Plazma problem

poruka: 9
|
čitano: 6.502
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Plazma problem

Naime problem je o zujanju(cviljenju) plazme.Cuo sam da dosta ljudi ima problema sa time pa me zanima da li itko zna o kakvom je to zujanju(cviljenju) rijec.Ja isto tako sa svojom muku mucim vec neko vrjeme,doduse moja nije G10,na koju sam vecinom nailazio da ima te probleme(jedna se cak i zdimila, koliko sam vidio na news grupama), vec 42X10.Takodjer sam bio zvao i servis i oni kazu da je to normalno,bio sam po ducanima i osluskivao da li se cuju i ostale-da cuju se ali ne u tolikoj mjeri koliko ova moja,i sto je najvaznije zvuk je stvarno iritantan-nesto izmedju zujanja i cviljenja,i malo se stisa pa se opet pojaca i tako konstantno.Po netu sam naisao na dosta ljudi sa istim problemom,jedni kazu da je zuji elektronika,dok neki kazu da zuje ventilatori dok hlade tu istu elektroniku.Bio sam kod par ljudi sto imaju LCD-e,i kod njih nema nikakvog zujanja ni cviljenja.Ako itko sa sigurnoscu zna o cemu je rijec neka napise,da vidim da li mogu na osnovu necega konkretnog se zaliti i traziti u trgovini da mi se TV zamjeni za neki drugi proizvod.
Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
Plazma problem

To ti je normalno, zuji malo i elektronika i ventilatori.

Jedino je stvar koliko se ti jako cuje. U normalnim uvijetima se to ne bi trebalo cuti.

Ja svoju plazmu cujem samo kad slusam navecer dok je zvuk dosta utisan. Kod mene su ventilatori necujni i kad se skroz priblizim, ali cuje se elektronika i to je normalno. Intenzitet zujanja se mijenja ovisno o slici.

LCD-i su drugacija tehnologija i normalno je da ne proizvode iste zvukove, mislim da lcd-i cak niti nemaju ventilatore jer se ne griju toliko.

Pogledaj malo  upute od plazme jer se nekim postavkama to zujanje moze reducirati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plazma problem

Evo i ja imam G10 i tražim o čemu se radi jer i moja zuji.

Kako je rečeno, u normalnim uvjetima se ne čuje, nego navečer kad je TV stišan i kad nema okolnih zvukova.

I jedno je sigurno: zujanje je jače što je slika svijetlija, odnosno ovisi o svijetlim scenama u prikazima slike. Pogledajte samo VIP reklamu, tamo najviše zuji.

I mislim da izvor zvuka dolazi od gornje lijeve strane gdje se nalazi elektronika (gledajući od gledatelja, dakle iznad konektora).

Nažalost, po  komentarima to je normalno, morat ćemo trpit, ako ne prodat i kupit LCD...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Plazma problem

Ja imam 42X10e, sada već 8 mjeseci. Mislim da se čuo prvih par dana, a onda je prestalo i sad je potpuno bešuman. Doduše, moj je obješen na zid i ima dobru ventilaciju iza...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Plazma problem
Zna li tko može li bit uzrok loša struja. Planiram stavit neki avr ups možda bude bolje.
16 godina
neaktivan
Plazma problem

imam sličan problem sa linijom koja isto lagano "zuji"

koliko sam shvatio problem je u groundloopu, odnosno različitom naponu

spojenih komponenata, tako nešto uglavnom, da se izgoglati

isto tako problem je u "lošoj" struji u utičnici, odnosno naponu koji varira,

udaljenosti prve trafostanice i sl.

ups bi možda pomogao, da ne trošiš novce probaj ga posuditi pa isprobaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Plazma problem

Ovo nema veze s ground loop-om jer ne zuji iz zvucnika nego zuji elektronika ili ventilatori.

Mislim da ti ovo nije slucaj s problematicnom strujom jer ja imam odlicnu struju doma i svejedno zuji.

I po recenzijama cesto vidis da se napise da neki modeli zuje.

Ne zanm sto se toliko treba time opterecivati osim ako taj zvuk nije stvarno glasan.

S obzirom da je jednolican nakon nekog vremena ga se vise niti ne primjecuje.

0 0 hvala 0
16 godina
Plazma problem

Imam također 42x10y plasmu, moja je potpuno bešumna, čak i po noći sa stišanim tonom, možda prašina u ventilatorima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Plazma problem

Na mom starom CRT televizoru Sony trinitron 72, to "cviljenje" je bilo nepodnošljivo za mene, a ukučani su govorili da ništa ne čuju. Onda sam ja drmao po konektorima na zadnjoj strani i skužio da se zvuk  ponekad izgubi. konačno sam ugurao komad presavijenog kartona kod scarta i cviljenje je prestalo.

Sada imam plazmu 42 Samsung, i potpuno je tiha, nečujna. Pokušajte malo "prodrmati" kablove, možda negdje ima nekakvu indukciju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice