Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.147
|
čitano: 16.025.955
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Vjerujem da su oba tva na visokom nivou sto se tice svega. Međutim presudna mi je uglađenost pokreta. Vidim da taj samsung ima ovaj neki Motion axcelerator. A za C4 ne vidim da ima tako nesto. Premda mi je jedan korisnik na drugom forumu rekao da samo trebam na C4 u postavkama namjestiti Picture - Clarity -TruMotion - Smooth Movement.

Sad nezz jel dovoljno to u postavkama napraviti da pokreti budu skroz glatki ili je bolje da tv ima tu nekakvu interpolaciju kao taj motion axcelerator...

Ako placam oko milju eura za tv htio bih da ima full uglađene pokrete i da nmg okom vidjeti nikakvo trzanje.
Mozda pretjerujem i bzvz se brinem, ali jednom sam se opeko u kupnji tva sto se tice tog motiona pa sad pusem i na hladno...

Matija
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2025 6:49 (Cronillius123).

0 0 hvala 0
7 godina
Vjerujem da su oba tva na visokom nivou sto se tice svega. Međutim presudna mi je uglađenost pokreta. Vidim da taj samsung ima ovaj neki Motion axcelerator. A za C4 ne vidim da ima tako nesto. Premda mi je jedan korisnik na drugom forumu rekao da samo trebam na C4 u postavkama namjestiti Picture - Clarity -TruMotion - Smooth Movement.

Sad nezz jel dovoljno to u postavkama napraviti da pokreti budu skroz glatki ili je bolje da tv ima tu nekakvu interpolaciju kao taj motion axcelerator...

Ako placam oko milju eura za tv htio bih da ima full uglađene pokrete i da nmg okom vidjeti nikakvo trzanje.
Mozda pretjerujem i bzvz se brinem, ali jednom sam se opeko u kupnji tva sto se tice tog motiona pa sad pusem i na hladno...
Matija
17 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Svi tvi tog ranga će imat kakvo-takvo "poboljšanje" motiona. Poboljšanje je pod navodnicima jer to češće radi probleme i izaziva glavobolje, tako da profesionalni korisnici to prvo isključe. Sony je inače tradicionalni najbolji šta se tiče obrade slike, pa pogledaj kako stoji i njihov OLED...

Moj PC  
2 0 hvala 1
7 godina

I jel LG C4 ima onu mogućnost da poboljšava sliku sadrzaja koji je u full hdu. ( Da bude sto blize 4k)
Sto se tice toga, jel u tom polju bolji C4 ili S90D?
Upscaling ako se ne varam...
To mi je isto zapravo bitno jer vecina sadrzaja koji gledam je fullhd (iptv, kanali preko antene)
Matija
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2025 7:18 (Cronillius123).
3 godine
Cronillius123 kaže...

Film ili sport ?

Na čemu si se opekao

合気道家 - Yondan
7 godina
Serije uglavnom i filmove gledam...

Pa evo ukratko imao sam stariji Sharp tv koji kosta manje od 200 eura. 32 inch. (TV SHARP LC-32HG3142E) I na njemu mi pokreti bili glatki i tako sam naviknuo. I onda kupim 3-4 puta skuplji tv (PHILIPS TV 55PML8709) i na njemu mi pokreti prelosi. Bas se vidjelo trzanje/ zamućivanje.
Taj philips ima 60 Hz fefresh rate, dok ovaj sharp isto ima 60 ili cak 50hz, ali on ima tu neku interpolaciju Active Motion 100. I navodno zbog toga su glađi pokreti. Jedan serviser mi je rekao da je to ubrzanje procesora da se dobije dojam 100Hz.

Laicki gledano po tome ce svaki jeftiniji tv koji ima takvu interpolaciju imati bolje pokrete od skupljih tvova koji ju nemaju. Ili sam u krivu?
Matija
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2025 7:31 (Cronillius123).
13 godina

Sorry na kasnom odgovoru, nisam bio na forumu... Nisam na kraju naručivao, pročitao sam negdje da se dugo čeka i da oko soundbara malo zezju...

BattleTag - Yovitssa-2302; PSN - Yovitssa; Steam - jovica0106
16 godina
Samsung Frame TV. Kupio nedavno, 75" pa odlučih podijeliti s vama dojmove.

Nakon gledanja hrpe reviewa na YT zaključio da je super stvar. Nakon kupnje zaključio da su to sve plaćeni oglasi i da je TV u stvarnosti lošiji nego se priča. Dobar za većinu ljudi, ali mislim da nije za "tech ljude" kakvi su na ovom forumu.

OS je Tizen, koji je daleko lošiji od AndroidTV.
- App store im je loš i nema većinu aplikacija, a developeri se zale da nije uopće lako dodati app u njihov store, tako da se ne očekuje poboljšanje situacije za korisnike.
Morao sam kupiti Xiaomi android box koji sad moram odabrat (input) svaki put kad upalim TV.
- HDMI ARC (za upravljanje jednim upravljačem) je radio kako treba, sve dok nije prestao radit. Sad koristim 2 upravljača...
- Sučelje TV-a je loše i nelogično - meni koji sam navika na android i curi koja ke navikla na apple.
- DLNA ne radi kako treba ili ja nisam uspio naći postavke, ali TV uopće nije uspio naći Synology server s kojeg streamam filmove - Xiaomi box ga je odmah našao i mogao sam streamati filmove bez problema.
- Kad je TV u picture mode-u, koji mu je zapravo i glavni feature, bijela boja se ne pokazuje ispravno već daje plavkasto svjetlo.
- Na internetu nema puno korisnih uputa ni tutoriala za rješavanje problema s tim OS-om. Vjerojatno jer nije previše zastupljen... Na primjer, za riješit problem sa HDMI ARC nalazim uvijek isto, genericko rjesenje, koje ne rješava ništa.

Pozitivne stvari necu nabrajati jer ih lako možete saznati od sponzoriranih youtubera koji trube o njima u svakom reviewu.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2025 8:15 (mateo).
7 godina
Jel se gledanjem preko android boxa ista gubi na kvaliteti slike opcenito? S obzirom da ne gledas direktno sa svog tva...
Inace imam Xiaomi box S
Matija
15 godina
Zašto nisi išao na LG G seriju?
16 godina
Jer sam debil, obviously... Iako sam pogleda stotine reviewa i nitko nije spomenio taj problem. OK, možda to drugima nije problem, ali meni je glupo da takav TV (s tom cijenom) pati od tako glupavih problema.

Ne znam gubi li se na kvaliteti slike, a i nisam bas toliki znalac da bi primjetio razliku. Imao sam i prije Xiaomi box, super je stvarčica. Mislio sam da mi neće trebati više, ali jbg... ipak treba.
Malo je iritantno kad upalite TV na krivi botun, pa se otvori neki bulshit samsung hub, pa iz njega treba ici na home screen, pa tu izabrati HDMI3.... Čemu to?!
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2025 16:37 (mateo).
2 mjeseca
Jel ima netko iskustva sa tv tcl 9qb?

0 0 hvala 0
15 godina

Prouci postavke na MiBoxu za HDMI-CEC i ukljuci sve opcije. Meni se tv (hisense u8n) pali i gasi zajedno sa MiBoxom pa daljinski od tv-a ni ne koristim.

17 godina

To je isto šta i C765

Evo usporedbe sa popularnim C805

Bolji je C765; bitne stvari:

C805 has 640 dimming zones / Q9B has 1248 dimming zones

C805 is about 1300-1500 nits HDR / Q9B 2200-2500 nits HDR (peak)

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 9:24 (doktor1).
16 godina
mateo kaže...
Jer sam debil, obviously... Iako sam pogleda stotine reviewa i nitko nije spomenio taj problem. OK, možda to drugima nije problem, ali meni je glupo da takav TV (s tom cijenom) pati od tako glupavih problema.

Ne znam gubi li se na kvaliteti slike, a i nisam bas toliki znalac da bi primjetio razliku. Imao sam i prije Xiaomi box, super je stvarčica. Mislio sam da mi neće trebati više, ali jbg... ipak treba.
Malo je iritantno kad upalite TV na krivi botun, pa se otvori neki bulshit samsung hub, pa iz njega treba ici na home screen, pa tu izabrati HDMI3.... Čemu to?!

Mislim da nesto nisi dobro podesio.

imam samsunga, ne znam kad sam zadnji put dirnuo daljinski od tva, upalim ATV svi ostali uredaji u lancu kao AVR i TV se sami upale/ugase, tv uvjek prikazuje source koji zadnji bio , tj hdmi3. Ima u postavkama tva to zelis li hub ili zadnji source . 
Usput zadto frame tv, nisu bas nesto, bolje da si uzeo neki drugi model, skoro svaki tv mozes koristiti za prikazivanje slika

E sad, moze li se to sve zblesirati, naravno da moze, pogotovo kod Samsunga.

Probaj hard reset 

sto nemas nikakve postavke za picture mode ?

16 godina
@Genius10 - nisam probao koristiti daljinski od Xiaomia jer je u početku upravljač TV-a bez problema kontrolirao Xiaomi box. Probat cu obrnuto.

Nasao sam opciju da mi pri paljenju TV-a vraća na zadnje korištenu aplikaciju. To malo olaksava stvar.

Iskreno, tražio sam TV koji nije smart. Cak sam i tu na forumu negdje pitao postoji li to jos, ali ocito nema. Onda sam se odlučio za Frame jer je tanak i na zidu ne izgleda kao ogromna crna fleka - velik je prostor, velika udaljenost, treba velik ekran, a kako je ugasen 99% vremena mislio sam da je super što može poslužit kao slika. I je super, dobro to izgleda.
Mat ekran je isto odlican, jer ne smeta svjetlost ogromnog prozora kraj kojeg se nalazi.

0 0 hvala 0
11 godina
Yovitssa kaže...

Sorry na kasnom odgovoru, nisam bio na forumu... Nisam na kraju naručivao, pročitao sam negdje da se dugo čeka i da oko soundbara malo zezju...

A ja sam ga narucio jer sam odavno razmisljao o OLED-u,znam kroz temu da je ovaj C4 spominjan kao dobar tv pa rekao aj sta bude...Narucio ga 6.3 evo danas bi trebao bit dostavljen skupa sa soundbarom s tim da je vikend bio,ispada da je dostava 2 radna dana.

Origin_Steam: hrka11
17 godina

Soundbar bude bolji, no i sam taj Tv ima skroz pristojan zvuk, naročito za manje sobe

11 godina
Wiz3m4n kaže...

Soundbar bude bolji, no i sam taj Tv ima skroz pristojan zvuk, naročito za manje sobe

A on ide na prodaju,imam samsungov sa straznjim tvucnicima.Do sada sa sony tv-om radi ok,valjda ce i sa lg-om.

9 mjeseci

Jel' mi može netko reći vezano za ovaj C805, ako stavim neki film u mkv na USB sticku u njega, dali ga čita, da li čita i titlove bez problema ako su na USB?

127.0.0.1
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:08 (yoko999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
yoko999 kaže...

Jel' mi može netko reći vezano za ovaj C805, ako stavim neki film u mkv na USB sticku u njega, dali ga čita, da li čita i titlove bez problema ako su na USB?

MKV je kontejner u kojem su video audio i titlovi kodirani nekim codecima ili titlovi u nekom od formata. Ne mozes nikad znati 100% da ce ti sve, nesto ili nista od toga raditi....Tesko da bilo koji tv podrzava bas sve audio ili video codece....

9 mjeseci

Pitam jel' radi to na C805, da ne bacam novce uzalud..

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
yoko999 kaže...

ne znam za konkretno c805 i za njegov predinstalirani player (jer mi nije neka sreća, tj. full je bazičan), ali na c835 imam Nova player (imaš ga bespla na PlayStore-u) i do sad je čitao sve standardne video formate (mp4 i mkv uglavnom) i titlove (srt)...

falabogu, to je Android sistem pa možeš metnuti koji god player želiš (tj. koji postoji na PlayStore-u) - ima i VLC, ali meni je Nova bolji...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:06 (60nine).
16 godina

Mora čitati C805 mkv format. Ja sam se posrao neko večer ovdje blateći C805 i tvrdeći da podržava samo Usb Fat32 format. Frustracija se odnosila na veće 4k filmove koje ne možeš strpati na Fat32 disk. Ispostavilo se da ne valja cugat i poštelavat kolegi TV simultano . EXTERNI Hdd njegov je bio problem dok neki dan nisam skužio da moj EXTERNI Ssd čita bez problema (mp4. Mkv itd.)..

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 mjeseci

Sad imam LG TV pa mi čita sam TV bez ikakvih dodatnih playera sve živo i neživo uključujući i pripadajuće titlove, pa me zanima da ne idem korak niže sa prelaskom na taj TCL C805.. :)

Dakle, nemam problema sa čitanjem sa USB-a navedenog skinutog sa neta..

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
yoko999 kaže...

Sad imam LG TV pa mi čita sam TV bez ikakvih dodatnih playera sve živo i neživo uključujući i pripadajuće titlove, pa me zanima da ne idem korak niže sa prelaskom na taj TCL C805.. :)

Dakle, nemam problema sa čitanjem sa USB-a navedenog skinutog sa neta..

prelaskom na google\android tv možeš ići samo korak više po tom pitanju jer ti se, kao što sam već spomenuo, nudi puno više opcija playera i opcija u istima...

i sam sam prije TCL-a imao LG (webOS) i ovo s playerom mi je upgrade jedno 3-4 stepenica u odnosu na LG... (bio je ok LG defaultni player, da me netko krivo ne shvati, ali tko god je koristio Nova ili VLC zna kaj hoću reć)

16 godina

Očito se (možda) nismo razumjeli. Mogu ti potvrditi da mi frendov Tcl C805 čita moj Ntfs Ssd Vanjski bez problema preko Usb utora..Mkv Mp4 formate većih filmova. (npr. 20 pa nadalje GB). Inače i ja imam LG C2 i player mu je ok. Ali kako ti kolega govori Android sustav (Nova.. VLC player) je još bolji u tom segmentu.. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Ekipa dali imaju neke posebne postavke sto se tice slike za C4 da ne trazim sad po temi bilo je govora nekad prije o tome? i opcenito neke postavke koje bi valjalo upali/ugasit?

Ovako iz kutije slike mi je top svakako,ugasio sam stednju ostalo nisam dirao,pokrenio sam par filmova preko stremio aplikacije.

Sto se tice dostave dosao mi je tv za 3 radna dana,soundbar i tv.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nova, VLC? u čemu su oni bolji od Kodija? 

imam AndroidTV i isprobao sam sva tri pa pitam jer mi nije bas jasno

Kodi mi je od prvog dana broj 1 (evo vec 5 godina)

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Da li je TCL C805 jos uvijek best buy u velicini 55"? I pitanje za one koji ga imaju da li su zadovoljni s brzinom i kako radi android na tom tv.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice