Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.520
|
čitano: 26.636.866
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Zaporožac kaže...

Je li kvalitetan japanski kondenzator na matičnoj kao što vidiš na matičnim pločama za PC , tu bi morao naći shemu s totalnim podacima o tv-u što je gotovo nemoguće ili razgovarati s neovisnim RTV serviserom.

dosadašnja iskustva baš i nejdu u prilog zmazunga, znaju oni itekako fušati

ako je neka od korejskih firmi cigaštura, onda je to zmazung, ti će te zajebat gdje god mogu

12 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Osobno mi je puno veća razlika ovo na slikama nego kakav je kondezator unutra iako se slažem da ima finesa koje jača imena odrade bolje.

Osobno ne razmišljam o tome jer sve je to na kraju sreća i bok.

Možda bi čovjeku bolje odgovarao sustav ili tako nešto ali razlika u performansama ova dva televizora je poprilična, a cijena ista...

Samsung 88 zona na 65", Hisense 2048....

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 mjeseci
gelon kaže...

Osobno mi je puno veća razlika ovo na slikama nego kakav je kondezator unutra iako se slažem da ima finesa koje jača imena odrade bolje.

Možda bi čovjeku bolje odgovarao sustav ili tako nešto ali razlika u performansama ova dva televizora je poprilična, a cijena ista...

Ako ćemo biti pošteni treba vidjeti koji model Samsunga se uspoređuje i sa kojim Hisense-om. Ako gledamo istu klasu onda sumnjam da Hisense ima bolju sliku.

Naravno ako gledamo karakteristike tv-a do neke cijene (npr. 1000 eura za 65icu) onda pobijeđuje kinez jer je njemu 1000 eura srednja/viša klasa a Samsungu srednja/niža klasa.

2 godine
Novice kaže...
gelon kaže...

Ako ćemo biti pošteni treba vidjeti koji model Samsunga se uspoređuje i sa kojim Hisense-om. Ako gledamo istu klasu onda sumnjam da Hisense ima bolju sliku.

Naravno ako gledamo karakteristike tv-a do neke cijene (npr. 1000 eura za 65icu) onda pobijeđuje kinez jer je njemu 1000 eura srednja/viša klasa a Samsungu srednja/niža klasa.

uspoređuje se po cijeni, ostalo nema previše smisla i tu TCL i Hisense nemaju previše konkurencije.

za kondenzatore me zaboli, dobije se 5 godina jamstva, dok Samsung uredno ide sa dvije godine. nakon 5 godina što se mene tiče može u recycle bin i uzmem novi TV.

17 mjeseci
millennial kaže...
Novice kaže...
gelon kaže...

uspoređuje se po cijeni, ostalo nema previše smisla i tu TCL i Hisense nemaju previše konkurencije.

za kondenzatore me zaboli, dobije se 5 godina jamstva, dok Samsung uredno ide sa dvije godine. nakon 5 godina što se mene tiče može u recycle bin i uzmem novi TV.

Da svi gledaju isključivo cijenu ne bi se prodalo ništa osim kineza.

6 godina

Ima netko philips mled 910, 920, 950 model da podijeli iskustva? 

To bi kao trebali biti malo jači modeli po specu. 

0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav ekipa.

Može preporuka nekog TV-a 55 incha. Cijena oko 800njak eura. Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
Kurvenrojber kaže...

Ima netko philips mled 910, 920, 950 model da podijeli iskustva? 

To bi kao trebali biti malo jači modeli po specu. 

https://chatgpt.com/share/69ac47a5-24f8-800d-b636-b105a625264f

7 godina

Što bi rekli najbolji povoljan televizor od 65".

Volio bi da je normalan dućan hrvatski.

Namjena je u firmi da bude na zidu za prezentacije i sastanke. Jel ovako nešto ok? volio bi miniled i android, al sam svjestan da to košta vjerojatno.

HISENSE 65E8Q

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-65E8Q/

Divide et impera!
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Mi smo za polunatkrivenu terasu u kaficu uzeli TCL 75" P6xx (ne znam tocan model, ali ona najjeftinija P serija) za reklame, promo video, kvizove i slicno... Vani je u nekoj kutiji od plexiglasa po svim vremenskim uvjetima. nista mu nije.

Mislim da skuplje od toga nema potrebe, pogotovo ako ti je za prezentacije itd. oko 600eur i 5god garancije.

0 0 hvala 0
12 godina
Tehpowa kaže...

Pozdrav ekipa.

Može preporuka nekog TV-a 55 incha. Cijena oko 800njak eura. Hvala.

Zna biti oko 10og mjeseca Samsung S90F ili LG C5 za tu cijenu ali to je ipak dosta daleko pa ima LG B5 za 799e.

To su sve OLED modeli.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2026 17:40 (gelon).
12 godina
omeyer kaže...

Što bi rekli najbolji povoljan televizor od 65".

Volio bi da je normalan dućan hrvatski.

Namjena je u firmi da bude na zidu za prezentacije i sastanke. Jel ovako nešto ok? volio bi miniled i android, al sam svjestan da to košta vjerojatno.

HISENSE 65E8Q

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-65E8Q/

Ne vidim potrebu za miniled svjetlinom i zatamnjivanjem kao ni svestranošću androida ako će se koristiti za prezentacije i slično.

Komotno može neki "običan" tv poput već predložene TCL P serije ili sličnih rivala pa onda što više novaca dati za veličinu naspram kvalitete prikaza.

Naravno ako mora miniled ovaj Hisense je svakako ok odabir.

7 godina
gelon kaže..

Ne vidim potrebu za miniled svjetlinom i zatamnjivanjem kao ni svestranošću androida ako će se koristiti za prezentacije i slično.

Komotno može neki "običan" tv poput već predložene TCL P serije ili sličnih rivala pa onda što više novaca dati za veličinu naspram kvalitete prikaza.

Naravno ako mora miniled ovaj Hisense je svakako ok odabir.

A dobro, da idem na neki jeftiniji uštedio bi šta, 100e? Ovo mi se čini ok za pare. 

Divide et impera!
16 godina

Tcl 65c6k je 610 eura, postoji li bolja opcija u tom cjenovnom rangu i isplati li se dati 200 eura vise za neku drugu opciju. 

0 0 hvala 0
17 godina

zato postoje testovi i recenzije , nebitno što proizvođači pišu.
Bitno je jedino za kupce koji kupuju po principu što ljepša ambalaža

13 godina

Testove i recenzije ne čita 98% kupaca jeftinijih LCD modela među kojima su i ti lažno reklamirani.

Ekipa ode u Shop i pita prodavaća za savjet.

Kinezi su globalno poznati po kopiranjima,lažnom marketingu itd itd pa ovo uopće ne čudi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
Pixel kaže...

zato postoje testovi i recenzije , nebitno što proizvođači pišu.
Bitno je jedino za kupce koji kupuju po principu što ljepša ambalaža

zato sam ja kupovao po onome što moje oči vide, a ne po brojkama iz specifikacija i o tome sam već pisao ovdje. usporedio sam baš TCL i Hisense koji sam uzeo i unatoč nekim brojkama na strani TCLa mom oku je slika bila bolja na Hisensu. I zato ostavite se brojkica, one mogu biti nekakav okvirni vodič, ali ne i nešto po čemu se može kategorički tvrditi da je jedno bolje od drugog.

MEGATAMA kaže...

Testove i recenzije ne čita 98% kupaca jeftinijih LCD modela među kojima su i ti lažno reklamirani.

Ekipa ode u Shop i pita prodavaća za savjet.

Kinezi su globalno poznati po kopiranjima,lažnom marketingu itd itd pa ovo uopće ne čudi.

Ovo je kao da napišeš "Hrvati su poznati ratni profiteri". Koja je poruka i vrijednost toga?

12 godina
millennial kaže...

zato sam ja kupovao po onome što moje oči vide, a ne po brojkama iz specifikacija i o tome sam već pisao ovdje. usporedio sam baš TCL i Hisense koji sam uzeo i unatoč nekim brojkama na strani TCLa mom oku je slika bila bolja na Hisensu. I zato ostavite se brojkica, one mogu biti nekakav okvirni vodič, ali ne i nešto po čemu se može kategorički tvrditi da je jedno bolje od drugog.

samo je pitanje gdje to tvoje oči vide usporedbu

u trgovini gdje prodavač uključi shop mode tamo gdje zna ili ostavi po defoltu ako ne zna

isto tako je pitanje kakav je čiji shop mode, kakvo je osvjetljenje trgovine i tko je uspio bolje pogoditi mod rada koji ti doma nikad nećeš koristit

i onda dođeš doma i makneš shop/demo mode i misliš da si uzeo bolje, a ono tjorak

da ne spominjemo subjektivnost koja veliki broj ljudi tjera da sebe i druge lažu kako je ono što su oni odabrali bolje od drugoga

neovisne recenzije mogu biti plaćene i ne treba slijepo vjerovati nikome, ali i ova druga strana 'vjerovanje' itekako ima svoje probleme

2 godine
picajzla0707 kaže...
millennial kaže...

samo je pitanje gdje to tvoje oči vide usporedbu

u trgovini gdje prodavač uključi shop mode tamo gdje zna ili ostavi po defoltu ako ne zna

isto tako je pitanje kakav je čiji shop mode, kakvo je osvjetljenje trgovine i tko je uspio bolje pogoditi mod rada koji ti doma nikad nećeš koristit

i onda dođeš doma i makneš shop/demo mode i misliš da si uzeo bolje, a ono tjorak

da ne spominjemo subjektivnost koja veliki broj ljudi tjera da sebe i druge lažu kako je ono što su oni odabrali bolje od drugoga

neovisne recenzije mogu biti plaćene i ne treba slijepo vjerovati nikome, ali i ova druga strana 'vjerovanje' itekako ima svoje probleme

srećom imao sam mogućnost podesiti jedan i drugi na slične postavke kako bi dobio što realniju usporedbu. naravno da nema koristi uspoređivati nekakve demo modove i slično.

usput fun fact, doma sam Hisense podesio "na oko", inače cijeli život gledam u kalibrirane monitore (posao), kasnije sam odlučio odraditi kalibriranje pro uređajem i iznenadio sam sebe koliko sam dobro sve podesio na oko. valjda se nakon toliko godina razvio osjećaj za boje, svjetlinu i kontrast.

17 mjeseci
millennial kaže...

usput fun fact, doma sam Hisense podesio "na oko", inače cijeli život gledam u kalibrirane monitore (posao), kasnije sam odlučio odraditi kalibriranje pro uređajem i iznenadio sam sebe koliko sam dobro sve podesio na oko. valjda se nakon toliko godina razvio osjećaj za boje, svjetlinu i kontrast.

Bravo? 

16 godina

LG CS (panel od C2, chip od C1) - 2 i pol godine star, ima dosta burn in-a + žuta crta po gornjem rubu. Koristio se primarno za EON TV

Partum produljeno jamstvo 2+3, traže me da dostavim TV u servis.

Ima li tko info da li mijenjaju panel u servisu ili daju novi TV?

0 0 hvala 0
17 mjeseci
DarK.xy kaže...

LG CS (panel od C2, chip od C1) - 2 i pol godine star, ima dosta burn in-a + žuta crta po gornjem rubu. Koristio se primarno za EON TV

Ako ima djelova i ako su djelovi + ruke skuplji od samog uređaja će ti popravljati a ako nema djelova ili je skuplji popravak od onoga što si platio će ti zamjeniti.

Meni su zamjenili 55CX9 za 55C5 jer je popravak bio neisplativ.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2026 16:26 (Novice).
16 godina

Nakon duge muke s odabirom, pokojnog Asusa koji je bio baziran na C2 panelu će kao novi monitor zamijeniti LG G5 ili G6 kad izađe, 48'' da bude identičan sa stalkom.

Gaming, dosta rada, vidjet ćemo koliko će izdržati, nadam se da će Tandem trajati dulje od običnog troslojnog panela.

Vidim da je kolega iznad uzeo i da je zadovoljan zasad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Novice kaže...
DarK.xy kaže...

Ako ima djelova i ako su djelovi + ruke skuplji od samog uređaja će ti popravljati a ako nema djelova ili je skuplji popravak od onoga što si platio će ti zamjeniti.

Što je otišlo na TV-u?

17 mjeseci
DarK.xy kaže...
Novice kaže...
DarK.xy kaže...

Što je otišlo na TV-u?

Panel, na dnu krana mi je bio jedan crni pixel i oko njega par bijelih pixela.

13 godina
softwaremaniac kaže...

Nakon duge muke s odabirom, pokojnog Asusa koji je bio baziran na C2 panelu će kao novi monitor zamijeniti LG G5 ili G6 kad izađe, 48'' da bude identičan sa stalkom.

Gaming, dosta rada, vidjet ćemo koliko će izdržati, nadam se da će Tandem trajati dulje od običnog troslojnog panela.

Vidim da je kolega iznad uzeo i da je zadovoljan zasad.

Nisam 100% siguran ali mislim da G5 ima tandem panel tek od 55inch dok 48inch ima klasićni "evo" panel poput onoga u C seriji.

Mislim da je ista situacija i sa G6 tojest da je tandem panel tek od 55inch...

Ja sam bio na LG G1 skoro 5 godina i napravio na njemu blizu 20 tisuća sati,sad sam na 65inch G5.

16 godina

Ima i 48'', ali uzet ću 55'' sa stalkom, jer sam našao super deal, pa je no-brainer.

8 godina

Uzeo sam Hisense 55e8q 55" na akciji za 420 Eura. Oko 600 Eura je redovna cijena tako da sam zadovoljna s cijenom. Zadovoljan sam i TV-om, osim što već tri dana ne mogu pronaći HRT, NOVA i RTL programe. Znači koji god način pretrage da odaberem nema šanse. Stari Hisense tv ih na istoj anteni pronalazi od prve. Stvarno čudno. 

0 0 hvala 0
6 godina

Kad skeniras antenske programe stavi drzavu njemacku ako je ima u izborniku. To je meni pomoglo na jednom dvb t2 uredjaju

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice