Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.641
|
čitano: 15.522.993
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
R3nchi kaže...

iMAMAM PAR PIRTANJA EKIPA.>.

qn90c tv

jucer sam konacno sazno da imamo hd ultra paket netflixa, i gledao sam prvo m,alo nfl

onda transformerse neke zadnje iz 2023 (neki majmuni transformersi i te sheme)

e sad meni to nikako nije 4k slika./nije mi dovoljno dobra/ostra.

Ne znam jel problem u postavkama tv ili brzini neta 2gpbs (ili kako se to vec pise),

jos sma skuzio da mi se u nekim scenama  slika sams potamni iz cistog mira

Imam i ja paket za 9,99 € 4K, no nema to veze s brzinom veze 

To su sve kompresirani 4 K filmovi i serije, kompresije na 15 GB , kakve možeš naći na torrent trackerima.

Meni na LG C4 pušta isključivo dolby vision 4K i ništa me tu ne impresionira. Nije do tv-a jer sam pogledao tri filma od 120 GB , tu tv rastura kvalitetom.

Malo bolje od 1080p ponude, ništa bitno.

Možda imaš osnovni Netflix HD paket od 4,99 € 1280/ 720 px , pa nije ni čudo da je slika, kakva je. Paketi su HD, Full HD i ultra HD (to je kao 4K 3840×2160)

Posudi neki bluray film na disku od nekih 120/150 GB i čitač pa ćeš vidjeti što tv može.

Nama svi muljaju.

Nego čekaj, koju ti imaš brzinu veze ? 2 Gbps što si napisao je ultra brza veza. Imaš li optiku ili imaš bakar GFast 200/50 mbps

Ja imam ovo drugo.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:49 (Zaporožac).
4 godine
zaboravni12 kaže...

Boris meni se čini da tebe jebe VA panel. Pratim teme o televizorima i uvijek si bio protiv VA, a veličao IPS i nije mi jasno kako si kupio VA. Oči  i mozak ti se navikle na IPS i to ti je to, jer kako je baš tebe dopao loš panel jer svi ga drugi hvale (za novce koje daju). Nemam taj TV i ne mogu tvditi iz prve ruke, ali mislim da nešto krivo radiš, ili fakat tvoje oči nekako drugačije funkcioniraju. Bez uvrede. 

Pozdrav.

Ma kakva navika, ne navikavam se ja na gore pošto ne pratim trendove! Panel ocigledno ima neko pretjerano peglanje slike! Moj problem je sto previse toga vidim

6 tjedana
Iz sličnih razloga uopće ne pomišljam na tv od 65", sve ovisi s kolike udaljenosti gledaš naravno (kupim 100" i gledam iz susjedne sobe ;) ). Imam OLED LGCX 55" i netflix zaista nema pravi 4K nego kao što je kolega napisao rip od 15GB. Iako puno je bolji Netflix 4K nego 1080p ali zna to biti mutno, pogotovo na većim ekranima i zaista ovisi kako je kemeraman snimao film, koji dio kadra redatelj fokusira,a koji je mutan (zaista više cijenim 4:3 format radi toga). Recimo Nolan fantastične filmove radi ali Hoytema s IMAX kamerom napravi fokus (npr. Interstellar ) na krilo svemirskog broda , što se oštro vidi a sve ostalo što nije u kadru je mutno na ekranu.

Kad budem htio veći tv mora biti 8K standard za filmove, oči mi ne podnose kad gledam iz bliza a da je mutno .
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:28 (Sirotanovic).
5 godina
Sirotanovic kaže...
Iz sličnih razloga uopće ne pomišljam na tv od 65", sve ovisi s kolike udaljenosti gledaš naravno (kupim 100" i gledam iz susjedne sobe ;) ). Imam OLED 55" i netflix zaista nema pravi 4K nego kao što je kolega napisao rip od 15GB. Iako puno je bolji Netflix 4K nego 1080p ali zna to biti mutno, pogotovo na većim ekranima i zaista ovisi kako je kemeraman snimao film, koji dio kadra redatelj fokusira,a koji je mutan (zaista više cijenim 4:3 format radi toga).

Kad budem htio veći tv mora biti 8K.

Ne znam koji ti tv imas ali ja imam C1 i nista nije mutno sto ne treba biti mutno. Naravno da ti film koji je lose snimljen ce takv biti i na tvu ali to nije do netflixa.... Zavisi i kakav net imas....A i isto tako bilo koji streaming servis ti nece pustati uncompresed sliku sa BR medija....

6 godina
Dajte poslikajte mutne slike. Spominamo se napamet.
Poslikajte i malo ok tv da se vidi da je slika fokusirana.
Meni to sve zvuči čudno, možda fakat imate loše panele, a možda izmišljate.

0 0 hvala 0
6 tjedana
Editirao sam prvi komentar sa info.

Zaista neki imaju osjetljivije oči na oštrinu slike . Iz tog razloga više ne idem u kino , zato što je slika mutnija nego na LG OLED CX (ali i nemamo u gradu najmodernije kino platno).
Skidam filmove 25 do 60gb zapisa , neki i 80gb koji imaju nekoliko zapisa zvuka, sve Blu-ray sa galaxy torrent , tako da znam o čemu pišem.

edited :

Generalno slika na Netflix uhd pretplati je fantastična DV se gleda, kao i Blu-ray remux DV ili HDR 10 filmovi , ali ta neka fokusiranja kamere u filmovima na neki dio ekrana a ostatak mutan, kao i tamni kadrovi to mi smeta. Ali ima dosta filmova 4K a relativno mutno , da ne piše 4K pomislio bih da je 1080p . Čak mi lakše očima kad onaj lik s torrentgalaxy filmove izripa u 60 slika u sekundi i izoštriti sliku u programu (iako zna biti artefakata bolje to gledati nego mutno).
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:16 (Sirotanovic).
3 godine
Sirotanovic kaže...

Zaista neki imaju osjetljivije oči na oštrinu slike . Iz tog razloga više ne idem u kino , zato što je slika mutnija nego na LG OLED CX (ali i nemamo u gradu najmodernije kino platno).
Skidam filmove 25 do 60gb zapisa , neki i 80gb koji imaju nekoliko zapisa zvuka, sve Blu-ray sa galaxy torrent , tako da znam o čemu pišem.

Dobro su ti kolege rekle, skini remux pa onda javi jel slika losa....preporodit ces se

4 godine
Sirotanovic kaže...

U kinima je slika kao da gledam kroz naocale s dioptrijom od barem +-1, nesto slicno je i na nekim 4k tv-ima! 4k Netflix, youtube ili bilo koji 4k sadrzaj na Grundigu od 330€ se vidi svaka pora na licu i stvara se moire efekt na Tv od silnih detalja!

15 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Znamo da Grunding ima najbolju sliku. Imam ja jedan koji sam dao punici i na njemu se vide bakterije na licu glumaca.

Moj PC  
0 2 hvala 0
6 tjedana
Malo sam pojasnio komentar gore.
4 mjeseca
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Imam nov lg oled i neznam kako moze na njima bit mutna slika,pa na našim programima je slika ok koliko može bit na tako lošem sadržaju a u 4k preko bilo kojeg izvora je fantastična.Veličina je 65 i neznam pa necu ga gledat sa metar daljine i tražit mu mane jer nema smisla.Kužim da ljudi nisu zadovoljni sa jeftinijim televizorima jer to su stvari koje moraš progutat a ovi koji mogu i žele si priuštit dobru stvar je oled vrh ponude...Ovisi od izvora naravno i od gov.. se nemože napravit pita ni na oledu.Ako su boje top i crna vrh gledaš film ili što već a ne ga gledat sa pedalj i brojat mu pixele jbg

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice