17 godina

bio sam u biosu sad.. i nasao sam opciju usb 2.0 i bilo je na disable... sad sam stavio na enable... i opet isto.. opet pokazuje da nije spojen na 2.0..

znaci jednino rjesenje je da reinstaliram windowse i sp3? :S

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nakon toga kada si ušao u Windowse jesu li ti se instalirali driveri za USB 2.0?

Šta kaže device manager za USB controllers ?

Probaj ih sve uninstall pa restartiraj komp.

17 godina

a evo radi.. jeej.. :D u HD-Tuneu mu je max transfer rate 29.2 MB/sec...

U device maneger-u sam deinstalirao drivere za usb mass storage.. i onda prikljucio disk.. scan for hardware changes... i eto.. radi ko novi.. Smijeh

Hvala na pomoci.. :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice