Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.147
|
čitano: 16.025.847
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Kalidor kaže...

Ma ekipa radi se da na lg podrska na webu, u ducanu a isto tako u servisu neznaju dat prave informacije u vezi garancije..inace lg g4 tv ima tvornicki 5 godina garancije ali na njoj pise limited...sta da kupujem dodatnu garanciju kad vec ima samo od sebe 5 godina...pa zato pitan na forumu jel niko nema pojma dat pravu informaciju

To dodatno "LG Partum osiguranje"+3 na LG stranici ti je isto kao i osiguranje koje daje Partum (Protecto) preko trgovačkih lanaca. suština je da nitko ne zna na što se odnosi tih +3 godine. Za dvije godine je zakonski sigurno da će ti promijeniti OLEd panel u slučaju burn ina ili nekog drugog tehničkoga kvara i panela te ostalih dijelova tv-a. Za ostatak od 3 godine nije nitko siguran.

G4 je druga tema, jer na njegov panel garanciju od pet godina daje direktno LG.

Ne treba ti dodatna garancija iz trgovine i točka.

Sreća pa su se OLED paneli dovoljno poboljšali, pa se još nitko koliko znamo baš na ovome forumu nije javio da mu je nakon dvije godine riknuo panel.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2025 14:10 (Zaporožac).
4 godine

Poz. 

Meni se na LG OLED B9 nakon četiri godine korištenja u gornjem dijelu ekrana pojavila siva linija.

TV sam odnio na servis uz potvrdu za  +3 godine Partum osiguranja.

Nakon cca 20 dana doma mi je stigao potpuno novi LG OLED C4! 

Ne kupujte skupe TV uređaje bez dodatne garancije.

5 godina
Pozdrav svima.

Trebam preporuku za TV do 500 e, 50 inca. Koristio bi se uglavnom samo za gledanje Max tv-a.
Treba biti dostupan u webshopu jer naručujemo s otoka pa nemamo mogućnost ići po njega.

Hvala svima!

0 0 hvala 0
13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav, 

Kratko pitanje - za punca i punicu tražim 55" TV. Osobno imam G4, i znam što znači kvalitetna slika u svim pogledima. Pa sam im tako i objasnio i pokazao razliku "OLED vs  ostalo" > zaključili smo da za nekoga tko baš i ne vidi neku preveliku razliku, LG B4 ispada iz igre. 

E onda sam ja naletio na LG 55UT91003LA koji bi odgovarao njihovim potrebama, ali čim sam išao guglati našao sam (TLDR) "LG samo OLED, ostalo ne valja"... pa sam na ovom forumu u par postova pročitao da se preporuča TCL C805. I po svemu - uzeo bih njega... međutim, jedna me stvar "škaklja" - VA panel. 

Oni TV koriste za gledanje TV sadržaja (uskoro i filmova kada im napravim kolekciju na extHDD), pa mi VA panel nekako za njih nema previše smisla obzirom da nisu i ne planiraju nikakvu konzolu spojiti na TV. 
Pa eto, ako može koji savjet - slušam :) 

Btw, budžet na nekih 600-650€. 

0 0 hvala 0
13 godina
Zaporožac kaže...
Kalidor kaže...

Ma ekipa radi se da na lg podrska na webu, u ducanu a isto tako u servisu neznaju dat prave informacije u vezi garancije..inace lg g4 tv ima tvornicki 5 godina garancije ali na njoj pise limited...sta da kupujem dodatnu garanciju kad vec ima samo od sebe 5 godina...pa zato pitan na forumu jel niko nema pojma dat pravu informaciju

To dodatno "LG Partum osiguranje"+3 na LG stranici ti je isto kao i osiguranje koje daje Partum (Protecto) preko trgovačkih lanaca. suština je da nitko ne zna na što se odnosi tih +3 godine. Za dvije godine je zakonski sigurno da će ti promijeniti OLEd panel u slučaju burn ina ili nekog drugog tehničkoga kvara i panela te ostalih dijelova tv-a. Za ostatak od 3 godine nije nitko siguran.

G4 je druga tema, jer na njegov panel garanciju od pet godina daje direktno LG.

Ne treba ti dodatna garancija iz trgovine i točka.

Sreća pa su se OLED paneli dovoljno poboljšali, pa se još nitko koliko znamo baš na ovome forumu nije javio da mu je nakon dvije godine riknuo panel.

Suština je da ti neznaš a ne svi, Partum Protecto + 3 godine garancije odnosi se na sve popravke/zamjene televizora, kao i zakonske dvije godine garancije. Ja lično zvao i pitao ih prije cca pola godine. Kako si samo siguran u svoja trabunjanja nije mi jasno. Nazoveš i pitaš i saznaš, a ne širit dezinformacije.

3 godine
0v3rl0rd kaže...

Pozdrav, 

Kratko pitanje - za punca i punicu tražim 55" TV. Osobno imam G4, i znam što znači kvalitetna slika u svim pogledima. Pa sam im tako i objasnio i pokazao razliku "OLED vs  ostalo" > zaključili smo da za nekoga tko baš i ne vidi neku preveliku razliku, LG B4 ispada iz igre. 

E onda sam ja naletio na LG 55UT91003LA koji bi odgovarao njihovim potrebama, ali čim sam išao guglati našao sam (TLDR) "LG samo OLED, ostalo ne valja"... pa sam na ovom forumu u par postova pročitao da se preporuča TCL C805. I po svemu - uzeo bih njega... međutim, jedna me stvar "škaklja" - VA panel. 

Oni TV koriste za gledanje TV sadržaja (uskoro i filmova kada im napravim kolekciju na extHDD), pa mi VA panel nekako za njih nema previše smisla obzirom da nisu i ne planiraju nikakvu konzolu spojiti na TV. 
Pa eto, ako može koji savjet - slušam :) 

Btw, budžet na nekih 600-650€. 

Pa VA panel upravo i dolazi do izražaja kada su filmovi/serije u pitanju zbog 7x većeg kontrasta nego IPS.

Mislim da si zamjenio VA i IPS, za gore navedenu namjenu je VA bolji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 20:39 (BioZZG).
3 godine
Cryogenic kaže...
Suština je da ti ne(piše se odvojeno)znaš a ne svi, Partum Protecto + 3 godine garancije odnosi se na sve popravke/zamjene televizora, kao i zakonske dvije godine garancije. Ja lično zvao i pitao ih prije cca pola godine. Kako si samo siguran u svoja trabunjanja nije mi jasno. Nazoveš i pitaš i saznaš, a ne širit dezinformacije.

Ti si zvao lično, a ja osobno.

Burn in prije tri godine nije ulazio pod +3 godine jamstva, te tada nisam ni htio kupiti OLED, a bilo je na ovoj temi ljudi koji su to osjetili na svojoj koži. Meni je žena iz Partuma rekla tada to, za što ti kažeš da nije istina.

Ti si "lično" provjerio telefonski.  Što si očekivao da će ti reći ?!

Njima je cilj prodati što više osiguranja, a kad dođe popravak, moraš imati sreće ako ti rikne OLED panel, da bi dobio novi panel, ili C4 kao kolega koji je to gore naveo. (Tu su se sigurno obratili LG Hrvatska, jer nema Partum na lageru C4). LG HR se smilovao.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 22:26 (Zaporožac).
17 godina

Here we go again... 

Moj PC  
6 0 hvala 0
3 godine
doktor1 kaže...

Here we (i)go again... 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 12:06 (Zaporožac).
15 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - ultimativni vodič i više

Samo da napišem vezano za G2 OLED 65".
Na kraju ga gledam s 2.8-3m.
Ideala TV, idealna udaljenost. Točno taman.
Sreća da sam poslušao sebe, a ne ženu i zadržao ga.
1150e za ovaj TV je steal.
Jedina mana za sada je što i dalje nema dts audio, kako nisam imao ni na C1. Mislio sam da je na g2 to riješeno, to sam si sam kriv što nisam pročitao prije kupnje da je tek od g3 serije riješeno. Kako god, TV je puno brži i responzivniji od C1. Čak je i neki novi OS došao ažuriranjem, što mi se sviđa.
Preostalo mi je još kalibrirati sliku i istražiti nove mogućnosti OSa.
Budem i to, sada uživam u "out of box"slici - da, da, jedino sam ugasio štednju energije. Ostalo nisam stigao dirati.

E, da... Gallery dizajn je show.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2025 18:44 (x360gamer).
4 mjeseca
Zanimljivo, žena nije htjela veći , ali se brzo navikla ... ma nek je ona zadovoljna 😅👍
Inače jadne žele veći TV ali se moraju naviknuti na manji 😜
15 godina
Nope, i dalje joj je prevelik. Ali naviknut će se s vremenom.
6 godina
Svaka se navikne na veći
TV
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 8:18 (Iggivaggi).

1 0 hvala 0
16 godina

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 17:07 (zvir12).

2 0 hvala 0
13 godina

Ekipa, TV 65" LG OLED 65C4 iz SD-a za 1376 EUR je dobra cijena? Plus, daju soundbar gratis (vrijednost oko 150 EUR)...

Hvala!

BattleTag - Yovitssa-2302; PSN - Yovitssa; Steam - jovica0106
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 mjeseca
@Yovitssa čovječe ja sam LG oled 55CX platio pet eura manje prije neke četiri godine , nit sam išta dobio uz nj. A prava cijena mu je bila 1587 eura iliti 12 000kn.
11 godina
Yovitssa kaže...

Ekipa, TV 65" LG OLED 65C4 iz SD-a za 1376 EUR je dobra cijena? Plus, daju soundbar gratis (vrijednost oko 150 EUR)...

Hvala!

Jesi narucivao? Sta mislis koliko ce se cekat da dodje?

Predpostavljam da je ovo dobra ponuda,koji je zakljucak na kraju za ovaj tv?znam da je bilo 100 postova ali sad da ne idjem nazat previse,koji je zakljucak na kraju?

Plan mi je bio ici na 75" pa bilo sta uzeti ali sad kad gledam 65" isto moze ok biti,a opet OLED je u pitanju.

Trenutno imam braviu 55" koju sam uzeo 2018g i steta je mjenjati dobar je tv ali eto,neda se mirovati.

Origin_Steam: hrka11
15 godina
hrka11 kaže...
Yovitssa kaže...

Hvala!

Jesi narucivao? Sta mislis koliko ce se cekat da dodje?

Predpostavljam da je ovo dobra ponuda,koji je zakljucak na kraju za ovaj tv?znam da je bilo 100 postova ali sad da ne idjem nazat previse,koji je zakljucak na kraju?

Plan mi je bio ici na 75" pa bilo sta uzeti ali sad kad gledam 65" isto moze ok biti,a opet OLED je u pitanju.

Trenutno imam braviu 55" koju sam uzeo 2018g i steta je mjenjati dobar je tv ali eto,neda se mirovati.

Ja sam ga naručio 27.02., zasad još uvijek stoji status "U pripremi". Okej je cijena i dobije se taj soundbar koji se lako može prodati za nekih 100€, pa mi nije problem pričekati tjedan dva, ali ako do petka ništa ne jave budem ih svakako zvao.

11 godina
rocker55555 kaže...

Ja sam ga naručio 27.02., zasad još uvijek stoji status "U pripremi". Okej je cijena i dobije se taj soundbar koji se lako može prodati za nekih 100€, pa mi nije problem pričekati tjedan dva, ali ako do petka ništa ne jave budem ih svakako zvao.

A narucio sam je i ja,jebi je...valjda ce doc u roku 10-15 dana,soundbar odma prodat jer imam samsungov i dobro.

Origin_Steam: hrka11
13 godina
Zaporožac kaže...
Cryogenic kaže...
Suština je da ti ne(piše se odvojeno)znaš a ne svi, Partum Protecto + 3 godine garancije odnosi se na sve popravke/zamjene televizora, kao i zakonske dvije godine garancije. Ja lično zvao i pitao ih prije cca pola godine. Kako si samo siguran u svoja trabunjanja nije mi jasno. Nazoveš i pitaš i saznaš, a ne širit dezinformacije.

Ti si zvao lično, a ja osobno.

Burn in prije tri godine nije ulazio pod +3 godine jamstva, te tada nisam ni htio kupiti OLED, a bilo je na ovoj temi ljudi koji su to osjetili na svojoj koži. Meni je žena iz Partuma rekla tada to, za što ti kažeš da nije istina.

Ti si "lično" provjerio telefonski.  Što si očekivao da će ti reći ?!

Njima je cilj prodati što više osiguranja, a kad dođe popravak, moraš imati sreće ako ti rikne OLED panel, da bi dobio novi panel, ili C4 kao kolega koji je to gore naveo. (Tu su se sigurno obratili LG Hrvatska, jer nema Partum na lageru C4). LG HR se smilovao.

Yea right , napisao si u suštini nitko nezna na šta se odnosi extra tri godine garancije, a sad kažeš da si zvao i da ti je žena to rekla prije 3 godine, i još raspolažeš informacijama starim 3 godine? Misliš li da nije li vrijeme opet nazvat da se možda nešto promijenilo? Mada se vidi iz aviona da pričaš neistinu. 

Samo ovdje na forumu imaš dvojicu koja su dobila nove televizore preko Partum osiguranja, mislim blatiš firmu bezrazložno, ja da sam šef te firme i da pročitam da ovako baljezgaš protiv moje firme vidli bi se na sudu bez jebe. Tak da dobro se informiraj o nekoj firmi prije nego je počneš blatit, nije u redu jbg. Na kraju krajeva nije Partum firma koja odlučuje o popravcima nego servis, Partum nije servis nego osiguranje i postupaju po uputama sa servisa. I opet sam sad zvao i pitao jel pokrivaju burn in kvarove, rekli su da su imali dosta takvih slučajeva i da su sve pokrili kako im je servis javio i da nema straha. Pokrivaju sve tehničke nedostatke panela.

https://www.partum.hr/

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 17:14 (Cryogenic).
16 godina

Super.. Dobro je ovo znati za Partum. Baš neki dan gledam gdje mi je račun i Partum jamstvo za C2 moj.. Za svaki slučaj. Prošle su dvije godine od svakodnevnog peglanja C2 Tv-a i za sad bez greške sve ok. Ali nikad se ne zna. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
Cryogenic kaže...
Samo ovdje na forumu imaš dvojicu koja su dobila nove televizore preko Partum osiguranja, mislim blatiš firmu bezrazložno, ja da sam šef te firme i da pročitam da ovako baljezgaš protiv moje firme vidli bi se na sudu bez jebe. Tak da dobro se informiraj o nekoj firmi prije nego je počneš blatit, nije u redu jbg. Na kraju krajeva nije Partum firma koja odlučuje o popravcima nego servis, Partum nije servis nego osiguranje i postupaju po uputama sa servisa. I opet sam sad zvao i pitao jel pokrivaju burn in kvarove, rekli su da su imali dosta takvih slučajeva i da su sve pokrili kako im je servis javio i da nema straha. Pokrivaju sve tehničke nedostatke panela.

Bug forum 2021  https://m.bug.hr/forum/topic/opcenito-o-ict-biznisu/prava-potrosaca-reklamacije-povrat-zamjena/241203?page=92#post6451924

Imaš i na Facebooku bezbroj slučajeva..

Evo ih nekoliko od 13 prosinca 2024. Ne odnosi se samo na televizore, već ima i o televizorima https://www.facebook.com/groups/610932049756057/posts/1754527225396528/ 

Inače, smiri hormone, opet ćeš na hlađenje.

Primjeri s konca 2024

合気道家 - Yondan
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 17:36 (Zaporožac).
13 godina
Zaporožac kaže...
Cryogenic kaže...

Bug forum 2021  https://m.bug.hr/forum/topic/opcenito-o-ict-biznisu/prava-potrosaca-reklamacije-povrat-zamjena/241203?page=92#post6451924

Imaš i na Facebooku bezbroj slučajeva..

Evo ih nekoliko  https://www.facebook.com/groups/610932049756057/posts/1754527225396528/ 

Ima svega sličnog u svim servisima/osiguranjima, Links, Protis, Instar, tona dućana, koji seruckaju za garanciju, imaš toga na netu tonu,  a ja vidim ovdje dvojica dobila nove televizore bez problema od Protecta, uostalom ko god da te zajebe, odnosno čim te zajebe,  bilo koje osiguranje, ili neka druga firma, ganjaš inspektorat i amen. Mislim da nitko od servisa/osiguranja ne pokriva mehanički kvar odnosno kvar uzrokovan od strane korisnika, nekad je i tu problem, ali opet nema veze sa tvojim postom "nitko u suštini nezna na šta se odnose extra 3 godine". Ja sam platio Protecto extra 3 godine cca 50 eura, naravno da ako bude problema da ću ih ganjat kao i sve druge firme ako me netko zajebe. 

A moje hormone pusti na miru i hlađenje, nisi ti da odlučuješ nego moderatori, uostalom nit sam nikog uvrijedio ili neznam šta samo kažem da pričaš neistinu i prijetiš hlađenjem? Ko si ti da prijetiš hlađenjem? Sve je u granicama normale osim tvojih prijetnji hlađenjem. Blatiš firmu, imaš 2 pozitivna iskustva odavdje što se tiče Partum'a, kaže ti se da to ne radiš, kaže ti se da pričaš neistinu i prijetiš hlađenjem? Ono koji k? Ja sad tebi nesmijem rec da pričaš neistinu? U protivnom idem na hlađenje? Koji je tebi k da mi znat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 18:12 (Cryogenic).
3 godine

Bahato si me htio poniziti da govorim neistinu, da nisam nikoga ni nazvao itd.

Lijepo sam ti dao linkove i na Facebook i na 2021 jer si rekao da govorim neistinu, da nisam ni zvao, a u postovima s Buga ti lijepo piše da su ljudi imali tada problem. Pokazao sam ti dva screenshota s Facebooka s kraja 2024 gdje su realni ljudi imali stvarne probleme.

Sve to negiraš svojim napuhanim stavom.

Kažem ti da ohladiš.

Adio.

合気道家 - Yondan
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 18:03 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Zaporožac kaže...

Bahato si me htio poniziti da govorim neistinu, da nisam nikoga ni nazvao itd.

Lijepo sam ti dao linkove i na Facebook i na 2021 jer si rekao da govorim neistinu, da nisam ni zvao, a u postovima s Buga ti lijepo piše da su ljudi imali tada problem. Pokazao sam ti dva screenshota s Facebooka s kraja 2024 gdje su realni ljudi imali stvarne probleme.

Sve to negiraš svojim napuhanim stavom.

Kažem ti da ohladiš.

Adio.

Istina vaše visočanstvo, duboko se ispričavam što sam uvidio da pričate neistinu gdje kažete da u suštini nitko nezna na šta se odnose te tri godine a ipak onda znate jer ste ipak zvali, o vašem napuhanom stavu nećemo i očito nesmijemo, malo piškite pa malo kakite, uvažite moje isprike, ja sam kriv što vi pričate neistinu i baratate sa informacijama starim 3 godine, svakako isprike. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 18:21 (Cryogenic).
15 godina
moderator

Momci smirite tenzije i komunicirajte normalno! 

“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Ako netko treba original LG OLED stalak/postolje neka se javi na PM. Skinuto s LG C1 serije posto je stavljen na zid.
7 godina
Pozdrav,

Kupujem tv i dvoumim se između 2 oled tv-a.
LG C4 ili Samsung S90D. Prioritet mi je što bolja uglađenost pokreta, tj motion. ( Ne za gejmanje nego gledanje serija na iptvu, netflixu i gledanje nacionalnih kanala preko antene) . Uzevši to u obzir, koji tv mi je bolja opcija?
Btw tv ce biti 48"
Matija
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 17:04 (Cronillius123).

0 0 hvala 0
6 godina
Ja bi rekel jeftiniji...
Ovo kaj misliš gledati, meni se vidi, oled ne treba. Ne bu smetal, ali ne treba.
Možda se varam
3 godine
Cronillius123 kaže...
Pozdrav,

Kupujem tv i dvoumim se između 2 oled tv-a.
LG C4 ili Samsung S90D. Prioritet mi je što bolja uglađenost pokreta, tj motion. ( Ne za gejmanje nego gledanje serija na iptvu, netflixu i gledanje nacionalnih kanala preko antene) . Uzevši to u obzir, koji tv mi je bolja opcija?
Btw tv ce biti 48"

LG C4 je kompletno bolji tv od tog modela Samsunga.

Nego, ne stane ti bar 55" ?

Cijena 48 i 55 je slična.

合気道家 - Yondan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice