2.5" disk i 3.0 USB ladica

poruka: 14
|
čitano: 8.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz

Imam jedan mali problemcic

Dvoumim se između gotovog rijesenja wd my passport elite ili neke kombinacije sa wd scorpio black i ICY box 3.0 ladice?

Pretpostavljam da s ovom drugom kombinacijom dobijem dosta na brzini pri prijenosu podataka sa i na disk?

Da li ce disk raditi u ovoj ladici i da li ce se previse grijati pošto nema nikakav hladnjak?

Ili je bolje ici na gotovo rijesenje?

Svi prijedlozi nekog druga diska (minimalno 500GB) i/ili 3.0 ladice su dobrodosli Cool

Unaprijed zahvaljujem

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 1:04 (simeparanoja).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

28 čitanja i nitko nikakav prijedlog niti savjet Mršti se

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa bolje uzmi scorpio black i stavi ga drito u komp kao sta si mislio staviti  wd my passport elite jer ce ti lijepse izgledati a  ako kupis ladicu za nju trebas jos i struju i imas dosta kablova oko toga...a brzina ti ovisi samo o brzini harda jer ladicu ako spojis preko s-ata kabla ide kao da si spojio drito na hard nista se ne mjenja..a ako ide preko usb3.0 to neznam jel se vide kakve razlike u brzini 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 2.5" disk i 3.0 USB ladica
brakus64 kaže...

pa bolje uzmi scorpio black i stavi ga drito u komp kao sta si mislio staviti  wd my passport elite jer ce ti lijepse izgledati a  ako kupis ladicu za nju trebas jos i struju i imas dosta kablova oko toga...a brzina ti ovisi samo o brzini harda jer ladicu ako spojis preko s-ata kabla ide kao da si spojio drito na hard nista se ne mjenja..a ako ide preko usb3.0 to neznam jel se vide kakve razlike u brzini 

ček ček pa nisam rekao da cu spoajati ga u komp nego u ladicu sa USB 3.0 da mi sluzi kao eksterni disk. 

zar za eksternu ladicu od 2.5" treba napajanje? pa on se napaja preko USB-a zar ne?

Ne kuzim sta si s ovim htio reci "a brzina ti ovisi samo o brzini harda jer ladicu ako spojis preko s-ata kabla ide kao da si spojio drito na hard nista se ne mjenja" jer scorpio black se vrti na 7200 i ima 16MB cachea dok ovaj vec slozeni se vrti na 5400 i ima 8MB cachea

15 godina
neaktivan

ova tvoja ladica ide preko usb-a i tu dobiva napajanje a ove druge imaju svoje napajanje..brzina prijenosa podataka ti samo ovisi o brzini koju ti hard daje pri pisanju i citanju..nije bitno kak je spojen jel preko ladice ili drito u kompu....bolje uzmi taj 7220 rpm i 16 mb chache 

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ima još tko kakav prijedlog ili je ovo ok sa ladicom i scorpiom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

WD eksterni disk je ljepse rjeenje, ali WDC scorpio black + custom ladica je efikasnije rješenje  (u pogledu brzine diska).

e da, ako kupis gotovi disk ond ane mozes naknadno nista mijenjati, a ako uzmes samo ladicu uvijek si mozes disk zamijeniti (hint.. u prvom kvartalu 2011 izlazi hitachi od 750GB na 7200!!!!!? -> to si odmah stavljam u lap

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 9:35 (sasa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sasa kaže...

WD eksterni disk je ljepse rjeenje, ali WDC scorpio black + custom ladica je efikasnije rješenje  (u pogledu brzine diska).

e da, ako kupis gotovi disk ond ane mozes naknadno nista mijenjati, a ako uzmes samo ladicu uvijek si mozes disk zamijeniti (hint.. u prvom kvartalu 2011 izlazi hitachi od 750GB na 7200!!!!!? -> to si odmah stavljam u lap

A on bi trebao biti bolji od WD-a? ili?

Ma zbog te fleksibilnosti sa diskom sam i mislio uzeti ovako odvojeno a ne gotovo rijesenje.

Da li je onda ova ladica ok ili postoji nesto bolje za ok cijenu?

16 godina
neaktivan

negdje sam pročitao da akos tavim scorpio black u ladicu, da se nece vrtiti na 7200 jer ne moze dobiti dovoljno napona preko USB-a.

Da li je to tocno?

Ako je to istina da li onda mozda uzeti scorpio blue?

Da li se isplati ovo uzeti sa ladicom ili mozda wd my passport

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vrtit će se na svojoj brzini ,bez problema. Samo bi bilo dobro imati Y kabel ,da imaš stabilan napon.

Kaj se tiče modela ,za vanjski disk ti uopće nije potreban Black model.

Black modeli su dobri za internu upotrebu zbog svoje brzine ,ali to na externom disku nećeš ni primjetiti.

Druga stvar - za kaj ti treba vanjski disk? Ako je prvenstvena namjena backup ,onda bi bilo bolje nabavati 3.5 hdd i ladicu za njega ,ili neki gotovi externi hdd.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 17:22 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Vrtit će se na svojoj brzini ,bez problema. Samo bi bilo dobro imati Y kabel ,da imaš stabilan napon.

Kaj se tiče modela ,za vanjski disk ti uopće nije potreban Black model. Black modeli su dobri za internu upotrebu zbog svoje brzine ,ali to na externom disku nećeš ni primjetiti.

Druga stvar - za kaj ti treba vanjski disk? Ako je prvenstvena namjena backup ,onda bi bilo bolje nabavati 3.5 hdd i ladicu za njega ,ili neki gotovi externi hdd.

imam za backup jedan eksterni 3.5" vec

ovaj mi je prvenstveno za nosit, na posao s posla stvari da ne moram laptop nositi

Imao sam Maxtor-a one otuch mini, kojeg sam dao bratu, bio je uzasno spor pri prijenosu podataka (imao je ovaj Y kabel)

Bitno mi je da je prijenos podataka brz, 500GB, i ako moze sa USB 3.0 (imam ga na maticnoj pa zasto ne iskoristiti a i ne mislim ga dugo mijenjati)

Vido sam ovaj WD-ov passport kod kolege i nije los, samo mislim se da li je bolje slagati sa blue-om i ladicom nekom?

Svi prijedlozi dobrodosli {#}

16 godina
neaktivan

Ako ti je WD na ''prvom mjestu'' ,evo 3 gotova (ne računaj 320 gb) - KLIK

16 godina
neaktivan

ma nije da mi je na prvom mjestu nego koliko vidim po netu a imam 2 u kompu, pouzdani su

Bitna mi je brzina prijenosa.

Mislio sam uzeti ovaj wd my passport ali ne znam koliko je brz? da li ima brzi za slicne pare?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 17:43 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svi WD 2,5' diskovi su tu negdje s brzinom ,jel se svi vrte na 5400 o/m. Zato je za brzinu bolje uzeti neki 3,5' ,ali oni svi imaju vanjsko napajanje!

I tu je onda bolje sam složiti hdd i vanjsko kućište ,a kaj i koje komponente ovisi najviše o tvom novčaniku! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 18:29 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice