Tajne, kvarovi i popravak televizora! izdvojena tema

poruka: 1.743
|
čitano: 2.032.691
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Tajne, kvarovi i popravak televizora!

E ovako. Pregorilo mi je 4 ledice na LG 32ln5400 tv-u. Pošto je popravak potpuno neisplativ a ja volim isprobavati nove stvari nabavio sam par komada zamjenskih led-ica sa ebay-a baš za taj model.

E sad kad ja to sve zalemim i testiram javlja mi se kratki spoj. Pošto nemam onu zračnu lemilicu na vrući zrak i pastu za lemljenje morao sam lemiti onako na "divlje", znači nisam direktno lemio ledicu na njeno mjesto već žicu za vod i onda na ledicu. Nezz jel sam možda zalemio za krivi vod.

Nisam baš profić što se strujnih krugova tiče pa ako netko zna nešto više u čemu je problem bio bi mu zahvalan (iako mi se čini da sam sve napravio kako treba).

Evo par slika da dočaram situaciju :)

cjelovito ilustrirana povijest ničega
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.5.2017 20:06 (Shangri La).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dobro si zalemio, možda si zbrkao + i - na zamjenskoj ledici?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Tajne, kvarovi i popravak televizora!
Pzdrav imam problema sa vivax led tv kad ga upalim led lapica reagira na zeleno kao da je upaljen a displey ne reagira. Imali lijeka

0 0 hvala 0
16 godina

Vivax led TV, samo lampica svijetli, napona ima na pločama, čip od matične je topao, na daljiski ne reagira, kao ni na dugme za paljenje.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav!

Prije par dana počela se kvariti slika na Philips LCD TV-u (model 26PFL3403D/10 kupljen 2009. g). Distorzija slike (horizontalne crte, na trenutke potpuno crn ekran) se javlja otprilike 15-ak min nakon paljenja. Zanimljivo je da pomicanje/drmanje TV-a utječe na sliku (na trenutke se popravi ili pogorša). Nakon otvaranja i pregledavanja unutrašnjosti, prvo je primjećeno da se izolacija tankih žica T-con (LVDS) kabela odmah pri konektoru na strani koja se spaja s T-con modulom potpuno izmrvila tako da su žičice ogoljene. Na drugoj strani kabela kod konektora koji se spaja u matičnu ploču nema takvog problema. Dodatno je uočljiv i potamnjeli dio na stražnjoj strani matične ploče. Pretpostavljam da je sve navedeno rezultat pregrijavanja. Čuo sam i od drugih osoba da neki stariji Phiilips LCD modeli imaju taj problem.

Možda bi još bilo korisno spomenuti da je prisutan, i sada već gotovo konstantan (s vremenom se pogoršao), problem sa paljenjem televizije preko daljinskog upravljača, a ponekad se ne može upaliti niti preko tipki na njemu samom.

Trenutno sam u potrazi za zamjenskim T-con kabelom, a kako je to za sad bezuspješno sve mi se više čini da će preostati jedino DIY opcija.

Općenito, planirao sam prvo pokušati sa zamjenom/popravkom kabela i vidjeti bi li se, i do koje mjere, situacija poboljšala, mada me potamnjela matična zabrinjava jer ne znam je li u potpunosti ispravna. Online nisam uspio pronaći da se prodaje takav kabel zasebno, ali zato na e-bayu netko iz UK prodaje polovnu matičnu + kabel za cca 60 funti.

Molio bih nekoga s iskustvom za konstruktivan savjet što učiniti. Unaprijed zahvaljujem.

Slike su u prilogu. T-con kabel nemam trenutno kod sebe pa ga nisam u mogućnosti fotografirati. U prilogu je identičan takav, samo što su u mom slučaju u crveno označenom kvadratu žičice ogoljene.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Zdravo svima. Imam jedno pitanje. Imam LCD tv 32 inc Panasonic, veceras mi se samo odjednom malo zamutila slika i imaju neke linije po ekranu... Pa da li bi neko znao odgovor kako da se to popravi..
PS. Da nije mozda zbog prasine?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Pozdrav,
Imam slican problem na svom tv-u,nekad horizontalno zamucenje jedne trecine,nekad dvije trecine ekrana,a nekad kad ga upalim bude slika 10 sec vrhunska i onda odma sve crno... Odnio u rtv servis,reko majstor greska u ekranu,popravak 3000 kn... Sad me zanima jesi uspio rijesit problem ili...
Hvala
9 godina
neaktivan

Moguće je da vam obojici samo nije dobar spoj na konektoru od ekrana.

Trebalo bi preštekati kabel na obje strane i vidjeti jel se kaj mijenja.

Ako da, onda fino očistiti konektore, stisnuti ih kak spada (bez pretjerivanja jer lako puknu) i onda zalijepiti komad trake preko njih da ih bolje drži.

Kruha i igala...

0 0 hvala 0
17 godina

Gdje mogu u Hrvatskoj nabaviti T-CON board 06A22-1B T370HWO2 V0 T370HW02 V0 za Samsung LE37M87BD?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,moželi mi neko reći šta bi to moglo da bude.... LCD Tv marke VOX star nekih možda 5god, od prošle godine kada dođe leto i kada su visoke temperature,neće da radi ton. Tako sad i ove, prošle godine su zvučnici radili uz ventilator a ove nece ni tako. Jel imao neko sličan ili isti problem?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.6.2017 21:20 (X-tina983).

0 0 hvala 0
14 godina
X-tina983 kaže...

Pozdrav ljudi,moželi mi neko reći šta bi to moglo da bude.... LCD Tv marke VOX star nekih možda 5god, od prošle godine kada dođe leto i kada su visoke temperature,neće da radi ton. Tako sad i ove, prošle godine su zvučnici radili uz ventilator a ove nece ni tako. Jel imao neko sličan ili isti problem?

Ja imam stari Grundig Monaco i imam isti problem, kad se jako zagrije (ljeti brže, zimi rijetko , samo ako jako zagrijem prostoriju) zvuk poćne cvrčati kao meso na tavici    Taj tv sam dobio pa je netko već u njega ugradio ventilator ali očito ne pomaže dovoljno. Moje rješenje je smanjiti zvuk na tvu, a pošto slika i zvuk idu iz receivera jer ovaj tv nema u sebi receiver onda sam zvuk iz receivera spojio na hi-fi liniju.

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D https://dariodrvodelic.wordpress.com/ https://www.flickr.com/photos/95774435@N02/?hide_photostream_welcome=1
13 godina
neaktivan
Pozz, prije par dana se na telki u donjem lijevom kutu nkj desilo sa bojom, tj umjesto bijele vuce na ljubicastu. Nznm da li je moguce da je problem zbog woofera od soundbara ili ps4?? Radi se u 2g starom LCD-u, Samsung 48H6670
Lp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Pozdrav narode.
Imam led Fox tv na kome je nesto crklo, elem tv ima zvuk ali ne i sliku(crn ekran), to mi se bukvalno isto desilo pre 2 meseca, pa sad interesuje me da li neko zna koji bi to deo mogao da ode da probam sam da ga popravim da ne bacam pare opet kod majstora(a nije bila jeftina popravka)
Ili ako je imao neko slican problem pa da mi kaze da l' mi se isplati da ga popravljam ili da kupujem nov tv?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Osvjetli ekran nekom jakom lampom dok televizor radi.

Ako vidiš sliku znači da je krepalo pozadinsko osvjetljenje ili driver od tog osvjetljenja.

To se relativno lako popravi ako imaš od kud izvaditi ledice, a ako je driver pokvaren spojiš ledice da rade stalno na istoj jakosti, bez regulacije.

Ledice su vjerovatno u 3030 izvedbi, a ako promijeniš samo one koje su pokvarene ne budeš imao jednoliku osvjetljenost ekrana.

Ja sam jednom prilikom stavljao 3014 po žurnom postupku na jedan tv i premda nije bila razlika u boji svjetlosti, jasno su se vidjele razlike u intenzitetu svjetla.

Naravno zato kaj sam koristio ledice iz jednog drugog tv-a koje su isto bile namjenjene za tu ulogu.

Općenito su to neke hladno bijele ledice.

Šansa da dobiješ ravnomjerno i jednako osvjetljenje nakon takve modifikacije bez promjene svih ledica istima su ravno nula.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2017 0:02 (fer-de-lance).
8 godina
neaktivan
Sad sam proverio tv sa jakim osvetljenjem i sijalice su crkle. Videcu sta mogu da uradim samo da otvorim tv da vidim sta, gde i kako ide.
Hvala na pomoci!
16 godina

Kako provjeriti pozadinsko led osvjetljenje, izvadio sam led trake van i sad bih trebao provjeriti koje ne rade, evo i slike. Ako budem nabavljao kompletne trake trake, mogu li univerzalne ili moram baš ovakve?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Najlakše ih je isprobati na ispravljač, broj ledica X 3V, tu će ih biti kojih 7 ledica tako da isprobaš sa 21V.

Možeš i ledicu po ledicu probavat sa 3V, recimo uzmeš dvije baterije i onda spajaš + i - nakon svake ledice (sve su spojene u seriju, a ovaj lak gore možeš ostrugati.

Za univerzalne trake još nisam čuo, svaki panel ima drugačije trake i drugačiji raspored/broj ledica.

Ako ćeš išta kupovati, jako pazi da kupiš baš nove trake (na netu ima polovnih koje su već "načete" i odradile dosta), a i ako želiš dugotrajnije riješenje onda ti trebaju sve tri nove trake.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ili ako imaš multimetar i ledice su na 3V, staviš multimetar na područje najmanje ohma (obično 200) i plus na plus, minus na minus.

Ledica bude slabo svjetlila ako je ispravna.

Kruha i igala...

0 0 hvala 0
16 godina

Na multimetar ne svijetle, nego daju otpor preko 100 oma. Evo ipak neke svijetle na 3V bateriju. Nego imaju onu plastičnu leću preko, pa je moram skidat. Mogu li staviti obične led , kao na baterijskoj led svjetiljci ili moram naručiti original tri trake za 50 dolara?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 23:20 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Aha, ovisi to dosta o multimetru.

Nego, u kontra smjeru bi morale biti beskončano ohma.

Provjeri tak.

Kruha i igala...

0 0 hvala 0
16 godina

Uredio sam post iznad (boldano), pa što kažete na to. Inače nije problem rastaviti lcd panel, bar ovaj od 32", samo još da skužim ove ledice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da, te kaj svjetle na 3V su ispravne.

Cijele trakice se ne isplati kupovat.

Kupi 100 novih ledica za led telke ( baš ih furaju pod tim nazivom, da znaš da je ta ista boja svjetlosti) i zamijeni sve, samo prije odmjeri dimenzije pomičnim mjerilom, npr 3x3 mm ledica je oznake 3030, 3x1,4 je 3014 itd.).

I provjeri jel driver radi kak spada.

Kruha i igala...
14 godina
neaktivan

pozz

imam problem sa plazmom Panasonic TX-P42U20E,od prije dva-tri dana mi se pojavila zelenkasto crvena crta po visini ekrana.Crta se povremeno izgubi ili pojavi neovisno o vremenu rada tv-a.Nekada se javi kod uključivanja,nekada nakon nekog vremena,ima li tko iskustva.Prvo sam pomislio na pregrijavanju nekih komponenti(sklonost plazme da stvara veliku toplinu+ove vrućine),ali evo sad radi preko sat i crte nema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2017 12:13 (1Bleki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
16.6. Kupio sam ue40ku6402 16.6 jučer mi je netko provalio u vikendicu u tih 2 sata kad nisam bio kod kuće. Od stvar uzeli su hp8 tablet i ps4 pro policija je bila međutim govnari su imali rukavice. Televizor su krenuli nositi no on im se osmaknuo i udario donjim desnim uglom i prilikom toga puklo je kućište i razbio se ekran.(čak su i daljinski uzeli) Svijet medija me je hladno otprašio i poslao me je na samsung servis. Oni su rekli da će mi se javiti. Zanima me isplati li se to popraviti i koja bi bila cijena.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
1Bleki kaže...

pozz.....

Vrlo vjerovatno jedan od flat kabela koji vodi od glavne ploče do Xl ili Xr modula.

Obično se na plazmama poklopci od tih flat kabela (ZIF konektori) pretvore skoro u prašinu od ogromne topline.

Vrlo vjerovatno da je tako, a ako imaš sreće može se otvoriti i probati odštekati flat kabele, očistiti dobro sve kontakte i ponovno uštekat pa zalijepit još s gornje strane nekom trakom koja dobro drži na visokoj temperaturi.

Yunfy-man kaže...
16.6. Kupio sam ue40ku6402.....

99% da ti se ne isplati.

Ali, raspitaj se, možda se varam.

Kruha i igala...
17 godina
Čuo sam se s mr servisom. Kažu ovako kučište bi rješili u garanciji, a ekran je 2500 kn. Mislim ga poslati na servis jer novi sam platio 4100. Još moram pitati koliko bi daljinski koštao.
14 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...
1Bleki kaže...

pozz.....

Vrlo vjerovatno jedan od flat kabela koji vodi od glavne ploče do Xl ili Xr modula.

Obično se na plazmama poklopci od tih flat kabela (ZIF konektori) pretvore skoro u prašinu od ogromne topline.

Vrlo vjerovatno da je tako, a ako imaš sreće može se otvoriti i probati odštekati flat kabele, očistiti dobro sve kontakte i ponovno uštekat pa zalijepit još s gornje strane nekom trakom koja dobro drži na visokoj temperaturi.

thx na odgovoru otvorit ću ga pa ću pogledati
14 godina
neaktivan
1Bleki kaže...
fer-de-lance kaže...
1Bleki kaže...

pozz.....

thx na odgovoru otvorit ću ga pa ću pogledati

otvorio tv pregledao sve spojeve sa flat kablovima,ništa opet se javlja crta i to random bez nekih pravila.Svejedno hvala na pomoći,kad mi dop.... ići će na servis.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 10:10 (1Bleki).
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam jedan Vivax televizor koji se danas poceo cudno ponasati. Poceo je bljeskati poput flurescentnih cijevi, a tako se i cuje. Nakon nekoliko minuta slika u potpunosti nestane. Gasenje i paljenje ga "popravi" na nekoliko minuta. Isto je na svim ulazima i unutar menija.

Je li problem lako rjesiv ili da nabavim novi tv?

Hvala

http://luka-ivankovic.from.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

taj kvar ako se radi o biko kom modelu lct tv onda je kvar ploca koja se zove inverter a kod led tv a itsta greska tada neradi jedna led dioda ili vise njih

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice