Imao sam isti problem sa istim tv-om.Ažuriraj tv i nakon toga kada sve odradi naravno iskopčaj soundbar iz struje na koju min,možeš i tv i trebalo bi sve raditi nakon toga.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gledam ubost Hisense 65U7NQ, ali vidim da je završila ona akcija od 2+3 za garanciju, pa me zanima... ima li kakva informacija o tome kad će opet bit 2+3?
Gledam ubost Hisense 65U7NQ, ali vidim da je završila ona akcija od 2+3 za garanciju, pa me zanima... ima li kakva informacija o tome kad će opet bit 2+3?
Ako ne naletiš na ponovljenu akciju Protecta ti daje za cca 50 eura extra 3 godine.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Je, taj. Razmišlja sam i o 65U8NQ, ali ne vidim razloga plaćat toliku razliku. Kako bilo, ako ne budu davali akciju 2+3 ubrzo, ne žurim se ni kupit, iz principa. Cijene mogu samo padat.
A da sam pri novcima i da me boli neka stvar, odma LG C4.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
E, menu više vridi skidanje folije sa nove od razlike u cijeni novo/korišteno.
Mislim da dosta ljudi ima TCL televizije.
Ja imam 65C809, danas malo čačko po internetu za najboolje postavke i našao sam ove postavke za filmski mod. Čovjek najbolje objasni od svih TCL kalibracija šta sam sreo.
Samo sam brightness stavio na 85. Uz još par sitnih promjena.
Ovo je SDR sadržaj na youtubeu, (trailer za novog Supermana) sa postavkama iz tog videa.
I jedna slika HDR sadržaja sa youtubea
Također sam PS5 HDR kalibriro sa HGiG postavkom uključenom, iako je tamniji, većina igara mi izgleda bolje sa HGiG uključenim. U ovom videu dobro pokaže primjer kada dynamic tone maping sliku napravi previše svijetlom; također su tu i postavke za PS5 HDR; ono sunce se uopće nesmije vidjet.
Iako to je sve stvar osobne preferencije; nekome je bolje DTM, nekome HGiG.
Npr, Alan Wake 2 preporuča uključiti HGiG, novi Silent Hill 2 mi također izgleda bolje sa HGiG...
Horizon u obadvije verzije izgleda odlično, sa DTM dosta svjetlije, kao i TLOU Part 1/2
pozz ekipa,trebala bi mi pomoc kod odabira tv-a.....ponajvise za igranje ps5 te gledanje servisa poput netflix,max tv,hbo max,disney.....stoga me zanima dal hisens tv sustav ima mogucnost instaliranja navedenih strem sustava.Znam da netflix ima 100%,al nisam siguran za ove druge navedene!
https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-55-hisense-qled-55e7nq-4k-smart-tv.html
ili pak mozda bolje ic na nesto drugo cjenovno do cca 600eura
pozz ekipa,trebala bi mi pomoc kod odabira tv-a.....ponajvise za igranje ps5 te gledanje servisa poput netflix,max tv,hbo max,disney.....stoga me zanima dal hisens tv sustav ima mogucnost instaliranja navedenih strem sustava.Znam da netflix ima 100%,al nisam siguran za ove druge navedene!
https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-55-hisense-qled-55e7nq-4k-smart-tv.html
ili pak mozda bolje ic na nesto drugo cjenovno do cca 600eura
Ne loša cijena za 55", ali nije mini led, ako ti nije puno/previše dat 230 eura gore za mini led onda bolje 55U7NQ. Oba imaju VIDAA os i rade navedene aplikacije. Osobno bi uzeo mini led radi izuzetne crne boje kad je tamna slika. Oba imaju VA panel te nešto lošiji motion handling/black smearing pa možda ne najbolji izbor za ps5 ali možda nebi ni primjetio nit bi te smetalo. Najbolje istestiraš sam ako je moguće. Svakako imaš 14 dana povrata ako sa nečim nebudeš zadovoljan.
Nema.
Max tv radi na tizenu ne na vidaa, ispravak.
Ja mislim da treba dobro pogledati, najavljen je i za Vidaa 7.0, MAX platforma. Samo ne znam dali je stigao ili stize vrlo brzo.
To je stari hbo max app. Novi app je max.
VDAA ima HBO MAX ali to nije MAX TV to go :D
Isprika, mislio sam na MAX tv.
A da sam pri novcima i da me boli neka stvar, odma LG C4.
Evo, pošto imam LG C4 već skoro dva mjeseca, tv je super;
Osim, ako gledaš dolby vision puštenih sa streaming servisa, ili ako si skinuo HDR10 torrent s 10/15 GB.
Jedino su u HDR10 ili Dolby vision odlični/vrhunski kad gledaš s bluray diska film od 100/150 GB
Vrhunski pegla SD rezoluciju i HD rez od IPTV operatera.
S ove distance mogu priznati da C4 nije dovoljno svijetao za DV/HDR10 sa streaming servisa i filmova s torrent stranica.
Uletila MALL.HR akcija sa dobrom cijenom ( tv + dostava cca 675 eura ), pa rekoh sebi, nek ide kvragu. Za ove pare, šta bude.
https://www.mall.hr/tv-prijemnici/tcl-65c8054k-qled-mini-led-televizor-144-hz-google-tv
S ove distance mogu priznati da C4 nije dovoljno svijetao za DV/HDR10 sa streaming servisa i filmova s torrent stranica.
A hebemu miša kako to? Meni je DV sa Netflixa ili nekog drugog streaming servisa sasvim ok... I za one koji se brinu oko probijanja zelene boje - na mom 55" panelu nema nikakvog probijanja iz bilo kojeg kuta, a uniformnost panela je vrhunska... Za uniformnost panela se slažem da sam imao sreće pri lutriji, ali koliko vidim po forumima probijanje zelene je u zadnje vrijeme izuzetno rijetko...
A hebemu miša kako to? Meni je DV sa Netflixa ili nekog drugog streaming servisa sasvim ok... I za one koji se brinu oko probijanja zelene boje - na mom 55" panelu nema nikakvog probijanja iz bilo kojeg kuta, a uniformnost panela je vrhunska... Za uniformnost panela se slažem da sam imao sreće pri lutriji, ali koliko vidim po forumima probijanje zelene je u zadnje vrijeme izuzetno rijetko...
Ma je ok, no boje nisu dovoljno živopisne na DV i nije dovoljno svijetao (za mene) , pa i na Netflixu. Nisu ni Samsungov QdOLED ni LG G4 puno bolji (imao sam priliku vidjeti oba u ovih mjesec i pol.
Danas sam se prebacio opet na 1080p (Netflix), jer mi slika bude 30% svjetlija i ne moram svjetlinu i kontrast gruvati na 100% (to u biti sam tv napravi kad naleti na HDR10 ili DV jer tv skonta sam da mu treba max od televizora
)
Gledao sam i Hisense 65U8N kod kuma -mini led. Iako mu u mraku crna nije dobra kao OLED tv, HDR svjetlina mu razbija i QDOLED Samsungov i LG G4 .
Ovi skupi Sony i Lg mini led VA televzori su vjerojatno još svjetliji, ali su skupi nevjerojatno.
Uletila MALL.HR akcija sa dobrom cijenom ( tv + dostava cca 675 eura ), pa rekoh sebi, nek ide kvragu. Za ove pare, šta bude.
https://www.mall.hr/tv-prijemnici/tcl-65c8054k-qled-mini-led-televizor-144-hz-google-tv
Šteta, odvratan motion handling i tona black smearinga. Neznam kako ne vidite priliku mini led 65U7NQ od kolege ovdje na oglasniku, star par mjeseci, 5 godina gare, sad je spustio na 550 eura, a novi košta 800, puno bolji motion handling i overall puno bolji tv.
https://forum.bug.hr/forum/topic/prodaja-ostalo/prodaja-hisense-65u7nq/303899.aspx?page=0&jumpto=6814245&sort=asc&view=flat
Ja sam si uzeo 75U7NQ.
Pusti ovog šta trabunja, ljudi ti ljepe ovakve i slične videee kao dokaz
I iz prve ruke potvrđujem da su to živa sranja.
Ovo nije ni gamemode:
Ovaj gore stalno sere o tim problemima na TCL C8xx seriji jer je jedan tip tu na forumu reko da ima probleme i ne gasi se; najbolje je ono šta on ima...
Odlična televizija, malo gore sam stavio i post za postavke koje su mi ispale najbolje.
Pusti ovog šta trabunja, ljudi ti ljepe ovakve i slične videee kao dokaz
I iz prve ruke potvrđujem da su to živa sranja.
Ovo nije ni gamemode:
Ovaj gore stalno sere o tim problemima na TCL C8xx seriji jer je jedan tip tu na forumu reko da ima probleme i ne gasi se.
Odlična televizija, malo gore sam stavio i post za postavke koje su mi ispale najbolje.
Zato je tebi ona opcija za motion handling nakrenkana na 10/10
+ još dvojica koji su se ovdje žalili na isto jer po tebi ako se ljudi žale na te probleme oni ne postoje očito, kakva je to logika i mindset. Mislim da ako je netko nekompetentan o navednim problemima razgovarat ti si daleko najnekompetentniji čim ti je ta opcija nakrenkana na 10/10.
Znači da znaš da imaš tih mana i svjestan si ga ali eto braniš svoj tv. Što ti ta opcija nije na 1/10ako problema po tvom viđenju nema?
Slušaj, sada završavam diskusiju sa tobom jer si naporan tip koji samo svoje smatra najboljim.
Ja iz prve ruke ljudima objašnjavam i pokazujem konkretne primjere i dokaze, a ti samo SEREŠ jer si na jednom forumu od jednog ili dva čovjeka pročito da nešto nije kako treba!
EOD
Slušaj, sada završavam diskusiju sa tobom jer si naporan tip koji samo svoje smatra najboljim.
Ja iz prve ruke ljudima objašnjavam i pokazujem konkretne primjere i dokaze, a ti samo SEREŠ jer si na jednom forumu od jednog ili dva čovjeka pročito da nešto nije kako treba!
EOD
Tako je, oni su rekli da nešto ne valja i ti kažeš da valja, ko je glup onda ovdje? Kolko si ti onda naporan? Prvi tvoj video koji stavljaš ide u prilog ips ekranu, ne va.
https://www.avforums.com/threads/tcl-c805-4k-qled-mini-led-tv-discussion-help-experiences.2474425/page-16
"I had to return my TV due to its terrible QC. It had a stuck red pixel and flickering that could not be fixed. The menu layout was also poorly designed with different settings for each HDR signal without saving the settings. Although the dimming and almost no blooming were impressive, they were not enough to compensate for the terrible ghosting at higher frame rates."
I sad ti nešto prdiš,...... upali tu plejku i igraj bolje ti je.
Jebate, zakrvili bi se oko pizdarije.
E sad, iskreno... iako nisam pratija TV scenu toliko žestoko, dobro znam i upoznat sam šta valja i šta bi kupija da imam novce koje nemam.
Ovako nabudžen TV dijagonale 65 za nešto više od 650 eura? Znaš da mora bit loš, sama ti logika to govori. Ali eto, dosta puta sam kupija nešto jeftinije i kinesko od tehnike pa me služi bolje nego neki renomirani brend.
Sad imam neku 49 inča LG LCD, pitaj boga koji model, znam da su se na nju žalili svi živi i mrtvi kad je izašla. Bila dobra cijena, pa sam kupija isto na sistem "šta bude, jebaji ga". Stara 8-9 godina ( ako ne i više ), mislim da se nije ni gasila otkad je kupljena ( samo po noći ). Radila je 80 posto ka stvarač pozadinske buke, ili streamala kakvu radio stanicu sa vizualizerom. Nikad greške u njoj. Je, slika nije dobra ka na današnjim televizijama, ali radi i to dobro. Čak je i iskalibrirana kako triba. Samo šta ima tvornički slabe zvučnike. Plus vrti PC igre kad uvatim mista na kauču ( spojena direkt na PC priko HDMI kabela i UGREEN HDMI 4K 60FPS splittera ).
Sve je to kako te pogodi. TCL ima OGROMAN broj prodanih televizija i proizvedenih panela ( koje top brendovi kupuju od njih ), normalno da će problemi sa istima bit u puno većen broju po forumima i internetu. Kad tražiš problem, nađeš problem. Ali šta me briga. Kad dođe, provjerim situaciju, ako je šta u kurcu, odma reklamacija, ako nije... super. Dvi godine garancije. Ako to izdrži, svaka joj dala, ni ne očekujem da traje duže. Briga me, imam stari backup TV. Ne znači mi ništa pričekat zamjenu. Ionako mi Android box vrti svu multimediju.
Za dvi godine ćemo nešto drugo, kako pare dopuste.
Šteta, odvratan motion handling i tona black smearinga. Neznam kako ne vidite priliku mini led 65U7NQ od kolege ovdje na oglasniku, star par mjeseci, 5 godina gare, sad je spustio na 550 eura, a novi košta 800, puno bolji motion handling i overall puno bolji tv.
https://forum.bug.hr/forum/topic/prodaja-ostalo/prodaja-hisense-65u7nq/303899.aspx?page=0&jumpto=6814245&sort=asc&view=flat
Ja sam si uzeo 75U7NQ.
Namjeravam uzeti taj model ai nisam naišao na dućan koji bi ga imao izloženog. Kako se pokazao upscaling na 75" za gledanje antenskih kanala, IPTV (HD i FHD)?