Problem s novim LCD-om

poruka: 29
|
čitano: 9.589
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Problem s novim LCD-om

kupili smo novi samsung l32b450 i lijepo sve spojili i sad kad smo ga krenili upalit nasto je problem..

kad upalimo tv pojavi se slika na 1-2 sec i nestane sve crna slika bude ali zvuka ima ako neko zna kako to rijesti nek kaze pls jel mi se neda vracat u osijek da ga zamijenim

Šta imaju podmornica i windowsi zajedničko? Čim otvoriš prozor počinju problemi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem s novim LCD-om

Vrati se u OsijekIzlanuo se

16 godina

većina uređaja kod prvog paljenja automatski traži programe, problem signala i standarda.. ako se ništa ne pojavi cca 15min onda je ipak problem. Neznam za konkretan model, ali na nekima se mora odabrati npr njemačka za zemlju, da bi pronašao digitalne kanale, nakon tog možeš podesiti ostalo. Ako nema nikakve slike niti menija, morat ćeš reklamirati. (ipak prolistaj upute...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Problem s novim LCD-om

ili nazovi ovlašteni servis i pitaj u čemu bi mogao biti problem..možda je nešto banalno..
ako je specijalizirani dućan,možeš i tamo..

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 22:19 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ihush kaže...

većina uređaja kod prvog paljenja automatski traži programe, problem signala i standarda.. ako se ništa ne pojavi cca 15min onda je ipak problem. Neznam za konkretan model, ali na nekima se mora odabrati npr njemačka za zemlju, da bi pronašao digitalne kanale, nakon tog možeš podesiti ostalo. Ako nema nikakve slike niti menija, morat ćeš reklamirati. (ipak prolistaj upute...)

kako da ja ista trazimm kad neviiiiidimm slikuuuuu crn mi je ekran nevidim nistaa sta god da stisnem crna mi je slika

Šta imaju podmornica i windowsi zajedničko? Čim otvoriš prozor počinju problemi!
16 godina
neaktivan
Problem s novim LCD-om

pa valjda si dobio uputstva s njim..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

omg jel ti kuzis da ja nevidim sliku meni u uputama kaze da odem u meni a kako da radim nes u meniju kad ga ni nevidim ja stinsem tipku na daljinskom ali nevidimm NIS!

16 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

omg jel ti kuzis da ja nevidim sliku meni u uputama kaze da odem u meni a kako da radim nes u meniju kad ga ni nevidim ja stinsem tipku na daljinskom ali nevidimm NIS!

Ne govori ti da odeš u meni,nego da pročitaš uputstva-na papiru

16 godina
Problem s novim LCD-om

-kreni od početka, upute u ruke (papirnate), prolistaj malo.

-TV odspoji struju, priključi samo antenu i uključi struju, upali TV i ostavi ga na miru 5-10 min. ako se ništa ne desi onda je kvar (neispravna elektronika, već viđeno...). Rekao si da se slika pojavi na 1-2 sec. ... to znači da je već bio podešen (tv-kanali) pa prema tome, vjerojatno neispravan, česta praksa trgovaca... -sorry. Ali prognoza je 90% da ćeš snjim u Osijek.

edit: predpostavljamo da je antena dobra, jer digitalac ili radi ili ne, nema između. Može biti problem i to.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 22:52 (ihush).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s novim LCD-om

Postoji jedno vrlo staro pravilo kad se uređaj izvadi mora stajati neko vrjeme i nije dobro odmah ga upaliti! To je zbog razlike u temp i zato je možda nešto pregorilo!

0 0 hvala 0
16 godina
zeroname kaže...

Postoji jedno vrlo staro pravilo kad se uređaj izvadi mora stajati neko vrjeme i nije dobro odmah ga upaliti! To je zbog razlike u temp i zato je možda nešto pregorilo!

-to pravilo su uveli profesionalni majstori i dostavljači, iz razloga da imaju dovoljno vremena za odlazak s mjesta 'zločina'... Ili misliš da je TV stojao u skladištu na minus 20 pa se prelaskom na +30 može kondenzirati vlaga?

btw. dekalracija obuhvaća i temperature. U najmanju ruku nije greška korisnika.

edit: isprika @zroname, nije nikakva namjera, svačije mišljenje je važno i jednako vrijedno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2009 0:17 (ihush).
16 godina
neaktivan
Problem s novim LCD-om

Ja samo kažem svoje mišljene u namjeri da pomognem! Prihvačam sve ispravke He nitko nije savršen!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
MarioVk 

kako da ja ista trazimm kad neviiiiidimm slikuuuuu crn mi je ekran nevidim nistaa sta god da stisnem crna mi je slika

ta crna slika če ostat na tom lcd eu dok got ti njega na odneseš u servis i tice na grani znadu ak nema nikakve slike da je crka ili da ti bude lakše umra ti ja LCD nosiga tamo di si ga kupija

I Jadantisi
16 godina
neaktivan
Problem s novim LCD-om

Nadam se da nije kupio u vemilu!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
zeroname kaže...

to pravilo važi samo za CRT monitore ili tv koji reagiraju na promjenu teperature jer im je matrica vakumirana

I Jadantisi
16 godina
odjavljen
giga kaže...
zeroname kaže...

to pravilo važi samo za CRT monitore ili tv koji reagiraju na promjenu teperature jer im je matrica vakumirana

Da vas nema trebalo bi vas izmisliti...

17 godina
giga kaže...
zeroname kaže...

Zato se i hrenovke (vakumirane!) ne smiju direktno iz frizidera u vrucu vodu!!!!

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
16 godina
Problem s novim LCD-om

Tocno, zato se onako napuhnu i popucaju.

A nije dobro niti jesti na prazan zeludac

Smijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
zeroname kaže...

-to pravilo su uveli profesionalni majstori i dostavljači, iz razloga da imaju dovoljno vremena za odlazak s mjesta 'zločina'... Ili misliš da je TV stojao u skladištu na minus 20 pa se prelaskom na +30 može kondenzirati vlaga?

edit: isprika @zroname, nije nikakva namjera, svačije mišljenje je važno i jednako vrijedno.

Pričaš gluposti,po zimi sva elektronika mora odstajati bar sat vremena da se ispari vlaga koja se kondenzira nakon nagle promjene temperature,da dostavljače netko pita za pravila,koja glupost,DEKLARACIJA je papir koji kupca obavještava o porijeklu robe,veze nema sa garancijom,a garancija ne pokriva kvarove prouzročene nepravilnom uporabom ili fizičkim oštećenjem proizvoda,u što se zimi ubraja i uključivanje elektronike odmah po dolasku doma,što u svojim uputama strogo upozoravaju svi proizvođači opreme,ali šta će našim ljudima upute za uporabu....

Što se tiče same teme,televizor ti je prosto i jednostavno rečeno neispravan,vrati ga u dućan di si ga kupio i traži drugi,na to imaš pravo,nemoj da te muljaju nikakvim pričama,tv se vrlo jednostavno podešava,ne bi smjelo biti nikakvih poteškoća koje opisuješ,a znam dosta o televizorima jer ih i sam prodajem,tako da to ti je to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 8:52 (AjgorR).
16 godina
..
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 16:15 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
AjgorR kaže...
ihush kaže...
zeroname kaže...

Pričaš gluposti,po zimi sva elektronika mora odstajati bar sat vremena da se ispari vlaga koja se kondenzira nakon nagle promjene temperature,da dostavlječe netko pita za pravila,koja glupost,samo nek se piše,ha?

-sad ti pišeš gluposti... pogledaj malo specifikacije SVIH uređaja i toplinske parametre, nadalje i pivo mora biti pravilno uskladišteno, ambalaža i ostale potrebne stvari MORAJU štititi proizod od takvih extremnih razlika. Ili si mođžda negdje vidio tu legendarnu kondenzaciju? I zašto bi jedan sat bio dovoljan za to 'isparavanje'? Neodlučan

Dečko,ja ne znam tko si ti i nemam se namjeru s tobom prepucavati,ali ja radim u dućanu koji se bavi prodajom elektroničke opreme i dobro znam o čemu govorim,poštedi se daljnje blamaže i nemoj uspoređivati pivo sa televizorom.Proizvodi se ne drže na vanjskoj temperaturi,ali nećeš teleportirati televizor doma kad ga kupiš u dućanu nego ga moraš iznijeti van sa otprilike +25 na recimo -6 pa kad stigneš doma opet na +26 recimo,i što se dešava?Zvadi si pivo i natoči ga u čašu pa pogledaj istu tu čašu za 5 minuta,trebaš više?A pravilo u industriji je da se uređaji ostave da se zgriju do sobne temperature,ali u praksi je dovoljno oko sat vremena.

16 godina
AjgorR kaže...

Dečko,ja ne znam tko si ti i nemam se namjeru s tobom prepucavati,ali ja radim u dućanu koji se bavi prodajom elektroničke opreme i dobro znam o čemu govorim,poštedi se daljnje blamaže i nemoj uspoređivati pivo sa televizorom.Proizvodi se ne drže na vanjskoj temperaturi,ali nećeš teleportirati televizor doma kad ga kupiš u dućanu nego ga moraš iznijeti van sa otprilike +25 na recimo -6 pa kad stigneš doma opet na +26 recimo,i što se dešava?Zvadi si pivo i natoči ga u čašu pa pogledaj istu tu čašu za 5 minuta,trebaš više?A pravilo u industriji je da se uređaji ostave da se zgriju do sobne temperature,ali u praksi je dovoljno oko sat vremena.

... hvala na savijetima, još samo da ovo ima nekog smisla, osim flama.

lijep pozdrav.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
AjgorR kaže...

... hvala na savijetima, još samo da ovo ima nekog smisla, osim flama.

lijep pozdrav.

Dakle moram ti nacrtati,jesi ikad pio pivo po ljeti?Ako jesi onda je čaša koju si primio u ruku sigurno bila orošena od vlage.Zašto?Zato što je čaša hladnija od vanjske temperature pa se vlaga iz zraka hladi i kondenzira na površini čaše.Ista stvar se dešava i sa elektronikom.Ako netko flama onda si to ti sa svojim beskorisnim savjetima,koji mentalitet,ako nešto ne znaš i ako si nešto naučio zahvali se a nemoj i dalje glumiti pamet i biti tvrdoglav,nemoj to u stvarnosti nekome reći,lako se na forumu blamirati,puno teže u stvarnom životu.

16 godina

...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 16:16 (ihush).
17 godina
neaktivan
Problem s novim LCD-om

To sa toplinom i stajanjem prije paljenja ima veze samo u hladnijim danima kad tv (ili koji drugi uređaj) iz hladne prostorije dolazi u toplu, kad je ljeto to ne igra nikakvu ulogu! 

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!

0 0 hvala 0
16 godina
ihush kaže...
AjgorR kaže...
...

Dakle moram ti nacrtati,jesi ikad pio pivo po ljeti?Ako jesi onda je čaša koju si primio u ruku sigurno bila orošena od vlage.Zašto?Zato što je čaša hladnija od vanjske temperature pa se vlaga iz zraka hladi i kondenzira na površini čaše.Ista stvar se dešava i sa elektronikom.Ako netko flama onda si to ti sa svojim beskorisnim savjetima,koji mentalitet,ako nešto ne znaš i ako si nešto naučio zahvali se a nemoj i dalje glumiti pamet i biti tvrdoglav,nemoj to u stvarnosti nekome reći,lako se na forumu blamirati,puno teže u stvarnom životu.

Prvo isprika svima, jer ovo je debeli OT, obično prepucavanje ..

- Ponekad je važan i način na koji se nešto prezentira. Previše oholosti nije pristojno. Može li bez rečenica ''.. dečko., moram ti nacrtati.. itd.''.

Dakle, pošto očigledno znaš sve o teh. robi, može pitanje? Kolika je razlika temperature spomenute pive u čaši i okolnog zraka? -ako je piva na 5 C, okolni zrak na 35, razlika je 30stupnjeva. To je dovoljno da se čaša orosi. Znaš li na kojim temperaturama rade PC komponente? Dali si ikad u PCu naišao na vodu (osim u slučaju korištenja peltier hlađenja zbog specifičnosti i ogromnih razlika u temperaturi)? Temperaturne razlike su puno veće ali se vlaga ne kondenzira. Detaljnije nije potrebno ulaziti u praspravu, uz ponovo ispriku na OTu. Ipak forum služi razmijeni informacija, ideja, mišljenja.. najteže (nemoguće) je promijeniti tuđe mišljenje, neću ni pokušavati...

Može eventualno praktični test? Iz najhladnijeg skladišta uzmi TV, donesi ga u topli prostor (može i iznad grijalice) i upali bez 'aklimatizacije'... -ako se pojavi kapljica vode, te dođe do kvara, ... onda si u pravu. Ako radi? -što onda?

Dodatak, TV mora biti novi, zapakiran u originalnu ambalažu, jer... korištenjem elektronika privlači (magnetizam) na sebe prašinu, stojanjem u vlažnom podrumu ta prašina povuče vlagu... -rezultat znamo.

Ponavljam, pravilo za aklimatizaciju je iz kategorije ''urbanih mitova'', ili u prevodu, ''drž' vodu, dok majstori odu''...

I opet nisi u pravu, daj malo citaj s razumijevanjem sto ti AjgorR govori. Tehnicke sam struke i ove tvoje banalne poredbe su smijesne.

Prvo, nisu uvijek uvijeti isti. Nekad u zraku imas 90% vlage, nekad 30% i nece ti se uvijek desiti kondenzacija, ali to nije mit neko normalna fizikalna pojava.

Razlika izmedju case i okolnog zraka je recimo 30 stupnjeva ali CASA JE 30 STUPNJEVA HLADNIJA . A zna se da se voda/vodena para hladjenjem kondenzira i prelazi u tekuce stanje !!! Racunalnekomponente recimo da rade na nekih 70 stupnjeva, a zrak je na 30, to je 40 stupnjeva razlike, ALI KOMPONENTE SU NA 40 STUPNJEVA VISOJ TEMPERATURI i zato nema kondenzacije jer visa temperatura pospjesuje isparavanje jer molekule vode imaju vise energije i vecu vjerojatnost da se odvoje jedna od druge.

Jel sada jasno ?

Drugo, kad doneses TV doma iz vanjskog prostora koji jeosjetno hladniji  gotovo sigurno ce doci do neke kondenzacije  ali pitanje koliko je ona izrazena.  U vecini slucajeva cak i da odmah upalis tv nece se desiti nista ali moze. Problem je sto u zatvorenim prostroima cesto ima vise vlage nego vani  radi mnogo razloga (kuhanje, ljudi disanjem i znojenjem isparavaju, zidovi, cesto losa izolacija objekta pa vuce vlagu iz zemlje ...) .

I bas zato proizvodjaci navode da je potrebno cekati da se proizvod temperira. I to najbolje da se temperira u originalnoj ambalazi zapakiran kako ne bi doslo do prodora vanjskog potencialno vlaznog zraka. Kad se temperature ujednace onda je kondenzacija zanemariva, a radom  uredjaj se grije i time potpuno eliminira problem.

I jos da pojasnim jer cinimi se da si i to krivo shvatio, nece se kondenzaciaj pojaviti zato sto i upalio hladan tv u toploj sobi,  pojavila bi sei bez paljenja  ako su takvi uvjeti.

A  niti za cijelu elektroniku uredjaja nije dobro da se pali ako je tolika razlika temperature jer dolazi do naglih naprezanja materijala usljed naglog porasta temperature , pa ako je negdje recimo malo losiji kontakt, moze se lako desiti da pukne  ili da samo oslabi i timese znacajno povecaju sanse da ce u skoroj buducnosti sigurno otkazati usljed uobicajenog paljenja i gasenja uredaja.

Iz tvog posta je vidljivo da ti nije jasno sto se tu dogadja i da ne poznajes problematiku, ali zato ne moras forsirati svoje misljenej ako ne znas sto pricas.

Ja sam svoju plamu kupovao u 11 mjesecu, vani hladno i kad je stigla stajala mi je u hodniku barem 5 sati. S obzirom da je u hodniku hladnije nego u sobi gdje je plazma isla, kad sam je otvorio znalo se na staklu lagano primjetiti da se skupilo malo vlage.   Taman dok je napravljena montaza na zid, sve se temperiralo i rjesen problem.

Savjet svima, ostavite sve uredjaje da se normalno temperiraju kad ih dopremite, pogotovo kad su velike razlike u temperaturi (ljeti sad to nije neki problem, ali zimi je )

16 godina

...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 16:17 (ihush).
16 godina
neaktivan

Bas sam procito ovu raspravu i moram priznat da je stvarno konstruktivnaOsmijeh i da ljudi koji pisu stvarno znaju dosta o tome (ja sam mu htio predlozit da lupne ekran sa zadaBelji se), stvarno svaka vam cast vi koji ste mu pomogli

podrav iz MOSTARA (nije reklama za cigare) :)
16 godina
Problem s novim LCD-om

ma pusti to odnio ja njega u osijek i dobio novi ali ovaj put LG i ovaj radi punom parom a sta je bilo sa onim pokidanim nemam pojma..

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice