Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.288
|
čitano: 16.259.568
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Posmatrač kaže...
misho_hrnjak kaže...
Posmatrač kaže...
...

Zrtvovaces kvalitet slike radi OS? Pa to rijesis za 50 eur. Kako ces nadoknaditi kvalitet slike? Uostalom sta fali webos? Ima stremio i jos dosta drugih app a velika prdnost (pored slike) je magic remote. Univerzalni daljinski sam nekad placao preko 100 EUR a sad ga dobijes uz tv....

Što je točno posebno u njihovom daljinskom? Nije provokativno pitanje :)

Pa magic je ;) Ja sa njime upravljam LG C1, amazon fire tv, set top box tj iptv i logitech Z5500.... Jedan daljinski.... Prije sam kupovao logitech harmony da bi to imao...Recimo volume tipke pojacavaju i stisavaju zvucnike, prog tipke mijenjaju kanale na IPTV itd....

nisam ni znao da postoji takav daljinac koji je za TV ali i za sve ostalo, hvala na odgovoru :) 

16 godina

Pitanje za korisnike webOS-a, jel netko uspio instalirat KODI? Čitao sam da ga se sada može instalirati ali da nakon svakog updatea TV-a više nema KODI-a pošto se mora instalirati na drugačiji način odnosno ne ide službeno iz LG store-a.

6 godina
misho_hrnjak kaže...

Pitanje za korisnike webOS-a, jel netko uspio instalirat KODI? Čitao sam da ga se sada može instalirati ali da nakon svakog updatea TV-a više nema KODI-a pošto se mora instalirati na drugačiji način odnosno ne ide službeno iz LG store-a.

Moze se instalirati, malkice je necu reci komplikovano ali moras napraviti nalog na svoju zemlje na developer site i instalirati app na kompu ali sve je to ok vec je build koji mozes instalirati pun dodataka koji meni licno nisu trebali i stalno su se updateovali tako da sam nakon nekog vremena jednostavno odustao. Koristim kodi na fire tv i stremio na webosu koji uredno radi.... Cak sada vise koristim stremio nego kodi od kada ima titlovi.com dodatak za stremio....

6 godina
misho_hrnjak kaže...
Posmatrač kaže...
misho_hrnjak kaže...
Posmatrač kaže...
...

Zrtvovaces kvalitet slike radi OS? Pa to rijesis za 50 eur. Kako ces nadoknaditi kvalitet slike? Uostalom sta fali webos? Ima stremio i jos dosta drugih app a velika prdnost (pored slike) je magic remote. Univerzalni daljinski sam nekad placao preko 100 EUR a sad ga dobijes uz tv....

Što je točno posebno u njihovom daljinskom? Nije provokativno pitanje :)

Pa magic je ;) Ja sa njime upravljam LG C1, amazon fire tv, set top box tj iptv i logitech Z5500.... Jedan daljinski.... Prije sam kupovao logitech harmony da bi to imao...Recimo volume tipke pojacavaju i stisavaju zvucnike, prog tipke mijenjaju kanale na IPTV itd....

nisam ni znao da postoji takav daljinac koji je za TV ali i za sve ostalo, hvala na odgovoru :) 

Ja sam imao harmony prije kao sto rekoh plus imam smart home sa desetinama senzora prekidaca voice control i sl da to jednostavno prihvatis zdravo za gotovo. Alo ko to nije koristio fenomenalna stvar. Jednpstavno uzmes daljinski i koristis kao sto rekoh volume na zvucnicima, menu od tva, chanel od iptv i ne razmisljas o tome....Na stolu stoje dva daljinska. Tv i klima....S tim da klima i nije bas na stolu ;) Moram probati magic sa klimom ;)

16 godina
Posmatrač kaže...
misho_hrnjak kaže...

Moze se instalirati, malkice je necu reci komplikovano ali moras napraviti nalog na svoju zemlje na developer site i instalirati app na kompu ali sve je to ok vec je build koji mozes instalirati pun dodataka koji meni licno nisu trebali i stalno su se updateovali tako da sam nakon nekog vremena jednostavno odustao. Koristim kodi na fire tv i stremio na webosu koji uredno radi.... Cak sada vise koristim stremio nego kodi od kada ima titlovi.com dodatak za stremio....

zato pitam jer sam vidio da ima više koraka, ja sam tip koji više voli plug & play :) nije da ne znam te stvari napraviti, ali ako već imam mogućnost za plug & play biram nesto jednostavno

5 mjeseci
Ne samo to LG magic remote prolazi signal kroz zidove , tako da možeš s daljinskim teoretski iz susjedne sobe upravljati. Služi također i kao miš, kao glasovno upravljanje , s daljinskim si narediš poziciju na kojoj hoćeš da bude smart sound centar, itd...
13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Trebo bi preporuku za tv do 400 eura iz Pevexa 50 inca ili 55 ako moze . Treba mi za vikendicu al da bas neuzmem na blef nesta ako mogu dobit bolju sliku za te novce .Unaprijed zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sseennoonn kaže...

Kad nakon nekoliko godina ides otvorit org pakiranje nosača kojeg dobiješ uz TV  i skužiš da ti fale 2 najbitnija dijela da uopce tv mozes montirat na nosač . Riječ je o Sony XE9005 modelu. I čim sam ga dobio montirao na zid kao i većina ljudi. U kutiji je došao base stand koji nisam ni otvarao zamotan u foliju jer jel nisam ni stavljao tv na njegov org. I sad u planu je poklonit TV i skuzim da nisam dobio >> ovo  << .Ima li tko kakvu ideju kako doći do ovoga jer onaj cijeli komad nosača sad služi kao paper weight bez toga. Moja greška što nisam provjeravao očito dal je sve na mjestu al nije mi palo na pamet kad je zamotano sa sarafima itd  . Ovako nekako bi trebao izgledat montiran nosač na koji se šarafi TV

Ti umetci su bili pakirani zasebno, a ne sa nosačima.

Originala više nema jedino da pokušaš naći po internetu 

7 godina
Posmatrač kaže...
misho_hrnjak kaže...
endoki kaže...
zuper kaže...
misho_hrnjak kaže...
Pozdrav, doslo je vrijeme da se ponovim pa gledam OLED od Sony-a model XR-55A80L 55''. Zanima me ima li tko iskustva s ovom serijom OLED-a? Vidim da je na akciji u sancta domenici za 1220€.

LG G4 je superiorniji TV od A80L

I C4 je bolji izbor od A80L.

https://www.avforums.com/reviews/sony-a84l-a80l-xr-65a84l-bravia-xr-oled-tv-review.20826/

https://www.avforums.com/reviews/lg-c4-oled65c4-4k-oled-tv-review.21805/

gledao sam iskreno i LG i znam njegove prednosti i mane, ali kod njih mi je problem njihov webOS koji je dosta ograničen naspram Androida

Sony A80L ima panel starije generacije, dok C4 ima noviji, bolji evo panel. Webos ima oko 3000 aplikacija. C4 ima bolju podršku za audio i video formate, NVIDIA podršku, HGIH... Što se daljinskog upravljača tiče, nikada više ne bih kupio TV sa klasičnim daljinskim upravljačem.

7 godina

Pozdrav,

molim pomoć oko odabira tv-a. Budžet je oko 350 eur. Roditelji kupuju. Nisu nesto zahtjevni oko toga, a sada koriste neki bezvezni tcl 32 inch, nije ni full hd.

Naso sam neka 3 na popustu u pevexu. Pa koji bi bilo najbolje uzeti? Ili mozda preporuka za neki koji nije na popisu? Tnx

QLED TV HISENSE 50A7NQ UHD
https://www.pevex.hr/qled-tv-hisense-50a7nq-uhd-dvb-t2-s2

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

LED TV LG 50NANO81T3A.AEU UHD

https://www.pevex.hr/led-tv-lg-50nano81t3a-aeu-uhd-dvb-t2-s2-smart

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

LED TV GRUNDIG 50GHU8590 UHD

https://www.pevex.hr/led-tv-grundig-50ghu8590-uhd-dvb-t2-s2-google-tv

Matija
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:06 (Cronillius123).

0 0 hvala 0
5 mjeseci
endoki kaže...
Posmatrač kaže...
misho_hrnjak kaže...
endoki kaže...
zuper kaže...
misho_hrnjak kaže...
Pozdrav, doslo je vrijeme da se ponovim pa gledam OLED od Sony-a model XR-55A80L 55''. Zanima me ima li tko iskustva s ovom serijom OLED-a? Vidim da je na akciji u sancta domenici za 1220€.

LG G4 je superiorniji TV od A80L

I C4 je bolji izbor od A80L.

https://www.avforums.com/reviews/sony-a84l-a80l-xr-65a84l-bravia-xr-oled-tv-review.20826/

https://www.avforums.com/reviews/lg-c4-oled65c4-4k-oled-tv-review.21805/

gledao sam iskreno i LG i znam njegove prednosti i mane, ali kod njih mi je problem njihov webOS koji je dosta ograničen naspram Androida

Sony A80L ima panel starije generacije, dok C4 ima noviji, bolji evo panel. Webos ima oko 3000 aplikacija. C4 ima bolju podršku za audio i video formate, NVIDIA podršku, HGIH... Što se daljinskog upravljača tiče, nikada više ne bih kupio TV sa klasičnim daljinskim upravljačem.

C4 je usporediv sa a8 (bravia 8) zbog godišta, a80l je iz 2023.

12 godina
Novice kaže...

kakve veze ima godište ako je unutra stariji panel

oba su novi televizori iz trgovine, to je jedino što je usporedivo po kriteriju 'godišta'

5 mjeseci
picajzla0707 kaže...
Novice kaže...

oba su novi televizori iz trgovine, to je jedino što je usporedivo po kriteriju 'godišta'

Jer je kolega naveo da je prednost c4 noviji panel, pa naravno kad je a80l iz 2023, usporedivi su modeli iz istog godišta, u ovom slučaju bravia 8

10 godina

Pozdrav.

Molio bih vas savjet oko kupovine novog TV dijagonale 65", eventualno 75" ( udaljenosto gledanja TV je oko 4m), u cjenovnom rangu oko 1000 eur. 

Do sada sam koristio Samsung QLED 55Q6FN iz 2018., te sam s njim bio zadovoljan, stoga bih i sada preferirao Samsung, no nije nužno.

Novi TV se ne bi koristio za igranje, isključivo za gledanje "normalnih programa" ( sport, film..), putem Max tv. 

Bitno mi je da je dobra povezivost (imam optiku) i da aplikacije poput Netflixa, Yt i sl..rade fluidno i da sport -brze scene izgledaju kako treba ( vjerujem da je tu bitno osvježenje zaslona). 

Nisam nekakav stručnjak, stoga vas olim za preporuku, nekakav best buy s obzirom na opisane potrebe.

Onako na prvu Samsung QLED 65(75)Q70D ili q80..?  

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže...
Novice kaže...

vjerojatno piše na TV-u da je proizveden 2025. samo je panel iz 2023. 

7 godina
picajzla0707 kaže...
Novice kaže...

Naravno da postoji razlika.  Svake godine LG Display radi određena poboljšanja na svojim pločama, kako u smislu veće svjetline, bolje kvalitete slike, tako i u smislu burn-in-a.

12 godina
Pozdrav,

Imam možda banalno pitanje, ali ako se kupuje TV kao izložbeni primjerak (Sancta Domenica tj Big Bang), kako funkcionira jamstvo za taj TV? Na stranici uz artikl piše tvorničko jamstvo uz TV, ali od kojeg datuma se računa? Jer TV ima oko 200 radnih dana sada

0 0 hvala 0
11 godina
Slim nosac

Je li netko od vas ima ili da zna gdje se moze nabavit neki slim nosac?

Konkretno za C4 neki nosac kao ovaj Lg EZ slim ili slicno.

Origin_Steam: hrka11
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav

Zanima me koji je od ova dva modela bolje uzeti. Tv bi se koristio povremeno za ps5, u budućnosti za ps5 i gledanje filmova

Mini LED TV 55" TCL 55C6K

QLED TV 55" TCL 55P8K

Ili ako ima neki do 600 eura da je bolji od ova dva. 

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 mjeseci
Od datuma kupnje tj. računa
5 godina

Pozdrav, trazim TV cca 85".

Primarno bi se koristio za Netflix, Ps5 te gledanje sportskih programa.

buđet..do nekih 1200e, trenutno sd i elipso imaju akciju pa me zanima misljenje o navedenim modelima te preporuka za moj buđet.

Soba je 22 kvadrata, TV je na zidu te se gleda sa cca 4m udaljenosti. 

85" Samsung 85DU7172   https://www.bigbang.hr/televizori/led-tv/tv-85-samsung-85du7172.html

TV 85" Hisense QLED 85E7NQ 4K Smart TV   https://www.bigbang.hr/televizori/led-tv/tv-85-hisense-qled-85e7nq-4k-smart-tv.html

TV 86" LG QNED 86QNED80T    https://www.bigbang.hr/televizori/led-tv/tv-86-lg-qned-86qned80t.html

0 0 hvala 0
5 mjeseci
Možda c805 TCL?
5 godina

Nasao sam samo75"..nigdje 85".

15 godina
Armor kaže...
Ima ko iskustva s trgovinom Centar Tehnike kod kupnje TV-a?
Imaju za od svih 50€ jeftiniji TCL 65Q9B...

Ne znam za TV, ali sam prošle godine u njih uzeo usisivač, pećnicu i sušilicu rublja, cca 2400e narudžba.

Narudžba je dostavljena u 2 odvojene pošiljke jer je 1 artikal išao direktno od proizvođača (ili generalnog uvoznika) dok su druga 2 imali na stanju i poslali iz svog skladišta.

Sve je bilo transparentno, komunikacija brza i precizna, tako da od mene same pohvale.

Po mom iskustvu vjerujem da ne bi trebalo biti problema ni za TV. 

Gledao sam i ja TV također kod njih uzeti (TCL 65C805), ali je u međuvremenu uletjela još bolja ponuda u Pevexa pa sam na kraju tamo kupio. 

7 godina
misho_hrnjak kaže...
picajzla0707 kaže...
Novice kaže...

vjerojatno piše na TV-u da je proizveden 2025. samo je panel iz 2023. 

I ovo se događa. LG na kraju godine uvijek rasproda ostatak svoje godišnje proizvodnje po vrlo pristupačnoj cijeni.  Poboljšana verzija panela ugrađuje se u novije LG modele televizora sljedeće godine. I onda se dogodi da neki proizvođači televizora u svoje televizore ugrade panele iz proizvodnje panela stare nekoliko godina.

"The Philips 55OLED856 TV uses the same OLED panel as last year's Philips 55OLED805. There are four subpixels: white, blue, red, and green. The blue and green subpixels are shaped like fairly thin sticks, while the red subpixel is larger to support a higher peak brightness while maintaining a color temperature close to 6500 K. Unlike other manufacturers, Philips has been offering exactly the same structure for 4 years now. OLED technology still offers the best viewing angles on the market, with a loss of brightness at 45° limited to 20%. Of course, there is no variation in black, as the subpixels are turned off individually."

5 godina

Samsung 85DU8072 ?

5 mjeseci
Emmezeta ima koliko vidim
13 godina
legend kaže...

Pozdrav

Zanima me koji je od ova dva modela bolje uzeti. Tv bi se koristio povremeno za ps5, u budućnosti za ps5 i gledanje filmova

Mini LED TV 55" TCL 55C6K

QLED TV 55" TCL 55P8K

Ili ako ima neki do 600 eura da je bolji od ova dva. 

Hvala

Digni još 40ak eur limit i uzmi Q9B.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice